Ang. "Vi vill inte ha hit dem"

Se: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6101818.ab och ta ställning..

FRUKTANSVÄRT! Detta kan liknas vid främlingsfientligheten under andra världskriget.
Jag har aldrig och kommer aldrig att kunna förstå dessa människor som anser att de själva har större värdighet och rätt till ett värdigt liv än någon annan. De här flyktingbarnen- ungdomarna har kommit själv till Sverige av olika anledningar (visst, vissa anledningar kan diskuteras) men de har fortfarande kommit själv. Jag anser inte att en 15åring har kapacitet till att ta hand om sig själv, ännu mindre att bo på ett tillfälligt, låst boende för att Sveriges kommuner inte vill dela på TRANSIT-hemmen.
Det är inte rätt att vissa kommuner (som ex Malmö) ska behöva ta emot alla ensamkommande flyktingbarn, utan resurser.
Om man vänder på kakan hade det varit kul att se om dessa Vellingebor hade lagt ner lika mycket energi som de gjort för att arbeta emot detta, till att arbeta med ungdomarna och försöka få det att bli bättre istället. Jag tror att de hade tjänat en avsevärd större summa på att hjälpa istället för att stjälpa. Vi måste ta hand om världens barn och visa medmänsklighet.

Sverige har skrivit på MR- och barnkonventionen och är därmed skyldig att utgå ifrån den.
Art 1 i AFMR
Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De äro utrustade med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en andra av broderskap.

Art 3 i CRC
1. Vid alla åtgärder som rör barn, vare sig de vidtas av offentliga eller privata sociala välfärdsinstitutioner, domstolar, administrativa myndigheter eller lagstiftande organ, skall barnets bästa komma i främsta rummet.

2. Konventionsstaterna åtar sig att tillförsäkra barnet sådant skydd och sådan omvårdnad som behövs för dess välfärd, med hänsyn tagen till de rättigheter och skyldigheter som tillkommer dess föräldrar, vårdnadshavare eller andra personer som har lagligt ansvar för barnet, och skall för detta ändamål vidta alla lämpliga lagstiftnings- och administrativa åtgärder.

3. Konventionsstaterna skall säkerställa att institutioner, tjänster och inrättningar som ansvarar för vård eller skydd av barn uppfyller av behöriga myndigheter fastställda normer, särskilt vad gäller säkerhet, hälsa, personalens antal, och lämplighet samt behörig tillsyn.


Jag hoppas att Sverige ställs inför rätta och att personerna med en felaktiv människobild får tänka om. Vi behöver mer resurser och detta kan endast komma ifrån Sveriges medborgare och elit.

Nu vet jag ju såklart inte hur hela situationen ser ut och vilken process Vellingeborna har gått genom men jag tycker att främlingsfientligheten är fruktansvärd. Jag skäms över att bo i Sverige.

Hur kan man anse att man själv är av större värde än en annan individ?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0