slutsats: INKOMPETENS

dagens diskussion: alla är, på alla nivåer, inkompetenta!!

Vårt internet ligger nere där hemma o kommer inte tillbaka förrän på onsdag för vår splitternya router har gått sönder. comhem är inkompetenta. Under väntetiden på telefon tipsar de om att dra ut kontakten för att kolla om det är felet. Efter fem minuter tillägger dem: Men om ni har telefoni med, så gör det inte, för då bryts samtalet. Logiskt, hur många har inte brytit samtalet mitt i väntetiden? INKOMPETENS! Skulle beställa en gratisgrej från nätet, blev registrerad, men det gick inte, de är inkompetenta. Fick hem papper från försäkringskassan igår, det skulle vara om föräldrapenningen, men de hade skickat fel papper så nu tar det fyra dagars längre tid, samt 30 dagars handläggningstid, men jag ska börja på föräldrapenningen om tre veckor? INKOMPETENS! IQnivån i vårt samhälle ligger inte högt..

Skulle egentligen se snabba cash ikväll men vi hann inte till halv sju, så de bidde inget. tråkigt. men är ändå trött. Var hos BM idag, allt verkade vara bra och hon konstaterade att bebisen i magen var liten. Tre veckor efter förra ultraljudet skulle vi göra ett tillväxtultraljud. Men om lillen där inne inte får tillräcklig näring så är tre veckor  ganska mycket. Men han sparkar o håller på, så länge han gör det, är det lugnt!

Imorn ska vi till väla, ikea o babyland och handla sakerna som jag skrev i ett förra inlägg. På kvällen kommer R:s föräldrar o firar min födelsedag lite sent. Sen blire mest plugg!

Beställde två underbara klänningar från nelly.com igår, de har 50-70 % rea, rekommenderas starkt! Man kan få märkeskläder till en billig peng för en gångs skull.. Ska se om jag hittar bilderna på klänningarna:


Söt sommarklänning från soaked in luxury

Tyvärr så var den andra klänningen, som var finast nu slutsåld så ni kan inte se en bild :( Jag lägger ut den när de kommer hemskickat!


Vecka 34

Idag går vi in i vecka 34!

Barnet:
Ca 2-2.4 kg tung och omkring 42 cm lång. Foten är 6-7 cm. Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.

Mamman:
Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och försvinner i de flesta fall helt


inköpslista ikea o babyland!

Nu har jag gjort en inköpslista på helgens shopping! Det blir mest Juliansaker ;)

Babylandet
Bröstnapp (vid såriga tuttar) ((som man antagligen kommer att få))



Babyfilt


Amningskudde Laban, röd


Ikea

Expedit vit


Med en röd låda till, Lekman

Barnslig sängmobil


Spöka nattlampa


sen funderar jag på dessa två olika taklamporna.. Vill gärna att det inte blir för "barnsligt" så första alternativet blir nog bäst, och det är trots allt färgglatt! (:

Taklampa kvart


Taklampa smila sol


Vad tror ni om detta? (:


Och till oss blir det ett vitt överkast till gästsängen, en ny kastrull och nya ljus!

Nu måste jag slita mig ifrån datorn o slänga mig i duschen, ska snart iväg ju!


50 dagar kvar!

Nedräkningen fortsätter.. Nu är det 50 dagar kvar till beräknad ankomst. Jag sitter ofta och länge o funderar på när det är dags. På något sätt måste ju min kropp redan ha bestämt sig för när han ska titta ut. Taskigt bara att inte berätta det innan så man kan förbereda sig.
Jag känner mig bunden som aldrig förr till det lilla livet i magen. Svårt att förstå att det ligger en hel bebis där inne, även om man förstår att det är något annat än mig som bökar runder där inne.
Sammandragningarna har tilltagit de senaste dagarna, har nästa 10-20 stycken varje dag. Vissa är onda o håller i sig länge, länge. Ofta kommer dom när lillen rör på sig.
Tuttarna har börjar läcka med märkte jag nu.. De gjorde det första gången typ i fjärde-femte månaden, och nu, i åttonde. de är ju skönt att veta att mjölksmaskinen fungerar iallafall! ;)
Funderar ganska mycket över förlossningen, men ju längre tiden går, desto mindre rädd blir jag. Har inte varit speciellt rädd överhuvudtaget, det ska bara bli en sån otrolig upplevelse, ser fram emot det en massa!

Till helgen ska vi iväg o köpa det sista till lillen så allt bli färdigt. Ska förhoppningsvis ha rummer färdigmöblerat med. Vi behöver en vanlig vit bokhylla (som jag tror vi skulle få av R:s släkting), vi skulle ha köpt ett vitt skötbord, men M ringde för några dagar sedan och erbjöd oss deras, som hade blivit för litet. ett ikea snigel. Det tackar man ju inte nej till! Tror själv att man bara använder skötbordet de första månaderna, sen orkar man väl inte springa upp o byta varje gång utan gör det, där man är. Vi ska också handla ett babyskydd till bilen. En liten hylla från ikea och någon fin taklampa att ha (fast inte på ikea! De har så tråkiga lampor).

            
Bra förvaring för leksaker på golvet så Julian når ;)

   
Brio babyskydd som är på kampanjpris på babyland tillsammans med Brio base, så man kan ta med sig ungen när man ska ut från bilen o t.ex. handla.

Även om jag handlade en del bebikläder tidigare så har vi inte alls mycket i de minsta storlekarna, som tur är så får vi låna M:s gamla, vi skulle även få en badbalja och få låna en babybjörnbärsele. Perfekt. bebigrejor är dyra, så det är bra när man kan låna eller få..

Nu ska jag käka lite frukost!

Grattis till mig!

Grattis till mig på födelsedagen!



Vaknade tidigt i morse av en kråksång som kom inbärandes på varm oboy, macka o tända ljus. Sen stack R till jobbet och jag tänkte unna mig själv en sovmorgon på födelsedagen. Vaknade miljontals gånger av grattis-sms och till slut gav jag upp o vaknade ;) Skickade tack till allihopa och fick veta att det inte blev någon födelsedagsfika. Min tidpunkt passade ingen (eftersom jag är tvungen att gå till föräldrakurs klockan 2, och fick ett sms från M, som kunde, som nu inte kunde för barnet därhemma låg med kräksjuka. Uschi, det gör inget om vi inte träffas ;)
Sen fick jag ett mess från R:s farmor som kom upp med en bukett tulpaner o presenter. Första presenterna för dagen! Innehöll en premuration på lätta korsord (yes) och en presentkort på Gina. Tack! Helt perfekt.
Eftersom dagen blev omplanerad ska jag istället städa lite och fixa o dona och planera inköpen till nästa helg. Sen bär det av till föräldrakursen, sen ner i stan för att handla min present från papi, sen hem för tillfixning och sen till Helsingborg för att äta på Cantina! Det blir en lugn dag, precis som jag ville.


finally!

Nu är äntligen pluggedagen slut! jag hann med att läsa boken och var någorlunda förberedd inför seminariet. Börjar komma in i tekniken att diskutera över nätet.. skönt. Kvällen kommer först och främst att bestå i en lång dusch, alternativt ett bad, för detta har lagts åt sidan av plugget. fy.. ska bli skönt att lukta gott igen ;)
Sen ska jag laga stuvade makaroner med korv, R är iväg o handlar i skrivandets stund. det ska oxå bli gott med tanke på att gårdagens matinnehav bestod av två tallrikar youghurt o två mackor och att dagens  en macka och en tallrik fil inte är att hurra över. Börjar bli så smått hungrig nu.. Fan att matlust och matkänslan helt försvinner när man har en massa andra saker i huvudet..

Idag har mina tankar mest snurrat runt kring den lilla där inne. Har märkt att man går in i en massa olika stadier vid olika tidpunkter. Just nu vill jag bara att han ska komma ut. Fast fogarna gör inte särskilt ont längre, beroende på att min dag mestadels spenderas på en stol eller i en soffa är detta ganska självklart. Fick en känsla av närvaro och samhörighet idag med. Undrar hur det blir när han för första gången ligger i min famn och tittar upp på mig. Den känslan känns nära nu.


Svar på kommentarer:

Kajsa: haha, det hade jag nästan glömt bort! undrade just var mina nintendo64kunskaper hade kommit ifrån! ;) riktiga spelnördar! Typiskt är det att ingen har mariocart som vi känner! R har ca 20 spel, men inte mariocart. det va ju faktiskt de roligaste! Du kanske får skicka ner ditt spel till oss? ;)

Anonym: Ja, det finns alltid ett stort missnöje när det gäller byråkratin i Sverige och när man som tidigare laglydig nu ska förlita helt sin inkomst och uppehälle på dem blir de allt för ofta något som går fel.

pluggplugg

Igår var O här, hade en massa saker o prata om o en massa diskussioner ;)
Sen försökte jag plugga. Nu ska jag försöka läsa klart boken (100 sidor kvar) och sen författa en text innan klockan två. Så om ni undrar varför jag inte har tid att uppdatera bloggen, har ni svaret där..

ett jädrans klabb

Vf ska det vara såna problem när jag för en gångs skull ska beblanda sig med statliga myndigheter? Försäkringskassan do´s and dont´s hade man behövt en hel lagbok för att förstå. om man har studerat i hela sitt liv och inte haft en årsinkomst likt ett heltidsjobb så räknas inga inkomster in. Om man vill vara ute i god tid med bidrag och föräldrapenningen är man dels för tidigt ute, dels för sent. allt för den lilla människans nackdel. blaha. hoppas man fyller i rätt, annars blir man väl misstänkt för bidragsfusk. Man ska nog inte ha barn i det här landet, oavsett vad alla politiker säger.

nog om det. frukostkalas hos R:s mami. Sen en lång sovstund för ryggfogen spökar, ontont. Försökt plugga utan reslutat, svårt när man inte kan sitta upp. Imorn kommer O, ska bli så kul o träffa henne o höra allt om hennes resa i Kambodja! Ikväll har vi hämtat hem Nintendo 64, jag äger på Mario, kul att va bättre på tvspel än sambon ;) sen kom en vän till han med äppelpaj, så den står i ugnen o frodas nu (:

Börjar bli trött på magen o alla krämporna, kan inte lillen titta ut snart? Fast gärna nått kilo mer.. Min kropp är inte gjord för att vara gravid, och speciellt inte mitt tålamod.

målning och god mat på schemat!

Idag har vi fått Julians rum målat! R och papi målade med mami som arbetsledare. det gick ganska lugnt till, inga diskussioner eller bråk, (som det troligen hade blivit om jag hade hjälp till). Mellan vändorna hann vi äta frukost, semlor och till sist couscous panerad lax med sparris o sockerärtor och hallon o jordgubbspaj till efterrätt. Så svälta har de inte fått göra! Har stått i köket hela dagen, men vår nya diskmaskin har sparat en massa jobb!


R målar på första lagret.


Blev en riktigt fin färg, första lagret på. Andra kom lite senare. Resultatet blev perfekt! Fotade aldrig när det var färdig för ljuset var så dåligt. Ni får se resultatet sen när vi har möblerat. Ska iväg till ikea nästa helg o handla.

Ikväll blir de luuugnt i soffan. Har riktigt, riktigt ont i svansen, ryggen o fogarna efter dagens jobb. Trött som få med.. Fick en fin bild på R och Toulouse, som ser ut som en fetknopp ;)


Dessutom vill jag gratta R och S för äntligen tittade lilla Albin ut, halv elva såg han ljuset efter en massa timmars värkar. Så glad för deras skull (:

morrn!

Vf har inte Lund webbisar? Ännu en anledning till varför vi inte ska förlösa i Lund..
Det blev god middag igår, hade sammandragningar hela kvällen, hur mycket behöver livmodern träna egentligen? Somnade i soffan..
Ska sätta mig o kolla lite recept för att få tips om god mat idag, vill baka något oxå, sugen på bärpaj. Sen ska vi iväg o handla mat och sen blir det måleridax! Ska bli så skönt att få Julians rum målat och nästa helg ska vi iväg o handla möbler till rummet.
Nu ska jag kolla runt på nätet lite efter några födelsepresenter, man borde väl hitta något gulligt man kan skicka via posten?


plugg o fredagsmys

frallorna var goda.. kuratorbesöket gick bra, vi har fått lite hemuppgifter att göra ;)
Har suttit o pluggat hela dagen. Hade föreläsning o seminarie mellan två o fem.. under tiden hann jag fundera över om jag verkligen hade tagit mig vatten över huvudet. man ska kombinera all tekniken så den fungerar (vilket det inte gjorde) samtidigt argumentera för sin sak med människor man inte kan se. hm. krångligt värre.

Har inte haft så ont i svanskotan idag, men det har börjat komma igen. Nu tippar jag på att det är beroende på hur bebben ligger, att han trycker ut den så att säga.

Ska börja laga lasagne nu tänkte jag, kvällen blir väl mestadels att ta de lugnt, eventuellt se den nya Wallanderfilmen och eventuellt får vi lite besök med. Imorgon kommer mami o papi o ska måla bebirummet! äntligen, fint kommer det bli! Och jag ska bjuda på mat o tänkte baka något med. Egentligen skulle det bli varmrökt lax, mumsigt men tyvärr var vi ute i sista sekunden så det blir väl något mindre extraordinärt.

all kärlek och styrka till R vars förlossning har börjat! (: Snart tittar en liten Albin ut!

Ha en trevlig helg!

dagens.

Slocknade i soffan igår när "diskmaskinsinstallatörerna" försvann ;) första gången på länge jag har gjort det.. Blev väckt av en dörrsmäll o reste mig upp från soffan för att gå upp till sängen, helt ovetandes om att svanskotan var ond. ajaj.. kunde knappt räta på ryggen efteråt. Det känns faktiskt lite bättre nu på morgonkvisten, har väl sovit ganska lugnt.
Nu när vi har fått ny diskmaskin och allt, och dessutom att jag slog isönder hälften av våra dricksglas så får vi nog börja priroitera nytt porslin. Att detta inte kunde ha hänt innan jul! :P jag fyller ju snart år, men vill bara ha massa presentkort på fina sommarkläder (:

Snart, eller ja vid åtta ska vi köra iväg till kuratorn på MVC. Känns inte riktigt som man orkar sitta o berätta om sina problem på morgonkvisten..Efteråt ska jag äntligen (har varit sugen på det i flera veckor) handla nybakta frallor! Har varit för sent ute varje morgon tidigare, men inte denna morgonen! Så ska skämma bort mig lite idag.
Sen ska jag sätta mig ner och bli färdig med uppgiften och sen blire föreläsning hela eftermiddagen. Ändå till klockan fem. En fredagskväll, skoj!

då har vi..

En halvskriven uppsats som ska göras klart imorgon, för nu orkar jag inte mer.
Och en fungerande diskmaskin! woho. Nu blev du glad va papi?
Nu ska jag lägga mig o kolla film och bli frisk i svanskotan o förhoppningsvis att de onda sammandragningarna ger med sig.

Vecka 33!

Då går vi in i vecka 33!

Barnet:
Vikt runt 2 kilo och 43 cm lång. Inlagringen av underhudsfett sker med ca 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare. Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något för tidigt födda barn inte kan. Därför är dessa mycket känsliga för kraftiga temperaturväxlingar. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum. Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det börjar bli väldigt trångt inne i livmodern.


Mamman:

Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.


om dagen..

har fått en massa respons på varför svanskotan helt plötsligt har börjat strejka. Jag vet att det kan vara foglossning, men det känns inte riktigt samma. Har ju haft foglossning i svanken på båda fogarna (som sitter nån cm från svanskotar på varje håll) sen väldigt tidigt. Detta är något annat. Kan ju va så att lilleskutt ligger o trycker ut den på något sätt.. var hundra på det tills min käre sambo kom hem o berättade att han hört att det var ett tecken på förlossning. blaha. inte än va?

dagen har varit väldigt ömtålig o irriterande och stressande. Varit tvungen att läsa en hel bok samt skriva en sjuhelvetes diskussionuppgift med jämförning av två böcker, varav en är en 1700-talstänkare. Har nästan läst ut boken, trodde aldrig jag skulle klara det, har suttit och gråtit o tyckt synd om mig själv eftersom jag inte kunnat sitta upp. Lade mig ner på sidan o läste nån timme men de va svårt att skriva samtidigt. Är det nu man ska kalla det för målmedvetenhet?

Har bestämt mig för att hinka i mig lite kaffe (som jag nu under graviditeten helt har valt bort) för att orka skriva ihop den satans jämförelsen.

Det är full rulle här hemma, allt ska fixas samtidigt och jag är handikappad i någosånär framför mina böcker. Men Julians rum har tejpats och möblerna är borta. maten är lagad är äten, R är iväg o hämtar en diskmaskin (om den var fin). Och jag, jag har inte gjort något av det. TÄNK att saker kan hända här hemma utan min inblandning...

 tack för era fina kommentarer!

inte alls på humör

för att skriva eller så.. Har ont i ryggen, är kroniskt trött o har en massa att plugga som jag inte kommer igång med.. Ont som s-tan i svanskotan, har haft de hela natten och vaknat från o till. Förstår inte varför. Försöker kolla runt diagnoser på nätet.. som alla säger att det är foglossning. Det sitter ingen fog i svanskotan? hm. skumt. går o lägger mig igen..

mornin´!

trött, tröttare, tröttast. Vilket dag igår! Trodde aldrig att jag hade de krafterna.. ;) Blev i princip färdig med praktikrapporten, wiho! Kan bara få G på praktiken så det känns som inte rapporten måste ha en mvg standard direkt.. Satt heela dagen med det, från halv nio på morgonen till fem på kvällen. Hann även med att tvätta sex maskiner tvätt..
Idag blir de samma tempo.. i wish. Fortfarande trott sen gårdagen men har en massa att läsa, dessutom ska vi på andra föräldrakursen klockan två. SÅ mycket mvc det är nu! börjar fundera över deras upplägg, tre besök på en vecka! hm.. man ska tydligen inte jobba utan ta ut föräldradagar nu sägs det.

Gårdagen

Var inte alls kul.. Stress till max, som jag inte har utsatt mig för på ett bra tag. Det visade sig att första föreläsningen på kursen skulle ske precis samtidigt som MVC besöket. Så efter mycket stress och ringande fram o tillbaka lyckades jag till slut spela in föreläsningen i smyg :P

Sen åkte vi på tillväxt ultraljudet, vilket gick helt ok. Julian levde och verkade må bra, tydligen hade han inte vuxit som han skulle så vi är tvungna till att gå på ett ytterligare ultraljud om ett par veckor. Han var inte alltför liten så det var ingenting att oroa sig för, de menade mest att det var vanligt att bebis låg lite i underkant i kurvorna när den har en liten mamma o mage att ligga i. Men klart man oroar sig lite ändå..

Sen var det första föräldrakursen som stod på schemat. Inget abnormalt där inte, föreläsning om parlivet och relationer o sådant. Sen hämtade vi ut vagnen!

När vi kom hem satte jag mig och försökte tyda inspelningen av föreläsningen i ett par timmar medans R svor över ihopsättandet av vagnen. Det blev nästan som på bilden ;) Vid tiotiden var vi äntligen färdiga med allt, helt slut, somnade jag i soffan.

Tog bild på vagnen nu precis:


Vändbart och höj och sänkbart styre- perfekt då jag och R har några dm skillnad ;)


Finfin


Här ska lilleskutt gosa ner sig på varm fårskinnsfäll (:

Nu blire bara för mig att börja plugga! Wiho! Snart kommer pappa o ska installera ett !hör och häpna! skrivprogram!




datorhelvete och bebismys

Har hela dagen hållt på att bråka med datorn.. Löste ingenting inför den nya kursen, och kursansvarig svarar inte. Happ, mer kan man inte göra. Sitter och skriver praktikrapporten på anteckningar, ANTECKNINGAR! Vet ni hur jobbigt det är? Vi har inget skrivprogram på datorn och även om jag har efterlyst det tidigt har det aldrig kommit in något. Så nu efterlyser jag PAPI, vill du hjälpa mig? Får snart hjärnsläpp.. Däremot har jag kommit ganska långt i rapportenmen vet inte hur mycket jag har skrivit eller hur mycket mer jag ska lägga ner på det pga cpprogrammet. inte kul alls så nu ger jag upp. för nu.

Ska sätta mig o läsa lite ur Rousseau - gammaldags text med en massa "läsa mellan raderna". Samtidigt som jag sitter i otvättat, rufsigt hår med irriteringsblodvenen i pannan pulserande har min katt bestämt sig för att det är all about her idag. Krävande, river sönder grejor och gör så mycket ljud som möjligt för att synas. Om jag inte klarar av stressen från kattens krav, hur ska jag klara bebisens ? ;)
Ska ta några djupa andetag nu tror jag..

Snart ska jag iväg till det sista UL och titta om Julian mår bra. Men det gör han, det har han sett till att jag har vetat hela dagen med hårda sparkar. Han vill också ha uppmärksamhet. Sen har vi äntligen fått barnvagnsavin! woho vad kul det ska bli att sätta ihop den o mysa till den riktigt. Så den ska vi hämta efter UL, sen är det direkt tillbaka till MVC till den första föräldrakursen. Höll på att missa den, såg det för nån timme sen, tur.

Föressten så tog jag en bild på maten vi äntligen fick klart igår, gottigott var det!




datorklabb o skolklabb

Försöker just nu, med sömnen fortfarande i ögonen, att lösa distansstudierna. En massa registreringar, svårigheter att hitta rätt sidor, schema etc.
Förstår absolut ingenting, vart föreläsningarna och seminariumen kommer att hållas, vem jag kontaktar, vad jag gör. pust. inte kul alls detta. Ska man behöva lägga en hel dag bara på orientering? Plus detta klabbar datorn en massa, internet dör och datorn är seg. AH

några dagars asgarv..

Vad är det för titel på en barnfilm?
Det regnar köttbullar
What?


done and done

jag har asat mig upp från soffan - done
vi har städat källarutrymmet - done (skulle ha tagit en före och efterbild)
jag har ont i ryggen av bärandet - done
möblerna i Julians rum är bortforslade - done
ätit slabbiga fattiga riddare - done (och bestämt oss för att aldrig göra det mer)
jag har tagit isönder sex dyra ittalaglas - done
jag har ändrat i min önskelista - done
jag har en glasbit i fingret - done
vi har packat bb-väskan - almost done
middagen är lagad- rödspätta med pressad potatis - not done, i wish, soon done

done and done!

60 dagar kvar!

Helt otroligt hur snabbt tiden går. Men samtidigt kan vi knappt bärga oss. Känslorna svallar fram och tillbaka, ena stunden vill jag att han ska komma ut. nu. men andra sekunden känner jag att han gärna får bo inne i min mage ett litet tag till ;)

Tiden går snabbare och snabbare för varje vecka som går, snart kommer vår lille son att titta ut, så efterlängtad av så många (:

söndagsfix

Tack för era fina kommentarer..

Va på middag hos svärföräldrarna igår, fick upp humöret lite. Åt otroligt god middag, oxfile med en massa tillbehör och spelade familjespel. Vi var hemma sent, runt ett. Somnade inte förrän vid tre.

Gick upp i morse halv elva, åt frukost o slocknade i soffan lite till ;) Ska ner och organisera vårt källarutrymme nu. Något som vi har dragit ut på, speciellt R som är en samlare. Ska slänga grejor och få lite koll på vad som finns där nere ;) Detta för att rensa ut i Julians rum, slänga ner min tv o så, för nästa helg ska det målas! Ska bli så kul att få färg på väggarna så vi kan börja inreda det lilla rummet (:

Sen tänkte jag försöka mig på att göra french toast och sist på schemat står: Packa BBväskan!
En lagom söndag då med andra ord!

Magbild v 32

En massa bråk, skrik o ledsamhet. Inte alls kul. Jag går nog i ide nu fram till förlossningen.

Här har vi en bild på magen iallafall, fotat igår.



Jag undrar just hur många cm min navel har förflyttat sig uppåt..


mysfredag

Utvärderingen på praktiken gick riktigt bra igår, bara en massa positiva saker, det blir ett bra betyg! Lyckades (skyller på tillfälligt graviditetshjärnsläpp) så lämnade jag över mina nycklar till praktiken och hade kvar deras. Vilket sista intryck! jag tar dem med storm.. ;)

Åkte till R:s jobb efteråt o käkade smörgåstårta och sen två timmar senare (varav en timme jag suttit i bilen medans R tvättade den) så körde hem. Men innan dess hyrde vi en film.

Vi såg filmen "taken". Otroligt bra film! Satt som på nålar genom hela och även om jag inte är så glad för action och en massa slagsmål så var den riktigt bra, rekommenderas!



Riktigt skönt är det ibland att glömma vardagen och sjunka in i en film.

Sen tog vi oss ett varmt bad med massa ljus runt om. Gick o lade oss ganska tidigt.

Vagnen kom inte igår, så jag tippar på måndag.

Har skickat ut R för att kökat konditoriköpta frallor. Ska bli kul o se om han kommer hem med det, brukar inte bli så.. Sen blire plugg hela dagen och sen är vi bjudna på middag med familjespel hos hans föräldrar ikväll.




kom loss!

Nu måste jag verkligen komma loss. Gick upp halv elva o har käkat ett antal portioner flingor. Hungrig! Tåget går om en timme och här sitter jag i soffan.. Ska dra mig upp o duscha nu.
Föressten så handlade min underbara sambo ett par stödstrumpor till mig igår, som många har sagt till mig att använda. Har fortfarande inte blivit svullen än som tur är, men man måste väl börja lite tidigare? Sådär i förebyggande syfte. Jag börjar imorgon! ;)


barnvagnens ankomst.

Igår fick jag ett mail om att barnvagnen var skickad! Just nu är den nere i Malmö o sorteras. Antingen får vi den i eftermiddag, eller på måndag! Vi är som barn på julafton. Tippar på att R kommer putsa och kanske till och med trimma den när den kommer? ;)
Vi skulle ju inte få den förrän i februari, men köpbeviset är daterat den 5 februari så det är perfekt för garanti o sådant!



Snart kan jag boa o bädda den fina vagnen så den är färdig till Julian kommer!


störd sömn

Igårkväll bestämde jag mig för att skippa sömntabletterna för att vara så pigg som möjligt idag. Det var ett stort misstag. STORT. Efter två timmars vändande och vridande i sängen och en vild bebis i magen gav jag upp. Gick ner, tog en tablett o kollade på några nattkomedier. Tror att jag till slut somnade vid tre.
pust.
Det blev inte alls vad jag tänkt mig, ska iväg till min praktikplats och göra en utvärdering och tacka för mig o ville vara pigg. Nu blev det tvärtom..
Sen blr jag väckt tidigt av en hysterisk R som kom uppspringande för katten spydde ett antal gånger. Det är väldigt ovanligt och han tror att hon kvävs. När jag kom ner så lekte hon.. Jag tror att jag går o lägger mig igen nu för att orka dagen..

mammanojor

Hur tvunget är det att ha ett sånt här?: http://www.tryggsaker.se/person-o-barnsakerhet/barnsakerhet/andningslarm/angelcare-ac401-babyvakt-andningslarm/product_info.php/cPath/39_74_102/products_id/563?osCsid=0a09e536af38343a64ecf284a128a170

Visst är det nojigt, men boken jag läser nu (Barnaboken) säger att man inte kan leva utan det. Och jag tänker: Är det inte bättre att ha ett för säkerhetsskull så man slipper noja sig själv och kolla om ungen andas var och varannan minut? Känns som det borde bli lite lugnare..

Även principen om att barnets andningsreflexer inte är utvecklade och att många har andningsuppehåll vare sig de vill det eller inte, skrämmer mig lite. Tänk om lillen glömmer bort att andas?

Har en vän som skaffade ett sådant larm, funderar på om jag inte kan hyra eller låna det av henne så jag slipper lägga tusenlappar på något som bara används i ett par månader..

Vecka 32

Nu går vi in i vecka 32!

Barnet:
40 cm och 1.7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.





dålig morgon, men ett bra avslut

Gick runt som en irriterande hormon hela dagen. Allting kändes fel. Till slut drog jag mig upp från soffan och skurade hela badrummet där uppe. Jag visste inte att vi hade vitt kakel? ;) Sen kände jag mig ganska pigg så jag läste ett tiotal sidor i pluggeboken, skönt det med. Efter ett antal sura samtal och en förklaring på sms kom sambon hem med svansen mellan benen och försökte verkligen vara snäll. Jag gick på det så nu känns det bra ;)

Sen blev jag utbjuden på mat, på den "nya" restaurangen basilika. Jag vet att den inte är ny, men har inte tagit mig i kragen o gått dit förrän idag. Jag och mitt sällskap blev väldigt nöjda! otrolig service, god mat, thailändskt med en liten extra lyx-touch, gott kaffe efteråt. Tog en promenix hem, vilket medförde ontontont i fogarna i ryggen. Fy. När jag kom hem hade R verkligen lagt manken till det och satt igång datan till mig, värmt en lång vetekudde och håller nu på att koka te till mig. Vadan detta? Om jag inte visste bättre hade jag trott att han gjort något dumt.. Han vill väl ha en fridfull kväll ;) Så nu sitter jag med den nya vetekudden omvirad kring rygg och höfter, helt perfekt, tack mamma! och ska påbörja uppsatsen till skolan. Fick bra feedback under middagen så fick lite nya krafter att komma igång (:

Var även och hämtade ut en overall som jag beställt till Julian, en mjuk, vit en med öron på (R är inte så förtjust över öronen på alla kläder som jag är)..

För att avsluta detta inlägg så vill jag bara tacka för alla era fina kommentarer! Det är kul och viktigt att få feedback på det jag skriver, känslor och stöd. Mimmi, att du orkar fortsätta läsa, tack för dina kommentarer! Rebecca, med din senaste kommentar ser jag inte fram emot de nästkommande veckorna, ljug istället! ;) Och mami och papi, behöver nog inte påpeka något om erat ovillkorliga stöd, älskar er! Tack ni andra med ;)


inte rolig dag igår..

Ne det var de verkligen inte. Åt dåligt med mat, vad trött, hade ont i revbenet och hade en massa onda förvärkar. Hela kvällen var jag som en zombie, nästan värre. Efter vi hade ätit mådde jag lite bättre och efter en lugnt bad kändes det ännu bättre. Synd bara att det inte höll så länge för sambon var sur. Så blev jag sur, och allt kom tillbaka. Fattar inte hur svårt det kan vara att försöka vara snäll när man inte har en massa konstiga hormoner i kroppen. Jag tycker att det är ganska lätt faktiskt.

Vaknade vid nio idag, har hört att min telefon har plingelingat en massa, men hittar inte den! Så typiskt frustrerande.. Sprang runt ett tag o letade innan jag kan upp.. Har fortfarande ont i revbenet lite idag. Och det drar o stramar i magen, inte alls kul. Ska det va såhär resten av tiden? :S Jag säger som jag sa till R igår: jag är inte gjord för att vara gravid.


dagens asgarv..

Gissa vilket program vi tittar på?



Funniest pets and people!

Helt galet är detta. Trodde att hennes senaste tv-tittande bara var one of a kind. Nu, två dagar efter ser jag på programmet igen och hon sätter sig bänkad och följer alla djurens rörelser på tvn. Hon har inte brytt sig om tvn sedan förra gången..

Är det farligt med för mycket tevetittande för katter? detta börjar bli skumt..


BM besöket!

Fick träffa den nya BM, som var mycket trevlig o lugn. Vi pratade en del om förlossning och jag hade lite frågor (såklart) om träning efteråt ;) Fick en massa papper om information och sådant. Även ett papper där vi skulle välja barnavårdscentral. Vad verkligt det känns nu!

Min livmoder låg inom normalkurvan men i överkant ;) Detta var vanligt för min vecka men skulle bli normal så fort livmodern börjat sjunka. Julian var inte för stor iallafall!
Jag hade ju ont i revbenen och har haft svårt att röra mig under hela dagen, men vill inte klaga för mkt för förlossningssmärtorna är nog en aning värre ;) Det visade sig att lillen låg under revbenen o tryckte. Typiskt va. Nu, några timmar efter har han flyttat på sig lite så det gör inte lika ont men dom känns ganska mörbultade..
Hans hjärtljud var fina och huvudet låg neråt fortfarande, han reagerade som vanligt på beröring och började kicka barnmorskan när hon höll på att klämma på honom. Lite argsint kanske?

Mitt blodtryck var lågt, 110/50. BM sa att jag var tvungen att ta det jättelugnt och speciellt inte rusa upp. Har ju känt mig lite dåsig och yr emellanåt men tycker inte att det är några större problem.

På måndag ska vi på sista ultraljudet. det går inte att jämföra med 3d ultraljudet vi gjorde förra veckan, då vi såg att han mådde bra (:

Har inte fått så mycket gjort idag pga revbenen, katten Toulouse ligger nära, nära och bjuder in för en liten mysstund i soffan innan R kommer hem (:

det börjar bli tungt nu..

Svårt att vända sig i sängen från sida till sida ;) Har fortfarande en massa problem med att sova, vaknar för minsta lilla o inatt vet jag inte vad jag /Julian har gjort för jag har så satans ont i revbenen.. Han kanske har legat mot dem hela natten.
Drömmarna jag har nu på grund av pillerna är helt otroliga. Drömde under flera timmar i morse om att vi blev attackerade av terrorister, galet verkligt.

Varje dags I-lands problem just nu är om jag tappar något på golvet. Pustar och stönar och kan inte riktigt nå.. Svårt att böja sig framåt med en klump på magen. Har de senaste dagarna bara struntat i om jag tappar något på golvet, ryckt på axlarna och gått vidare. R blir glad av att se alla prylar som ligger på golvet när han kommer hem ;)

Ska duscha o fixa mig lite snabbt nu tänkte jag, sedan blire lite plugg innan jag ger mig iväg till MVC för en vanlig kontroll. Min mage är gigantisk och livmodern täcker hela magen, den kan inte bli större. Snart börjar den väl sjunka!

myspysmiddag

Har pluggat en massa idag, känt mig väldigt duktig! Snart är den första boken utläst och det är riktigt intressant för en gångs skull. Mycket bättre att ta enskilda kurser så man själv kan välja vad man ska läsa.

Tog en tupplur vid halv elva pga den tidiga morgonen. Vaknade och pluggade lite till. Sen gick jag runt o fixade lite här hemma, bland annat rengjorde jag toastmaskinen som har stått med smält ost i sig i över en vecka.. INTE okej..

Sen lagade jag cirka hundra portioner köttfärssås, det blev gott till slut! Det och en stor sallad var gjorda innan mami och papi knackade på. Tända ljus i ljuskronan och trevligt sällskap gjorde kvällen fulländad! Till efterrätt blev det vaniljglass med varma hallon, mums!
Ryggen o magen blev ganska trötta efter allt hålligång så nu ere skönt att vila i soffan (:

Imorn blire ännu mer plugg o ska till MVC och träffa min nya barnmorska, håll tummarna på att hon är bättre än den förra.. Chansen är ganska stor..

Just det, har börjat smorja in mig med e vitaminolja nu, det ska tydligen vara bra för huden. Känns som jag inte gör något annat än att smörja och smörja, men mysigt är det och Julian gillar det (:


varför?

varför gick jag upp för en och en halv timme sedan och att klockan nu är åtta? Detta stämmer inte..
Ska sätta mig o plugga nu tänkte jag, sen blir det nog till att sova. Rutinerna fungerar inte så bra längre.
Ikväll kommer mami och papi på middag här, hade tänkt att börja laga upp en massa mat o frysa, så ikväll med blir spagetti o köttfärssås!

Slänger in en "vanlig" bild på mig med så ni kan se hur stor magen har blivit. Tog fotot igår..





vilken morgonsyn!

Sovit dåligt inatt igen, nu ere tre dagar i rad jag vaknat varje timme ungefär. faan. vaknar av att R puttar till mig, att Julian rör sig, att jag har ont i rygg och mage. Tungt tungt..

Denna synen fick vi i morse iallafall när vi tittade på treans "funniest pets and people"



Katter ska väl inte kunna se på tv? Hon följde varenda rörelse djuren hade.. I reklamen gick hon iväg och kom tillbaka när programmet började igen. skumt, väldigt skumt.
Dessutom försökte hon attackera tv´n varje gång det kom en fågel i bilden.. Hon sitter där än. Vilket katt orkar sitta så länge dessutom?



underbar dag

wonderful day, isn´t it?
Solen skiner, jag springer runt o försöker göra vid mig samtidigt som radion står på hög volym. Julian där inne är lugn. Känner att det börjar bli ganska tungt att springa runt med hela denna vikten..
Förmiddagen skulle egentligen dedikeras till plugg, men icke, med blev slöande i sängen istället.. Ska strax iväg med K på en fika i stan, övertalade henne att vi skulle promenera ner i det fina vädret.
I eftermiddag ska jag bara plugga.

Nu är det cirka 8 1/2 vecka kvar tills lillen ska titta ut, de allra flesta i vår omgivning tippar på att han kommer om fyra veckor. 4 VECKOR! det är inte jag redo för.. jag har sagt till han att han inte får komma innan den 19 februari så jag hinner med sista tentan. Hoppas han lyder mig..
Vi kanske ska ha en liten tippning på när han kommer ut?


helgen

Igår åt vi en dunderfrukost med alla tillbehör innan jag satte mig o pluggade. Har kommit igång med det riktigt bra, bättre än jag trodde faktiskt eftersom jag är en sådan som gärna drar ut på allt till sista sekunden.
Sen blev vi bjudna på julgransplundring hos R:s farmor. Julmat, det var faktiskt gott men nu vill vi inte ha mer! Och julklappsspelet. Kom hem med en massa bra grejor (mest hygienprylar och godis).
På kvällskvisten stack vi ner i stan för en fika på maddes med R:s vänner. Vilket ställe det har blivit! Medelåldern är 15 och musiken är Gunter. hm. espresso house nästa kanske?

Nu ska jag övertala R att spela Guitar hero, annars blir de nog städning och sen en massa plugg. Ikväll är vi bjudna på mat hos mami. Myspys.


sådant som man inte får önska

Tabubelagt ämne.. Men f-n vad skönt det ska bli när bebis kommer ut!
Då kan jag slippa vara trött (av olika gravidanledningar) och vara trött för vakna nätter istället.
Då kan jag äntligen utöka min garderob till mer än ett par jeans..
Då kan jag äntligen börja träna (kroppen känns som ett skal just nu)
Då kan våren äntligen komma så jag kan gå ut o gå långa powerwalkar med barnvagnen varje morgon och andas in den lite varmare luften och titta på Julian sova eller skrika i sin bumpride.

Har faktiskt drömt en massa förlossningsdrömmar den senaste tiden. Att vattnet gått, hur det känts. Att jag varit passiv under förlossningen o inte kommit ihåg det etc.
Han får gärna ligga där inne lite till och bli tjock, men inte för länge så huvudet blir för stort ;)

göra en Anna Anka på morgonkvisten?

Ett morgonsamtal mellan R och E, nyvakna i sängen.

E: Åh jag hatar att varje gång jag ska komma nära dig (i finare ord) så börjar han sparka där inne
R: Jaha.. (besviket)
E: Ja, det känns lixom inte rätt att han ska ligga där inne o höra på
R: Jaha, men kan vi inte försöka ändå?
E: Nej han förstör det bara genom att sparka
R: Jaha, men jag då?
E: Vadå, du då? Om inte jag kan, ska inte du heller få..
R: Det är varje mans rätt att få en "Anna Anka" på morgonen.
E: HAHAHAHA
R: Jo men det är sant, hon är ett geni, hon har fullkomligt rätt.
E: Stackars dig som får vara utan.. Tror du verkligen att hon gör det varje morgon? De sover inte ens i samma rum..
R: Inte? Nähä, men då vet jag vad du önskar dig i födelsedagspresent. (R har fått för sig att han ska önska sig mina födelsedagspresenter eftersom jag fyller år först)
E: Vadå?
R: En uppblåsbar docka, de som är dyra, med skinnimitation.
E: JA! då kan vi döpa henne till Anna Anka!

Sen gick vi ner o käkade chips till frukost, den gravida och den skengravida.


det blev inte riktigt som jag tänkt mig..

Gick och la mig riktigt tidigt igår, somnade nog vid tiotiden för mina planer var att gå upp tidigt för att plugga. Råkade ta insomningstabletterna lite för tidigt med.. Men jag tror att de tabletterna garanterar 11 timmars sömn. Galet när man får själv dra upp ögonlocken när klockan är nio, efter elva timmars sömn. Kanske ska gå ner till en tablett istället? :S

Har käkat lite frukost, hunnit ringa csn för att fixa med mitt bidrag och Toulouse har hunnit leka/dricka i vasken i blött ner hela badrummet ;) ska sätta mig o plugga nu. I eftermidddag är det tvätt som gäller, kul en fredagskväll? Kul att få kläderna tvättade dock, helger har inte så stor betydelse länge som innan.

Vecka 31!

Idag går vi in i vecka 31!

Barnet:
Barnet är 39 cm långt och väger 1.6 kg. Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om det finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången.

Mamman:
Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka.
En del kvinnor har väldigt ont av foglossning.
Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.


en vinterkväll

Fick lägga mig efter frukosten o sova ett par timmar på grund av det rusande hjärtat. Vaknade piggare än någonsin! Började läsa den första (av fem böcker) som ska vara färdiglästa inom en månad inför den nya kursen. Allt på svenska och mycket har jag redan läst innan. Skönt att hänga med på ett annat sätt, speciellt när man pluggar hemifrån och det inte finns så stor chans att få svar på sina frågor..

Kände mig även snäll idag så jag har städat köket och badrummet där nere samtidigt som jag gjorde middag till min sambo.

När han kom hem packade vi oss fulla med kläder, underställ och skidbyxor och gav oss ut på en långpromenix. Riktigt skönt var det, trots det var bäcksvart så lyste snön upp. Tungt att pulsa runt i flera lager kläder, 8 kg tyngre och med snö runt fötterna, men det var uppfriskande! Vi gick ner till havet, gick på isen lite och skrattade åt fågelspår. sen gick vi genom citadellet på kärleksstigen, genom stan och sen hem. Hur mysigt som helst. R blev skrämd och skrämde upp en stackars anka i dammen som skrek hjärtskärande, vi garvade så vi höll på att kissa på oss.
Under promenaden började jag få riktiga förvärkar! En molnande värk runt om magen och ryggen som kom och gick med hugg i magen varje gång den drog ihop sig. Vi blev lite oroliga men jag bestämde att det inte var dags än. Trycket nedåt kändes mer än tidigare.. Men det sägs ju att förvärkar ofta kommer vid fysisk anstängning så det var nog inte så farligt.

När vi kom hem värmde jag varm choklad medans R tog fram marshmallowsena och vispade grädde. Detta tillsammans med våra halvliters muggar gjorde kvällen perfekt (: En riktig vinterkväll. Det enda som fattas är brasan. Får väl ladda ner ett program o plugga in i plattskärmen ;)

Ska försöka gå o lägga mig tidigt ikväll så jag kommer upp i resonelig tid imorn för att plugga. Känns kul nu att ha något att vakna till och ett projekt att färdigställa.


70 dagar kvar

Just det, nu är det bara 70 dagar kvar till beräknad nedlandning! Tiden går sjukt snabbt, antar att det bara går snabbare fram till sista månaden då man bara går och väntar, och väntar ;)





en ny dag

Då är det en ny dag, R har börjat jobba igen och jag börjar känna igen de här dagarna men inte för mycket att göra.. Jag har en massa att fixa till skolan, bland annat skriva en uppsats och börja läsa på den nya kursen. Meen just nu ska jag vila lite i soffan ;) Åt en god frukost med mannagrynsgröt och knäckemackor med ost o paprika. Vaknade inatt och var sjukt sugen på det, knasigt.

Ska vila lite nu o låta pulsen, som hamrar för snabbt, lugna ner sig innan jag sätter mig o gör lite research till uppsatsen.

Magbild vecka 30

Har ju glömt att lägga ut bilder på min mage på sistone.. Dessa togs för tio minuter sen..







nu åkte julen ut

ÄNTLIGEN! har blivit så trött på alla tomtar och juleljus o julegranar. Nu är hemmet normalt igen, med alla prylar som var tvungna att flytta på sig för att ge plats åt ovanstående. Det är riktigt fint här i huset nu (:

R:s föräldrar kom på en kopp kaffe och gick precis. Pratade resor o sånt, det kommer att dröja för vår del men jag hade gett allt för en veckas solsemester just nu!

Julian håller på att böka runder där inne i magen, han har förflyttat sig till vänster nu, vet inte riktigt vad han försöker åstadkomma därinne men magen flyger hit och dit. Det börjar bli lite trångt för han nu märker man, inte lika rörlig bebis längre och när han vill ändra liggställning ser det ut som en alien ligger där inne. Det kommer inte lika hårda sparkar längre, antagligen för att schvingplatsen inte finns.. ;) Känner att hans huvud trycker nedåt mer och mer, blygdfogen känner av det och inte minst urinblåsan! Dessutom har min hud gett upp nu verkar det som, strechmarksen frodas runt höfterna och rumpan, kul. Väldigt kul. Kul att man är tvungen till att skippa stranden till sommarn pga ngt man inte har kunnat motverka.. blaha. Ska lägga mig bredvid R nu o kolla film!

Gomorrn´!

Då har jag precis stigit upp efter ett uppvaknande av släng och slammer av disk där nere. R har verkligen kommit att börja "boa", fast han gör det på sitt eget lilla vis, aggressivt och med en arg touch. Antar att jag också fick dra mig upp från sängen för att hjälpa honom. Men inser då till min fasa- att vi inte har någon frukost. Endast rostebröd som smakar vatten, mjöl och jäst, utan mjölk eller juice att dricka till. Nej det låter inte så trevligt direkt.

Igår hade jag en massa förvärkar, kändes bara allmännt konstigt i kroppen. Blev lite orolig, men mår prima idag så det va nog inget (:

Har fortfarande Julians porträtt som snurrar runt i mitt huvud, lyckligt. (:

dagen i övrigt

Har gått runt som i en dröm hela dagen pga smygtitten på lille knyttet. Efter Malmö åkte vi hem till R:s föräldrar som hade moster och mormor på besök. Alla blev helt fscinerade över bilderna och det blev en massa bebisnack. Blev bjudna på middag med! Sen hängde R:s bror med hem och vi hämtade upp J på vägen.

Vi satt i några timmar vid köksbordet o snackade bebisar och gamla minnen, så mysigt. Hon har blivit så gulligt känslomässigt inblandad i min graviditet så hon blev tårögd när Julian sparkade i hennes hand. Kärt (:

Så det har varit en mycket bra dag idag, ska lägga mig på soffan o vila resten av kvällen o gå o lägga oss tidigt för att ta igen de senaste dagarnas fart o fläng med bristande sömn.


3D ULTRALJUDET!

Papi, titta bort nu..

Då åkte vi iväg i morse för att göra det efterlängtade 3D ultraljudet som jag fick i julklapp av min älskade. Emmakliniken i Malmö. Rekommenderar dom starkt trots att det kostade ganska mycket. Tror att det är en privatklinik pga det otroliga servicen. Blev erbjuden kaffe, juice, frukt och godis i en mysig miljö som inte alls kändes som sjukhus.
Undersökningen tog en 20 minuter och vi fick se vår lilla älskling. Vilken otrolig upplevelse! Vi fick se hans drag och hans lilla kropp. Som faktiskt inte är så liten längre, men han låg inom alla kurvorna. Han vägde 1,5 kg och var helt perfekt. Han låg (som jag trott) fixerat, med huvudet nedåt och med kroppen till höger och fötterna till vänster. Han har mest legat så under hela graviditeten. Bebisar hittar väl sina bästa liggställningar.

Vi blev båda fascinerade över hur lik Julian är sin pappa! Helt otroligt. De tjocka läpparna och den fina, lite breda näsan. Ögonen kunde man inte se så bra men munnen, hakan och läpparna såg precis ut som pappas! När vi senare visade bilderna för R:s familj sa alla i kör: det är en lill-R!
Jag är fortfarande helt fascinerad och sådär bubblande glad över att få se vårt lilla knytte. Har valt ut några bilder (vilket var svårt, ville egentligen lägga ut allihopa!)



Här är första bilden på Julian. Han har sina pappas drag. Runt ansikte, tjocka kinder, samma form på läpparna och samma näsa (näsbilderna på 3D ul ser ofta lite breda ut fick vi veta). Här har han ena handen för ögat och armen uppdragen mot ansiktet.


Denna bilden är så söt, ser ut som han filosoferar ;) söt liten näsa och man ser dragen kring munnen så tydligt.


Här ser man handen helt perfekt, han pekar, ser ni det? Han ser lite ledsen ut med..


Här suttar vi på handen!


Helt plötsligt öppnade han munnen! Vi blev så paffa. Sån liten söt mun.


Han ser ut som R när han var bebis.. Så jäkla underbar är han. Han är precis så som jag trodde att han skulle se ut. Den finaste pojken i världen!

Och föressten, när hon hittade "paketet" som BM kallade det för fick R ett sånt fnissanfall, det var precis som en lättnandes fniss. Det kanske är nån killgrej det här, att oroa sig för att sakerna inte sitter på rätt ställe. Men det gjorde dem!

Jag kan inte beskriva känslan av dessa bilder. En sådan otrolig kärlek och lycka för att vi kommer att få en sån perfekt och söt bebis. Varje gång han sparkar där i magen nu tänker jag på hans lilla ansikte som jag snart kan stirra mig blind på. In real life.





Ullared!

.. och det kunde inte bli bättre när min kära sambo erbjöd att vi skulle åka inom Ullared på vägen hem. Jatack!



Vi gick rundan på en och en halv timme och shoppade för 1400 (: Väldigt bra humör båda två och inte så mycket folk en måndag. Hur skönt som helst. Det blev mest hygienartiklar, brun utan sol till både kropp o ansikte, alla mina hårprodukter i rätt märke, ansiktsprodukter i rätt märke, solkräm, solkräm till Julian, barnängens badtvål, olja och tvättservetten till Julian och en massa andra hygienprylar. Sen handlade vi oxå lite kläder, två t shirts till R och två leggings till mig. Presentpapper och ljus. Det var som sagt en mycket bra shoppingrunda o vi behöver nog inte handla hygienprodukter på säkert ett år framöver ;)



Vi fotar varandra med kundvagnen i bakgrunden (:
Sen bar det hemåt, väldigt trötta och nöjda efter en underbar weekend!


spavistelsen!

I söndags vaknade vi tidigt för att packa (självklart hade jag inte gjort det tidigare) och vi körde iväg i ett snölandskap.



Bilden är lite fusk för den togs uppe på hallandsåsen ;) Vi var framme prick tolv där vi träffade mami i hotellfoajen. Hon hade oxå tagit en miniweekend fast dagen innan oss. Vi satte oss på ett mysigt, italiensk ställe och åt lunch. Sen åkte hon hem och vi bekantade oss med hotellrummet lite innan vi gick upp till spaet.


Alkoholfira skumpan står i fönstret (: Vi blev välkomnade med en fruktkorg och en rosa ros, så sött (:





Tyvärr så tog jag inte med mig kameran in på spaet så ni kan se hur det såg ut, men vi hade väldigt mysigt! Fick en behandling direkt när vi kom upp, en oljemassage på framsidan av kroppen. Det satt fint! massören tyckte det var kul att massera magen, hon var helt fascinerad ;) det var helt underbart. Jag och R lade oss i varsin vilostol ett tag efter så oljan kunde göra verkan. sen blev vi masserade i vitalitypoolen, låg i 40 graders pool och såg ut genom panoramafönstrena ut som varbergs fästning och till sist blev det lite bastu. Helt underbart.
Fick en trerätters på kvällen som har varit så god innan men vi hade inte lika tur denna gången. Till förrätt var det fläsklägg med rödbeta som satt ihop i gele, huu. Fick ett skrattanfall när R försökte svälja.. Huvudrätten bestod av fasan, som för mig smakade som vild kyckling (jag klarar VERKLIGEN inte kyckling just nu). Så vi åt inte speciellt mycket.
Sen upp på rummet för tvmys i den mjuka sängen innan vi somnade.. Sov inte alls bra, tog inte mina insomningspiller så vaknade varje halvtimme.. inte roligt.

Dagen efter åt vi den stora frukostbuffen, otroligt god. sen gick jag upp till spaet för en helkroppsskrubb och lite bastande medans R tog en seigtseeing i Varberg. Passade på att fota lite i omklädningsrummet eftersom jag satt där inne i en o en halvtimme och tvagade mig. Julian älskade när jag skrubbade och smorjde in magen, han började direkt sparka som svar. Hur mysigt som helst hade vi.




Såhär såg det ut. Man sitter på en liten pall o öser vatten över kroppen precis som man gjorde som liten i badkaret.  Otrolig känsla! En massa shamponeringar och skrubbningar innan jag kände mig nöjd (:



Det är en otroligt lugn stämning på detta spaet, otrolig inredning och känsla. Rekommenderar det starkt!
Det var perfekt för en gravid att vara, känna lugnet och bli ett med magen och alla sinnena. Asia spa i Varberg rekommenderas alltså.


Om du vill att din flickvän ska älska dig..

Åk då på en spaweekend med spa, behandlingar, trerätters, god frukostbuffe och ett japanskt inrett hotellrum med mjuka sängar. Om du vill att hon ska älska dig ännu mer - ta då en sväng till Ullared på vägen hem så hon kan lägga 1400 kr på hygienartiklar! Ett tips bara! ;)

Ska strax iväg till 3/4D Ultraljudet i Malmö :D Smygtitta lite på Julians ansiktsdrag, hans små händer och fötter. OCH även försäkra oss att det är en liten Julian som ligger där inne, och inte en Tuva. Bilder och berättelse kommer senare idag.

Skriver oxå om vår helg lite senare.

Då bär det iväg!

Har nästan nyss gått upp. Försöker plocka undan lite här i lägenheten så det inte ser ut som ett bombnedslag när vi kommer hem.
Vi kör väl vid tiotiden, åker upp till Varberg och träffar mami, moster och mosters man för en liten lunch. Sen är det incheck och ett totalt lugn, underbart!
Ska vi ligga o guppa i en varm pool, Julian och jag. Vi badade föressten igår med. Det är så underbart när man är gravid och Julian verkar gilla det med. Man känner sig mindre som en val där i badkaret, mer som en groda.

 
Det här är min vy och kommer bli min vy de närmsta dagarna (: Tjockismagen.

Jag nämnde tidigare att vi fick "bokstäver" som skulle hängas upp i köket. Nu är de upphängda och köket är äntligen komplett!



Nu ska jag försöka dra upp gubben o sen raka benen!
Ska försöka ta en massa bilder de närmsta dagarna så det blir lite roligare bilder här på bloggen. Kanske till och med bilder på oss? (:


solig dag

så underbart väder ute, ganska kallt, men solen skiner och det ligger lite snö på marken. Har precis kollat lite gossip girl s03 och ska hoppa i yogakläderna! Köpte ju en gravidyoga dvd för ett antal veckor sedan, har inte gett det en chans direkt men tänkte börja nu.
Sen hopp in i duschen för lite fixning, ska iväg på spa imorgon ju, så fötter behövs fixas o ben behöver epileras. Så mysigt ska det bli några dagar framöver, endast jag och min älskade med en massa vatten, spabehandlingar och gourmet mat. jatack.



Sen kommer förhoppningsvis R hem så vi kan ut o gå en runda, har en massa gammalt bröd jag hade tänkt att mata fåglarna med. Alltid lika kul om man hittar några!

Nytt år!

Då är det ett nytt år. Vi har inte något nyårslöfte men har funderat på lite alternativ som jag redan tidigare har lovat mig själv:
1. Att föda på bästa möjliga sätt, som inkluderar en lång förberedning
2. Att gå ner graviditetskilona, träna mycket, så att jag är redo för beach 2010 samt att komma i denna:

Underbar, eller hur? (jag undrar hur stora chanserna är för att jag ska klara av detta löftet)
3. Att vara världens bästa mamma
4. Att ha roligt!

Vårt nyår var mycket trevligt, mysigt o lugnt. Var hemma hos mami, åt trerätters och spelade familjespel.



Vecka 30!

Nu har vi gått in i vecka 30!

Barnet:

38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.

Mamman:

Kanske känner du att barnet hickar. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm (jotack)



RSS 2.0