31/10 kl 19.30 äntligen hemma för att puss...

foto1032 (MMS)

31/10 kl 19.30 äntligen hemma för att pussas o kramas med vår älskling. Nu ligger far och son och myser, de läser rödluvan, bockarna bruse och askungen. Nu ska jag lägga mig och lyssna jag med och ge Villiam sin välling.


31/10 kl 15.50 kvittot är lika långt som m...

foto1031 (MMS)

31/10 kl 15.50 kvittot är lika långt som min arm.. Säger som jag säger varje gång- aldrig mer! 1 timme i kö till kassan o kärringar som hostar en rakt upp i huvudet. Nu ska vi hem o mysa med vår lillkille.


31/10 kl 10.00 då är vi snart i ullared! N...

foto1026 (MMS)

31/10 kl 10.00 då är vi snart i ullared! Nu ska det shoppas! Fruktansvärd dimma hela vägen o trots att vi glömde gpsen så hittade vi rätt :) Villiam myser med mormor hemma. Han har varit en solstråle hela morgonen, fast han förstod inte att vi 'fick' en extra timme att sova inatt, vi gick upp klockan sex..


30/10 kl 16.15 Lillen har den rätta blicke...

foto1025 (MMS)

30/10 kl 16.15 Lillen har den rätta blicken, Skönhetstävlingar nästa! Pappa fick gå ensam o fixa trädgården, Villiam ville inte alls sova i sin vagn, bara ligga o sova bredvid mamma passade!


helgen

Lördag 30/10 kl: 12:33

Vi har blivit frälsta i solsidan de senaste kvällarna.. Galet roligt program! Hoppas de ska göra fler säsonger?
Igår tog jag, Villiam och gammelfarmor en promenad till karlslund för att gunga och titta på djuren. Lillen gungade i 20 minuter, gillar han det eller ;). Fast han gallskrek vid grisarna, blev livrädd för deras nöffande, jag asgarvade. Ingen snäll mamma inte.
Igår kväll mös vi med Idol (brukar inte se det men nu drar det ihop sig, älskar Weise, Linnea och Jay, nån av dem måste vinna!) och solsidan medan vi åt tacos, mums! Köpte kött på Coop, har aldrig gjort det innan och vilket kött! Nästan inget fett och en massa rött, riktigt gott, bara ett tips!

I morse skulle jag få sovmorgon men fick inte liv i gubben så vi traskade ner klockan sju för frukost och tvätt. Och apropå tvätt, nu har torktumlaren lagt av igen. Det ska väl inte ta 3 timmar att torka, och ändå vara fuktigt. BAH. Nu vill jag flytta till eget, alltid något som går sönder. Och detta komma bidra med tvätt hängandes överallt i lgh.
Nu badar pappa Villiam och sen ska vi hem till gammelfarmor-farfar och hjälpa dem med trädgården och få barnpassning, ett bra byte tycker jag! Ikväll bjuder papi på middag.

Imorgon drar vi till Ullared! Min lista är jädrans lång och för att skona Villiam kommer hans mormor hit för att busa och mysa.

hemlisen!

Torsdag 28/10 kl:08:52

Sådärja, nu är allt fixat! R fick ledigt från jobb och RESAN är betald!
Vi började prata i veckan om att vi behövde en liten paus, lite sol, lite sömn och lite egentid. Fixande och trixande, Villiam ska få en paus från oss och själv åka på resa till farmor och farfar.
Vi tittade på resor till Thailand, men ville inte vara borta i två veckor. En vecka kostade 25 000 på ett kass hotell. Nja.. Sen flygresa och transfer ca ett dygn, njaa igen.
Vart kunde vi annars resa som ändå var någorlunda varmt? Egypten, inte solsäkert, Dubai, då kan inte jag gå ensam. Puerto Rico, Spanien, JA! Resorna över nyår, allt runt 20 000, bah! MEN vi hittade en resa igår för ca hälften av priset, i morse bokade vi!
Vi reser den 25 deceber klockan 7 från köpenhamn, kommer hem den 1 januari. Det som snurrar i mitt huvud nu, är att julen ska vara här, ska bli så mysigt men sen åker vi dagen efter (?). Det blir nog inte så myckt sömn, får köra vid fyra tiden. Vi fixar det med bra förberedelser!
Tänk strand, palmer, drinkar, naturpromenader, läsa en bok i en solstol och bara rå om varann.
Detta behöver vi!

27/10 kl 22.00 hemma hos mami idag kissade...

foto1024 (MMS)

27/10 kl 22.00 hemma hos mami idag kissade vilde ner allt och fick låna ett par strumpor av sin mormor, och se, det blev knästrumpor, eller vi kanske ska kalla det för lårstrumpor! Imorgon ska vi till tandläkaren med Villiam, de ska undersöka hans två nästan obefintliga tänder. Intressant! Nödvändigt? Nja


26/10 kl 21.40 en glad kille! Idag träffad...

foto1022 (MMS)

26/10 kl 21.40 en glad kille! Idag träffade vi T och vanessa, lite bus här hemma innan vi drog ner i stan för jag fick ett sådant shoppingbehov! På vägen ner i det icke blygfulla vädret ångrade jag mig då jag insåg att vi var dyblöta efter några minuter. Stackars vänner! Hittade en ursnygg kofta till Villiam Väl hemma igen badade Lillen o sen drog vi till mami för mys. Nu är vi ännu ett steg närmare vår hemliga sak, imorgon kan det vara avgjort! Nyfikna? ;)


Kl 21.40 bjuder på en mat-kladde bild. Ser...

foto0996 (MMS)

Kl 21.40 bjuder på en mat-kladde bild. Ser ut som slajm :p går upp o kollar Lillen titt som tätt, det är något som inte riktigt stämmer. Han ligger o gnyr o skriker i sömnen men när jag ska titta till honom är han tyst. Vill nästan lyfta över han i vår säng inatt men troligtvis blir det ännu mindre sömn då. Imorgon ska vi träffa T o vanessa innan det blir träning (om vi inte ställer in det som vanligt). Så sugen jag blev på prinskorvar helt plötsligt..


en ny människa

26/10 kl:19:24

Nu är jag verkligen en ny människa. En ansiktsbehandling, massa krämer, klämmande, brynplock och massage i ansiktet. Känns som ett lager har skalats av från min hud. Sen en relaxmassage rygg och nacke. VAD min kropp behövde detta! Jag har kommit på att jag har spänningshuvudvärk, spänner axlarna och käkarna så fort jag är stressad- vilket är ofta. Har inte kännt mig så geléig i kroppen på länge. Märkte att när jag låg där och fick min massage.. att jag flög iväg till ett annat ställe. Nämligen spaet i varberg asia spa som vi varit på några gånger tidigare. Jag var så avslappnad så jag kom tillbaka till det ställe som får mig att återhämta mig, nämligen det spaet. ganska häftig insikt faktiskt. Måste försöka använda den känslan i de jobbiga situationerna. och kanske sticka iväg till det spaet i vinter?
Kom hem precis, Villiam har redan somnat. Ska passa på och föra över lite lugn till min käre man.

vad jag blev djup helt plötsligt, welcome back spirit life! ;)

skönt lugn

Tisdag 26/10 kl:17:00

Vi for iväg till babycafeet idag. Hela morgonen var han grinig likt igår. Han var lugn i ca 40 min på babycafeet innan det brast. Då packade vi ihop oss och tog en lång promenad hem eftersom liten somnade gott i sin vagn precis utanför.
Han är som sagt fortfarande vresig. Tog tempen. Han hade lite höjd temperatur, ingen anmärkningsvärt låg plus 0,8 än vad han brukar ligga på. Så det är väl något som spökar i hans lilla kropp. Han somnade igen gott bredvid mig i sängen nära, nära, våra andetag gick nästan ihop och han pratade lite i sömnen.

Strax ska jag bege mig ut igen för lite ensam tid. Ska få en klassisk ansiktsbehandling och en ryggmassage, aaah! Skönt att låta någon annan pyssla om en, ligga med tända ljus och lugn musik i bakgrunden. Inte ha någon som kräver uppmärksamhet eller som vill att man ska lyssna på deras skrik. För två timmar. Sen är jag en bra mamma igen! (:

finally!

Tisdag 26/10 kl: 09:09

Gårdagen var inget att hurra för.. Villiam var konstant gnällig, och då menar jag konstant. Han hade nog inte gnällt om jag gått runt o burit på honom hela tiden, men jag är inte sån.. Detta medförde problem vid alla dagens to-do grejor. Träning, hans och min mat etc. Klockan halv sju gav jag upp och lade honom för att sova för natten. För jag orkade inte mer. Tålmodig mamma? knappast. Själv lade jag mig halv åtta, somnade halv tio (alltid två timmar i sängen för vändning, suckning i ett försök att sova). Men halv tio, gud så tidigt har jag inte somnat på evigheter. Villiam vaknade sex, pappa gick upp och gjorde lite välling innan han stack till jobbet. Så mös vi ett tag och jag gjorde allt för att få honom att somna om. Till slut funkade det och vi sov till åtta. Perfekt. Vaknar, känns att man har lite tråkiga minnen kvar från igår men det fina vädret utanför fönstret gör att de tankarna försvinner.
Strax ska jag äta frukost, leka med Villiam, läsa en bok för honom och sen ska han sova innan vi ska iväg till babycafeet. Fast jag kan inte garantera om vi kommer iväg. Har inte checkat av lillens humör idag ;) Alltså han har ett vansinnigt humör!
Sen ska jag på en timmes ansiktsbehandling och en halvtimmes ryggmassage. Gissa om jag har längtat efter detta.. Bara slappna av och bli ompysslad. jatack!

Vi försöker få ihop en grej här i familjen, än så länge är det en hemlighet, men det hade varit häftigt om vi fått ihop det till allas bästa. jag nämner något sen när allt är klart och bestämt.


24/10 kl 18.51 vi är ute hos farmor och fa...

foto1020 (MMS)

24/10 kl 18.51 vi är ute hos farmor och farfar. Villiam bajsade ner sig och när r tog blöjan passade han på att kissa ner sina kläder med, perfekt! Han fick låna en dress som hans pappa hade, Villiam ser ut som en flygande ekorre! :) idag bestämde sig han för att vakna klockan sex, jag var lagom road då jag somnat halv två. Vi gick upp o badade, o har myst hela dagen. Vi premiäråt vid vårt nya bord idag! Det blev kyckling med curry sås. Ikväll ska jag titta film med svärmor medan r spelar innebandy med sin far.


23/10 kl 17.00 har varit av med min mobil,...

foto1019 (MMS)

23/10 kl 17.00 har varit av med min mobil, därför har det inte kommit något inlägg! Idag hämtade vi bordet på ekeby medan mormor passade Villiam tillsammans med e. Nu hjälps mina grabbar åt att sätta ihop den! Duktiga killar. Ikväll kommer mami för filmkväll, ost bricka o rödvin, mys! Igår var vi hos D hela dagen, sen tog jag o r en film kväll med chips o dippa.


vi flänger runder

21/10 kl: 20:00

Idag har vi flängt runder! Vi stack direkt efter Villiam och jag ätit frukost och förberett oss för en dag på vift. Först till IM för att träffa en gammal "arbetskamrat". Villiam fick hälsa på en hund för första gången nära. Han satt bredvid den snälle Paco och klappade honom på benet. Gick hur bra som helst och Paco slickade Villiam på handen och lade tassen på hans kind. Kärlek vid första ögonkastet! Ett par timmar där, sen begav vi oss ut till nästa anhalt- T och Vanessa!

Villiam och Vanessa kom riktigt bra överens idag, Villiam var inte alls rädd för hennes höga prat utan lyssnade intresserad. Vanessa spelade låtar på sin keyboard och charmade Vilde. Han var helt paralyserad och trillade sen baklänges av hennes skönhet och musiksinne.
Efter barnens middag och mammornas tedrickande stack vi ner på stan och hämtade ut mitt pass och ID. två dagar tog det att göra, rekord! Sen promenad i det kalla vädret innan vi kom hem lagom till pappa kom hem för att berätta om sin första dag på sitt nya jobb.

Ikväll kom Vildes mormor på besök, vi åt mat, wok med räkor, thaidressing och nudlar. Sen blev det en massa bus! mormor tvättade kvällstvätten och busade. Han skrattade hela tiden. Villiam var så söt, han kunde inte hålla sig för skratt på hela kvällen och även när vi inte busade så skrattade han, så underbart! Sen kom vi på en ny lek, jaga katten. Han skrattade så han kiknade. Fast det kanske inte är något att uppmuntra i framtiden.. ;)


20/10 kl 13.00 sitter o läser böcker! Igår...

foto1017 (MMS)

20/10 kl 13.00 sitter o läser böcker! Igår tog vi en promenad o träffade först D sen Villiams gammel farmor som varit på kreta. De hade köpt en söt nalle puh handduk till Lillen. Idag fick jag sovmorgon då R är ledig och han fixar även tvätt idag, vilken lyx! (Om allt kommer upp rent o torrt dvs) sen kommer Villiams morfar på besök o ska nog passa honom för första gången så vi kan träna.


to do

Tisdag 19/10 kl: 00:03
Som tidigare nämnt har det varit full rulle i helgen. Vi flänger överallt och träffar alla. Men det är kul!
Idag har det varit liknande. Villiams farmor kom och skulle egentligen ta honom medans jag tränade men min brist på mat de senaste veckorna har bidragit till en energilös mamma. Så vi hoppade på det. Istället blev det stan.
Där hittade vi en ny parfym till R, två balconette behåar till mig (eftersom brösten inte direkt har samma form som tidigare fick jag inhandla lite nya ;) ), in på banken och startade ett sparkonto till lillen och sen in på polisen och beställde pass plus id. Id gick ut för ett halvår sen och passet har inte så många månader kvar. 800 kr katjii! Roligt att man fick lägga fingeravtryck med. lite nervös.. Det var väldigt skönt att ha fixat dessa grejor som har funnits på min to-do lista alldeles för länge.
Sen ner på CG för att handla mat. Hem, J kom, lagade panerad fisk med potatismos och rivna morötter. MUMS!
Ikväll har vi myst, pratat, tittat robert gustavsson, letat upp gamla barnprogram o sett gossip. riktig tjejkväll, så mysigt.

I flera dagar i rad har Villiam varit en solstråle. Somnat direkt och varit glad. Förutom vid kvällsmålet då han strular, men det är nog en liten fas han är inne i, eller så är han besviken för han inte får sin efterlängtade välling. Men idag, det har inte gått lika bra. Strul vid varje sovstund.. Sen sover han inte speciellt mycket på dagarna, inte mer än en timme sammanlagt så han blir jättetrött vid 18 tiden och vi vill inte riktigt att han somnar då och vaknar klockan sex morgonen efter. Försöker få ihop det men det blir lite kamp.
Men han är så söt min lille klump. Han är så duktig nu i sin gåstol, manövrerar den perfekt och får tag och rycker i saker överallt. Dessutom är han väldigt bångstyrig när man håller honom. Precis som han vill ställa sig upp och gå. hm. inte än! Måste vara frustrerande att vilja göra saker men inte kunna.
Han visar ett otroligt intresse över allt jag stoppar i munnen, dricka som mat och blir helt exalterad och sträcker ut armarna för att visa att han vill ha. Lite svårt att ge han allt så man känner sig lite taskig. Men det är sött.

Klockan är mycket, vi har en inplanerad promenaddejt imorgon på morgonen så det blir nog sängen nu med two and a half.
natti

17/10 kl 22.30 vilken helg det har varit! ...

foto1012 (MMS)

17/10 kl 22.30 vilken helg det har varit! I fredags hade vi en hemmakväll med film o mys o samtidigt tvätt. I lördags var vi uppe med tuppen, Villiam fick bada länge o älskade det. Vatten överallt! R hittade äntligen en bil och slog till. Med vår kombi var nästa anhalt ekeby möbelaffär, mami följde med. Vi slog till på stort o handlade ett nytt matbord med sex stolar och en ny soffa med två schäslonger. Hittade oxå ett nytt soffbord som vi nog ska köpa när vi hämtar det andra, jag blev helt förälskad. Skönt att kunna byta ut sitt ikea hem. När vi kom hem fikade vi med Villiams farmor o farfar o på kvällen blev vi bjudna på middag hos kompispar. Perfekt. Villiam somnade lätt i deras säng, så skönt! I morse kom n o höll oss sällskap medan r fixade med bilen. Sen blev vi bjudna på middag ute i häljarp. Ikväll tog vi ett välbehövligt o mysigt bad. Så helgen har gått i ett och Villiam har varit så duktig o hängt med på allt. Nu håller vi på att planera en tripp till ullared. Natti!


14/10 kl 16.20 vi firar ankomsten av tand ...

foto1010 (MMS)

14/10 kl 16.20 vi firar ankomsten av tand nummer två med tandborstning! Min lilla kille håller på att bli stor och jag vill bara hålla kvar vid bebisen! Idag håller vi sjukstuga. Villiam vaknade med snor o svullna ögon, jag vaknade med huvudvärk. Vi skippade våra planer att åka till mormor i hbg och kör en hemmadag. När Villiam sover, kollar jag gossip o lagar mat till honom. När han e vaken tränar vi och leker! Ikväll ska jag o r äta couscous panerad lax, Mums!


hm

kl: 21:15
.. När gubben går med på och till och med erbjuder att vi ska se det senaste avsnittet av gossip girl- vad är han då ute efter eller vad har han gjort?? Jag reagerar likadant när jag får blommor.. ;)


fiskgryta a la bebis

Onsdag 13/10 kl: 18:50
Denna måltiden ska jag fixa ikväll till Villiam

Torskfilé
Laxfilé
Blomkål
Morötter
Liten bit purjolök
Tomat
Dill
Vatten

Skär upp, koka allt tills det blivit mjukt. Puréa och frys in! Hoppas att det uppskattas av Villiam!

föressten så blev köttfärssåsen en hit.
Köttfärs
Palsternacka
Timjan
Vatten
som kokades ihop till en sås

Till detta får han potatismos!


I morse provade vi att ge nestles dinkelgröt. Smakade själv den, det smakar nyttigt! Inget sött här inte som t.ex havregröten, fruktgröten. Till den fick han äpplemos och björnbär-hallon sylt som jag gjort. Han gillade det! Det smakade surt och nyttigt, men det gick ner. Its a keeper! Försöker inte få honom att bli van vid en massa söta saker.


13/10 kl 18.00 Lillen leker i sin hoppgung...

foto1003 (MMS)

13/10 kl 18.00 Lillen leker i sin hoppgunga, han snurrar runt och tar steg framåt för att sedan gunga bakåt. Men vad är det för konstruktion? Ska armarna stå ut vid sidorna när bebisen är 70 lång? :p idag har vi inte gjort många knop förutom promenaden då Villiam oxå fick gunga i karlslund. Ikväll ska jag göra en fiskgryta, lägger ut recept senare!


13/10 kl 10.30 vi sitter i vardagsrummet o...

foto1000 (MMS)

13/10 kl 10.30 vi sitter i vardagsrummet o äter frukost, Villiam styr hitåt och snor juicen. Han är grym på att manövrera sitt fordon. Idag skulle vi egentligen träffa t o vanessa men nu börjar jag bli sjuk :( vi ska ta en lång promenad snart, lämna ut tackkorten från namngivningen, hälsa på djuren på karlslund och handla lite mat. Sen bänkar vi oss nog framför film resten av dagen. Igår såg vi the runaways, riktigt bra film, och grownups, se den! Riktigt kul, skrattade genom hela filmen med klockrena kommentarer och riktigt bra dialog.


12/10 kl 15.20 nu har vi varit på baby caf...

foto0999 (MMS)

12/10 kl 15.20 nu har vi varit på baby café, tar en lite längre promenad hem. Skönt, soligt väder. Villiam är inte så intresserad av de andra barnen, mest leksakerna. Han sitter glad i sin vagn med sin nya, alldeles för stora overall. När vi kommer hem ska Villiam bada!


11/10 kl 21.20 de här fina kläderna fick L...

foto0988 (MMS)

11/10 kl 21.20 de här fina kläderna fick Lillen av sin mormor i 6 mån present. Vill tipsa om de för de är otroligt, otroligt mjuka. Johanna är märket. Det blev en overall till lilleman på stan idag o mathandling. Hem, gjorde köttfärsgryta till Villiam, köttfärs, riven palsternacka, timjan som kokades i ca tio minuter. Hoppas att han gillar det! Tänkte servera det med potatismos och broccoli. Sen fortsatte jag leka hemmafru (fast börjar nästan tro att det är mitt jobb, hoho) och lagade storkok på chili. Det blev till att multitaska idag för R var halvdöd pga en förkylning, stackars män när de är förkylda! Nu håller vi på att se prince of persia, måste väl fortsätta till filmen. Fast Villiam har haft svårt att sova idag, det har varit en kamp varje gång, är det tanden måntro?


11/10 kl 09.20 nu sitter jag, det är rolig...

foto0987 (MMS)

11/10 kl 09.20 nu sitter jag, det är roligt att sitta o leka! Igår fick Villiam sin första tand! En liten spets hade trängt genom. Vi blev lite chockade, trodde det medförde gnäll, men icke. Igår va vi ute på promenad och plockade bär och äpplen. Sen hem till Villiams farmor och farfar för lite kvällsmys. Idag är pappa r sjuk o är hemma, jag och Villiam är lite snuviga som vanligt. Förkylningen försvinner aldrig från vår familj. Nu på morgonen har jag o Villiam lekt och kokat björnbär o hallonsylt som han gillar. Vid lunch kommer farmor o då ska vi nog ner på stan o handla lite. Tror att jag hoppar på träningen idag igen. Shopping låter roligare.


10/10 kl 09.30 lite sned men såhär såg jag...

foto0973 (MMS)

10/10 kl 09.30 lite sned men såhär såg jag ut igår. Vilket bröllop! Underbart fin ceremoni, när prästen säger: nu ska ni avlägga era löften, avlägger Villiam en rap som ekar. Jag kunde inte sluta skratta, ni vet hur det är.. Villiam fick åka hem till farmor o farfar för jag fick inte möjlighet att sitta ner ;) otroligt lyckad fest med allt av det mesta. Jag höll i lek, nervöst inför en släkt man inte känner. Gissa vem som fångade brudbuketten? Hoho, den flög rakt på mig. Blev förskräckt, ska jag nu gifta mig inom ett år? :)


8/10 kl 10.40 full rulle igår så jag hann ...

foto0971 (MMS)

8/10 kl 10.40 full rulle igår så jag hann inte uppdatera. Mamis födelsedagsmiddag blev lyckad, väldigt god basilika mat! Igår kom nathalie och hennes mamma på besök, vi gjorde god lunch o en massa snack. Tvättade hela dagen igår med, 8 maskiner.. Bilden är ifrån när Villiam sitter (själv) i vagnen på väg ner i tvättstugan. När r kom hem stack vi iväg o handlade lite, eller ganska mycket barnmat, fick hem lite rabattkuponger, som ni vet har jag blivit min värsta fiende med tanke på kupongerna. Tio burkmat, 30 l välling, blöjor och en ny gröt gjord på dinkel. Bra mat, hoppas Villiam gillar det. När vi kom hem hade Villiams farmor o farfar kommit så vi åt kvällsmat o Lillen fick presenter. Mat-set, barnmat och en flagga. Riktigt fin kväll blev det. Inatt sov Villiam hela natten igen, vaknade inte en enda gång, otroligt. 13 timmar sov han. Nu vilar vi förmiddag o vid lunch kommer pappa hem!


6/10 kl 16.00 nu har vanessa varit o lekt ...

foto0968 (MMS)

6/10 kl 16.00 nu har vanessa varit o lekt med mig! Hon pratade så högt så jag blev rädd men mamma säger att jag måste vänja mig. Vi har busat, känt o pratat med varandra. Hon är ganska söt, den där vanessa. Jag e avis på hennes hår. Nu säger mamma att jag ska äta, snart kommer pappa hem och då blir jag jätte glad.


Katten roar Lillen. Han försöker gå efter ...

foto0966 (MMS)

Katten roar Lillen. Han försöker gå efter henne men hon är för snabb, Villiam blir besviken. Inte lätt att hänga efter en katt!


Villiam 6 månader!

Onsdag 6/10 kl: 09:55
Villiam 6 mån och mamma 40+ idag, grattis grattis!
På ett halvår har Villiam..
Vuxit ca 20 cm
Gått upp 5 kg
(tänk om man själv hade kunnat ha den kombinationen av ökning ;) )

Sitter och äter rostemackor och råkar titta på smallville. Finns det något sämre program?
Vi ska strax upp och leka lite i lillens rum innan han ska sova lite. Då passar jag på att bli färdig med hans gardiner, duscha och förbereda hans lunch.

Vi har inte tvättat på två veckor, gissa hur mycket tvätt det är med en liten. Det värsta är att nästan alla Villiams kläder är slut så nu får vi börja använda strl 80 och de kläderna som han inte vanligtvis har. Så det är kanske bra ändå ;)


BVC

Tisdag 5/10 kl: 21:48

godkväll bloggen. Sitter här i soffan, mina grabbar sover och jag har ont i kroppen. tjoho. jädrans förkylning som varken släpper eller kommer ut..
BVC gick bra, läkaren var dock lite nochalant. Han skulle testa om Villiam ville grabba tag i en sak och förflytta dem mellan sina händer. Gissa vad mannen gör, tar fram ett måttbarn och har det framför hans huvud. Villiam tittade lite på det, men tittade sedan bort för något annat roligare. Läkaren: Jaha, det klarar han inte nej... Jag gav han "blicken", han tog fram en kloss. och MINSANN Villiam tog tag i den, skiftade hand och in i munnen. Inte visste jag att han skulle klara det!! Hm... Vem är intresserad av ett måttband egentligen? Vi missade hela babycafeet nästan. Vi var där, men Villiam gjorde på sig precis när sångstunden skulle börja och vi kom tillbaka när den slutat ;) Men vi gör ett nytt försök nästa tisdag tänkte jag!
Förra månaden var Villiam 70 lång, denna månaden 69. hm igen. Sköterskan skrattade och ändrade det till 70, hon är så söt. Kändes lite konstigt att han inte alls vuxit när han vanligtvis växer 3-4 cm på en månad. Men nu äntligen börjar det väl avta så hans kläder räcker lite längre. Han hade gått upp 600 gram o väger nu 8600 g. En klump!

När vi kom hem fick Villiam frukt till mellanmål, allt hemmagjord (minsann), bananpure, äpplepure med björnbärssylt. Det var lite surt så vi delade på frukten. Vilken ögon jag fick när jag smakade på hans mat! Han är om sig och kring sig det lilla pyret.
Ikväll var han mest skrikig, mammagalen men jag behövde lite paus och hinna äta. Men somnade gott efter vällingen klockan åtta. Vågar man hoppas på en bra natt igen? ;)

Imorgon FYLLER MAMI ÅR! det ska vi fira med påmpa och ståt hemma hos henne med mat från basilika (: Man orkar inte mer på en vardag. men innan dess ska vi träffa söta Vanessa och hennes nästan lika söta mamma.




Full rulle!

Tisdag 5/10 kl: 11:00
Det är full rulle hela veckan. Jag har lyckats fyrdubbeltboka mig på torsdag. hm, känns som det blir lite avbokningar..

Det blev ingen träning igår, däremot en långpromenad till varav karlslundsparken där vi hälsade på alla djuren och Villiam fick gunga!





Han ser lite butter ut, men fick inte med skrattet på bild!
Annars igår stod jag i köket resterande tid och kokte morötter och äpplemos till mini.

Tänkte lägga ut lite bilder på Villiams rum! Det är såklart inte helt färdigt men är väldigt nöjd med hur det är.

Lite suddig bild men här här myshörnan! VI ska köpa en till bokhylla som ni skymtar i hörnet och ställa den på tvären så man ramar in myshörnan lite. Ni ser även att gunghästen till höger har fått på sig ett par hörlurar! ;)


Sänghörnan med en liten bebis som sover!


Vita gardiner (som vi snart ska trycka limegröna apor på om det går) och girlangerna som vi hade på dopet.


Suddig bild men här är den fina mattan!

Sådär det blev lite av en bildbomb. Villiam fick prova godnattvällingen igår. Jag vet inte om det berodde på den eller att han flyttat över till sitt rum, men han sov hela natten! UTAN mat! R fick bara gå in och vända han ett par gånger. wunderful. Men jag ropar inte hej än..

Nu ska jag fixa lite i köket o förbereda Villiams middagar. Sen äta frukost o fixa till mig. Idag blir det babycafé, sexmånaders läkarkontroll med vaccination och förhoppningsvis utrymme för att kolla efter en klänning till bröllopet.



4/10 kl 11.00 jag fixar gardiner, Lillen le..

foto0953 (MMS)

4/10 kl 11.00 jag fixar gardiner, Lillen leker med en spegel och katten försöker busa med honom. Natten gick bra, vaknade en gång som vanligt. Han var superglad när han vaknade. Idag ska vi iväg o träna, om jag orkar dvs. Ska försöka lägga upp alla gardiner i lgh, allt hänger ;)


3/10 kl 20.30 what a day! Ikea- helt nytt r..

foto0951 (MMS)

3/10 kl 20.30 what a day! Ikea- helt nytt rum till Villiam, väla- fleece, halsduk, höstjacka, två bodys o en pyjamas till Villiam, typiskt ljusblå, men han passar så bra i det! Efter flera timmars shopping var vi överens om att aldrig shoppa igen! Trodde verkligen aldrig att jag skulle säga det, det är inte kul längre. Hem o hämtade Villiam och fixade hans rum, helt otroligt fint blev det! Är så nöjd, ska lägga ut bilder senare. Vi flyttade in hans säng där idag med, ska bli spännande att se hur det går inatt. Bilden är efter badet ikväll när vi lekte titt ut.


hej bloggen

Lördag 2/10 kl: 23:40
Hej bloggen.
Gårdagen blev väldigt lyckad. Papi kom med kassarna fulla med mat och god dricka och startade genast med matlagningen. Att se en man i köket som passionerat lagar mat, det är härligt det!
Otroligt god mat, ryggbiff i foliepaket med tomat, paprika, purjo och svamp. Bakpotatis och kryddsmör till, gott vin. Gott sällskap! Senare spelade vi ett familjespel och vi fick höra lite alster från mami o papi. Fin kväll!

Vi firade Villiams 6 månaders lite tidigt, han fick en brio skallra av sin morfar och ett set från Johanna (tror jag det heter), bodyn var vit med gröna bebisar och byxorna var gröna. Så fint! Lägger ut bild senare..

Vi gick upp tidigt i morse och tog en promenad, som skulle bli lång men nu börjar jag bli sjuk igen och det var så fasligt kallt (och har inte plockat upp vinterkläderna än) så det blev bara en runda till R:s farmor för att plocka äpplen och bär. Hem igen, kokade äpplemos som Villiam älskar och björnbärssås. Tänkte lägga en klick björnbärssås i gröten med så får han i sig lite c-vitamin!
Sen åkte vi ut till Häljarp till Villiams farmor och farfar som bjöd på mat. Så mycket Villiam fick leka! Vi sjöng, dansade, busade och kittlades. Han slocknade snabbt halv nio av utmattning!

Jag provar föressten en ny grej.. Villiam blir väldigt hungrig på kvällskvisten och det känns inte som maten räcker (även om han äter vuxenportioner). Så nu har vi introducerat ytterligare en mat måltid om dagen. Så nu får han gröt med banan eller annan frukt, lunch: fisk med potatis och grönsaker och frukt till efterrätt, middag 1: kyckling med pasta o rotfrukter och frukt till efterrätt, middag 2: rotfrukter, välling innan han somnar. Provade det igår, då vaknade han kl 4 för mat o somnade om till nio (somnade kl sju), ska se om det blir bättre inatt. Kan det vara maten? Han slukar en vällingflaska på natten med när han vaknar. Vill försöka få måltiderna på dagar liksom.. Fast ska prata med BVC i veckan om det, han är ju inte speciellt rund nu, men kanske blir av detta ätande. Men kan däremot tycka att det är bättre med mat än välling.
Vi ska också flytta in han i sitt eget rum nu i dagarna, så fort vi kommer iväg till ikea imorn o kan köpa en rullgardin. Han är väldigt lättväckt i perioder så tänker nästan att vi väcker honom med våra snarkningar och prat under natten. Det kanske också kan lösa det.

Ja för imorgon ska vi till väla, inhandla nya saker till hans rum på ikea och sen in och shoppa kläder! Villiams mormor var snäll och tog honom så vår shopping kunde bli lite effektiv. Tänkte titta på en ny matta och gardiner, fast vet inte vilken färg, en ytterligare byrå/hylla eller vad det heter och lite annat smått och gott. Måste försöka hitta kläder till bröllopet vi ska på nästa helg med, svårt med höstkläder! Nån som har något tips? Måste även inhandla höstskor och en fleece som jag kan ha under våra promenader!
 Vi ska nog kolla på matbord och stolar imorn med som vi hittat på blocket, hoppas verkligen att det är fint, hade varit skönt att kunna äta vid ett matbord istället för barbord, så Villiam kan sitta med och vi kan bjuda hem lite fler folk för middag!

1/10 kl 09.45 vi var uppe med tuppen idag....

foto0918 (MMS)

1/10 kl 09.45 vi var uppe med tuppen idag. Ut på en lång promenad i det fina vädret. Gick till karlslund och hälsade på korna, grisarna, fåren och getterna. Villiam var så fascinerad av allt Ikväll blir det god middag med mami o papi och spelkväll! Det blir ryggbiff i folie och bakpotatis. Mums!


RSS 2.0