full rulle!

26/1 kl: 20:15

Vi har haft full rulle hela dagen, vi invigde den 26 januari med ett efterlängtat bad. Har inte velat bada honom under sjukdomen, bara duschat så han inte skulle bli förkyld men nu äntligen! Vi tog bort baby-bad-hjälpen för nu är han ju en stor kille. Han trivdes som fisken i vattnet och gillade sin badkarsmatta krokodilen.

Vid lunchtid passade vi på att ta en halvlång promenad i det fina vädret, känns verkligen som man ska passa på. Dessutom har vi inte varit ute så mycket den senaste veckan.
När vi kom till porten stod Vanessa och hennes mamma och väntade på oss för lite bus och lek. Synd bara att man alltid glömmer bort att fota de söta.

Ikväll kom mami hit för vi skulle träna, men kände mig inte riktigt pigg på det så jag tog ett långt bad istället.. Ville inte ha träningsvärk imorn eller vara trött. ska gå upp halvsex för min första arbetsdag! Ska bli riktigt kul, lite nervös, orkar man egentligen? Man är ju van att lulla här hemma, eller så blir det avslappnande att jobba ;)

När jobbet e slut imorn hänger papi med hem och firar mig lite, födelsedag imorgon ju. Kunde egentligen inte bry mig mindre, men på lördag ska vi fira lite (: Vilka omprioriteringar man får när man blir förälder..

 


godmorgon

25/1 kl: 07:45

Inatt ville Villiam inte alls sova.. Tror inte vi somnade förrän runt halvtvå och sen var det upp igen klockan sex! Fast nu med en glad kille. Det blir alltid jobbigt efter/under sjukdom med sömnen då han inte vill/kan somna ensam och när man sen ska börja vänja han vid det igen..

I morse åt Villiam 1 dl gröt o drack 70 ml vatten!! Superglad mamma. Villiam har också varit glad idag, han kan äntligen leka själv lite och gnäller inte fullt så mycket, puh. Då är det nog på bättringsvägen igen! yey!


En liten bebis leker i sin nya Molo-dress han fått från mormor


Såhär glada är vi att sjukdomen börjar ge med sig (:


hejhejhej

24/1 kl: 19:45

För en gångs skull kom det verkligen livet före bloggen.. Men vad glad jag blir när jag ser att ni fortfarande har hållt hoppet uppe! Jag tänkte mest kika in och skriva en rad lite snabbt, snart kommer R hem med tre harry potter filmer! Vi har blivit galna, har harry potter maraton, har sett de tre första..

Villiam är fortfarande sjuk. Han har varit kass i magen, maginfluensa eller något. Allt vatten har runnit ur honom utan like och vi har inte hunnit med alls. i onsdags blev det ett nattligt besök på akuten som resulterade i panik med en unge som jag inte trodde skulle överleva. Man överdriver ju säkert med sina egna barn, men det var verkligen hemskt. Han fick dropp och vi kom hem. Men då slutade han äta och dricka. Och har fortsatt med det. Så nu går dagarna ut på att kämpa i han mat och vatten och hoppas på att han kissar.. Så primitiva grejor som man tar för givet men som har vänt upp och ner på hela vår familj. Vi har blivit förkylda, vi äter inte, sover inte och oroar oss hela tiden och lillfisen blir bara mindre och mindre. Tur var det att han hade så mycket hull innan men nu är han en minimal unge.. Usch.
Vi var på sjukhuset idag igen eftersom det inte har blivit bättre. Magen är "normal" men han har fruktansvärt ont och äter o dricker inte som sagt. Men tydligen var vi överkänsliga föräldrar..

Ni som har barn, era ungar sover väl oxå helt utslagna med händer upp åt sidorna? Det gjorde Villiam oxå men nu sover han i fosterställning och kvider i sömne. När jag såg det inatt så brast allt, låg vaken mestadels.
Min lilla bebis väger lika mycket som han gjorde för två månader sen..

Ikväll ska vi äntligen få lite tid för oss, jag och gubben, titta film och hoppas på att natten går smidigt.


sjuk

20/1 kl: 17:45

Villiam är sjuk så jag tar en liten paus härifrån så ni vet..


17/1 kl 12.45 såhär fint blev det med tavl...

foto1170 (MMS)

17/1 kl 12.45 såhär fint blev det med tavlorna uppe o nya kuddar :) det har hänt mycket. Igår köpte äntligen äntligen min man sin drömbil. Nu åker vi förstaklass :) i morse bad jag Villiam vinka till toulouse, han vände sig om till henne o vinkade. Samma sak till lampan. Han börjar bli smart :) hans gammalfarmor kom på besök i morse o då briljerade han med att för första gången kravla sig fram till en leksak. WOHO! Äntligen! Snart kommer hans farmor så ska jag sticka iväg o träna. Tjo!


16/1 kl 13.36 nu är vi på ikea, Villiam är...

foto1169 (MMS)

16/1 kl 13.36 nu är vi på ikea, Villiam är inte speciellt road men när han fick hålla inköpslistan blev han glad. Vi tog en runda inom babyland med, köpte ny bilstol, det blev en maxi cosi, den verkade bäst, kunde ställa sov läge o ändra storleken på bältet smidigt. Nu vet man vad som behövs. Tittade oxå på en ny vagn, en sulky. R ville ha en carena, jag ville ha en brio. Ska kolla på en bil nu, om det blir den behöver vi en mindre resevagn.. Massa grejor man alltid behöver. Vår dator gick sönder igår igen så nu kanske kan försvinner lite från nätet ett tag.


katten

15/1 kl: 19:30
Katten Toulouse är avundsjuk över all uppmärksamhet hennes lillebror får.. Hon vill oxå få en massa beröm över saker hon kan.. Efter 2 o ett halvt år lärde sig katten att sitta!



Tråkigt att vi inte fick en bra bild, men katten sitter på rumpan och tvättar svansen som ligger mellan hennes ben ;)

grå dag

15/1 kl: 19:20
Villiam har haft en riktigt grå dag idag. Konstant gnällig och uttråkad. Hur roar man en unge när inte naturen finns till (endast slask?).
Vi var hemma hos morfar och tvättade och Villiam hade kul med honom, men varje gång jag kom upp, ja, då gnällde lillen. hm. krokodiltårar?
Dessutom har Villiam haft otur till max idag.. Satt en stund i köket hos papi, på mattan, men ett tu tre slog han huvudet ner i klinkerplattorna.. ajaj. Han fick sin första fläskläpp och det blödde. Stackars liten.
När vi kom hem blev han mycket intresserad av mitt äpple jag åt. Jag gav han det, och han gnagde på.



Men han måste ha rivit sig i tandköttet på skalet så det började blöda. Tio minuter senare sitter han på golvet och gör en djupdykning a la stengolvet hos pappa och slår upp läppen igen.
Det har inte varit en lätt dag.. Vi lade han precis. Det går inte att hålla en liten ledsen kille vaken hur länge som helst.
Vi ska dricka var sin cider o kolla lite film nu. Det blir en tidig kväll som vanligt. Imorgon åker vi iväg tidigt till Malmö och handlar en ny bilbarnstol och en massa smått o gott på ikea. Sen blir vi bjudna på tacos hos svärmor och svärfar.


mitt första tradera bud :)

15/1 kl: 10:25

http://www.tradera.com/Morkblatt-set-strl-62-knappt-anvant-auktion_341784_125933564

Det kanske finns någon som läser som e intresserad (:

hoj!

14/1 kl: 22:09
Det blev inget bad idag. För jag kan inte bada och det kändes inte så kul att gå in o sitta o titta på medans Villiam plaskar i barnpoolen. Det får bli om två veckor istället. Vi bytte ut badet mot en effektiv dag! Jag fick sovmorgon till nio, och strax därefter åkte vi och storhandlade mat. Villiam somnade nästan i kundvagnen ;) Sen drog vi ut till hans farmor och farfar för lite mys och snack.
Sen hoppade jag av vid gymmet, fan, det blev snack idag med. En halvtimme dyrbar träningstid. Varför kan man inte bara vara tyst och träna, oavsett om man träffar nån man känner? jaja, fick träna i lite mer än en timme men stressade i duschen o hann inte basta..
Sen ner på stan för en kvällsfika med L. En massa snack och hon planterade en tanke i mitt huvud- tradera. Vi har så mycket, mycket grejor vi vill sälja, möbler, tvapparater (vi köpte en ny, platt till sovrummet idag), kläder som jag aldrig använt, Villiams kläder etc. Eftersom vi inte ska ha fler barn på många år kanske vi ska sälja av lite av hans kläder som inte "ligger varmt om hjärtat". Man vill säkert inte ha samma kläder om fem år på sin unge som man har nu..
Alltså har jag ett nytt och STORT projekt på G. Tradera, here I come.. Tänkte lägga ut mina annonser här med, om det mot förmodan är någon som läser som e intresserad, lättare utan frakt ;)
När jag kom hem från fikan var svärmor och svärfar här igen, och vi hittade äntligen en stuga tills i sommar. Det blir nog den, om vi får den dvs! Västkusten mot GBG. Det kan nog bli fint en vecka (:

Nu ska vi upp och inviga vår nya tv!

helg!

13/1 kl: 18:30
Idag har vi varit inne hela dagen.. Kasst väder så ögonen vill inte ens hålla sig öppna.. Har försökt roa Villiam så gott jag kunnat men det är inte så lätt. Om gubben i det blå nu har börjat höra mina böner (man blir alltid girig när man får något), så kan jag väl önska att lillen lär sig att ta sig fram själv? Han blir fruktansvärt frustrerad när han inte kan krypa efter bollen som han nyss kastat. Min rygg börjar dessutom bli värre, fogarna har knakat (haha) de senaste dagarna. Måste ändra lyftställning tror jag, inte bra att fogarna blir kassa igen efter förlossningen.

R kom hem, Villiam blev glad, med mat från Dannys, ryggbiffplanka, jatack. Ikväll ska vi se andra Änglagård filmen, har inte sett dom innan, men ville se trean och kan ju inte missa de andra då.. Så nu håller på fredag! Ja, det är fredag, för det är R:s lediga dag imorgon.

Morgondagen bjuder på träning för oss båda på fm. Sen badet på em. Ska bli kul att se hur Villiam reagerar på bad och stök på karlslundsbadet. R:s mamma hänger med och hjälper mig, det kändes lite svårt att klara ut duschningen av oss båda annars efteråt ;)
Tänkte försöka komma ihåg kameran imorgon för en gångsskull, så jag kan dela med mig lite!

woho!

13/1 kl: 11:00

Mina böner har hörts! För några dagar sedan fick jag en sån känsla av att jag behövde göra något för mig själv. Komma ut lite, komma ifrån mammaledigheten. Tänkte att R skulle gå föräldraledig, bara jag hittade ett jobb. Men vilket jobb skulle vilja ha mig när R:s jobb behövde veta det tre månader innan, och att jag ska börja plugga till höst? Jag lade ner det projektet, efter ha tittat på platsbanken o sett att det bara var industrijobb och omvårdnadsjobb.

Nu ringde mitt gamla jobb och fråga om jag kunde extraarbeta lite. VA liksom? Hörde de mina tankar? Villiam ska bli passad av sin pensionerade gammelfarmor som sade att hon nu äntligen fick göra något meningsfullt. Och arbetsgivaren blev glad när jag sade att jag bara är där precis de timmar de behöver, sen går jag hem. Så slipper de betala för dö-timmar ex vid städning osv. Jag blev glad när de förstod att det blir trixigt för mig (om de ringer in mig samma dag), att jag kunde säga nej ibland och att jag kom så fort jag kunde. Detta är ju helt perfekt! Att sen gammelfarmor är förskolelärare i grunden är inte helt fel heller ;) A win-win situation!

Nu ska jag in på försäkringskassan och trixa lite med mina dagar, även om det ÄR helt problemfritt lovar jag att FSK kommer klura till allt.. blaha.


PoP

12/1 kl: 13:10

Fan, det är inte bra när bebisen sover så länge. Det blir ALLTID en massa shopping då..
Detta klickade jag hem idag från Polarn o pyret rean (:

Body strl 92 (svårt att hitta bodys i den strl)


Sommar/höstfleecen strl 92. Har en i strl 80 med, riktigt grym jacka.


Gummistövlar strl 24, 120 kr. Passade på till dagis-hösten (:

Villiam och moroten

12/1 kl: 12:38

Dålig uppdatering igen.. Har varit lite deppigt på sistone, men nu är det på väg uppåt igen! I söndags var vi på bio och såg harry potter filmen, riktigt bra va den! I måndags var M och hennes son här för lite lek. Igår gick vi på stan, hittade en badmorgonrock till lillen på Kappahl, riktigt söt är den, perfekt till badhusbesöken! Och en tshirt och en kortärmad body. Sen handlade vi mat, drog hem till mami och överasskade henne med god middag.
Har haft ganska långtråkigt de sista dagarna och tänkt alldeles för mycket.. Men Villiam har varit på strålande humör.
I förrgår kväll fick han en morot när vi lagade mat. Vi visste inte riktigt hur han skulle reagera..



Vad var detta för rolig grej?



Mm, den var ju god..

Sen fick vi inte röra moroten.. Han vaktade den som hans dyraste ägodel. När vi försökte ta den skrek han i högan sky. Denna morot roade honom för en och en halvtimme. Hela matlagningen och hela middagen..



Nu bojkottar vi rån och majskrokar- morot is the shit!

Annars har vi lekt en massa. Villiam förstod inte riktigt hur han skulle använda sin julklapp från morfar..


Men den var rolig ändå..

Och när jag var på toa hittade Villiam nya leksaker..


En riktig busunge alltså..

I eftermiddag kommer J hit en stund och ikväll ska jag träna. tjohej!


fotograferingen

8/1 kl: 23:16

Då har de kommit upp ett litet inlägg om vår fotografering på www.erdfelt.se (:
Tänkte därmed bjuda på lite fler bilder från vår fotografering.











hallåja

8/1 kl: 20:09

Anledningen till bloggtorka de senaste dagarna har varit för att vi har haft fullt upp! Igår kom papi o hämtade oss för tvättning och bebispassning. Mysig frukost och fyra timmar-och fem maskiner tvätt senare var jag lycklig. Villiam var oxå lycklig för han fick leka i en uppblåsbar strand stol/madrass. Den var minsann kul. Synd bara att jag missade att ta med kameran. På kvällen kom papi hit igen för att laga kebab-tacos till oss, gottit. Sen spenderades kvällen med ishockeyspel och öl för grabbarnas del, jag shoppade lite på HM innan jag gick o lade mig.
Villiam vaknade klockan fem, en flarra sen sov han till nio. Skönt jajemen. Halv tio ringde det på dörren.. Då kom våra =(&(/%)) grannar. Ringde på en gång, vi gick inte ner medvetet för vi orkade inte med deras gnäll. Nu hade vi kanske råkat dra in ett gruskorn i trappan. NEJ, han ringde på igen. Jag drog morgonrocken runt mig och gick ner, arg. För vår mysmorgon i sängen blev avbruten. Gubbfan försökte förklara något om cyklar, märken bla bla. Jag fattade noll (dansk männska som bott här i 30 år, är bussschaffis och kan inte svenska), jag blev mer och mer irriterad ju mindre jag förstod. Till slut fattade jag att han menade att han inte kunde sova på HELA natten för vi hade fest. Då dog jag nästan, eller slog honom. Jag skrek: De spelade ishockeyspel!! Slängde igen dörren i huvudet på honom och har gått irriterad hela dagen. Om de nu inte kunde sova för att grabbarna spelade UTAN musik, går man då inte och ringer på och ber snällt dem att dämpa sig under kvällen, hellre än att gå och tjura dagen efter? Att det senare var så att BÅDE jag och Villiam kunde sova i detta ljudet (Villiam som vaknar åt minsta lilla) tycker jag är ologiskt. Har funderat hela dagen och pratat med en massa folk och har känt att jag (vi) har fått nog. Vi blir fan terroriserade av de mest fruktansvärda personerna vi någonsin har mött. Att det sen är en familj (pappa, mamma, son, fru , barnbarn) som bor i två lgh som hjälps åt att terrorisera gör inte saken bättre. Har bestämt mig för att ta ett allvarligt snack med dom nästa gång vi ses. Jag skiter i om de inte förstår (vilket de aldrig gör när man säger till dem), för detta är fan helt sjukt. De ska inte säga ett knyst till mig, någonsin, inte ens titta på mig i trappan.
Kan ge ett annat exempel, när de som besöker oss kommer ut eller in genom porten så är tantan där direkt och frågar vem de har besökt etc.
jaja, nog om det.

Idag har vi varit hos R:s farmor och farfar och myst. Villiam har sovit tio minuter på hela dagen, men har varit som ett solsken! Han fick en stor leksak som rullar och skjuter ut bollar. Själva bollarna var skitroliga då de var assymetriska. De rullade runt och Villiam har aldrig varit så intresserad av något som dessa. Han börjar försöka hasa sig fram på rumpan. Det blir väl hans krypsätt ;) Nu ska vi leka med bollarna varje dag!
Sen kom R:s mamma, pappa o bror och lekte lite med lillen och vi kollade stuga tills i sommar.
Vid åtta trillade Villiams ögon ihop- vilket de aldrig brukar göra utan minst två timmars gnäll. Han somnade i min famn när jag bar upp honom. Vaknade i sängen, jag provade att ta ut nappen så han skulle somna utan den, det gick hur bra som helst! Vår duktiga kille. Solsken hela dagen.

Nu ska vi äta kvällsmat o kolla film!

hurtigt!

6/1 kl: 21:31

Vilken underbar torsdag det har varit! Ett litet minus för inatt. Vi gick o la oss halv elva, nån minut därefter vaknade Villiam och störtgrät, kunde knappt lugna ner honom. Så synd om han, han måste ha haft en hemsk mardröm. Tror den var om hans pappa, för så fort R gick ut ur rummet så började han gråta, så vi bänkade oss alla tre i sängen. Försökte lägga över lillen i hans säng men han vägrade. Okej, det var fyra månader sen han sov i vår säng, nån gång kan han väl få tänkte jag. Han somnade gott inlindad i mina armar. Jag förflyttade mig sakta ifrån honom (han låg i mitten av sängen). Han kasta ut sina armar och ben och brer ut sig, vilket resulterar i 15 cm till mig. Sagt o gjort, jag låg på sidan för att minuten efter få två par fötter uppslängda på ryggen.. ;) Så låg vi hela natten. Jag sov inte många minuter i sträck.. Men Villiam mådde bra iaf.
R gick upp klockan sex med han och jag fick sova vidare till nio, det behövdes!

Jag slängde upp mig från sängen, åt snabbisfrukost, flingor o äggamacka innan jag begav mig ut och pulsade i snön. En promenad på ca tio min tog en halvtimme och jag var helt slut. Men det var värt besväret. Tre timmar på gymmet som inkluderade en solning, kondition, styrka och mkt mage. Sen dusch och bastu. GUD vad skönt det var!

Mötte upp L för en fika på espresso house. Några timmar senare hämtade vi upp Villiam, eftersom R skulle träna, vi tog en pulkapromenad.

Har haft en mysig kväll med vin, ost o kex. Imorn ska vi iväg till papi och tvätta. yey! Men det ska bli kul att få kläderna tvättade på en 1/5 av tiden vi får det här hemma ;)

Just de, nu är hela resan bokad, mami hittade ett hotell som låg mitt i smeten för en billig peng, och det såg jädrans fint ut. Gym och pool. Om jag är lika hurtig om fyra månader som jag har varit denna veckan så blir det perfa att sticka ner o träna vid sju-åtta medans mami sover vidare ;)



nyårslöften?

5/1 kl: 20:45

Hur går det med era nyårslöften? Är det ingen som har fallit för den gamla frestelsen?

Idag har jag iallafall uppfyllit två av mina.
Tränat: Dock intensivt i 45 min endast eftersom idiotigymmet stängde tidigt.
Hittat på saker med Villiam: Varit och fikat tillsammans med mami. Villiam skötte sig exemplariskt för en gångs skull och det fanns en massa barn som sprang runt som han tittade på.

Imorgon får jag sovmorgon (yes), ska till gymmet kl tio, sola (måste försöka hålla brännan), träna i en o en halv timme, basta och lägga massa inpackningar som jag annars aldrig hinner med. Och fika på stan med L efteråt.

next: London!

5/1 kl: 20:35

Då är en weekendresa bokad till London. Fyra dagar och musikalen Mamma Mia! . Åh, man kan inte ha det bättre än såhär!
I maj åker jag och mami. woho! 
Tackar inte nej till att fira in våren i någon av deras stora parker eller på shoppinggatorna ;)


8-9 mån spagetti o köttfärssås

4/1 kl: 21:10

Som jag uppdaterar idag..
Provade att göra en variant på spagetti och köttfärssås ikväll till Villiam.
Kokte köttfärs, broccoli, morötter och purjolök i vatten. När det var färdigt hällde jag ut nästan allt vatten och mixade det till lagom stora bitar. Sen i med krossade tomater och mjölk (har börjat att lägga i mjölk i maten nu för att vänja hans mage vid det, det funkar skitbra). Och kokte upp.
Fyllde barnmatsburkarna till hälften och sen kokte jag en speciell sorts pasta som ser ut som riskorn som papi tipsade mig om, och som är lagom stora till Villiam och fyllde upp resten av barnmatsburken. Pastan heter risoni och är ett bra tips för er som lagar mat och inte pallar skära sönder spagettin.
så.

puerto rico hemväg

4/1 kl: 20:38

Jag bara måste berätta om hemvägen med..

Vi på flygplanet.

Vi hade ångest hela transfern inför den trånga flygresan utan filmer. Sagt och gjort. Vi satt på nålar hela resan och den var allmännt obekväm. Jag längst in, R i mitten. Helt plötsligt tornar en männska på 190 cm o 200 kg framför oss. Han skulle sitta bredvid R. R svor högt (så gubben måste ha hört det) så han satte sin fru där istället. Som var av en speciell karaktär. Hon slängde matbrickan i bordet för hon tyckte att det var skitmat. Skulle beställa gourmetmiddag istället, blev arg när flygvärdinnan sa att det inte fanns. Senare skulle hon beställa det största sminkpaketet med typ 100 ögonskuggor. Flygvärdinnan berättade att de inte hade ett stort lager på flyget och att hon skulle ha beställt för två veckor sedan. Då blev hon skitarg och försökte övertala dom. Hm. Och hennes man var inte mycket bättre, pustande och stånkande och hostade rakt ut, riktigt sån rökhosta. hu.

När vi kom fram till Kastrup och väntade på väskorna. Ja då ropade de ut mitt namn i högtalarna! Lide rädd man blev. Hundra grejor flög genom mitt huvud- väskan har trillat av planet, att min ögonfransböjare och min rakhyvel hade fastnat i tullet etc. Vi stod i kö i en halvtimme hos SAS som inte visste vad de ville mig. Vi var på väg ut genom tullen UTAN väskorna, till infon. Som tur var väntade vi lite till och så kom våra väskor. Jag insisterade på att ändå gå till infon och efter många om och men (de förstod tydligen inte svenska (?) ) så kände de inte igen något jag sa. Galet irriterade blev vi. För att vi hade blivit rädda i onödan och ödslat en massa tid..

Urtrötta kom vi hem, hämtade katten och sen upp till en nystädad lgh (tack mamma och pappa). Klockan var runt 22. Då hade mami fixat nyårsmiddag till oss. Fyrarätters, dukat och allt var klart. Duschade, hoppade i min morgonrock och njöt av att vara hemma, shit vad skönt det var!


Dukningen med nya ljus


Förätt 1, baconlindade dadlar. Det var.. intressant


Förrätt 2. Smält getost på rostebröd. Det var också.. intressant. Smaken påminde om lukten i karlslund..


Huvudrätt, lax, romsås, potatis, sallad, sparris och sockerärtor.

Till efterrätt fick vi ost och kex, men orkade inte det då. Vilken lyx vi kom hem till! Och en massa bubbel såklart.



shopping i puerto rico

4/1 kl: 19:20

Vad nästan likamed noll. Kvalificerat skit som man hittar på alla marknader. Däremot hittade jag en urgrym affär på flygplatsen i Palma. Skitfräcka klänningar o tunikor. Men hade lite för många tunikor och råkade komma över den här:



Är den snygg eller vad? Underkjol och allt. Jag som ALDRIG har klänning och absolut inte hellång eftersom jag är så kort. Men kunde inte motstå. Kan se mig själv svassa runt på stan i sommar med barnvagnen iklädd i denna. Najs. Dock är den lite ljusare i verkligheten


vår dag

4/1 kl: 19:00

Villiam har inte alls varit på humör idag, ett riktig surfis. Har försök roa han med allt möjligt..


Fingerlekar funkade en liten stund



Fick bada bubbelbad för första gången men trots sin nya frisyr kunde han inte dra på smilbanden



När han däremot fick hjälpa till att laga mat fick vi en tyst unge ;) Inte glad, inte ledsen utan han bara gillade läget.

När man har en gnällig bebis, de dagarna ser huset ut som kaos. Allt var upp och ner när hans farmor kom inom en runda. En halvtimme senare var allt blåst! ;) Nu försöker vi dra ut på läggningen, igår lade han sig halvsju, vaknade sex. Är ingen morgonmänniska så vi kämpar på ikväll.

Just nu sitter han och leker själv och skrattar och gnäller samtidigt .. hm. Och nu kom övertröttheten.. Han skrek HEEEJ så tittade jag så trillade han bakåt o garvade ihjäl sig. haha, jo jag tycker detta är mysigt ändå.



nyårslöften?

4/1 kl: 18:50

Föressten, hade ni några nyårslöften dagen till ära?
Jag hade bara några clichéaktiga- träna mer (tre gånger i veckan, har inte gjort en enda än så länge ;) )
- Ha bättre tålamod
- Hitta på mer roliga grejor med Villiam



Lillen chillar i sin julklapp- den mjuka inne-overallen


Villiams framsteg

4/12 kl: 09:45

Detta har Villiam lärt sig medans vi var borta:
- Pussa sig själv i spegeln
- Pussas på eskimå-vis
- Vinka
- "morra"
- Säga farmor- mapbor (detta tyckte hans farmor iaf ;) )

Och dessutom har vi bojkottat gåstolen nu. Kändes som en rullstol. Han kunde ta sig fram överallt men inte exemplelvis ta upp bollen när R spelade fotboll med honom, kändes fruktansvärt. Det är andra dagen utan den och han har inga problem utan den. det är lite svårare för mig att roa han bara ;) Men nu hoppas vi på att krypningen kommer igång!

Idag skulle vi träffa Vanessa o T, men Vanessa hade blivit sjuk :( Varför är det så när man ska träffa föräldrar och barn? Är den ena ungen inte sjuk så är den andra det ;) Krya på dig Vanessa!
Vi får roa oss på annat sätt. Bad kanske? Vädret är inte för positivt så vi håller nog oss inne.

Dessutom känner jag stress inför att ta ner alla julgrejor. Fan. De brukar aldrig vara uppe längre än till den 25:de. Jag börjar idag.

puerto rico fortsättning

3/1 kl: 20:55

Så.. var var vi? Jo just det.
En dag åkte vi iväg till Dunas de Masopolamas (nåttsånt) Som var en strand som var 8x4 km.
Gick upp klockan sex, drog upp gubben och satte promenadskorna på ner till centrum. För att vänta på bussen i en o hen halv timme. De var inte speciellt duktiga på att ge rätt direktiv vilken buss vi skulle ta. Lite irriterade.
Det var ganska roligt att åka buss. eller inte. Serpentinvägar, där kanten på vägens slut övergick till ett stup. Och att busschaffisen körde i typ 70 och fem cm från kanten. jag och alla pensionära satt och höll i oss krampaktigt.
Men till slut kom vi fram! Det blåste en del så det blev inget badande..



Efter lite solande gick vi upp på sanddynerna. Det var sand som hade fraktats från sahara. Fan vad kul vi hade. Sprang upp och ner, och hoppade på nedvägen, man hoppade typ fem meter pga sluttningen! Vi och alla barn runtomkring hade roligt åt oss.



Härligt eller vad. Har en ganska rolig min men det berodde på att all sand flög runt och in i mina ögon.
Sen kastade vi sand upp i luften o försökte fota, som ni ser i ett tidigare inlägg.

Annars låg vi vid poolen och glassade och tog långa promenader och skrattade åt alla typiska gran-canaria-fantaster.


Nyårsafton spenderades på steakhouset. Desert på ett annat ställe.

Jag och en mango daquiri


R:s gigantiska bananasplit. Vattnas det inte i munnen?

Sen vidare till en pub/disco men avslutade kvällen ganska tidigt.
På vägen hem kom en meteroit flygande emot oss. Jag blev livrädd och började springa. På tolvslagen såg vi var det var- en ljusballong. haha, snopet eller vad.

Nej nu ska jag verkligen gå och lägga mig. HM katalogen hade kommit.. Vi har en deal här hemma. R fick ett ishockeyspel i julklapp (fråga mig inte varför) om jag spelar med han varje dag i en hel vecka (tycker det är skittradigt) så får jag välja vad jag vill ur katalogen. Fear deal? ja



idag har vi..

3/1 kl. 20:29

Satt på Villiam världens sötaste inne-overall - check
Lekt- check
Sovit i en halvtimme - check
Ätit lunch (båda två ovanligt nog) - check
Fått på overallen på en skrikande unge - check
Promenerat till Netto - check
Förstått hur varmt vi hade det i puerto rico - check
Förstått att man inte kan handla med två tunga matkassar hem plus en vagn i detta vädret - check
Haft ogudmor J här på besök - check
Lekt - check
Ansökt om dagisplats - check (fyra månader tidigare borde det inte vara några problem väl? Vet någon om de har inskolning i maj?)
Haft en kvällsgnällig bebis - check
Gjort potatisbullar och brända ballong-bacon, som varken eller var gott - check
Sett sällskapsresan och känt igen oss i vår resa - check

Nu ska jag gå och lägga mig, Villiam somnade klockan sju så jag tippar på att han vaknar runt halvsex, yey.

Hur har det varit för er med barn i samma ålder och med dagisvalet? Vad har varit viktigt för er?


puerto rico

3/1 kl: 07:55

Till slut landade vi i 22 gradig värme, allt gick smidigt på flygplatsen och efter 40 min transfer var vi framme. Och vilket klimat där är! Det är väl en vulkanö.. Det finns inget slätt landskap någonstans och allt låg i sluttningar, även vårt hotell.



Hotellet var väl inget att hurra för direkt. Poolområdet var jättefint, men hotellrummet lite sisådär, dåligt städade. Men vad får man om man betalar hälften av priset? ;) Det som vägde upp allting var iallafall utsikten. Så fort vi kom ut på vår gigantiska balkong pustade vi ut. Här kunde vi nog bo i en vecka.


Havet låg framför våra fötter.

Första dagen chillade vi bara i poolen, hade inte sovit något så kan kom på mig själv snarka i en solstol ;)
På kvällen begav vi oss ner till centrum, som inte var många hundra meter fågelvägen, men vanliga vägen var en helt annan. Det var trappor överallt. 655 trappsteg ner till centrum. Lätt att komma ner, svårare att komma upp. pust. Vi har fått rejäla rump-och benmuskler på denna resa!


Trappor hela vägen ner till centrum, puh.

Maten överlag var inget att hurra över. Efter första kvällens middag blev vi lite mer petiga med var vi skulle äta och tog bara de ställena som apollo hade rekommenderat, ex henrys, ett svenskt ställe med underbar mat och atmosfär. Big horn steakhouse, där vi aldrig hade smakat godare oxfilé.

Vi vilade mycket, åt mycket, solade mycket och promenerade mycket. Var på stranden två gånger eftersom det var lite klurigt att ta sig ner.


På väg ner till stranden och strandpromenaden (som ni ser i mitten av bilden typ.)


Del av stranden.

Tyvärr så blev det kasst väder när vi väl kommit ner så vi stannade inte för länge. Vädret var överlag OK, ett par dagar helt molnfritt, men annars kom och gick solen. Lagom varmt, inte för varmt men ändå så varmt så jag badade ;)

När vi gick upp igen hittade vi en park och tog lite häftiga bilder.


Jag och kaktusarna


Häftigt träd, men vad gör jag?


Här ser vi så grym vår nya kamera är (:

Nu ska jag leka lite med Villiam, äta frukost och sen mysa ner oss i sängen igen!
Återkommer senare!



julafton

3/1 kl: 07:35

Tänkte uppdatera er lite.. ;) Julafton var mysig, Villiam var på sitt bästa humör och sprang runt och charmade alla. Han och R fick mest paket. Jag fick tröja, tavla, morgonrock, resan, kylväska och en häftig stål-blomma som man fäster foto i. Villiam fick leksaker, kläder, potta och en gåvagn. OCH ett trevligt sällskap! Mamma, pappa, moster, mosters man, kusin och hennes man var här. Kusins man spelade gitarr och alla sjöng jullåtar. Villiam var fascinerad. Maten var underbart god och alla hade tagit med det dem var bäst på att göra.



Sen spelade vi julklappsspelet. Kommer inte riktigt ihåg allt vi vann, men temat var gris. Två kokböcker, godis, husetS VIN, grisprydnader osv.
Villiam hade hela huset fullt med folk som lekte med han, han var i himelen.
Dessutom så packade han nästan själv upp alla sina paket. Han börjar bli grym på det ;)

'
Checka in dreggel-bringan!

Sällskapet åkte ganska tidigt för att hinna med sista tåget hem. Mamma och pappa stannade kvar för lite snack och hjälp med städning och packning.
Vi var helt uttröttade båda två, förkylda som tusan och orkade egentligen inte alls.
Vi stannade uppe tills vi skulle åka, körde mamma och pappa hem och körde ut till Villiams farmor och farfar och satt där ett tag.
Lillen ville inte alls somna om, trots klockan var 2 på natten, så vi mös lite och ångrade oss lite att vi skulle lämna iväg honom.

Fick skjuts till Kastrup, åkte tidigt imed vädret var som det var, satt på flygplatsen i fyra timmar. Det fanns inga bänkar! Inte någonstans i vår terminal, så vi hittade ett par sköna rullstolar som man kunde ställa benen på, och satt och slumrade.
Flyget gick i tid, vi nös och hostade och somnade ganska snabbt på åksjuketabletterna. Resan gick bra, förutom trånga stolar, R som är ganska lång fick inte plats med benen. Jävla SAS åker vi inte mer med iaf. Nästa gång blir det förstaklass. Inga filmer heller som visades, på en flygning på 5 o en halvtimme. hm? sletna plan..


Nu blir R nog inte glad för att jag lägger ut den här bilden ;)




Hemma!

2/1 kl: 20:10
Nu är vi hemma igen! Har tagit lite tid att återhämta sig, och jag har hundra grejor att berätta som ni kanske förstår ;) Men vi tar det i sinom tid. Idag har vi hämtat Villiam, han har haft det superbra. Men jag trodde att vi skulle möta en liten bebis. Vi mötte ett litet barn som var kopia av mig och R. Hade nästan glömt bort allt. Att man kan bli ringrostig efter bara en vecka!! Men Villiam har aldrig fått så mycket pussar och kramar som idag.
Jag får se om jag hinner uppdatera lite imorgon istället..
Bjuder på en bild sålänge.


RSS 2.0