bedrägeriskämtet

Tisdagen 23/2-09 Kl: 21:27

Mimmi- jag kan skriva här istället.
Det här med anmäla till polisen, vi fick i fredags ett tungt skit på våra axlar- nämligen ett inkassobrev från ngt företag alekta. På 500 kr visserligen, som inte är mycket, men problemet var att det inte var vår räkning.. Betalar alltid allting i tid o så och denna räkningen gällde dessutom från 2007 och var från ett företag som sålde piffiga kläder till småhundar. Hm, när skulle vi ha köpt detta? Efter ett antal samtal till det här jävla företaget alekta fick vi veta att företaget inte var bluff- som vi trodde från början. Men att dessa otroligt inkompetenta personerna som arbetade där även kunde skriva ner räkningen- bara vi betalade. Vi vägrade självklart eftersom vi inte hade beställt något sådant samt att vi inte fått några som helst påminnelser utan nu bara ett brev från inkasso. Den sista killen vi pratade med menade att vi fick anmäla det till polisen som bedrägeri imed att vi gick emot vad dom sa. De skulle även skicka fakturan från ursprungsföretaget.

Sagt och gjort, idag fick vi fakturan och gissa vad där står? Inte vårt namn iaf. Det var R:s andranamn plus hans efternamn vilket är VÄLDIGT vanligt, finns säkert 20 sådana här i vår stad. Och adressen som stod på fakturan har aldrig R bott på heller. Så inget stämmer. De har med andra ord sökt på det här namnet i vår stad och min sambo har varit den första som kommit upp.. Fast det inte är hans tilltalsnamn. Det värsta är, att killarna vi pratade med i telefon visste om att namnen inte stämde men gav sig ändå inte- för dem vill ju få in sina pengar oavsett vem det är som betalar.

Så dagens läxa är- vilket även är anledningen till att jag berättar historien här är att: håll alltid koll på vad ni har handlat och inte handlat för sådanahär sjuka saker kan hända. Det hade kunnat vara så att det gått vidare till kronofogden, för ett misstag och då hade han stått där i tre år.

Jag ska ringa ett intressant samtal imorgon, den som svarar ska minsann få veta att de lever.. För hur mycket tid, energi, arghet och oro har inte vi fått ta de här dagarna? Vi ska ha kompensation, så det smäller om det. För så som inte vi har nog med tankar i huvudet redan..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0