Skrutten 8 månader!

6/12 kl: 11:05

Idag fyller skrutten åtta månader! Det ska vi fira med en massa bus och lek. Samt röja i vår understädade lägenhet. Samt kommer farmor på besök så min träningsbubbla kan lossna snart.

Vad roligt att ni oxå reagerade på vattenkoppssyndromet. (:
Rebecca: Jag tror att det är enligt det gamla "tänkandet" att man ska vara hemma med barnet i två veckor efteråt tills kopporna blivit intorkade. För BVC sa att man kunde gå på dagis. När jag rådfrågade med en vän som jobbar på förskola, så menade hon att man inte fick gå på dagis om de inte var intorkade. Så det verkar nästan handla om en moralfråga. Det känns som det borde smitta via hudkontakt när kopporna fortfarande är färska. Men det är sant, att från smittotillfälle tar det två veckor tills det bryter ut. Denna smitta kan komma via luften så min teori är att villiam fått det från mataffären typ.

Nu ska jag leka lite med Villiam på golvet och träna på kryp-ställningen. Denna ungen kommer aldrig lära sig krypa ;)

Kommentarer
Postat av: Rebecca & Albin

Joo det har jag också hört, att bvc säger att man kan gå till dagis när de är intorkade.

Hur det smittar vet jag faktiskt inget om, men det kan nog vara så att de kan smitta i luften också.

Hoppas att han inte mår allt för kasst av det, men som sagt, ju yngre, desto lindrigare.

2010-12-06 @ 16:22:54
URL: http://albinsmamma.blogg.se/
Postat av: Magnus (Far och Morfar)

Så länge barnet smittar så skall man vara hemma.

När kopporna är intorkade och inga nya kommer så är man smittfri. Barnet behöver inte heller ha tappat alla sårskorpor för att vara smittfri. Som i regel är dom smittbärare i ca 1 veckas tid och ska stanna hemma.

Annars är det en oerhört smittsam sjukdom som sprids genom luften i barnets närhet. T om flygbolag vägrar att låta smittade barn åka med dom.



Viruset kan sen lägga sig latent i kroppens nerv celler och i äldre ålder orsaka bältros.

Barnet kan således bli smittad av gammel farmor/mormor etc om dom har bältros viruset i sin kropp. Dvs smittad från bältros till vattenkoppor men alldrig från vattenkoppor till bältros.



Lindra barnets besvär genom att hålla dom torra och lätt avkylda. Värme och svett som lätt kommer när dom gråter förvärrar bara deras klåda. Ha lätta luftiga kläder på dom. Kanske viktigt att tänka på i vintertider att man inte pälsar på dom och går ut med dom.



MvH



Doktor Dryg :)

2010-12-06 @ 22:24:45
Postat av: Teresia

Kram till lillen och en puss i från Vanessa. ;)

2010-12-06 @ 22:33:33
URL: http://hondenteresia.blogg.se/
Postat av: Lotti

Jag har också hört det där, att det är något nytt att man ska/får/bör/(måste?) lämna även om de har vattenkoppor, om de inte har feber eller är tagna utav det. Helt otroligt.

Jag håller med om att smitta medvetet, känns sisådär, samtidigt som jag köper resonemanget med lindrigare ju yngre de är. Det finns förmodligen både för och nackdelar med alla åldrar oavsett. Själv fick jag det inte förrän uppåt 10 års ålder vilket var rätt så jobbigt.

Hoppas han fixar det galant och att prickarna snart slutar ploppa upp (:

2010-12-06 @ 22:57:13
URL: http://www.yoohh.blogg.s

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0