Julian 3v o 2dgr

Torsdag 29/4 kl: 18:40
Nu är far och son ute på promenad, då passar jag på att skriva lite här och slappa ensam i soffan ;)
Igår kom S hit och hälsade på för första gången. Jättemysigt var det och hon agerade perfekt barnvakt!





Julian fick ett par mörka jeansshorts och en vit t-shirt med babytiger på, jättesött till sommaren! (: Så kul att få sommarkläder. Försökte hitta bilder på nätet, men det fanns inte så jag lägger väl ut det senare.
Sen tog vi en promenad ner på stan o fikade på 261, Julian sov gott i sin vagn som vanligt. Träffade en "kändis" S blev helt till sig ;) Sen blev det såklart en liten shoppingrunda, ville hitta något till mig själv men som vanligt hittade jag inget men Julian fick en kortärmad och kortbyxad body, vit med blåa, gamla bilar på. Antog att hans pappa skulle uppskatta den ;) Lägger ut bild senare med.
vi provade även ett par ray-ban-look-alike, vilken snygging!



Sen drog vi hem igen. R kom hem och vi gick o lade oss väldigt tidigt, trötta!
Natten var lugn som vanligt, så skönt. Vid sextiden vaknade vi, kände på lillkillen, han var helt svettig! Av med alla kläderna och där låg vi, för första gången och mös hud mot hud. Vilken känsla. Julian gillade det med och vi somnade om och vaknade klockan tio.


Blöjsprattel!

Sen idag kom O, Julian fick present! jättefina gråa byxor och en vit omlottkofta. Vi tog en fika här hemma och gick sedan ut på en långpromenad, så skönt!
När O hade gått och Julian hade fått alla sina behov tillgodosedda var han jättepigg, alert på något vis. Vi gick runt och tittade på olika saker i lägenheten, märkte då att han först fäste blicken, sen vände huvudet mot det han ville se. Så fint! Man märker såna små förändringar varje dag. Han har även börjat gnälla för trötthet, han har tidigare annars bara somnat, men vill gärna ligga nära precis vid insomningsögonblicket. Vi har även märkt att han tycker att tvn är jätteintressant, alla de färger och former som flashar förbi, så vi har gjort något som jag sa att jag aldrig skulle göra- använda tvn för att få en lugn stund, fast bara när vi äter. Han uppfattar ändå inte så mycket och det är skönt att iallafall en gång på några dagar så en lugn ätstund..
Sen satte vi oss i soffan och tittade på varandra. Han tittade på mig på ett annat sätt, studerade mig, mina ögon min näsa och mun. Jag log och pratade med honom, och då fick jag- det första riktiga leendet! Han log så stort, nästan gapade, hela ansiktet strålade av lycka. Det var första gången jag fått tårar i ögonen för honom. Han är så fin!


Julian 3 veckor!

Tisdag 27/4 kl: 14:45
Ska vi se om Julian kan sluta skrika så jag kan skriva lite här.. Har planerat detta inlägget! Så jag satte han i sängen bredvid mig på världens skönaste plats:




Men inte passade det! Så nu ligger han i mitt knä o filosoferar istället. Han är övertrött och är grinig för det, men ingenting kan få honom att tänka: ah, just det, sova borde jag nog göra! ;) sötnosen..

Idag skulle egentligen I ha kommit hit, men hon var förkyld och vi vill ju inte riskera något. Det blev istället en mysmorgon för mig o Julian, var riktigt trött för han var pigg inatt. Första natten som han varit vaken i en o en halvtimme. Det berodde på att han sov hela dagen igår. Så vi gick upp vid elva tiden, vaknade att han låg o fäktades bakom mig, men jag trodde det var R som killade mig på ryggen ;) God frukost, nakensprattel och sen satte jag igång att vika ihop tvätten från igår. Tog en massa foton med, har glömt bort att lägga ut bilder på kläder vi köpt och han fått, så jag fotade de senaste gåvorna/inköpen.

Från mamma (mormor) har vi fått:

Villervalla mössa o vantar till nästa vår


Hm, rosa bild? Tre st piketröjor till sommaren från HM


Villervallamössa till hösten och ett par shorts nu till sommaren som passar till pikétröjorna. Är inte shortsen söta? garvar åt dem hela tiden när jag ser dem ;)


Snickarbyxor från Laredoute som kan vikas upp till shorts o orange tröja från HM till det. Han kommer att vara så söt i sommar!

Från T och E

Muminpyjamas, strl 56, precis vad vi behövde!


Body och somriga tajts med låg gren från lindex strl 56

Det jag köpte igår:

Två bodys o två tajts från HM (har velat bojkotta ljusblått ju, men han passar så bra i det!)


Pyjamasen från Lindex som jag berättade om igår, cool va? ;)


Kortärmad body strl 62, perfekt söt till sommaren. från HM


Två sommarpyjamaser strl 62 från HM


Från farmor

Sportset från kax

Från K

manchesterbyxor, stickad tröja o piketröja till hösten från kappahl o lindex

Från J och C

Äntligen hårda paket! Allt-i-allo-set från Fischer-price (tror jag det heter)

Imorgon kommer S hit o ska träffa Julian för första gången, myspys. Och på torsdag kommer O! Full rulle med besök, men det ska bli så mysigt! Hoppas bara vädret är fint så det blir långa promenader!

En halvtimme tog detta inlägget att göra. Julian måste byta ställning varannan minut annars blir han arg. Har jonglerat med honom ;) Nu ska vi se om vi kan vila lite innan pappa R kommer hem.


Julian 20 dagar

Måndag 26/4 kl: 20:10
Har haft en väldigt krävande bebis de senaste dagarna, har varit som ett plåster, inte velat vara ensam alls när han har varit vaken, vilket har varit för det mesta, endast 20minuters powernapar har funkat och ack o ve när mamma ska äta, då ska Julian vara som jobbigast. men igår och idag har det varit betydligt lugnare, han har varit gladarna, leett (log) lite snett och är allmänt charmig (dessutom har han sovit mycket, yes!). Jag tror att allt beror på maten, som nu har kommit tillbaka!
Han har fått mer hår, mer hull, fixerar ögonen, härmar R när han gör miner och älskar att sova i sin vagn eller titta lite på den röda hunden som hänger där.
Vi har hittat på allt möjligt de senaste dagarna, varit ute mycket o gått, träffat kompisar (Julian har fått massa presenter), haft förmiddagsmys (som numera är ett måste fram till klockan elva). Mornarna med Julian är föressten helt underbara, har är så genuint glad, precis som han har en lycka om att en ny dag har börjat, vi ligger nära, nära i sänger och andas ikapp, Julian sparkar och fäktas för att helt plötsligt sluta och titta förundrat på mig. helt underbar tidpunkt.


Coolingen med ståkrage och nappen på sniskan

I fredags badade vi för första gången för nu var naveln helt läkt. Han var så lugn och mysen, hans pappa hoppade i badet före och fick lillen i knäet. Vi provade lite nervöst att ösa vatten på honom, han sprattlade till. Han kissade två gånger i vattnet av upphetsning, pappa R var inte lika glad för det..


Kan inte sluta garva åt denna bilden, bröstet jättelitet, magen jättestor och en trumpen min..

Till slut låg han med hela kroppen under vattnet, pappa höll bara i hans huvud och där tog han sina första simtag med fötterna. Han låg o lyssnade på våra röster som lät annorlunda under vattnet, men antagligen igenkännande sen livet i magen. Och där låg han o filosoferade..



Nu kom texten långt ner.. Sen oljade vi in honom och masserade lite, det var oxå uppskattat! Han gav tillbaka med en senapsbajs på handduken..


Helt inoljad


Varmt o gott

Sen satte sig far o son i lillens rum och lekte med nallen o R lyckades få till denna bilden, där han ser så cool ut:



Idag har det varit en fartfylld dag, dock väldigt mysig! Vårt morgonmys fick komma lite åt sidan för vi skulle bege oss till stan för inhandling av nya kläder! Lillkillen har växt så mycket så jag får köpa str 56 nu, som vi inte har så många plagg av. Har haft mest 50, som nu är urvuxet.. Inte så coolt att gå runt i för korta byxor.. Han var vaken ett tag i vagnen innan han somnade lagom när jag var nere på stan. Hitta två bodys, en vit o en ljusblå (han passar väldigt bra i ljusblått), två tajts, en vit o en ljusblå, en muminpyjamas som var grön o vitrandig där det stod stinky i rumpan, garvade som fan på lindex, ska lägga upp en bild när han har på sig den. Hittade oxå två sommarpyjamas, korta ärmar och korta ben i strl 62. Väldigt lyckad shopping! sen träffade jag lite folk på stan med, mysigt!
Nästa anhalt var Rådstugan för vägning och mätning. Jag fick en chock- han väger 4290 gram! Förra veckan var det 3965 gram. Och det värsta- längden var 56,5 cm! Förra veckan 54. Helt galet vad han har vuxit! inte konstigt att kläderna blivit för små.. Han är en riktigt duktig pojke o jag har nog matat han duktigt med ;)
Sen blev det promenad hem tsm med T o hennes dotter, kul att äntligen träffa dem!
Väl hemma väntade papi som skulle vara barnvakt medan jag tvättade. Vi fikade och snackade en massa medan lillen sov. Föressten, snacka om mycket tvätt. helt galet. Tvättade de nyhandlade kläderna plus allt det som vi har fått den senaste veckan (vilket är mycket). men det är så mysigt att tvätta de små plaggen.
Papi skämde även bort oss med en skomakarlåda! Perfekt att slippa laga mat. Men gissa om lillen sovit hela dagen, men vaknade och började pipa perfekt när maten var serverad. suck..

Imorgon kommer I o ska träffa Julian för första gången. Det ska bli så mysigt, har saknat henne!


flitigpetter

Onsdag 21/4 kl: 20:16
Idag har vi varit flitiga, Julian och jag. Det blev som sagt nakensprattel på golvet följt av massage och en efterlängtad manikyr. Inte lätt att fila naglar med armar som fäktas så! Ammade varje timme, följt av 20 min vaken tid och 20 min sömn. Under den korta sömnen passade jag på att fixa köket, dammsuga o torka golven o städa badrummet. Woho, jag hann emellan skriken ;) Sen satte vi oss i soffan och tog en välbehövlig amning (igen) och Julian fick en bok med ramsor, sånger och små berättelser läst för sig. Mysigt.
När R kom hem blev det mat för oss och vi drog iväg och storhandlade. Julians mormor ställde snällt upp som barnvakt en stund, när jag kom upp och hämtade honom igen så sov han. Typiskt att han ska sova när han är borta, då kunde han väl skrika av sig lite? ;)
Hem och packa upp allt, skyndade oss för att hinna innan lillen vaknade. Nu har jag nyss kört det första träningspasset efter förlossningen! Fick passa på när lillen sov. Det var väldigt lugna övningar och jag gick in med tanken att: dessa övningar kommer varken att göra från eller till. Men minsann.. Kan inte göra vanliga armhävningar ens! helt galet. Och magövningar ska vi inte ens gå in på. Världens fesnaste övning klarar jag knappt av.. Magmusklerna sitter just  nu på sidorna av magen, det är säkert en 8 cm mitt på magen utan magmuskler, när ska dem växa ihop igen? Knasigt.. Men tänkte fortsätta med dessa övningar varje dag nu framöver så kanske det händer grejor!
Nu ska vi sätta oss o kolla på Anna Anka, käka jordgubbar och väcka Julian för mat.


Julian 2 veckor och en dag!

Onsdag 21/4 kl. 12:30
Tiden går snabbt.. Igår gick vi upp tidigt för att ge oss iväg till sjukhuset. En massa förberedande, jag lyckades snabbduscha medans lillen sov vidare. Perfekt. Väl på sjukhuset menade läkaren att hans öga inte var några problem, det var trånga tårkanaler. Vi var där inne säkert 4 minuter innan vi fick gå igen, jahapp, det var den tidiga morgonen med alla förberedelser!
Då bestämde vi oss för att gå en promenad, fick efter många samtal, tag på R:s farmor som gärna ville följa med ut. Vi gick ändå bort till Borstahusen, jätteskönt väder, det blåste ingenting. Julian sov fint i sin vagn.


mys i vagnen

När vi kom hem hade klockan blivit halvtvå och det var 4 timmar sedan lillen fått mat. Det blev mat hela eftermiddagen för att ta igen och en massa mys, men en del gråt oxå. jag hade inte hunnit äta så jag försökte passa på mellan måltiderna, men självklart skulle lillfjonken vara vaken och inte alls glad. Mammas tålamod trytade utan mat och trötthet.


tuffingen sitter o analyserar vad som händer runtomkring

På kvällen åkte vi in till Häljarp, till min farfar och hans fru som skulle träffa Julian för första gången. det gick jättebra, Julian var vaken mycket, men lite gnällig för han ville gärna äta varje halvtimme. Vilket är bra för mig, men svårare när man är borta. Han börjar bli vaken mer och mer nu. Nätterna sover han säkert 2-3 timmar åt gången men på dagar är det bara små powernapar, det börjar bli mycket att göra! Speciellt när han gärrna vill vara med hela tiden, vill sitta i knäet och vara buren. men gärna inte i babybjörnen, tyvärr. Får träna honom på det.
När vi kom hem var jag helt slut och ganska uppriven, det kändes inte som han blev mätt. Så då bestämde jag mig för att ställa in planerna de närmsta dagarna för att bara lägga ner tid på oss. På min mat, dryck och sömn och Julians mat. Tråkigt, men välbehövligt.

Vi sov hela förmiddagen, låg och ammade i sängen och mös. Vi bestämde enhälligt att vi bara skulle stanna hemma o mysa. Precis när jag bestämde att vi skulle ner o käka frukost så lade Julian av en rejäl bajs som kom överallt, woho. Gick ner o tvättade av honom o lade han ner på vardagsrmsgolvet för lite luftning. Oh vad vi gillade det! han låg o sprattlade en halvtimme innan jag smorjde in honom o klädde på.


sötnosen


Julian 13 dagar

Måndag 19/4 kl: 21:05

Lugn natt igen, det verkar hålla i sig, sådan tur! Det kanske fortsätter med lugna nätter framöver, är inte längre livrädd för skrik på nätterna iallafall. Men jag har ändå svårt att vakna två ggr per natt konstigt nog. Är som ett vrak. Men desto piggare på den tidigare morgonen, när Julian är trött ;)
Vi hade sovmorgon idag igen. Gjorde vid oss och stack ner på stan, hela lilla familjen. Inom biblioteket och hämtade ut en fin sagobok som man fick, sen storhandla blöjor med rabattkuponger. Jag har fått dille på rabattkuponger, man kan tjäna hur mkt som helst på det! Vilket liv man har fått, totala lyckan när man får hem lite rabattkuponger på blöjor eller kläder.
Sen var det BVC besök med lillen, fick en massa frågor besvarade och han har växt, minsann! Nu var han 54 cm lång (det märker vi på kläderna som snart måste bli en storlek större) och vägde 3965 gram. En höjning på ett halvt kilo sen två dagar efter förlossningen, helt otroligt! Han växer och gror.. Fick både amma och byta på BVC innan vi gick iväg i det soliga vädret till 261 på en liten sen lunch och sen gick vi på stan och kollade bebikläder. Vi har märkt att vi kommer behöva lite mer strl 56 kläder, så det har vi beställt som present!
Vi hittade en ny bebifilt till han, för vi har blivit av med den ena, konstigt nog, den ligger säkert o gömmer sig nånstans här hemma. Sen hittade vi oxå en present till en framtida bebis (säger inte mer ;) ).
Idag, inatt, och imorgon turboammar jag. Varje halvtimme för att få igång produktionen igen. Kämpigt, men jag vill gärna undvika ersättning.
Imorgon är första dagen utan R som ska börja jobba. Känns både bra och tråkigt. Skönt att komma in i egna rutiner, kunna sova när han sover och njuta av honom helt ensam. Tråkigt för att inte kunna dela det med R, känns egentligen hemskt att man inte kan vara föräldraledig tillsammans, det är ju trots allt ett helt nytt liv att vänja sig vid och njuta av. Jag och Julian ska iväg till BVC på sjukhuset imorgon och ta prover på hans öga. det kunde vara någon infektion, men oxå trånga tårkanaler, vi hoppas på det sistnämnda. Ska dit själv, hade varit skönt att ha med R, men nångång måste man väl bli självständig.
Dessutom börjar mitt nya liv imorgon, ett liv som jag har lagt bakom mig dessa veckor- nämligen kompisar! Det ska bli så kul att träffa allihopa och presentera Julian för dem. Det blir mysiga veckor framöver!


Charmtrollet!



Julian 12 dagar

Söndag 18/4 kl: 21:32
Ska försöka hinna skriva ett snabbt litet inlägg medan mami och R halvbadar lillen i vasken ;)
dagen har varit mysig, natten var lite konstig, lillen vaknade två ggr. Första gången lade jag honom bredvid mig i sängen o ammade. har märkt att jag suttit o spänt nacke och axlar medans jag ammat och sedan vi började ligga ner har det blivit betydligt bättre.. Iallafall så lade vi oss ner o ammade. Jag måste ha somnat, vaknade till slut av Julians fäktande, tänkte, happ, det var en snabb amning. kollade klockan- 05:00 och solen började gå upp. ojdå, vi hade nog visst båda somnat.. Mysigt (:
Sen hade vi sovmorgon medan R tvättade.
Julian har varit lite gnällig idag.
Efter lunch packade jag ner en liten picnic och vi begav oss iväg för en liten utflykt och promenad. Precis när vi kom ut började regnmoln komma in. Men inget regn blev det! Vi gick en lång runda, stannade i karlslundsparken och åt vår picnic och matade getterna med bröd. Synd bara att Julian är för liten för att uppskatta det, men hans mamma och pappa gjorde det iallafall! ;)
När vi kom hem satte vi oss på vår fina balkong och drack te innan mami kom. Hon lagade urgod middag till oss idag, varmrökt lax med romsås, potatis, sockerärtor och sparris, mums! Söndagslyx..
Ikväll har mami stått för blöjbytet och därav bad i vasken, det verkar uppskattas! Vi har inte badat honom än imed navelsträngen har varit så sen att läka. Men nu är den riktigt fin och vi ska iväg till första undersökningen på BVC imorn och jag vill gärna få besked på att det är okej att bada.
Har blivit lite klabb med mjölken de senaste dagarna pga mitt dåliga intag av mat och dryck. Nog därför lillen har varit gnällig. Jag är rädd att bli av med det helt så jag halsar vatten och saft. Hoppas att det löser sig snart, jobbigt att inte ha en nöjd bebis.


Han börjar få riktigt mycket hår. Mörkt och ulligt. Det blir nog mörkt o lockigt som sin far och mormor (:


Sötnosen på väg ut på dagens promenad iklädd i en tunn overall som han fick av R:s kompis. Strl 56. Vi får nog börja med den storleken snart, byxbenen börjar bli för korta, likt en liten Stig Helmer ;)

Den senaste halvtimmen har Julian varit helt underbar. Hans pappa har suttit o busat med honom, han har skrikit av glädje och varit jättepigg. Ögonen har aldrig varit så stora innan och han var "med" på ett annat sätt än tidigare. Han tittar efter ljud, vänder huvudet där ljudet kommer ifrån och om man lägger sig riktigt nära och pratar med honom tittar han djupt in i ens ögon och tittar på hela ens ansikte. Så kan vi ligga hur länge som helst. Det är jättemysigt.


Nu

Lördag 17/4 kl: 12:10

.. ligger Julian och R i soffan och skrattar ikapp. Så mysigt!


Julian 11 dagar

Lördag 17/4 kl: 12:03
Gårdagen var mysig. Jag och Julian fick hela dagen för oss själva när R lade golv på balkongen och sen umgicks med en kompis. Det blev till och med god mat! Vi tog en långpromenix (relativt) i det fina vädret och åt en glass. Julian sov som han alltid gör i sin barnvagn. Vid halvtiotiden var jag helt slut, Julian sov så jag bestämde mig för att vi skulle upp till sängen o mysa lite. Han fick en fot-handmassage och sånger men inte blev han trött av det! Läste då en godnattsaga, de tre små grisarna, vad brutal den historien är! fem minuter tog det att läsa, och lillpyret somnade!
Han vaknade två ggr inatt, varav en gång sov han fyra o en halvtimme utan mat! Vid halvåtta var han jättepigg, mamma var mindre pigg. mat, byte och ett helt kapitel ur Emilboken, men inget hjälpte. Till slut fick vi gå upp. Och då minsann kunde han somna!
dagen bjuder inte på så mycket, är trött som vanligt och älskar att bänka mig i soffan nuförtiden och bara mysa med Julian. R har inte samma låga krav, han sitter som på nålar. På något sätt ska det bli skönt när han börjar jobba så jag kan sova när lillen sover och skapa oss egna rutiner utifrån honom. Blir nog ingen promenad, inget roligt väder.. Vid fyratiden kommer H och K för att träffa Julian för första gången, det ska bli mysigt.
Just det, till min glädje rasar kilona fortfarande, nu börjar man komma ner i normala viktklasser: 56,9 = woho!


klart vill man sova när mamma asat sig upp ur sängen! ;)




pigg!

Fredag 16/4 kl: 14:30

Såhär söt är jag idag


Sitter o jollrar i babysittern

Julian 10 dagar!

Fredag 16/4 kl: 12:23
Har inte riktigt prioriterat bloggen de senaste dagarna.. Har planerat att sätta mig ner och titta lite på tv o slappa med i ungefär fyra dagar.. Utan resultat ..
I förrgår var jag ensam med Julian hela dagen, R var tvungen att jobba. M med sin minsta son kom och hälsade på på förmiddagen. Vi låg o sov fram till dess. det kände betydligt mycket bättre än jag trodde att vara ensam med det lilla pyret. Jag sov när han sov och vi mös och busade när han var vaken. Mycket mer kvalitetstid än när R är hemma. Den natten vaknade han bara en gång! Helt otroligt. (antagligen för att jag hade tagit på mig hela natten och han skulle vara snäll mot sin mamma ;) )



Igår var vi iväg på en massa to-do grejor. Han fick sitt personnummer och vi beställde försäkring till honom. Körde inom R:s jobb för de behövde hjälp med en grej och sen inom Lidl. Fan vad billiga grejor de har där! Vi bestämde att vi skulle fortsätta handla där, de har ju trots allt de "vanliga" märkena billigare. Åkte oxå inom AD och handlade solskydd till bilen, har fått sitta och täcka hans ansikte med en filt innan, så det underlättade lite! 
Vi hade tagit på Julian lite för mycket kläder så när vi kom hem var han helt rödflammig ;) det tar ett tag innan man blir van och vet hur hans kroppstemp fungerar.. Så när vi kom hem slängde vi av han kläderna så fick han sparka lite fritt i luften.



Sen igårkväll så lämnade vi bort pyret för första gången. Vi skulle gå på Magnus Betner som R hade fått av mig i julklapp. Några dagar innan ville jag inte alls lämna bort honom, men vi tränade lite nappflaska och till slut tog han den, och då kändes det mycket säkrare. Så mami tog hand om honom två timmar medan vi var borta. det gick jättebra. Som jag pussade och kelade med honom när vi kom tillbaka (: Galet att man kan sakna honom bara under några timmar.. Men stolta mormorn hade gjort ett sånt bra jobb! Betner var föressten riktigt bra, vad han är påläst! ibland var det lite svårt att hänga med i name-droppingen. Men föreställningen var bra!

Han är vaken betydligt mycket mer nu. det är så kul att lära känna honom. Han tränar nacken hela tiden och älskar ligga på sin filt och gymnastisera med sina armar och ben. Han har oxå börjat göra ifrån sin olika ljud. Ett ljud när han ammar, ett ljud när han är exalterad, ett ljud när han vill visa att han inte vill och ett ljud för mat. Fascinerande (: Han skriker inte alls mycket, kanske en halvtimme varje dag, uppdelat på några gånger. Han fixerar blicken bättre nu, ligger och tittar på oss på ett annat sätt - han börjar nog känna igen vår siluett. Älskar att titta på röda saker. mammas röda soffor igår var en sensation!

Hans hår har växt mer, det är mörkt. Han har blivit betydligt tjockare- kinderna är puffiga och man ser varje dag mer och mer anletsdrag.

Idag ska vi (R) lägga trallor på balkongen, papi kommer och hälsar på, tänkte ta en lång promenad i solen strax. Svårt att komma loss hemifrån bara, allt tar så lång tid.

Julian har sovit i vår säng hela natten. Vi provade oxå (äntligen) andningslarmet, och det funkade! Kommer fortsätta med det, så slipper jag vakna av oro när Julian piper till. Han vaknade inatt och var superpigg. Jag tittade på honom med trötta ögon med mörka ringar under och lillfisen lös som en stjärna. Oh no. Han fick ligga och gnälla lite mellan oss innan han kom till ro igen. Han måste lära sig att man ska vara trött på nätterna ju! ;)


Sötast när han sover

Idag är Julian en vecka gammal!

Tisdag 13/4 kl: 14:45
Han börjar bli gammal, det lilla pyret ;) Gårdagen hade vi fullt upp! Natten var underbar. Vaknade två gånger och somnade direkt efter hans behov var tilgodosedda (: Vi gick upp tidigt medan pappa låg kvar och mornade sig. Fixade och fick oss färdiga på tre och en halv timme! Vilket rekord! Allt tar ju som sagt väldigt lång tid, men nu börjar minuterna ticka ner.. Träffade M med sina söner Lucaz o Remi och tog en promenad ner på stan. Tog en fika i det fina vädret och träffade en del vänner som lyckönskade oss. Jag satt hela tiden som i en dvala, det är svårt att vara social när huvudet egentligen finns hos pyret i vagnen.. Det blir kanske bättre senare men jag kände mig lite hjärndöd i vissa stunder.. Var livrädd för att han skulle börja gråta ute stan, jag vet inte varför men det kändes så jobbigt. Men icke, Julian sov fint i sin vagn hela tiden.
Sen gick vi bort till en lekplats mitt i stan för Lucaz skulle få klättra av sig lite. Jag behövde amma- what to do? Satte mig och hade min första "in public" - amning. Nervvrak. Fast det gick faktiskt bra! Dålig ställning och en massa sol så det blev lite klurigt, men vi fixade det och pågen somnade direkt efter igen. Kände mig riktigt stolt att jag hade klarat av flera timmar på stan! pappa R tyckte nog att det var skönt att komma iväg o träna och vara för sig själv ett tag.

Sen fick jag skynda mig hem för nu skulle BVC sköterskan komma. En riktigt trevlig kvinna och en studerande kom och hälsade på. Vi fick så mycket beröm för vårt hem, vår föräldraroll och vårt tankesätt. Så stöttande! de kollade honom och allt såg så fint ut. De vägde honom oxå på en primitiv våg- han har gått upp 70 gram från sin födslovikt! Helt otroligt! Han gick ju ner ca 200 gram under de första dagarna.. Då matar jag honom bra! Han äter säkert 10 ggr per dygn.. Skiter lika mycket ;) En massa blöjor som går åt.

Sen tog lilla familjen ytterligare en promenad ner på stan, tittade lite efter skor och gick in i barnaffären för att hitta likadana nappar som den enda vi har hemma som han tar. Tur som vi hade, hade de ett paket kvar! Nu slipper vi vara livrädda för att bli av med den enda ;) Träffade mami på stan och R:s kompis som följde med oss hem. Julian fick en tunn overall och en skallra av honom, så gulligt att killkompisarna med köper ;) Kompisen höll Julian säkert en 40 minuter, han såg så stolt ut!

På kvällen blev jag helt slut, vet inte vad det var med mig, kände mig helt ur balans. Ont överallt efter en hel dags promenad. Tror att jag tog mig vattet över huvudet. Så vi bestämde att R skulle ta hela natten, minus amningen såklart. Det gick jättebra, förutom att Julian vaknade tre gånger istället för två.



Jag och pyret gick upp halv åtta och mös lite samtidigt som jag försökte slänga i mig lite frukost. Det behövdes städa här hemma och fixas, R sov fortfarande och Julian var piggare än någonsin.. jag satte honom i babysittern och hoppades på att det skulle fungera. Minsann! jag fick nästan allt gjort samtidigt som jag spexade framför lillen. Sjöng en massa och pratade om allt som vi skulle hitta på under dagen. Till slut blev han väl uttråkad eller fick ont i öronen ( ;) ) för då slocknade han..


Checka in tjockiskinden

Halvtolv vaknade äntligen pappa så jag kunde hoppa in i duschen. Då hade Julian varit vaken hela förmiddagen, mysigt!
pappa fick byta på honom och vi fick höra några skrik..



Sen satte sig far och son och mös i soffan. Julian fick till en riktig posebild. ser ni att han sitter upp helt själv? Efter en vecka! Vilket A-barn! (armstödet i ryggen dock) ;) Han ser ut som en liten professor som löser världsproblemen.



Städdag idag! Tvätt och städning så vi hoppas att lillen håller sig sovande ett tag till. Så mycket tvätt vi har! Sen blir det nog en promenad och ikväll ska vi laga god middag!

Min mage blir mindre och mindre för varje dag. Igår hade jag kommit under 60-kilos strecket! Har nästan förlorat 10 kg på en vecka. SHIT, tänk om man alltid hade haft så lätt att gå ner ;) (dock var det 5 kilo som försvann efter förlossningen). Nu har jag ca 10 kg kvar och då är jag tillbaka till mitt vanliga jag, eller lite bättre till och med, gick nog upp en 17 kilo under graviditeten. Mitt mål är till sommaren, men sen väger ju tuttarna en del med ;)

Just det, vi har kommit på att Julian är en riktig glidare, han älskar att få fotmassage! Blir helt lugn i kroppen och spretar med tårna när vi smörjer in/masserar. Dom är så fina, de mjuka, runda fötterna (:


mammaoro..

Söndag 11/4 kl: 20:55
Försöker kombinera att kolla runt på nätet/ pumpa.. Det funkar helt OK ;)
R och Julian är fortfarande ute o går.. En timme är det nu! AH vill bara ringa o höra hur det är med dom. Helt galet, min mage drar ihop sig när jag känner på mig att Julian behöver mat. det måste man kalla för mamma-bebisband, speciellt när han inte är hos mig.
Men jag ska hålla ut! De har säkert det jättemysigt. R är världens duktigaste pappa. Han är trygg, påhittig och hittar gärna på saker med Julian och tar hälften av allt. Helt underbart.

Fem dagar gammal!

Söndag 11/4 kl: 19:55
Pappa är ute med Julian på en kvällspromenad, så då passar jag på att uppdatera lite!
Vi har haft två helt underbara dagar! Nu har allt (det mest primära) fallit på plats, vi vet vilka skrik som säger vad och vet lite olika trix för att tillfredsställa den lille. en grej som jag måste dela med mig av till er som har bebisar med magknip.. Rapar ni bebis precis efter mat? Vi har en liten ritual här hemma- jag ammar och R rapar, i två omgånger, fem minuter per gång eller mer. Detta har bidragit till två lugna nätter. helt otroligt hur de mest simpla grejorna kan lugna.

Igårnatten var helt underbar, tre vak och inget gnäll, lite pigg. På morgonen var morfar på besök och fick lite (påtvingad) kvalitetstid med sitt barnbarn. Julian var snäll och sov lite, var vaken lite. Morfar tränade hans armmuskler ;)


Morgonnap med mössan på sniskan

R var iväg hela förmiddagen och jag ville inte vara ensam. Jag hann äta frukost (!), duscha och fixa lite här hemma. Vi var även ute och gick en liten promenad i den fina vårsolen. Det blev inte så långt och så snabbt eftersom jag fortfarande har ont i mina fogar sen graviditeten.

Sen åkte vi iväg på storhandling på CG, både mami och papi följde med som moraliskt stöd, nu är vår kyl, frys och skafferi fullt och Julian sov hela tiden. Så duktig var han. Sen lagade vi tacos under hans mest vakna timme och provade då att sätta han i babysittern. Han var lite för liten för det, men klagade inte en enda gång, så vi hann laga och äta mat!



Sen blev det lite pappamys och vi nådde en stor händelse- nappen! Vi har försökt att ge honom den för vi har märkt att han har ett rejält sugbehov. Men han har absolut inte gillat nyföddnapparna. Då kom pappa R på den brilljanta idén att prova den rejäla 9månaders nappen- minsann! Han suttar och suttar och nu används den vid behov vid gnäll. Perfekt under natten så vi slipper hänga fast i honom med vårt lillfinger. Mammames som man är, så grät jag när jag såg honom sutta.



Inatt var det helt underbart. Vi alla somnade vid halvelva. Julian vaknade klockan ett och ville ha mat, byte och rapning. Jag gick upp och lade sedan han i sin egen säng. han brukar inte vilja ligga i den vid första vaknet, men det gick! Han somnade direkt. Sen vaknade han igen klockan fem, jag ammade och R tog resten. sen somnade han direkt igen i sin egen säng. Och tänk, jag vaknade före honom och möttes av denna underbara syn:



Vid halvnio blev det amning, sen sov och mös vi ända till halvtolv.



Vi blev bjudna på middag ute hos svärföräldrarna idag. Det gick jättebra, Julian sov mest hela tiden och hade sin fräcka outfit på sig! Gubbabyxor med farfarströja. Han var så söt! Han fick även lite presenter av farmor, varav mössan han har på sig på bilden.



Vi fick god mat och hann till och med att spela kubb medans lilleman låg i sin bilbarnstol och luftade sig i det fina vädret.



Så vi har haft två helt underbara dagar. Tror att det blir lite värre inatt. Julian har sovit precis hela dagen så det blir nog en pigg bebis som vill underhållas inatt! Ska sätta mig o pumpa nu.. Har så mkt mjölk, pumpar ut ca en halv liter om dagen och fryser in. Bättre det än för lite, men en massa trixande bara.

Jag mår skitbra, magen krymper mer och mer för varje dag som går och jag börjar förlora vattnet i kroppen. Mina händer och ben är smala igen ;)




Tre dagar gammal!

Fredag 9/4 kl: 22:15
Julian är nu tre dagar gammal. Kan inte förstå det, känns som vi har haft han i flera veckor. Tre dagar, det är liksom inte så mycket..
Natten var jobbig, han hade ont i magen och vi visste inte vad vi skulle göra. Fick ont i hela magen och fick feberfrossa när han skrek som han gjorde. det såg ut som han skulle vända sig ut och in. Hemskt att se och inte kunna göra något åt. Vi provade allt, mat, byte, rap, sida, rygg, mage. Skrik i tio minuter, mat, sömn i en timme sen skrik igen. Till slut så lade vi oss tillsammans alla tre i sängen med R:s lillfinger i Julians mun. Perfekt. Lugnt.. Sömn i tre timmar.
Mat klockan åtta sen sov vi alla i sofforna nere i vardagsrummet till klockan blev elva. Jag hann tvätta upp lite kläder och grejor. Så mycket som blir nerspytt/nerbajsat/nermjölkat. Helt otroligt mycket tvätt.


Far och son på förmiddagslur i soffan

Tuttarna är nu gigantiska.. Spänner och ont som satan gör dom.. Har fått pumpa idag, verkar som jag får fortsätta göra det till lilleman kan äta tillräckligt mycket. Han har ätit nästan varannan timme idag, galet. Äter och fiser mycket.

Sen packade vi på Julian en massa kläder (förberedelserna för detta tog flera timmar) för att ta vår första promenad.

Påpälsad krabat



Vi hälsade på R:s farmor och farfar, Julian fick en liten present. Sen gick vi inom J så hon fick träffa honom för första gången. Kändes lite surrealt att komma ut, har varit hemma i några dagar nu och klippt banden från omvärlden. Känns inte som man kommer få tillbaka den sociala förmågan när ett litet barn är med :P
R gick och drog vagnen så stolt och Julian sov hela tiden, han gillade nog det!

Sen träffade vi upp mami och gick hem för lite farmor-Julianmys. Vi hade även fått hem blommor från moster, man och kusin! Helt otroliga blommor, en miniliten bukett och en stor bukett som satt ihop i ett blått band. Så fint!



Man får inte mycket gjort om dagarna. Allt tar så jädrans lång tid. Kommer på vad jag ska göra, och timmen efter ungefär kan jag slutföra det. Inte alls som man är van vid annars. Alla tankar är slöa och allt man gör tar så lång tid. Haft lite ångest hela dagen inför natten. Vet inte varför. men det känns så otroligt hjälplöst när man inte kan trösta sitt barn. Och då skriker han ändå bara i typ tio minuter åt gången. massa nya känslor har kommit upp idag. nästan livrädd inför min egen kapacitet, eller brist på kapacitet.
Man älskar de mysiga stunderna men fruktar gråt.



mys

Torsdag 8/4 kl: 20:42
Nya händelser:
Tuttarna stora som bomber.
R har provat på papparollen och har nu två långa remsor kräk längst med ryggen
Nu ska lilla familjen mysa i sängen tillsammans (:

första bebisdagbok

Torsdagen 8/4 kl: 18:19

Gårkvällen var lite grinig, men till slut kom vi på att vi har råkat få en liten gasboll - som behöver rapas och fisas mest hela tiden. Men då är han nöjd! Han låg och gnällde lite i sin säng när vi lade honom, han gillar inte att vara ensam. Efter en halvtimmes suckanden och gnyende så fick mitt mammahjärta nog och tog upp honom och lade han tätt intill under täcket. Han fossingar var så kalla. Han tryckte upp dem mot min varma mage och suckade nöjt. Där låg han i tre timmar fram till klockan fem innan jag bestämde mig för att det var dags att amma lite. Efter en halvtimmes envishet tog han äntligen och vi hade en liten mysig stund. Sen väcktes pappa Baloo för lite rapning så jag kunde vila. Upp på axeln, hänger som en hösäck men älskar att kräka ner hela pappas rygg. Sen gick det bra att sova i egen säng ändå till klockan var åtta.

amning, byte och gos gick jättebra under morgonen. Inget gnäll alls, en nöjd och trött bebis. Han sov hela förmiddagen, hela vägen till sjukhuset i HBG för provtagning. Han hade bara gått ner 200 gram sen förlossningen och BM menade att min mjölk var mycket bra och att han ammade fint. Fick lite tips med krångelbröstet, som jag senare provade, vi fick connection! Sov hela vägen hem igen. Han ser så liten ut där i sin bilbarnstol.


Nymatad och nöjd

Sen kom farmor hit (Julians) och fick träffa honom. Inte behövde vi göra något under flera timmar! Hon var säker på att han var ett A-barn. Hon var även säker på att han kunde se allt runt omkring sig samt snart skulle vara ett mattegeni. (:
Helt plötsligt brakar det till under en amningsstund. woho. nu fick jag sitta i världens sopstank tills han var färdigmatad. usch, helt plötsligt blir man som en töntig 14-åring.. Farmor fick ta denna härliga överaskning, hon gjorde det galant. Inget kladd och under tre minuter! Annat är det när vi försöker med fumliga och ovana händer byta.. Men vi lär väl oss! Tio minuter senare så.. BRAK. en till! Farmor fick även ta denna.. ;)

Han har sovit mest hela dagen. Jag hade tänkt att passa på att sova under dagen. Men nu helt plötsligt är klockan halvsju? Har bara umgåtts med Julian under amningsstuderna, resterade tid tar R. saknar han en massa. Så nu har jag tvingat upp hela familjen i vår säng för lite (och vårt första) kvällsmys. Så vi kan ligga tillsammans under det varma täcket och titta på Julians alla gester, miner, ljud och lukt. Väldigt primitivt men så tryggt.

Morgondagen bjuder på första åkturen med vagnen om vädret är fint. Blev manad att inte gå så långt imed förlossningen varit så nära, men jag mår hur bra som helst! Har ont i fogarna precis som jag hade under graviditeten, det tar väl lite tid innan det går tillbaka. Men annars- helt återställd! Inte ont någonstans. Om någon hade påminnt mig om förlossningen för två dagar sedan så hade jag inte trott dem. Trodde verkligen att jag skulle ha mer ont efteråt. Men icke! Kan väl bero på att jag inte gick sönder något.


Mammas fina med cone-head ;)


bilder!

Torsdag 8/3 kl: 15:00


Måndag CTG


Trött pappa


Första bilden på familjen. Julian 2 minuter gammal


Stolt pappa


Julian en halvtimme gammal


Stolt men trött mamma. Julian en timme gammal


En dag gammal


På väg hem från bb


Bild från idag

har vi inte fått världens vackraste pojke? (:



en bebis!

Torsdag 8/4 kl: 14:10
Tack för alla era lyckönskningar (: Förstår att ni suttit som på nålar, det tog ju ganska lång tid.. sen de senaste dagarna har det varit fullt upp! Vi får se hur långt detta inlägget blir.. innan lilleplutt vill ha mat.
Så, det blev alltså en bebis till slut, ingen alien, fisk eller liknande. Utan en fullt fungerande, frisk liten krabat. Helt otroligt att han kunde bakas så fint där inne och att han kom ut hel.

Jag kommer inte att skriva en hel förlossningsberättelse nu, för den blir lång! det får jag ta lite senare, när jag har tid. har dessutom inte orkat gå genom förlossningen mentalt än. Väntar gärna. försöker inte att tänka på något annat än här och nu. Men jag tar en liten snabbis :)

I måndags åkte vi in halv nio till förlossningen, fick ett piller som satte igång lite värkar och de ansåg att det var tillräckligt för att sätta dropp. Direkt när de satte droppet kom helvetet. Artificiella värkar är inget att leka med! Har ju iofs inget att jämföra med, men man säger att det är värre för kroppen. Gigantiska värkar som knappt hade paus mellan, under långa perioder försvann de inte alls. Blev tröttare och tröttare. Fick epidural, som hjälpte mot värkarna i magen men hade fortfarande RIKTIGT ont i ryggslutet. Trodde jag skulle dö vissa stunder.
Det hände inte mycket, öppnade mig sakta, väldigt sakta. De fick öka på droppet fast jag inte ville. De fick tvinga fram allt. Nu är allt som i ett sudd. Från halv två måndag eftermiddag till klockan halv tio på tisdag morgon vill jag inte ens tänka på. Hemskt upplevelse både för mig och R.

Mamma fick komma på tisdagsmorgonen för det blev för mycket. Hon och R bytte av. R och pappa gick ut och promenerade. Då började värkarna ändra form. Krystvärkar, nu? Var ju bara öppen 8 cm sist de kollade.. 40 minuter, då var Julian född. Ja då jädrar hade jag kraft och ork. R kom fem minuter innan han föddes, han fick en chock att det hade gått så snabbt. Men tur var det att han hann. Mer detaljer senare..

Sen låg vi kvar några timmar, fotade, åt och mös. Sen fick vi tyvärr bli inlagda på BB för de tyckte att Julian andades för snabbt. skitjobbigt var det att ligga där. Det var inte säkert att R fick stanna kvar, vi fick sova på var sin stensäng. Vi ville bara hem. Fast Julian mådde bra, inga problem med hans andning inte!
Så vi åkte hem igår.

Mami och papi kom igår och gjorde mat till oss.
Har knappt sovit något på fyra dygn. Känns som jag inte har tagit igen förlossningen än.

Men att vara hemma är helt underbart. Vi har en underbar son. Han sover mest hela tiden, vi ammar bra.
Vi fick åka tillbaka till Helsingborg idag och ta PKU-testet och fick lite tips om amning mm. Man oroar sig ju lite över hur mycket han får i sig, han vill inte ha så ofta. Men han har bara gått ner 200 gram, vilket är jättebra och det verkar som han är väldigt nöjd med vad han får med. (:

Finns hur mycket mer som helst att berätta, alla mysiga stunder vi haft med honom m.m. Men detta har tagit en timme att skriva, så jag får försöka fylla i lite senare..

Lägger upp lite bilder i nästa uppdatering.


känslig

Måndag 5/4 kl: 06:40
Vaknade vid sex, när man väl vaknat var det ju omöjligt att somna om.. Hoppade in i duschen. Blev känslig och grät en massa. Kom bara på, att shit, antingen idag eller imorgon kommer vara det bästa dagen i våra liv. Idag eller imorgon kommer vår lilla son, och ska stanna. Hela vårt liv kommer att få en omvälvning. Vi ska få se han för första gången, vi ska hålla våra armar om honom för första gången. helt otroligt.

Jag räknar med ca 2 dygn innan han är ute. En igångsättning brukar ta en massa tid. Kul då om han kommer lite innan. Ett litet plus sådär. Vad är egentligen två dygn av ens liv? visst, det kommer bli att sjuhelvetes långa dygn. Men sen är det över.

Min mage är i uppror. Kul. Nu ska jag fixa det sista, vattna blommor, packa sista och käka (förhoppningsvis) frukost.

Snart kommer vår familj adderas med ett. Med ett som är halva han, halva jag. Vilken glädje. Han är efterlängtad av så många.

Vill passa på att tacka för alla era fina kommentarer genom tiderna, de har peppad, hjälpt och gett kärlek. det har varit jättekul att delge alla nära och kära, men även nyfunna vänner och avlägsna vänner. Detta kommer jag fortsätta med så fort han är född (:

Nu ska vi in och kämpa, för livet! :D

webbisar!

Det blev ingen städning för min del eller packning, får upp tidigt imorn istället. Kändes bättre att titta på när någon annan dammsög :P Ville bara länka en sista gång till Helsingborgs webbisar, om det nu inte blir någon mer uppdatering: http://www.helsingborgslasarett.se/webbisar
 
Nu ska vi mysa ner oss i soffan med läsk, godis o chips!

17 dagar

Söndag 4/4 kl: 19:50
Helt galet ändå, 17 dagar ÖVER tiden. Trodde aldrig att jag skulle palla, galet att jag har pallat. 17 dagar är ganska mycket, speciellt när bebisen även kan komma innan beräknat datum.
Då ska vi in tidigt imorgon, och vi kommer att stanna tills han har kommit. Blivande pappan börjar bli nervös. Jag är tvärtom. Känns som vi har förberett oss och redan haft vår oro. Vet inte varför, men jag känner på mig att det kommer att bli en långdragen förlossning, känner på mig att det kan bli aktuellt med kejsarsnitt. Vet inte varför faktiskt men det känns bara så. Om det nu blir så, så hänger jag inte läpp. Visst det känns ju lite jobbigt att man varit tvungen att gå såhär länge med alla dessa krämporna, om man ändå skulle ha snittats. Kunde det ha gjorts för flera veckor sedan. Men vi får hoppas på att min kropp reagerar på de olika igångsättningsmetoderna och att det kommer ut en hel bebis. Man börjar undra lite nu :P

Har precis varit o lämnat katten. Hon verkade trivas direkt, kommer sakna henne. Sitter o käkar spagetti med köttfärssås. Sen ska vi packa ihop våra grejor (igen) och R ska dammsuga. Sen ska vi lägga oss o se den sista av våra hyrfilmer.

Känns sjukt att redan nu veta att vårt barn kommer att ha födelsedatum 5 eller 6 april ;)

dagen

Söndag 4/4 kl: 10:58
Gick och la mig igen. Vaknade för en stund sedan och låg o drog oss ett tag i sängen och pratade lite om morgondagen. Känner oss jättetrygga och lugna inför det som komma skall. Vi har ju fått ganska mycket tid att fundera och förbereda oss om man säger så ;) Har helt glömt bort det här med smärtlindring. Imed jag har gått runt och haft så ont och har planerat att det kommer göra 100 ggr ondare så har jag nästan glömt bort all den smärtlindringen man kan få. Men minsann, man behöver ju faktiskt inte ha FÖR ont.

Idag ska vi fixa och trixa lite här hemma, handla lite grejor till den långa förlossningen och lämna katten hos papi. Bestämde att vi skulle åka dit med henne och vara där ett tag så hon vänjer sig vid omgivningen. Kommer sakna henne en massa. Sen ska vi hem och städa och förbereda hemmet lite mer. Och sen blir det film, sömn och mys! Har inte haft några direkta sammandragningar idag så ingenting kommer att hända förrän imorgon känner jag.
Synd att det är så dåligt väder.. man blir lite slö av det. Förhoppningsvis skiner solen imorgon!

väckt

Söndag 4/4 kl: 05:50
Legat hela natten och vaknat massor av gånger av onda. Men har varit så utmattad jag jag vaknade av stön, pust och ojande från min egen mun. Skumt. Har oxå vaknat av att R har klappat mig på huvudet och masserat min rygg. antar att jag har väck honom oxå :( Halvsex vaknade jag o var hungrig. Det blev K-special och en banan. Sitter o kollar på ett program där de räddar bebisorangutanger. Så otroligt söta!
Ska upp i sängen igen om ett tag o krypa ner hos min kärlek och försöka sova vidare.


ont

Lördag 3/4 kl: 19:32
Har ajajajont nu. Har milda värkar men har såå jäkla ont i hela magen, framfogen, höfterna.. Känns som han har kommit ner rejält med huvudet och ligger och puttar på tappen. Kan inte sätta ihop benen.. detta beror på att jag har suttit ner i flera timmar på en hård stol hemma hos R:s farmor o farfar. Till slut klarade jag inte mer så vi fick åka hem. Nu vet jag inte hur jag ska sitta eller ligga, vill bara gråta. Funderar på att ta en värktablett och pallra upp soffan med en massa kuddar.
Vi har bestämt att imorgon ska vi sova, sova och sova. Det kan ju vara så att det tar lång tid innan det sätter igång, och vara vakna 24 timmar tar nog på krafterna. Så på schemat imorn blir det sömn, en massa vatten o frukt så vi rensar systemet lite innan ;)
Ska även köpa en massa tidningar så vi har något att göra medans vi väntar, för det kan ju bli en lång väntan. Någon som kanske har bra idéer på tidsfördrivande medel (troligtvis liggande)?

slöhet

Lördag 3/4 kl: 14:40
Mm, det här ser skönt ut.. Ska följa Toulouses exempel (:




besöket..

Lördag 3/4 kl: 14:05
Vi hann komma i tid till förlossningen i Helsinborg. Fanns inte alls många patienter inne så vi fick väldigt bra bemötande! Fick först lägga mig och ta CTG. Julian mådde bra men fick inga värkar under tiden. Sen kom sköterskan in med en doktor som berättade vad som skulle hända härnäst. De ville prova på en hinnsvepning till, men en mer brutalare sådan, som de sa. De sa att det skulle göra ont. Kallsvettig och rädd blev jag. Om en förlossningsläkare säger att det kommer göra ont- då gör det nog det! typiskt..
Tappen hade mjuknat lite men inte tillräckligt, inte förkortats heller. sen svepte hon runt och lossade hinnorna från tappen. Låg och försökte koncentrera mig, vände mig "inåt" som många säger att de gör vid smärta. full koncentration på att slappna av. Så det gick bra. Det var brutalt. Man har väl fått en hög smärttröskel nu efter allt skit man varit med om.
Sen berättade dem om detta nu inte skulle hjälpa så skulle vi bli inskrivna på måndag halvnio, och stanna kvar tills Julian kommit. så det blir tidigarelagt en dag, ganska skönt. Om tappen e uppmjukad då, tar de hål på hinnorna så vattnet går. Om den inte är det så får jag tabletter som ska hjälpa till. detta ska jag ta i upp till ett dygn tills det visar resultat. Om det inte gör det, sätter de in värkstimulerande dropp. Känns som vi har det på det klara nu, och hoppas verkligen det kommer igång av sig själv. Men jag har ju gått med sammandragningar och ont sen förra besöket- och det har inte påverkat så mycket, så man tappar hoppet lite grann.

Sköterskan var jättebra. Hon visade oss ett förlossningsrum i ena korridoren som de kallade för "solsidan", i söderläge. Vi bestämde att vi skulle önska ett sådant rum på måndag. Jättefina, stora rum som kändes trygga och inte alltför sjukhus-aktiga. Hon visade oss pallen som jag vill föda på och var positiv till detta. Fick även se badkaren man kan ligga i under värkarna och tyckte jag hade varit duktig att jag redan innan tränat avslappning i badet (: Så vi åkte därifrån med glada miner- trots det onda som hinnsvepningen tillförde.
Hon ville gärna att vi skulle ut o gå och ha samlag :P samlag sa jag direkt nej till nu när jag har så ont. Promenad lockade inte särskilt heller, men efter sjukhuset åkte vi ut till Järavallen och gick några kilometer. Ville dra det till det yttersta och prova vara i rörelse trots att jag hade så ont. det gick faktiskt bättre än väntat.

Sen åkte vi o tvättade av bilen och sen hem till mami, fick våra fina påskägg (: Hon hade designat och klätt påskäggen alldeles själv. Helt otroliga! Fick riktigt gott godis (: Julian fick oxå ett ägg (det lilla) och i det låg det två söta nappar från Lundmyr. Vi blir så bortskämda..







R har precis stuckit till gymmet, mitt onda har försvunnit med hjälp av vetekudde. Nu ska jag lägga mig i soffan med katten och titta på det senaste avsnittet av gossip girl och vila lite.
Vi har blivit bjudna hem till R:s farmor och farfar på påskmiddag och äggrullning. Vi får se om vi sticker dit. Inte kul alls att sitta o ha ont och försöka hålla en god min.

stress!

Lördag 3/1 kl: 08:19
Mådde inte så bra igårkväll, men vi somnade runt 12-tiden. Har sovit nästan hela natten fram till nu klockan åtta. Så skönt! Känner mig utvilad och peppad inför idag. Har vaknat av lite sammandragningar inatt, men inte så många.
Ringde förlossningen nu klockan 8 och ombads att komma in klockan 10. Så skönt att slippa sitta och vänta hela morgonen. Men nu blir det lite stressigt! Ska hoppa in i duschen, väckte R så han kan fixa allting här hemma. man vet ju inte om vi kommer tillbaka, nog det som känns så jobbigt att vi måste ta med väskor o fixa så här ser någurlunda ut härhemma.
Så nu får vi se vad de hittar på idag. Skriver när vi kommit tillbaka!


sakta..

Fredag 2/3 kl: 20:22
Skaffa aldrig comhem-bredband.. Var femte minut läggs nätet ner i ungefär 2 minuter. Man börjar bli ganska trött på det nu.. får hoppas att detta inlägget inte råkar raderas bara..

Har nästan precis kommit hem från svärföräldrarna, grillning stod på schemat. Mysigt. Hade ont tidigare idag. Fick sätta mig i badet efter slemmisen gått, blev helt dödstrött och mådde illa som fan. Somnade säker tio ggr i badkaret innan R fick sätta sig bredvid mig som stöd. Fick i mig lite mat och blev direkt piggare. Tog en panodil och så försvann nästan smärtan. Ute hos svärföräldrarna började molnande smärtan igen och nu sitter jag här.
Många säger ju att förlossningen börjar med den molnande värken.. Men nu har jag haft den i ett o ett halvt dygn, utan resultat. Fy satan vilken bra smärttröskel man kommer ha efter förlossningen. Känns som man gått i flera dygn nu med olika krämpor. helt ur balans..

imorgon ska vi ringa förlossningen klockan åtta och få en tid. får se vad de hittar på då. någon igångsättningsmetod blir det väl. usch, har tappat hela lusten nu ikväll, får försöka hitta energi och "go" någonstans innan vi åker in imorgon.

Men lillkillen mår bra där inne, försöker bryta sig ut genom naveln. Försöker berätta för han att det är fel väg. men han envisas.

hoppsan

Fredag 2/4 kl: 08:55
Och nu gick slemproppen. Fyfan. mår illa..

mysdag

Fredag 2/1 kl: 8:15
Gomorn! Som svar på kommentar.. Jag säger inte att det är fel att skrika, alls. Men tycker att de hade hunnat isolera rummen bättre så skriken slipper skrämma livet av andra..

Det blev en trevlig gårdag, trots onda. Mami kom en runda efter jobb och firade R lite. Sen körde vi ner till Basilika och träffade upp hans släkt. God mat, käkade nästan allt, kors i taket! ;) Hade massa onda sammandragningar/värkar hela tiden, vilket var ganska jobbigt när man satt på en restaurang. Har hört att hinnsvepningen ofta kan resultera i pinvärkar, som varken gör från eller till. Antar att det var sådana jag hade. Det blev bättre under kvällen, men känner fortfarande idag att det känns konstigt i magen, mensvärk typ.

Sen tog vi en runda inom hemmakväll och hyrde tre filmer, Law abiding Citizen (som vi såg igår, helt OK), Whiteout och Funny penny (tror jag) med Adam Sandler. Tänkte att det blev perfekt med lite hyrfilmer att ha hemma när man ligger o väntar o har ont.

Har faktiskt sovit bra inatt! hela 7 timmar! Helt otroligt skönt. Hade kunnat sova längre men vi fick äntligen tvättid, massa tvätt och lite tid så var tvungen att gå upp tidigt till det.

Eventuellt blir det första grillningen hos svärföräldrarna idag, myspys. Perfekt att man vaknade upp till strålande sol med. Om nu något inte händer! Uppdaterar bloggen om ngt händer, annars ska vi nog mysa hela dagen idag. Så skönt att det är röda dagar nu fram till måndag, sen på tisdag och tio dagar framåt tar R pappaledigt. Massa tid för den lilla familjen.

Just det, har ju inte berättat vad R fick av mig igår. Han fick lite småsaker till hemmet som vi behövde och kallingar ju, sen hade jag beställt ett armband från en söt nybliven mamma, Lotti som vi hjälpes åt att designa och hon gjorde. Riktigt bra jobb! Tyvärr hade jag mätt fel så armbandet var lite stort, tror vi kan fixa det själva. Gå gärna in o kolla hennes grejor och beställ på: http://textit.blogg.se/








hm

Torsdag 1/4 kl: 14:22
Inte alls skönt är det nu.. Sitter med en molnande mensvärkskänsla och sammandragningar som gör ont. Känner mig helt ur balans, utmattad.
Läste lite om hinnsvepning.. 75% av de som gjort det startar förlossningen inom 48 timmar. OJ. det visste jag inte.. Så då kanske det är dags snart? Känner att jag behöver lite tid för att återhämta mig från skriken från förlossningen. Behöver få upp kraften i psyket lite först.
Nu ska jag lägga mig bredvid katten i soffan o vila.


inget 1-aprilbarn

Torsdag 1/4 kl: 13:35
Nej det blir det inte! Har precis kommit hem, sitter helt utmattad i soffan, ska vila ett tag innan vi ska ner och fira R:s födelsedag på Basilika.
Åkte upp till Hbg, massa rödljusen och hade stora problem att hitta rätt parkering. Som vi till slut inte gjorde. Stress upp till förlossningen. Fick sitta och vänta ett tag i dagrummet, försökte slappna av och titta lite tv. Samtidigt som en kvinna i något rum låg och vrålade. Hemskt, riktigt hemskt var det att höra. Vrålen hade så mycket kraft i sig men var verkligen pinade. Tappade modet helt, kände mig inte alls sugen på en igångsättning längre.
Fick komma in till ett rum där de satte CTG. Kollade Julians hjärtljud och mina värkar under ca en halvtimme. Hade värkar hela tiden som gick upp högt på kurvan utan att jag kände dem själv. Skumt. Fick ingen kommentar på detta, sen fick vi vänta ytterligare. Tydligen var alla salarna fulla av födande.
Sen kommer det in en ung, snygg doktor och hälsar. Tjoho tänkte jag, vad kul, eller inte. Fick gå in i ett rum och gjorde ett ultraljud, Julian mådde bra, rörde sig en massa och trilskades. Men till slut fick vi fram att han vägde nånting mellan 3300-3400, lagom sådär, inte för liten och inte för stor för att tryckas ut.
Sen frågade doktorn mig lite nervöst om han fick kolla tappen. Visst, det var ju det jag ville men hade nog inte tänkt mig att han skulle göra det ;) Det gick bra ändå, var lite uppmjukad men tappen hade inte krympt på längden. Sen gjorde han en hinnsvepning, vilket är att man går genom tappen och "retar" fosterhinnan vid barnets huvud. Riktigt ont gjorde det inte, kändes mer som en mensvärk som har hållt i sig. Obehagligt var det iallafall.
Detta är det första de försöker med vid en igångsättning, det kan vara så att värkarna kommer igång av denna procedur. Vi hoppas på detta. Annars ska vi tillbaka på lördag, kolla om jag öppnat mig något, annars ska man försöka göra det genom piller innan man sätter värkstimulerande dropp. De sa att absolut sista datumet, om ingenting händer är den femte april. Det är bäst-före-datumet. Nu känns inte krämporna man har nu i slutet hälften så värre än att behövas sättas igång med dropp.

Har blodat lite nu efteråt, känner mig öm och mör, som en mensvärk ungefär. Men det är inte för farligt. Kände mig även nöjd och glad när vi åkte hemåt. Jag hade nog inte pallat en förlossning nu, kvinnans skrik gjorde mig skiträdd. Visst är det jobbigt att vänta, men nu ska vi prova med detta och då kanske det kommer igång på naturlig väg så jag kan ha värkarbetet hemma. Vi hoppas på det.


laddad

Torsdag 1/4 kl: 09:45
sådärja. Nu är jag laddad. Känns som man gått runt och peppat sig själv hela morgonen likt en hockeymatch ;)
Allt är fixat och nedpackat. Nu ska bara R komma hem från jobbet så vi kommer iväg. Hoppashoppashoppas på att vi inte behöver åka hem igen.

morrn

Torsdag 1/4 kl: 07:24
Somnade nog vid tvåtiden, efter ett långt samtal med papi. Fick ont nerevid igår, trodde nästan ungen skulle komma ut. Låg och hoppades på att något skulle hända och att vi får goda nyheter idag.
Upp innan solen, blåste ballonger, serpentiner och fixade nybakade bullar till frukost. Hummade någon oigenkännlig låt när jag väckte R med presenter. Presenter som han sedan märkte var sånt JAG ville ha till hemmet. Perfekt ;) Men jag har ett trumfkort, eller en trumfpresent som kommer senare ;) Märkte till vår glädje att Lilla Jönssonligan gick på tv. Då har jag något att göra nu på morgonkvisten! (:

Sen ska jag städa undan lite, leka med katten och fylla hennes matskål till bristningsgränsen. Sen duscha o göra mig redo. Känner att jag hade behövt sova mer. Väldigt mycket mer. Men det är försent nu.
Nu känns det förväntansfullt. Håll tummarna för mig! Fast det vet jag att ni gör! ♥

RSS 2.0