Vecka 28

Idag går vi in i vecka 28!

Barnet:

35 cm och ca 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Detta hormon stimulerar till upptag av socker från blodet. Inne i cellerna ovandlas sockret till proteiner och fett. På så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker.


Kommentarer
Postat av: Pappi

Något som jag funderat på är hur fosret kan drömma.

Drömmar är ju skapat av upplevelser man går igenom i livet som hjärnan omformar till olika bilder som vi ibland har svårt att relatera till.

Så hur kan ett foster drömma för dom har ju inte upplevt något?

Sprituellt sett så skulle kanske drömmarna vara länken mellan själen och individen och att eventuellt då själen har gått igenom en reinkarnation där den "drömmer" om tidigare händelser.

Eller vetenskapligt sett så formas drömmar Även utifrån alla våra sinnen, dvs känsel, hörsel, smak etc, Vissa såna sinen är ju väl utvecklad hos ett foster vid denna åldern Julian befinner sig i.

Nå vad tror ni?

2009-12-18 @ 12:24:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0