30/9 kl 09.15 bara för jag skrev igår att ...

foto0907 (MMS)

30/9 kl 09.15 bara för jag skrev igår att han sover på nätterna fick vi ett helvete inatt. Han var i princip vaken från två o framåt. Fick gå ner o lägga han i vagnen för att få honom att somna, fem gånger.. Känns som man blivit överkörd av något. Trots det fina vädret stannar vi hemma idag o jag hoppas på sömn. Fast Villiam är glad! Han tar sig runt i gåstolen, vi har hans leksaker på en viss plats o han går dit o grabbar tag i en och leker. Ganska kul att han vet att det är hans saker.


onsdag

Ondag 29/9 lö: 21:42
Natten var lugn, som den förövrigt har varit i en vecka! Woho! Villiam somnar runt åtta, vaknar kl fem för mat och sover till åtta-nio. Nån dag skippade han maten. Väldigt skönt, detta kan jag vänja mig vid! :P

Vi gick upp, åt frukost och packade på oss med kläder för att ge oss ut i den frostbitna morgonen. En promenad på ca en och en halvtimme gjorde oss fint. Jag med flåset igång och Villiam med nappen i munnen och stora ögon. Vi gjorde en liten avstickare till papi för att hämta upp bortglömd mat från igår, och ytterligare en avstickare till Villiams gammelfarmor, hon hade kokat äpplemos till honom, som vi senare märkte var populärt så vi ska sticka iväg i helgen o plocka äpplen i deras trädgård för ett storkok! (:

Sen annars har vi städat, busat, sjungt och lekt idag. Han ville bara sova en gång a la 50 minuter på hela dagen. ojoj. När pappa kom hem var maten på bordet. Sen skulle Villiam få en paus från oss så han körde till mormor för lite mys. Då passade vi på att träna! Jädrans vad bra det gick idag, helt slut i kroppen.

När vi hämtade upp lillen igen var han inte glad, han var så trött. Han åt en halv vällingflaska innan han slockade, djupt.

Jag ska försöka glida på tröttvågen nu innan den försvinner (som den alltid gör). Natti!

Kl 19.40 nu har Villiam äntligen somnat, m...

foto0915 (MMS)

Kl 19.40 nu har Villiam äntligen somnat, mysigt bredvid akvariumet. Vi har ätit en underbart god middag, papi gjorde säkert hundra köttbullar. Nu äter vi efterrätt i matrummet som är upplyst med ljus, så mysigt!


Kl 13.15 nu är vi äntligen färdiga o e på ...

foto0914 (MMS)

Kl 13.15 nu är vi äntligen färdiga o e på väg till stan. Idag hade Villiam kunnat bli en klockren polarn o pyret modell ;) nämnde jag Föressten att vi blir bjudna på köttbullar hos papi i em? Mums!


28/9 kl 11.15 jag gör ve mig o Villiam tit...

foto0911 (MMS)

28/9 kl 11.15 jag gör ve mig o Villiam tittar på. Skrämmer honom o han garvar så han kiknar gång på gång på gång.. :D Konstig natt inatt, han vaknade sex o ville vara vaken, det ville inte jag. Till slut somnade han om o vi sov till halv tio. Konstig rytm! Får se om vi hinner till babycafét i rätt tid ;)


just det..

20:00
Glömde nämna det.. Lite roliga grejor..
Villiam pratar numera i sömnen, ofta precis när han har somnat in.
Han sitter stundvis upp, helst i vagnen
Han sjunger med när jag sjunger med sin ljusaste stämma.
Gulligt!

måndag!

Måndag 27/9 kl: 19:31

Då är det måndag igen! Dagar suddas ihop och veckorna blir allt kortare! Och vad mörkt det har blivit!
Villiam sov från 20:00-07:15, fick mat, sov till 09:00. Så härligt!
Vi hade våra vanliga morgonrutiner, försökte få honom att somna igen vid elva, han var trött men kom inte till ro. Ungen skriker endast när det gäller tröttheten. Antingen så är han inte trött, eller så är han det inte när jag tror han är det. Detta resulterar i en massa, massa skrik. Trött på det. Hur svårt kan det vara att bara sluta ögonen? ;)

När han tillslut somnade så somnade jag med. Vi sov till ett, upp som ett skott båda två, jag skulle ju iväg o träna och farmor skulle ta honom. En halvtimme senare begav vi oss ner på stan, Villiam hade på sig sin PoP fleece för första ggn. Strl 80 men passade OK ändå förutom i armarna. Han var så fin i den!
Träningen gick bra, börjar känna mig fit nu!

Tvätten from hell idag alltså. pust, får hämta allt inatt.

Imorgon ska vi iväg till babycafe, det ska bli kul att se hur Villiam reagerar på alla barn, de senaste veckorna har han haft svårt med främmande människor. Men det ryktas om gipsavgjutning, sång o dans, det uppskattas nog av lillparveln.


tjoho tjohej

Söndag 26/9 Kl: 09:26
Helgen har gått i ett så jag har inte riktigt hunnit med att blogga såsom jag velat.
På Villiam fronten känns det som det händer grejor hela tiden. Han älskar att sitta i gåstolen, trumma med händerna mot brickan, gå runt och sträcka sig efter saker och gärna dra i dem. Han äter fisk, rotfrukter och vanlig frukt, äter välling och dricker vatten. Ammar lite då och då, två gånger per dygn kanske? Han äter otroliga mängder nu, äter mer än vad jag gör.. Och han har börjat säga mamma! Jovisst tänker ni, men det gör han faktiskt. Han vet inte vad det innebär men jag har tränat han lite och han älskar ju att härma ljud, så nu säger han mamma! Gissa om jag är stolt!

I fredags var vi hemma hela dagen och mös, bara att planera, fixa och städa efter Villiams mat tar halva dagen, sen är det det vanliga städet som ska göras. Känns som jag bara står i köket. Det behöver hända mer saker än så. Det är mycket jobb att göra egen mat. Jag tänkte snart börja med kyckling med. Och sen göra lite grytor och börja med lite kryddor och så.

På eftermiddagen skulle Villiam på semster från oss, hem till sin farmor och farfar. Skönt att va ute på "lannet". Eftersom han ville vara där fick vi passa på att göra lite saker ensamma. Vi stack ner på stan, åt en god middag på speakers, fick med mamma ett tag för lite snack. Sen kom ett par vänner och möttes upp för en liten drink. Sen åkte vi till bowlingen. Gissa vem som gjorde flest strikar? Jo jag. jag som i vanliga fall trillar och klantar mig i banan, så vann vårt lag. Fast en tabbe gjorde jag- tappade klotet baklänges..

I lördags var vi lite sega, J kom hit för lite mys och fika. Jag övertalade henne att vi skulle gå ut och vara med på "städa l-a". Så vi gick ut och plockade lite skräp. Får vi hoppas att vi vinner cykelen! Sen hem för lite nya gossip girl avsnitt.
Vi hade en myskväll igår. Villiam var så snäll o go. Vi gjorde det vanliga: bakpotatis och rotfrukter i ugn tillsammans med fläskfile. Mums. R gjorde en cheesecake till efterrätt, den godaste av dem alla. Sen hade jag blivit övertalad att se på Drömkåken. Pust. svenska filmer, jag säger då det.


22/9 kl 15.30 idag har det varit städdag! ...

foto0909 (MMS)

22/9 kl 15.30 idag har det varit städdag! Dammsugat, skurat leksaker, fixat på Villiams rum, hängt upp tavlor. Sen stack vi ner på stan med r s farmor för att handla kläder för de pengar Villiam fick av dem. Hittade bara kläder på hm, strl 80, naturvit gubbtröja, tre bodys, två par tjocka strumpor o två par strumpbyxor. Perfekt! Ikväll kommer mami så ska vi fixa en del av presenten till bröllopet nästa månad. Nu ska vi vila lite tillsammans o lyssna på vaggvisor :)


Bilder på namngivningen

Kl: 21:28


Fina killen :)


Dukningen




Paketer!


Välkomstdrink


Bus






Villiam fick en skjorta


Egentillverkade


Tårtan som Villiams mormor hade gjort


Bus i gåstolen


Yo!



Ceremoni med pappa och ogudföräldrarna


Jag håller tal


Ogudmor J läser en dikt


Villiam har fått sitt halsband på


Kusin med man sjunger för Villiam

En fin dag!



dag i bilder

Tisdag 21/9 kl: 21:17

Det har inte hänt för mycket de senaste dagarna för jag har varit sjuk och Villiam med. Han har bara varit lite snuvig och tilltufsad, men väldigt, väldigt lugn. Han får gärna fortsätta med detta! ;)
Vaknade i morse och möttes av denna glada bebis:

Hur hamnade han på sidan och varför vilar han fötterna på kanten? ;)

Vi provade den nya mössan och han fick bita lite i bilen som mormor gjort.


Senare busade han i sängen medans jag bäddade om.


Eftersom han tar av sig blöjan när han är byxlös fick han ett par kallingar!

Men lika glad var han för det!

Sen kom morfar och vi tog en liten promenad eftersom vi inte har varit ute på flera dagar. matade ankorna

Villiam chillar


mysigt

Söndag 19/ 9 KL: 20:05
min lilla påg är så mysig ikväll. Hela dagen har han varit lugn. Vi har legat i sängen och satt på den nya barnkammarbokens sånger på den nya cdspelaren och sjungt med. Det gillade han. Han har inte gnällt alls idag, sitter bara tyst med nappen i munnen och tittar på allt runtomkring. Han är nog lite sjuk. Han är snuvig, hostig och nysig. Inatt fick jag gå upp o lägga honom på sidan flera gånger för han har snarkat så mycket.
Idag åt jag smörgåstårta till frukost och ska äta det snart igen ;)
Det blev ingen bil idag heller.
Ikväll kom svärföräldrarna på fika, mysigt. Satt och pratade om gårdagen. Jag har oxå kollat blocket lite efter en extravagn, har nog hittat en bra kandidat. Har oxå hittat en matstol på blocket, vi kanske inte ska köpa en ny? Då räcker pengarna både till matstol och extravagn (:

Villiam gjorde precis en ny sak, R räckte ut sina pekfingrar, Villiam tog tag i dem och drog sig upp egen kraft. DUKTIG! (: Han plockar även upp sin napp och försöker få in rätt ände i munnen (:
Han gillade ju inte vällingen som vi provade innan, så vi ska försöka att blanda välling med ersättning, så kanske han äter det?

Jag är fortfarande dålig, känns som huvudet ska sprängas från olika ställen, hu.
Ikväll blir det valvakan, hoppas verkligen det blir regeringsskifte!


Ceremonin

kl 09:05

Välkomsttal
Vi vill igen önska alla välkomna till denna speciella dag då vi välkomnar vårt barn och ger honom sitt namn. Vi tänkte börja med en liten ceremoni innan vi äter.

 Villiam är ett midsommarbarn som redan i magen visade upp sina fantastiska sparkkapaciteter och nöjet av att vara vaken när andra sover.
Han var väldigt efterlängtad men ville inte riktigt ut, efter tio månader sade vi upp hyreskontraktet och inte ens då förstod han, efter mycket arbete tyckte han att det fick räcka och skulle ut med fart, så snabbt så nästan hans pappa missade ögonblicket.
Jag kommer ihåg när han kom upp till mitt bröst, ärligt talat så kände jag inte så mycket mer än en otrolig lättnad, äntligen var han här, nu blev allt mycket bättre. När jag tittade in i hans lite svullna ögon för första gången konstaterade vi att han var så lik sin pappa.
Nu när tiden har gått har han börjat likna mig mer- vilken tur!
Det är helt underbart att följa en annan människas framsteg så intensivt som vi har fått lyckan till att göra. De speciella tidpunkterna som jag alltid kommer att minnas är när han fäste blicken i mina ögon och tittade djupt och länge, första gången han log- det var mot hans pappa, när han började rulla runt, började äta och så vidare men de klart bästa upplevelserna är när han skrattar åt våra bus och när han ligger nära när jag sjunger för honom, när man ser att han är belåten, lugn och trygg .– för det är vårt största ansvar som föräldrar.

 
Sen sade R oxå några ord men vet inte om jag får skriva ut de, så struntar i det!


Sång: När lillan kom till jorden

När lillan kom till jorden,
det var i maj, när göken gol,
sa mamma att det lyste
av vårgrönt och av sol.


Sjön glittrade som silver,
och körsbärsträdet stod i blom,
och svalan kvick och munter
just hit med våren kom.


Gullvivans plym sågs vaja,
bofinken slog så glada slag,
då blev jag döpt till Maja,
ty lillan, det var jag.


Och därför, säger mamma,
så är jag nästan alltid glad,
jag tycker hela livet
är som en solskensdag.


 
Gitarr och sång, helt underbart


Faddrar/ogudföräldrar

Vi har valt R:s bror, och Villiams farbror till att vara ogudfar. Ro har redan tagit an sin uppgift och passar gärna Villiam, busar med honom och berättar allt skit han ska lära honom.


Och J, kompis till både R och E att vara ogudmor.  J har också redan tagit an sin uppgift med allvar, är alltid intresserad av Villiams framsteg, älskar att busa med honom och lär honom att härma olika ljud. Och att ha en förskolelärare som ogudmor är väl inte så pjåkigt!


Vi vill att ogudföräldrarna ska ha som uppgift att vara ett stöd, en vägvisare och vän för vårt barn.


Dikt av J
 


Namntal
Villiam föddes den 6 april och är därmed vädur som sin far.
I magen var han Julian för många men när han väl kom ut så passade inte namnet. Efter en tid var vi överens om ett namn, som passade honom så bra.
Han ska heta Villiam Julian Milton N J, kärt barn har många namn sägs det väl!
Namnet Villiam är sammansatt av orden vilja och hjälm och det finns 849 personer i Sverige med det namnet.
Namnet Julian kommer ursprungligen från Jupiter som är gud över himlen och ljuset.
Namnet Milton hade ingen betydelse men är det namnet som vi tagit med från släkten. R:s farfar heter Milton.


Symbolen

Nu ber vi ogudfar Robin att hänga ett smycke runt Villiams hals som symboliserar hans namngivelse. Och säger: Välkommen till oss Villiam

(guldsmycket var en amulett av väduren som R fick på sitt dop som nu gick i arv) 


Sång: Jag ger dig mig morgon

Åter igen gryr dagen vid din bleka skuldra.
Genom frostigt glas syns solen som en huldra.
Ditt hår, det flyter över hela kudden...


Om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där jag aldrig ger dig.
Men du, jag ger dig min morgon,
jag ger dig min dag.


Vår gardin den böljar svagt där solen strömmar.
Långt bakom ditt öga svinner nattens drömmar.
Du drömmer om något fint ,
jag ser du småler.


Om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där jag aldrig ger dig.
Men du, jag ger dig min morgon,
jag ger dig min dag.


Utanför vårt fönster hör vi markens sånger.
Som ett rastlöst barn om våren, dagen kommer.
Lyssna till den sång som jorden sjunger.


Om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där jag aldrig ger dig.
Men du, jag ger dig min morgon,
jag ger dig min dag.


Likt en sländas spröda vinge ögat skälver.
Solens smälta i ditt hår kring pannan välver.
Du, jag tror vi flyr rakt in i solen...


Om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där jag aldrig ger dig.
Men du, jag ger dig min morgon,
jag ger dig min dag.


Men du, jag ger dig min morgon,
jag ger dig min dag.


SKÅL för Villiam!


Namngivningen!

Söndag 19/9 kl: 09:00
Jag bloggade in ett sms igår, men tydligen kom det inte fram.. typiskt!
Gårdagen var aldeles underbar!
Men först vill jag berätta vad Villiam lärde sig igår.. Han fick smaka majskrokar igår och slukade två st på nån minut, storätare som sin far.. Sen hade vi med oss gåstolen dit och tidigare har han inte varit så intresserad över att ta sig fram, men nu.. Nu går han mot sitt mål med utsträckta armar, häftigt! Nu får vi plocka undan saker som är 60 cm ovanför golvet som man kan dra i.. ;)

Åter till gårdagen. Tyvärr har jag inga foton, min moster o kusinman för förste fotograf så jag väntar på dessa o lägger ut när jag fått!
Vi började dagen tidigt, halvåtta och upp för att packa ihop allt. Bort till lokalen, lite små problem uppstod som vi fixade snabbt. Mami hjälpte oss och sen kom papi och sen R:s föräldrar. Där satte vi upp den hemmagjorda girlangen, satte på de två dukarna, dukade med blåa o vita servetter, lade ut konfetti i form av barnvagnar, ställde fram glas med godisnappar ( (: ) och skålar med blommor som låg i vatten för att folk skulle se varandra. Ballonger upp, skylt upp och ett fotokollage på Villiam.
Det var lite stressigt sådär men kul! Villiam var så lugn, satt med glansiga ögon i sin vagn hela tiden, han var sjuk. Jag med, levde på värktabletter ;) Han fick på sig sina kostymbyxor med hängslen, vit skjorta och matchande väst, han var så stilig!
Vid två kom alla gästerna, Villiam var på sitt bästa humör. Välkomnstdrinkar innan vi började ceremonin.
Tänkte lägga ut ceremonin i ett annat inlägg men måste bara berätta om överasskningen, kusin med man sjöng och spelade två låtar. Helt underbart duktiga var dem, kunde knappt hålla tårarna tillbaka, de sjöng i olika tongrad (vet inte vad det heter) till två låtar vi valt ut.
När ceremonin var över blev det smörgåstårta, en med skinka och en med rostbiff som R:s föräldrar och papi hjälpte oss med.
Sen öppna alla paketer, Villiam fick kläder, leksaker, två barnkammarboken, cdspelare, blommor, ett sparkapitalkonto med fortsatt insättning på, två boken om mig ;) , ett stort bidrag till barnstolen, så nu kan vi köpa brio eller tripp trapp SNARAST (lite pikar tror jag ;) ), fotoalbum, och en massa pengar. Så nu ska vi öppna ett sparkonto i Villiams namn.
Sen åt vi god tårta som mami hade gjort, tårtbotten, grädde och jordgubbar ovanpå, en marängbotten ovanpå och sen blåbär.
Vi fick en massa hjälp efteråt med städet och ogudmor J tog hand om Villiam.
Vi är otroligt nöjda med gårdagen!

Sen åkte vi hem och lastade av alla sakerna, trötta som få alla tre, men väg igen för vi blev bjudna på middag hos mami där min moster, kusin och kusinman var. Vi satt och mös i en hörna medans middagen gjordes och kusinens man spelade gitarr och sjöng, otroligt stämningsfullt. Maten, vinet och sällskapet var gott, kom hem vid tolvtiden och stupade i säng.

Vaknade precis, förkyld, huvudvärk och ont i halsen. huhu. Villiam har precis somnat om och jag ska nog oxå gå o lägga mig. R är iväg och tittar på en möjlig kandidat till bilköp. Idag ska vi äta smörgåstårta till frukost, lunch och middag.


godnatt

kl: 22:55

Nu slänger jag in handduken, är trött, så trött. Nu är allt skrivet, och förhoppningsvis allt nedpackat.
Får ta nya tag imorgon, som t.ex. vad ska jag ha på mig? ;)

namngivning imorn

Fredag 18/9 kl: 21:24

Då är det namngivning imorgon! Namngivning är som sagt en okristen idé för att välomna ett nytt barn och ge den sitt namn. Alltså ska vi hålla i ceremonin själva. Jag har inte skrivit den än.. ;) Jag har planerat den, men inte skrivit mitt tal. ojoj. Idag har vi hållt igång med att planera, inhandla och ringa samtal för ytterligare planering. Inte så många bjudna, men det blir ändå ett hålligång!
Egentligen vill jag bara gå och sova så jag är pigg inför morgondagen, men.. Vf ska man skjuta upp saker hela tiden? Jag kommer iallafall lägga ut ceremonin här om någon är intresserad för lite tips (:

Annars de senaste dagarna, kommer knappt ihåg, alla dagar blandas ihop. Vi har provat med fem-minuters metoden två gånger. Det funkade inte. Efter en timme gav vi upp. Villiam har börjat äta fisk till lunch med sina vanliga rotfrukter och grönsaker. Han äter stora portioner nu och jag ammar lite då och då när tuttarna behöver det. Men det blir kanske två ggr per dag o en gång på natten. Ganska skönt faktiskt! Fast ändå lite sorgligt som sagt. Vi har också börjat med olika fruktpureer. Har får alltid frukt i sin gröt numera och fruktefterätt efter lunchen. Detta för att magen ska hållas igång. Även olja i allt, så han lägger på sig lite hull (:
Han älskar att sitta i sin gåstol, han tar sig inte direkt framåt, men han hamnar alltid på olika ställen omedvetet, idag drog han ner tvbordets duk, ojoj ;) han skrattar mest åt roliga ljud och killande och har nu fått för sig en ny sak- att han ska sitta själv utan något ryggstöd. Hm. Inte lyckat för det mesta, han blir irriterad i vagnen för han vill inte ha ryggstöd, försöker ta sig upp själv. Men några gånger har han suttit kanske en halv minut själv, duktig. För det är en sak jag har märkt, att han vill så mycket mer än vad han kan och han blir oerhört frustrerad när det inte går.

Nu måste jag nog ta tag i planerandet inför imorgon, svårt att sätta ord på känslor och vill inte stå o gråta och inte kunna läsa upp texten. svårtsvårt. Vi ska till lokalen kl tio, upp tidigt då alltså. Det som jag mest oroar mig för är att Villiam inte kommer att komma till ro för att sova innan och därmed kanske vara gnällig under ceremonin. Fast det är ju iofs inte mitt problem- det är ogudfaddrarnas ;)


15/9 kl 23.00 vinden viner utanför fönst...

15/9 kl 23.00 vinden viner utanför fönstret. Men det är varmt här inne o jag ligger skönt tillrätta i sängen. Alla sover, det är bara jag som är vaken. Jag ligger nära R och känner hans värme och hör hans tunga andhämtning. Villiam ligger i sin säng med mjuk pyjamas på och är så gosig o varm, jag hör hans lätta, snabba andhämtning. Plötsligt skrattar han till i sömnen. Jag ler och känner mig full av kärlek och trygghet. Nu kan jag oxå somna


14/9 kl 21.10 idag var vi nere o fikade me...

14/9 kl 21.10 idag var vi nere o fikade med andra mammor o barn, så trevligt! Cafeet vi var på fick bebis invasion. Villiam charmade men fick ett tokflipp när vi skulle gå, inte roligt att sitta på café i flera timmar. Vi hann göra massa ärenden på stan med så på torsdag ska jag klippa mig! Några månader för sent bara.. Sen hem o kände mig inte alls frisk, r kom hem o var oxå sjuk. Mitt i detta sjuka bestämde sig Villiam för att ha medkänsla o var oxå ledsen. Mami kom o avlastade lite. Ikväll gjorde vi ärtpure, en massa jobb för lite mat. Imorgon kommer M för att umgås o jag ska försöka mixa fisk o ge Lillen för första gången! Nu ska vi lägga oss o kolla film o tycka synd om oss själva.


tjohej tjoho

22:30
I över en timme nu har jag ifrågasatt varför jag fortfarande sitter uppe. Är helt slut, både i huvudet o i kroppen men tro fan att jag fastnar vid datorn ;)
dagen har bjudits på en massa Villiammys, träning (ajajaj i hela kroppen) och en mindre mjölkproduktion (woho!), nappklippande (huh) blombeställning och promenerande.
Morgondagen kommer att bjuda på en mamma-barn-fika med ett otydligt antal, ska bli trevligt, sen lite Villiam-morfarmys.

Måste bara klaga, ajaj i mina ben. När jag tränade dem idag kändes det som om de hade lagt på 20 kg. Jag kände mig käck i min äntligen-nyinköpta-träningströja som visar de bästa delarna och njöt av roddmaskinen-min nya vän. Svårt att ta sig loss till gymmet, men när man väl är där känner man sig odödlig. Däremot har jag haft ont i bakfogen idag med, och haft en mensvärk- känsla. Hu, lite påminnelse av graviditet o förlossning.

Nu har till och med katten kastat in handduken, som annars är vaken länge. Jag ser det som ett tecken. Nu är det min tur.

Kl 11.40 vi har källsortering här i familj...

foto0897 (MMS)

Kl 11.40 vi har källsortering här i familjen, vi låter Villiam knyckla ihop tidningarna innan de slängs. Har jag Föressten berättat att jag fick högsta betyg på sommarkursen? Woho! Snart ska Villiam få lunch, det bjuds på potatis, palsternacka o broccolimos.


O S A

Måndag 13/9 kl: 10:10
Nu har jag ju börjat med första steget mot Operation Sluta Amma. Fem mål om dagen får Villiam, varav 4 ggr bröstet efter han ätit vanlig mat. Detta är stor skillnad från tidigare då har åt oftare och endast bröstmjölk. Jag går runt med Dolly Parton bröst konstant nu, ajaj. Likt en cliché så efterlyser jag sluta-amma-piller! Det ska både bli skönt o sorgligt att sluta, skönt för att inte vara så bunden, kunna äta, dricka vad jag vill etc, men tråkigt för ny börjar en helt ny fas, en tidig "klippa navelsträngen". Vad tiden går.. Men åter till amning, detta tänkte jag köra så länge tills tuttarna har vant sig och sen dra ner på ett mål i taget. Tänker INTE sluta tvärt, så ont och knöligt det varit de senaste dagarna, det har räckt!

Villiam känns mycket gladare nu med, två dagar i rad har han sovit HELA natten. Helt underbart. Igårnatt sov han 11 timmar i rad, inatt sov han 8 timmar i rad. Helt underbart för alla parter.

Igår sov vi lite extra med Villiam på förmiddagen, sen ut till hans farmor och farfar som bjöd på middag. Villiam sov ca fyra o en halv timme på två gånger under dagen. men han somnade ändå lagom halv nio! Vaknade inte under hela natten, men däremot klockan fem ;) Jag försökte få honom att somna om, men trodde inte riktigt själv på det så till slut gick vi upp. Jag tog en långdusch för jag höll på att frysa ihjäl, sen försökte jag komma ihåg när Villiam badade sist, och det gjorde jag inte, så vi badade han med! Han låg i säkert en kvart och älskade det. Extra ren liten påg! Sen gick vi o lade oss igen och vaknade precis.

Ska käka frukost nu och sen mysa med lillkillen tills hans farmor kommer. Då ska vi ner på stan o göra lite ärenden, köpa sidenband och beställa blommor till namngivningen, sen blir det träning. Jag känner mig utvilad och har energi så det ska bli riktigt skönt. En vecka sedan sist..


17.40 äntligen fick han in foten i munnen!...

foto0895 (MMS)

17.40 äntligen fick han in foten i munnen! Efter flera dagars träning. Idag hittade vi namngivningsoutfiten, prövade precis den mot protester, så fin han blir! Ni får se nästa lördag. Ikväll ska vi ha filmmaraton, nu ska vi börja laga mat, det blir kyckling i ugn med grönpepparsås med champinjoner i. Gott!


11/9 kl 12.16 igår fick vi barnledigt. R p...

foto0891 (MMS)

11/9 kl 12.16 igår fick vi barnledigt. R planerade vår kväll i hemlighet. Vi åkte till helsingborg och åt på haket, mysigt ställe! Sen såg vi bio, inception, riktigt bra var den! Sen hem för att sova! Åtta timmars sömn UTAN någon som störde, det behövde vi. Åkte hem till mamma o hämtade Villiam, vilket kärt återseende, en glad bebis. Nu har vi nya krafter.


varning för depp

10/9 Kl: 08:13
Idag kan allt kvitta. Jag kommer inte ihåg senast jag mådde såhär. Jag känner en blandning av fruktansvärd baksmälla, känslan av att vara sjuk och att ha blivit påkörd av en ångvält tio gånger. UNGEN SOVER JU INTE! Han sover verkligen inte. Han har väckt oss varje timme och har varit vaken i tjugo minuter varje gång. Fem och framåt har han sovit i en timme. Detta är helt sjukt. Känns helt fruktansvärt, känner mig inte kapabel till att ta hand om bebis för första gången. Är så trött i kroppen efter allt bärande igår på Coop så jag kan knappt bära honom nu.

Mamma skulle ju ta honom ikväll, vi skulle nog ut och äta, R ska överrasska mig. Men det blir nog inget, inte för mig. Jag måste få sova. Alltså, vem orkar med vakna nätter och vakna dagar och hur länge står man ut med det? Nu har vi hållt på så i tre månader. I tre månader har jag inte känns mig pigg. Förr i tiden hade man det bra iallafall, då hade man föräldrar, svärföräldrar och pigor i samma hus som kunde ta bebisen. Men jag slipper nog gärna att leva tsm med dem ändå :P

05.00 nu är detta fjärde gången han vaknar...

foto0887 (MMS)

05.00 nu är detta fjärde gången han vaknar inatt o är jätte pigg. Jag kände det på mig o funderade på att vara vaken hela natten, värst att bli väckt. Han har inte sovit mer eller mindre på dagen så han kände nog bara för att störa sig inatt, o kissa ner min säng med.. Fast imorgon, då ska mami ta honom! Jag lever för det, o har gjort det i en vecka :p igårkväll storhandlade vi med mami, asmkt var billigt, libero för 45 kr o ryggbiff för 49 kr kg. Sen hem för att pyssla saker inför namngivningen. Är så otroligt slut just nu, men kan inte vara arg särskilt länge när man möts med skrattande joller


9/9 kl 08.50 stackars bebis, han kräker ne...

foto0881 (MMS)

9/9 kl 08.50 stackars bebis, han kräker ner alla sina kläder så nu får han gå utan! ;) men lika glad är han för det! Han tar sig runt i vardagsrummet sakta men säkert. Idag ska vi hem till papi, passa på att tvätta där o käka upp hans mat ;) ikväll kommer mami o hjälper mig med pysslet inför namngivningen, apropå det, ska jag beställa maten nu!


8/9 kl 12.15 Villiam är riktigt intressera...

foto0878 (MMS)

8/9 kl 12.15 Villiam är riktigt intresserad av sina fötter, försöker men har svårt att pricka in dem i munnen! Han vill gärna ha min mobil med. Natten gick superbra, somnade nio o vaknade halv fem för mat. Vi kör fortfarande hårt på rutinerna, de funkar bra! Förutom mina tuttar, känns som de ska sprängas eftersom vi bytar ut måltider mot riktig mat. Nu ska vi båda äta lunch, Villiam rotmos o jag korvstroganoff, sen ska vi ta en promenad!


18.00 nu har vi slängt ut liggdelen o kör ...

foto0874 (MMS)

18.00 nu har vi slängt ut liggdelen o kör all in på sitt. Han kör med benetton hooden idag, lite stor men så fint han passar i färgerna. Vi ska ta en lång promenad o sen blir det baddags ikväll!


Kl 14.30 prövade bärsjalen för första gång...

foto0873 (MMS)

Kl 14.30 prövade bärsjalen för första gången, lite träning med knytandet så tror jag nog det ska sitta! Nu är vi färdig med tvätten, en granne lade beslag på Villiam under tiden, hm. Han har ätit var 3-4 timme idag o ska sova två gånger, och det går faktiskt som en dans! Lade ner han i spjälsängen o han somnade direkt, första gången! En polishelikopter cirkulerar o stannade några meter ovanför vårt hus, är det nu man ska börja oroa sig? Ska nog stanna inne iaf ;)


7/9 kl 10.20 lillkillen ligger utslagen i ...

foto0872 (MMS)

7/9 kl 10.20 lillkillen ligger utslagen i sin säng medans jag springer upp o ner o tvättar. Tacka vet jag baby watcher! Idag tar vi en hemmadag med en massa fix o don


Kl 20.00 att stoppa in en hel toarulle i m...

foto0869 (MMS)

Kl 20.00 att stoppa in en hel toarulle i munnen är visst kul.. Eftermiddagen o kvällen har varit mindre kul, Villiam har haft ont av sprutorna o varit ledsen. Velat sitta fastklistrad på mig. Nu somnade han äntligen så vi ligger o myser i vår säng medan R tränar


6/9 kl 16.00 idag fyller mr bebis fem måna...

foto0868 (MMS)

6/9 kl 16.00 idag fyller mr bebis fem månader! Det firades med vaccination som han klarade galant. Växt tre cm på en månad, är nu 70 lång o gått upp 700 g, snart åtta kilo! Han är lång o smal. Ska snart börja med välling så han lägger på sig. Nu ska vi oxå börja med mat var 3-4 timme o ingen mat på natten, hoho vilken kamp det kommer bli. Skönt med lite vägledning på bvc. Annars tar vi det lugnt idag o inväntar ev feber.


4/9 kl 23.55 checka in vilken häftig outfi...

foto0867 (MMS)

4/9 kl 23.55 checka in vilken häftig outfit, trodde det var en klänning men garvade hjäl mig när jag fick på den ;) stack iväg till centan med svärmor vid lunch o skulle handla en massa men hittade inget. Förutom att jag äntligen, efter veckors letande hittade fotoalbumet med stort f som jag letat efter till Villiam. Sen hem till mamma för kräftskiva, mums! Fick mysa sötaste fyraåringen på länge. Så trött jag är nu. Ska försöka komma upp tidigt för träning imorgon, sen blir det fika på stan med L och sen träffa papi.


HAHA

var hittar man denna? (:



Litet roligt påhitt att ha en sån napp. När nyfikna tanter på stan ska stoppa ner huvudet i vagnen: Åh vilken liten söt.. AAAH. Hahah, fan kan inte sluta garva (:


3/9 kl 10.30 natten gick bra, Villiam vakn...

foto0866 (MMS)

3/9 kl 10.30 natten gick bra, Villiam vaknade en gång. Vi gick upp vid åtta, fixade disken, åt frukost o Lillen satt i sin nya gåstol. Vilken sensation! Han älskar att sitta i den o leka med sina leksaker, ibland når han ner när han sträcker på sig o då rör den sig lite. Vi får öva! ;) han o Toulouse visade intresse för varann för första gången idag.


vad tiden gick

kl: 23:00
Uppdatering bland alla bloggar och en liten check på tips för namngivningen. Jädrans vad man vill ha med mycket! Finns så mycket fint man gärna vill ha med, har så mycket ideer men borde sätta mig och skriva ner allt. En annan dag. Har börjat på listan. Typ bara 2 veckor kvar, huhu.

Ska nog gå upp i sovrummet, lägga mig och snusa lite på Villiams nacke innan jag bär över han i hans säng. Tänk om man hade kunnat spara hans doft? i en burk och öppna lite då och då och minnas. Lukter är viktiga för minnet. Speciellt kunna använda den när han är 16 och luktar svett, chips och dålig andedräkt :P Haha nä, vilken syn jag har på tonårskillar :P

natti!

länge sen..

Torsdag 2/9 kl: 21:40
De var riktigt länge sen jag bloggade, sry för det.. Dagarna är full rulle och dagarna blandas ihop.. Har tränat, tagit hand om hemmet, lekt med bebis, kollat filmer, träffat kompisar..
Idag träffade vi T med hennes Vanessa, tog en promenad och sen hem för lite playdate och prat. T hade varit snäll o köpt välling till Villiam, provade ge han det ikväll, han slukade nästan allt! Det blir nog en given kvällsrutin, även om det blir dyrt med färdigblandad så är det bara tills han blir sex månader.

Villiam rullar för fullt nu på båda hållen, han äter både potatis och morot och imorgon ska vi börja med palsternacka. Tror att det kommer gå hem! Mysigt att göra egen barnmat och introducera allt så lätt. Sömnen är det fortfarande lite svårare med, han vaknar 1-2 ggr per natt och har svårt för att sova på dagarna, det blir alltid lite protester. Vi har nog hamnat i en ond cirkel, som vi inte vet hur vi ska ta oss ur. Men det kommer väl med tiden, måste lära mig att stressa ner.
Sen kom hans mormor hit, vi gjorde hemmalagad fiskgratäng på torsk och vitvinssås, riktigt gott blev det! Lillen trivs så bra med sin mormor så jag frågade lite lätt om hon ville ta han en natt, hade varit så skönt att sova hela natten utan något vaket. Javisst! Så nån helg framöver ska vi få sova! (:

Förrgår var en jobbig dag, Villiam var mest gnällig hela dagen och jag var på bristningsgränsen. men min käre man kom hem med en blombukett som piggade upp mig. Man blir så chockad när det händer, imed det händer så sällan så man undrar vad han nu gjort för dumt :P

Imorgon ska vi träffa Villiams ogudmor, lördag ska jag och svärmor iväg och handla lite på centan och på kvällen blir det kräftskiva.

MÅSTE försöka hinna med att planera namngivningen, en massa saker ska fixas, inhandlas och schemaläggas, det blir lite mer fix när man ska hålla i cermonin själv. Men nångång har jag väl tid! ;) Nån som har ngt bra tips?


RSS 2.0