31/7 kl 14.30 DAGENS MAT Grillad, marinera...

foto0714 (MMS)

31/7 kl 14.30 DAGENS MAT Grillad, marinerad kyckling file med potatisröran från igår, ruckolasallad, tzatsiki och fetaost. Jamie oliver, släng dig i väggen ;)


31/7 kl 12.00 nu har vi lånat Rs föräldrar...

foto0708 (MMS)

31/7 kl 12.00 nu har vi lånat Rs föräldrars hus igen. Jag pluggar, R mekar med crossen och Villiam sprattlar på en filt. Vi passar på att tvätta och ska grilla lite senare. Livet är nog bra va :) Villiam mår så bra av att vara o sova ute.


Kl 19.45 nu har jag duschat i en halvtimme...

foto0706 (MMS)

Kl 19.45 nu har jag duschat i en halvtimme och roat Villiam samtidigt. Han har fått veta alla savannens djur, hur de ser ut och vem de äter. Sen blev han killad o skrattade hur mkt som helst. Nu får han mat sen är det bums i säng så jag o R kan titta en film!


30/7 kl 17.40 DAGENS MAT! Nötköttsbiffar m...

foto0701 (MMS)

30/7 kl 17.40 DAGENS MAT! Nötköttsbiffar med tärnat bacon i, tunnt skurna bakpotatis med morotsstavar, gul paprika, timjan o färsk persilja. Sås på rött vin, grädde, kalvbuljong etc. Gordon Ramsey släng dig i väggen ;)


30/7 kl 13.30 idag har Villiam o pappa var...

foto0698 (MMS)

30/7 kl 13.30 idag har Villiam o pappa varit på väla o tittat på brio matstol som precis tagit slut, i den färgen vi ville ha, men det blev en ny snuttefilt istället! Nu tränar han nacken, men hatar att ligga på mage. Filten är god att tugga på iaf!


rolig grabb

Torsdag 29/7 kl: 22:22
Vi har en rolig liten kille. Nattens underbara sömn resulterade i skrik hela dagen. Håll mig inte så, inte den maten, inte den leksaken, inte det skrattet.. Det enda han ville var att sova! Även om mitt mammahjärta sa att jag skulle göra som han ville så tog vi förnuftet till fånga och höll han vaken emellanåt- vilket resulterade i en missnöjd bebis. Detta för att han inte skulle hålla oss vaken inatt. Han måste ha gått genom något stort igår som han behövde smälta i sömnen. efter ett tag fick jag nog och tänkte att lite sött skulle säkert pigga upp. Sagt och gjort- han fick  mangopuré för första gången och smackade igenom några skedar innan det var nog. Man vill ju ta det lugnt med lilla magen. efter det var han ett solsken igen.

R:s snälla farmor och farfar bjöd på grillat ikväll, lillen var vresig men trivdes bra på gammelfarmors arm och kräkte ner hennes tröja som tack. När vi kom hem bjöd han på en lång skrattfest på skötbordet till sin pappas dumma miner. det behövde vi allihopa efter denna dagen!

Oj, nu såg jag att klockan blivit mycket. Men jag fortsätter plugga ett tag till och omfamnar kvällshurtigheten.

Just det.. Nu har vi börjat med strl 74 i vissa kläder, ska bli spännande att se hur mycket han växt inför nästa BVC besök.

29/7 kl 11.39 nu har jag satt gubben i arb...

foto0685 (MMS)

29/7 kl 11.39 nu har jag satt gubben i arbete, han klagade på att det inte fanns något att göra - icke! Jag gjorde en lista.. O Villiam får sitta o titta på, så han vet vem det är som är hushållerska i vårt hem! Könsnormerna är brutna!


sömn

Torsdag 29/7 kl: 06:10
-- och OM vi sov inatt! Jag och Villiam somnade halvnio, pappa lyfte över Lillen i hans säng. Den sista veckan har han vaknat mellan 8-5 ggr varje natt och velat ha mat, har varit helt slutkörd av dålig sömn, vilket nog Ville oxå har varit.. Jag vaknar klockan fem och undrar vad som har hänt- han sover fortfarande! Halv sex fick jag väcka honom för tuttarna höll på att sprängas. han öppnar ett öga och tittar ifrågasättande på mig - varför väcker du mig? Lite mat sen somnar han om igen. Galet.. Hur kan det gå från att ha varit vaken, till att sova hela natten? Ni anar inte hur utvilad jag är.. Gick upp efteråt och fick pumpa och nu ska jag börja plugga! Vilken morgon alltså, att vakna utvilad OCH kunna gå upp i lugn och ro och sätta sig o plugga.

28/7 kl 20.00 idag var hela familjen på ba...

foto0682 (MMS)

28/7 kl 20.00 idag var hela familjen på babymassage, Villiam gillade när pappa masserade! Efteråt shopping med mormor, han fick fina höst kläder av henne (se bild) i mjuk fleece o ett par tajts av mig. Middag på basilika där Lillen briljerade. Nu ska vi sova!


sol!

Onsdag 28/7 kl: 10:52
Igår var vi ute hos farmor och farfar och passade deras hus igen. Jag låg o pluggade i skuggan och Villiam och pappa lagade mat och mekade. Det blev färsk fisk på grillen och bakpotatis. Ganska mycket jobb att fixa fisk etc.. när vi skulle äta bestämde sig Lillen för att inte vara glad. Typiskt! Så vi gjorde en slutsats eller ett bestämmande- det är inte lönt att göra en stormiddag sålänge han är så liten! ;)

Nu pluggar jag medans Villiam och pappa badar. Idag ska vi ner på BVC och gå på den första babymassage-kursen, ska bli intressant o se hur han reagerar! Sen ska jag, lillen och min mami gå på stan o kolla lite. Behöver lite pysselsaker, nya sängkläder, kläder till mig o kläder till Villiam.

Kl 20.48 mamma, jag kan själv! :) Villiam ...

foto0669 (MMS)

Kl 20.48 mamma, jag kan själv! :) Villiam fick gröt till frukost, han åt upp allt! Så mysigt vi har haft det ute idag, jag pluggat, R har fixat bilen o hängt tvätt utomhus. Snart blir det sängen! Alla 3 är helt slut.


26/7 kl 14.10 Idag mår vi mycket bättre! H...

foto0668 (MMS)

26/7 kl 14.10 Idag mår vi mycket bättre! Har fått låna farmor o farfars hus. Sova ute är bäst! Vi har grillat och busat och nu gungar Villiam i sin gunga för första gången! Han tyckte det var riktigt kul :)


bajsfest!

söndag 25/7 kl: 17:01
Och så kommer vi till det här välkända mammasnacket om bebisens bajs. Som alla egentligen skiter i men som mamman är så förundrad över :P Han bajsade ner sig helt och hållet precis.. mage, fötter, kläder, soffa yummie!
Hans pappa sprang runt i panik med ungen på armen innan jag kom till undsättning.. skämt åsido ;)
Han har gått från att bajsa 10 ggr per dag, till en gång per dag, då kan vi snacka laddning när det väl kommer!

Och blöjan håller inte.. Så vad kan man göra? några bra tips? Han väger nog över 7 kg nu så vi kanske skulle börja med en större? Men då sitter den inte speciellt bra heller..

Sjuka

Söndag 25/7 kl: 16:41
Både jag o Villiam är krassliga idag. Han vaknade åtta gånger (?) inatt, gav honom mat direkt för att få honom att somna om så han fick en sammanhängande sömn. Hela förmiddagen var han ledsen, tycker så synd om honom :( Han fick alvedon vid lunchtid och sov tre timmar på det.
Under tiden passade vi på att äta rester från igår, måste bara tipsa om det, så jädrans gott..
Gör klyftpotatis av bakpotatis, olja, salt, peppar och timjan på, in i ugnen. 15 min innan det ska ut slänger man in tunna morotsstavar o lök, äts tsm med fläskfilé. Så enkelt men så gott med bakpotatis istället för vanlig!

Igår kokade vi morötter till honom som vi pressade i vitlökspressen och frös in i istärningar. Idag kokade vi potatis och frös in i både istärningar och portioner, så han har en massa nya saker att smaka på! Tänkte bli färdig med den köpta burken majs/potatispuré innan vi introducerar morötter. På hans fyra måndersdag firar vi med gröt på morgonen! ;)

har försökt plugga hela dagen, svårt när lillkillen vill ligga hos mig hela tiden, men man får vara lite flexibel!

24/7 kl 22.20 febern gick ner o nu äntlige...

foto0655 (MMS)

24/7 kl 22.20 febern gick ner o nu äntligen kom han till ro. Checka in sovställningen, är han trött eller? ;) snart kommer pappa hem så då kan jag göra Villiam sällskap :) imorn blir det plugg för hela slanten!


Villiam sov fyra timmar inatt, varit ledse...

foto0653 (MMS)

Villiam sov fyra timmar inatt, varit ledsen hela dagen. Hans mormor kom o vi åt god middag. Nu sitter han hos henne, blek om nosen, blöt handduk på huvudet för att dämpa febern. Första ggn han är sjuk :(


23/7 kl 23.55 möhippa idag! Picknick i par...

foto0648 (MMS)

23/7 kl 23.55 möhippa idag! Picknick i park, behandlingar, utklädnad, sång på torg o krogar. Middag på inferno. Kom hem till en trött liten klump, se bild, den blev dock lite sne! Kunde inte ändra. Han somnade själv i sin säng inatt igen, perfekt!


Haft en mysig kväll med familjen B! God ma...

foto0645 (MMS)

Haft en mysig kväll med familjen B! God mat o gott sällskap, Villiam blev lite chockad av pratet från en annan bebis. Nu ligger vi i sängen o kollar femte elementet, Villiam somnade för första gången själv i sin säng efter fem min gnäll. Han är så duktig, min lilla klump!


Lillen har ätit potatis o majs, sen badat ...

foto0644 (MMS)

Lillen har ätit potatis o majs, sen badat i vasken o nu ligger han o sprattlar o skrattar på skötbordet. Vi ska sätta igång med städ o mat, gäster ikväll! K, d o deras söta nathalie kommer på besök.


Torsdag 22/7 kl 08.33 Då ändrar vi nu! Nat...

foto0641 (MMS)

Torsdag 22/7 kl 08.33 Då ändrar vi nu! Natten har varit underbar. Villiam sov från nio till två, nöjde sig med nappen o somnade om direkt. Sen vaknade kl sex för mat. O somnade om till åtta Kan vi göra detta till en vana? ;)


blaha

Onsdag 21/7 kl: 18:46
dagen har inte varit alltför rolig.. Lillen har mått prima o skrattat hela tiden men hans mamma.. ack ack.
Har ätit så dåligt de senaste dagarna o känner mig fruktansvärt stressad över plugg o bebis så idag fick kroppen nog. den strejkade. Vilket resulterade i två sömnperioder med en massa dreggel på kudden. puh.
Inget mat är god längre! Allt smakar konstigt och det är för varmt..

Pappa o Villiam åkte iväg till farmor precis. Så ska jag försöka plugga. Precis sovit och ätit så det blir förhoppningsvis inga problem!

Ett litet minus är oxå att jag började på en ny pluggbok idag. den hade tre gånger mindre text än vanliga böcker och det var sån sjukt svår engelska. Jag lade den åt sidan och hoppas att den inte kommer på tentan.. 

Sen att vi har fullt med planer resten av veckan och har inte riktigt planerat in bebis och plugg i det.. det är en annan historia ;)

namn är satt!

Tisdag 20/7 kl: 20:30
Nu kan jag inte hålla mig längre för att berätta för er.. Vi har äntligen bestämt namn!! Är ni nyfikna?

PaDamDaDaDaaaa!

Villiam Julian Milton

Ett prinsanamn!



Nu börjar bli planera namngivningsfesten (som blir väldigt litet, ca 20 inbjudna. Ville hellre göra det litet och kunna kosta på det så vi får det precis som vi vill!)


Tisdag kl 17.50 Såhär cool är jag när jag ...

foto0637 (MMS)

Tisdag kl 17.50 Såhär cool är jag när jag ska ut o glida på stan med pappa! Jag åt en fjärdedels banan idag o ska snart börja med havregröt på morgonen! Stor kille!


Nu ska Lillen o pappa ut på en promenad me...

foto0635 (MMS)

Nu ska Lillen o pappa ut på en promenad med gammelfarmor. Jag ska pusta ut o passa på att plugga! Vi har precis busat o skrattat i soffan.


uppe med tuppen

Tisdag 20/7 kl: 09:30
Fil, o en grovbrödsmacka är käkad, ipoden på laddning och strax beger jag mig till gymmet för att få bort de där extrakilona ;) eller kanske trimma de roliga låren? ;)
Sen blire en runda till CG för att handla ingredienser till kycklingsallad, blev så sugen när jag fick höra att mami gjorde det igår. mums! Men glöm ALDRIG fetaosten, den gör allt!

Inatt/tidigt i morse hände det en fruktansvärd grej. Skulle amma liten och medans jag fixade o donade, stod jag över honom o han låg på rygg i sängen, då helt plötsligt slutade han andas. Det är andra gången! Men denna gången fick han inte upp saliven som fastnat i halsen. Han fick ner små,små andetag som inte var tillräckligt för att hosta upp det eller börja skrika. Paniken växte i hans blick, det är så hemskt att se paniken i hans ögon. Jag skriker till R, han vet inte vad han ska göra, jag försöker slå lillen i ryggen men det hjälper inte, så till slut vänder jag han upp och ner och rister lite försiktigt. Efter några sådana omgångar får han tillbaka lite luft och börjar skrika- till min lättnad. Fy farao vad en liten saliv som fastnar kan göra ont. Jag hann tänka tusen saker under tiden, typ ska ungen dö här i mina armar? usch usch usch, inte alls kul :( Sen tröstade vi lite, han fick mat OCH vi satte på andningslarmet som nu ska vara kvar!

uttråkning ger nya ting!

Måndag 19/7 kl: 20:13
Pappa R var borta, vi hade det tråkigt så han fick smaka lite banan! Tre små skedar gick ner med lite roliga miner. Gottgott!

Måndag 19 kl 18.00 Längesen han badade sis...

foto0625 (MMS)

Måndag 19 kl 18.00 Längesen han badade sist! Det har bara varit snabb dusch i vasken vid blöjbyte. Men han gillar fortfarande det! Fast han har börjat med en ny grej- tungan ute! Är det för att smaka på vattnet eller? ;)


Klargörning..

Måndag 19/7 kl: 16:27
Har fått en del kommentarer sen vi fick vår lille son, många är helt underbara och uppmuntrande medans andra brister i respekt för integritet, egna val och common sense.
Tack pappa att du besvarade den senaste kommentaren, inte alla som har på det klara hur det här med amning fungerar, och dessutom inte vågar skriva ut sitt namn visar bara bristen på empati och förklarar mamma-syndromet.

Till mamma-syndromet nu, som vi kan kalla det för. Har haft diskussionen med andra mammor också, så det är inte bara jag som har gjort denna iakktagelse. Man kan likna det vid he-said, she-said teorin som öppnade sina portar för en när man blev tonåring. Skitsnack, ogrundad kritik OCH blygsamhet (när man inte vågar stå för det man säger) var en vardag på gymnasiet, många som läser håller säkert med. Så fort man slutade skolan gick man in i en ny fas, man brydde inte sig längre vem som hade gjort vad på vilken fest osv. Äntligen slutade det gamla hederliga tjej-skit-snacket!

Men sen, till min fasa, några år senare träder ett annat onödigt kritiskt tänkande in - Hur man uppfostrar och lever med sina barn. Det finns två typer av detta fenomen- de som inte har barn men vet bäst, och de som har barn och absolut vet bäst! När man får sin lilla älskling, de första veckorna, får man höra ditten och datten om hur man ska göra, man börjar tvivla på sig själv och provar dessa nya metoder, som resulterar i kaskadskrik. Efter en månad är man säker på vad som ska göras och då blir allt lättare. Därför påverkas man inte så mycket längre av olika kommentarer eller "gör si-gör så".

Den andra kategorin - mammor som har barn och vet bäst är nog det värsta. De som ifrågasätter olika saker för att de själva inte gör så med sina barn eller uppfostrar dem på det sättet  och dessutom inte kan vara så pass open-minded att de förstår att alla människor är olika, både vuxna och bebisar, så olika saker passar olika familjer. Dessutom kritiserar detta. Det är dessa människor jag har svårt för.

Jag har inte ödslat någon tid på dessa ogrundade kommentarer innan men jag tänkte sätta ribban nu. Min blogg är gjord för de människor som står mig nära, de människor som vill veta, de människor som vill lära, eller helt enkelt de som bara gillar att få en smygtitt i andras liv. de människor som har intelligenskvoten så högt så att man uppmuntrar en förstagångsmamma, som glädjs över lillens små framsteg, som anser att jag kan lämna bort mitt barn en kväll för att få lite paus för att sedan komma hem som en ännu bättre mamma, som en mamma som sätter bilbarnsstolen bak för dödsfrekvensen i trafiken drabbar de som sitter fram, som en mamma som låter barnet skrika i sin sitter om hon själv måste bli färdig med sin två-minuters dusch, en mamma som låter barnet sova i sin säng för det är bäst för båda, som låter andra hålla barnet, som låter barnet sutta på olika saker trots bakterierna, som ibland låter barnet få sol på sig om det skriker och inte vill vara i vagnen.. osv.
Listan kan göras lång och självklart finns det människor som rasar över hur vi gör, eftersom de inte själva gör det. Men grejen är den, att jag rasar inte över någon annan mamma och deras uppfostringsmetoder och hur de tar hand om sina barn, för jag tycker att det är upp till var och en, och man känner sina barn bäst, ingen annan gör det, därför anser jag inte att någon annan har rätt att göra det mot mig.

Det roliga tycker jag är, att jag som har levt med min älskling nu i tre månader, ändå blir ifrågasatt för mina val av människor som säkerligen aldrig har träffat plutten.

Därför ber jag er, människor som jag känner eller inte känner, att lägga ner detta skitsnacket och använda min blogg som glädje istället för kritik. Mitt mål är inte att ha en diskussion över saker man inte SKA göra, det kan ni finna på www.libero.se om ni är ute på krigsstigen.

Att dessutom kommentera anonymt, anser man då att jag ska köra en sådan här diskussion varje gång, eller ska jag leta upp IP-nr för att se vem avsändaren är? Så pass mycket tid har jag inte till mitt förfogande. Ni får gärna fråga om olika grejor, inte ifrågasätta men berätta gärna vem ni är så jag oxå kan svara!


Söndag kl. 19.10 Apan is back i babygymmet...

foto0623 (MMS)

Söndag kl. 19.10 Apan is back i babygymmet! Nu är det snack o flört på hög nivå! Ett kärt återseende. Vi har precis ätit kyckling o currysås, mums! Lillen får samma mat klockan fyra inatt ;)


full rulle!

Söndag 18/7 kl: 14:04
Tjohej, det har varit full rulle hela helgen. Har tänkt hundra gånger på att fota lillkillen och lägga upp, men har glömt bort det direkt igen ;)
I torsdags tränade vi, gick på karnevalen på kvällen, lillkillen satt fint och iakktog alla runtomkring. I fredags fick vi  lite barnpassning och stack ut till Barsebäck för att sola o bada. Årets första bad och strandbesök, det var riktigt skönt! Efter ett par timmar hämtade vi upp honom igen från hans farmor. På kvällen där blev jag övertalad till att gå ut. Helt OK, men trevligare när vi satt o snackade hemma ;) Man har kommit över det här med fest o utgång, inte alltför roande. Inte för roande heller att det verkade som det hade dragit storm över staden, under kvällen mötte jag två aggressiva männskor, den ena, en 40årig kvinna som var otrevlig (jag låter ingen sätta sig på mig) och sen en 25 årig kille som nog var helt tappad. hu. Men trevligt var det iaf att lyssna på reggae, lite skönt gung sådär! Hemma halvtvå, kom inte i säng förrän halvfyra när allt var fixat, (bl.a. pumpning, puh). Sen upp klockan åtta igen, mådde hur bra som helst, var glad att jag inte drack så mycket dagen innan. Ner på stan för att möta upp mami, T, E och moster som kommit ner.
Karnevalståget missade vi halft för vi inte hunnit äta något, lillen sov fint i sin vagn bland allt trummande tack vare hörselskydden! Sen på kvällen igår var det R:s tur att gå ut. Förfest här hemma på balkongen, jag och liten somnade i soffan halvnio..
Nu för fm har vi myst mycket, R försvann lite halvt bakfull i morse men kom hem med bullar lite senare.
Nu sover båda två, och jag vet inte riktigt om jag ska passa på att vila lite själv eller om jag ska ta ett ryck o städa toaletterna. hm.
Nästa vecka blir det full rulle! Måste hinna plugga med.. tentan närmar sig med stormsteg och jag har hur mycket som helst att läsa. Torsdag kommer K och D med sin lilla Nathalie, våra bebbar ska träffa varann för första gången, ska bli så mysigt. På fredag blire hemligt uppdrag änsålänge, berättar mer sen. På lördag en bilträff, R och hans far ska ställa ut mopeder som de renoverat.

Liten är så glad, hela tiden nu, skrattar hela tiden och pratar en massa. har börjat med nya grejor, mm:ar hela tiden istället för sitt vanliga snack (vi tror det beror på att jag mm:ar när jag försöker lugna honom), och han busar hela tiden, speciellt vid amningen, får hålla fast honom för att han ska få något i magen. Han gillar inte att äta längre, han vill leka och busa och maten förstör det ;)

Nä, det blir nog lite vilande på soffan för att passa på när huset väl är lugnt! Först ska jag kolla lite resor, thailand under jul/nyår? Jatack! (:


Idag har farmor varit här o passat så vi h...

foto0616 (MMS)

Idag har farmor varit här o passat så vi har kunnat träna. Hon lagade god mat till oss med. Nu tränar vi nacken!


Stress iväg till hbg för att köpa, men nu ...

foto0610 (MMS)

Stress iväg till hbg för att köpa, men nu är vi garderade inför karnevalen o vallåkra träffen! Liten har sovit hela dagen, det har inte gått att väcka honom, det ska bli intressant att se hur natten blir ;)


framsteg!

Tisdag 13/7 kl: 16:18
Det har hänt en massa saker här hemma de senaste dagarna. Vi har en helt förändrad bebis, men endast till det positiva! Han äter färre gånger  under dagen vilket underlättar mycket när han och hans pappa ska ut på äventyr på dagarna, han skrattar mest hela tiden och man kan alltid frambringa skrattet. Han gillar att sitta och diskutera och då får man knappt en syl i vädret. Nya ljud som man märker han har härmat en på, lite svenska vokaler och uttal (missförstå mig inte, han kan inte prata men göra likartade ljud som vi). Han har börjat blåsa mycket med munnen och "fisa" med tungan så att saliven åker åt alla håll och älskar när vi gör likadant tillbaka. Så han har blivit en social liten kille som knappt skriker längre. Helt underbart. Vi har oxå lärt oss hur vi ska lägga upp dagarna med mat, sömn och lek så han mår bäst. Det tog bara tre månader ;)

Vi var ju på winnerbäck i lördags, första natten utan liten. Det gick hur bra som helst, han briljerade hemma hos mormor och vaknade bara en gång för mat under natten och sen tackade han för sig och sket ner hennes säng för att hon hade varit så snäll att låta han sova där ;) Vi hade det riktigt mysigt, min papi hade fixat mat, vi förfestade lite här hemma först och sen blev det ner på stan efter konserten. Kul att träffa "alla" igen, men det var inte riktigt my cup of tea ;) Trivs så bra att vara hemma med Liten. Dessutom blev det en massa trixande med att pumpa o sådant så tror inte vi gör om det förrän vi har slutat amma.

Idag har det varit turboplugg och vi har pustat ut över vädret. Men det kommer tillbaka! Solen skymtar fram och lägenheten börjar bli sitt vanliga jag igen. sådär 26 grader.. puh. Nu, åter till plugg!

Lite suddig bild men en väldigt smart lösn...

foto0609 (MMS)

Lite suddig bild men en väldigt smart lösning! Suffletten ner, kudde bak i ryggen så kan han sitta och studera omvärlden på sin o pappas promenad.


Varmt idag! Svalkande bad, naken sprattel,...

foto0606 (MMS)

Varmt idag! Svalkande bad, naken sprattel, och massa vatten för av kyla den lilla kroppen. Nu sover han fint i vagnen med snutten medan vi tittar på fotboll!


Hemmagjord plåt smörgås som vi smugglade ...

foto0605 (MMS)

Hemmagjord plåt smörgås som vi smugglade in ;)


Party! :) helt underbar sommar feeling.

foto0602 (MMS)

Party! :) helt underbar sommar feeling.


Idag hälsade vi på "moster" J. Lillen låg ...

img_0082 (MMS)

Idag hälsade vi på "moster" J. Lillen låg o sprattlade i hennes trädgård o pratade o skrattade för fullt. Sen blev det mat på basilika. Nu laddar vi för imorgon! Separationsångest..


Nu har vi varit i helsingör och käkat röd ...

foto0597 (MMS)

Nu har vi varit i helsingör och käkat röd pölse och blivit grundlurade på valutan när vi handlade dricka ;) Lillen har sovit hela tiden, han missade sin första utlandsvistelse. Typiskt.


Sen vaccinationen har Lillen knappt sovit,...

foto0594 (MMS)

Sen vaccinationen har Lillen knappt sovit, vare sig på dagen eller natten. What to do? Vi är så trötta.. Men han är för det mesta glad! I em bär det av till helsingör, mini trip! Vi ska handla på oss ett litet lager..


Jag hörde något konstigt från badrummet o ...

foto0582 (MMS)

Jag hörde något konstigt från badrummet o gick dit. I badet satt Lillen o hans pappa som gjorde olika billjud. Det roade tydligen. ;) ska han bli påverkad så tidigt? :p (r är bil mekaniker)


Tre månader liten!

Tisdag 6/7 kl: 17:06
tack för era fina kommentarer (: Alla tycker olika! ;) Det är svårt, förståss.. Jacob har vi redan en i släkten som heter, likaväl som Theo (teodor). Jag uppdaterar mer på namnfronten när något har hänt (eller valts!).

Lillkillen sitter och asgarvar här bredvid mig i babysittern, helt underbart! Han har blivit lite hostig på senaste, hoppas inte det bryter ut något..

Han fyller tre månader idag! grattis grattis! Så mycket som har hänt på tre månader alltså.. Att det skulle bli långtråkigt med ett spädbarn som många anser, att det inte händer något eller man inte får något utbyte av dem är helt osannt!
En rolig grej är att han tar fast i leksaker nu och studerar dem noggrannt innan de åker in i munnen. Prylgalning!

Tre månader och sifforna ser hur såhär:
Vikt: 6430
Längd: 64,5
Huvudomfång: 42

Han är en stor kille, Nu får han sluta växa! Kläder blir för små varje vecka som går och han får knappt plats hos mig när jag ammar. ännu mindre kan jag bära honom på en arm! Enligt sköterskan blir han ett långt barn. hoppas, hoppas att han inte tar efter mina 158 långa cm, utan pappas 186 cm.. ;)

Natten har inte varit kul, Lillen har vari...

foto0578 (MMS)

Natten har inte varit kul, Lillen har varit vaken i fem omgångar, svårt att somna om. Han måste ha haft ont. Efter lite alvedon blev han såhär glad! Men han vill mest ligga nära, så jag är fast i soffan ;)


namn!

Måndag 5/7 kl: 19:29
Lillen är jättegnällig nu :( Inte alls kul. Tycker så synd om honom. Man kan bara hålla honom på vissa sätt, det gör nog så ont :( Han får sova på mitt bröst inatt..

De namn som vi funderar över är:
Melker
Hjalmar
Wilmer
William
Charlie


vaccinerat

Måndag 5/7 kl: 17:18

Då har lillkillen vaccinerat sig för första gången. Vi gick upp tidigt idag, lillen vill vakna klockan sex nuförtiden o gå upp då. Helt OK. Vi tog en morgonpromenad och var nere i stan lagom till kl tio. Satte oss på espresso houses uteservering och tog en frukost. Alldeles för varmt.. Sen begav vi oss till BVC. Det gick jättebra. Han reagerade lite på den första sprutan, men inte ett knyst. Andra sprutan blev han lite arg av, varför skulle vi göra det två gånger? :S
Han somnade gott i sin vagn efter lite matning, då tog vi en promenad på stan (eller jag sprang i affärer medan lillen och hans pappa satt på en bänk i skuggan). jag hittade en tygleksak med bitdel i babyaffären. 150 kr för lite tyg, hm. Men han var värd det! (: Sen sprang jag in på Lindex, där var det rea! Hittade en ljusgul långärmad body, en ljusgul mössa, en vit kortbyxad body, en vit långärmad (perfekt skydd mot solen), en blå t-shirt och ett par svarta solbrillor som ni såg i förra inlägget. vad detta kostade? 159 kr! Alldeles lagom!

Lillen sov gott i ett par timmar, hans morfar kom och lämnade två fläktar, en stor till oss, en liten till honom. En i vardagsrummet och en i sovrummet. SKÖNT! Vår lägenhet är 25 grader varm. svårt att stå ut!
Sen blev han lite gnällig, ont i benen och skrek direkt efter han hade fått mat. Då bestämde vi oss för att ge lite alvedon. Medan denna verkade så fick han en rödleksak att pilla/bita på och en bok att titta i. Allt för att avleda det onda! Han pratar som aldrig förr och nu är han en liten solstråle!

föressten så har han börjat knäppa sina händer, eller hålla ihop dem. Han har ett pillbehov, prefekt när man kan pilla på sina egna händer! Fast snuttefilten är bäst!
han har oxå börjat slå sig på magen, som en apa, eller Tarzan kanske ;)

Just det, vi har oxå bestämt oss för en sak. Har funderat på det länge, för vi båda har inte tyckt att Julian har varit det namnet som passat honom. Han var ju Julian i magen, men utanför magen passade han inte som det! Så hädanefter är det lillen, tills vi har hittat det perfekta namnet för honom. Så nu blir det (namnet vi inte kommit på), Julian, Milton.
Kändes bättre att ändra nu, så vi inte går o ångrar oss resten av våra liv!
Någon som har något namnförslag? (:

Vaccinationen gick jätte bra, skrek inget ...

foto0571 (MMS)

Vaccinationen gick jätte bra, skrek inget alls. Frukost på espresso, leksak till Lillen för han varit så duktig. Och lite shopping, fem bebiplagg på rean och ett par nya solbrillor!


4/7 kl 18.00 vilken helg! Så mycket sol, p...

foto0563 (MMS)

4/7 kl 18.00 vilken helg! Så mycket sol, promenader och lekar får oxå den bästa bebisen att kasta in handduken. Hela familjen är helt slut. Imorgon är det vaccination för skrutten, hu!


På väg hem, två timmar senare: var är vi? ...

foto0561 (MMS)

På väg hem, två timmar senare: var är vi? Ingen aning.. Men fint är här o vägarna går som serpentiner. Lillen sover bak o radion spelar boten anna ;)


3/7 kl. 18.00. Lilleman fick sprattla på s...

foto0555 (MMS)

3/7 kl. 18.00. Lilleman fick sprattla på stranden, sen sov han i vagnen i tre timmar, då spelade mamma o pappa boule o bättrade på brännan. Nu ligger vi på en filt o sprattlar o skrattar!


Nu har vi kommit ner på stranden. Sanden ä...

foto0550 (MMS)

Nu har vi kommit ner på stranden. Sanden är kritvit, man hör vågorna komma in mot stranden. R o Lillen ligger i skuggan och myser. Livet är bra härligt va :)


3/7 kl 07.30 lillkillen sov åtta timmar i ...

foto0549 (MMS)

3/7 kl 07.30 lillkillen sov åtta timmar i sträck inatt. Han börjar lära sig! Nu är vi ute på en morgonpromenad i det varma vädret. Bullar ska inhandlas och avnjutas på verandan. Idag blir det nog stranden!


2/7 kl: 16.00 Yo! Har åkt bil idag igen, m...

foto0546 (MMS)

2/7 kl: 16.00 Yo! Har åkt bil idag igen, måste självklart ha brillorna på. Nu sover jag, mamma solar en stund och pappa o farbror spelar badminton.


Här e vi hemma hos min farmor, Lillen träf...

dsc00606 (MMS)

Här e vi hemma hos min farmor, Lillen träffade släkten, vissa för första gången. Han gick från famn till famn. Riktigt mysigt. sen gick vi ner o badade, om jag badade? Nej


Godmorgon! Klockan är halv tio, har redan ...

foto0545 (MMS)

Godmorgon! Klockan är halv tio, har redan hunnit power walka, käkat frukost o sitter nu o solar. Ska instruera R i stepp på verandan, morgongympa! Lillen sover frukost i sin vagn.


Nu är vi framme. Lillen har sovit fram til...

foto0544 (MMS)

Nu är vi framme. Lillen har sovit fram tills nu, vi har grillat korv. Nu sitter han o tittar på när pappa o farfar spelar boll. Vädret e underbart


1/7 kl 08.00 nu är bilen fullastad och vi ...

foto0541 (MMS)

1/7 kl 08.00 nu är bilen fullastad och vi är på väg. Första ggn vi ska köra så långt med lillen. Ska bli skönt med semester!


RSS 2.0