30/5 kl: 21:30 underbar bild på mina pojka...

img_9833 (MMS)

30/5 kl: 21:30 underbar bild på mina pojkar. Ikväll åt vi urgod middag och gick sen till granet för gung o leka i sandlådan. Fick halva med oss hem.. Mådde inte så bra idag så farmor gick ut en runda så jag fick vila. Idag provade jag o Villiam gåvagnen, han spatserade iväg på första försöket, som han inte gjort något annat! Min duktiga kille som börjar bli så stor..


dagen i bilder!

29/5 kl: 21:10

Nu ska ni minsann bli överösta av bilder!



Jag och min söta pojke uppklädda båda två. Tuben är från benetton inköpt i london.. jag ser skelögd ut?

Jag och mina fina pågar (:



Lite mer tagen ur verkligheten.. Nu ville inte Villiam fotas mer..



Tränar på att stå själv hemma hos gammelfarmor.. Vift med armarna!



Nu blev kameran ganska intressant..

Noterade ni mohawk frillan pappa hade gjort på det lilla hår han har? (:

Sen åkte jag ner i stan för middag och god dricka på speakers. Vi diskuterade ämnet i förra inlägget ganska flitigt.. (: En riktigt mysig, perfekt dag!



 

 


Att göra något

29/5 kl: 20:45

Jag har under några dagar sträckläst en blogg som startade för några månader sedan. den har fått mig att tänka om helt. Värdera livet mer och alltid ha i tankarna för hur ytligt man lever ända tills man stöter på någonting sånt här. www.malinvurpan.blogg.se

 

Ikväll har jag anmält mig till geblod.nu och R ska göra det strax. Jag kommer även anmäla mig till tobiasregistret.se

 

Jag har blivit påverkad och vill göra något för någon. Man kan rädda liv. Även om man är nålrädd och väger precis 50 kg (eventuellt att man mår dåligt när man gett blod) är värt allt. Tänk om ens egen lilla prins behöver.. Eller ens föräldrar eller någon som bor i Kina.

För att inte låta som en politisk propaganda (med glimten i ögat) jag har valt! ;)


mammornas dag

29/5 kl: 12:35

.. Blev jag firad med bullar och en blomma och lite ensamtid nu på fm när lillen och pappa läste bok och badade. Om nån timme ska vi iväg till Villiams gammelfarmor och fira, mat till tusen, men måste hålla på mig lite då jag och mamma ska fira nere på speakers med god middag. Jag måste försöka ta lite foto idag så jag har något att bjuda på. Kameran ekar tomhet..

De sista dagarna har varit sjuka. Villiam hostar inte lika mycket men är täppt i lilla näsan. Jag är fort kass med tredje dagen ont i halsen, vita prickar. Halsfluss? Nää det ska göra ondare. Jag fungerar nästan som vanligt.

Igår var vi på ikea, jag och V åt köttbullar och handlade nytt bäddset till spjälsängen (när brukar man byta ut spjäl mot barnsäng?), en extra matstol att ta med eller när andra barn är på besök, en barngrind då V har trillat i trappan, och lite annat smått o gott. Det blev lite på väla oxå till gubben, ny jacka o så. Efteråt åkte mina grabbar ut till Häljarp så jag fick vila lite.

Igårkväll kom papi, tittade på fotbollen och mös med frukt, ost, vin, kex och korv, mums! Lite vardagslyx..

Jag hittade två bilder på kameran:

Skrutten ligger i sina polarn-kallingar a la bebisvis. Han såg ut som en liten groda, så låg han alltid när han var liten bebis.

Idag lärde sig Villiam att klättra ut på balkongen.. hm, kul för han, mindre kul för mig..



far och son råkade ta på sig matchande kläder.. gråa byxor-grå tröja, grön tröja-gröna byxor.. Ja ni ser ;) Har ni sett så långt gubbens hår har blivit.. jag försöker övertala honom till att odla afro. Häftigt om jag får igenom det (: Nu ska jag klä på mig, sminka mig o städa lite innan vi beger oss.


27/5 kl: 10:10 trötta ögon o snorig näsa. ...

img_8863 (MMS)

27/5 kl: 10:10 trötta ögon o snorig näsa. Andra dagen vi är hemma från dagis. Min hals börjar kännas o Villiam hostar o snorar mest hela tiden. Men inatt fick vi sova iaf! Tretton timmar för Lillen, elva för mig, det behövde vi! Det blir en innedag idag, ska ställa mig o koka äpplemos nu.  Helgen var fullbokad men får väl ställa in det mesta. Förlåt för den räliga bilden ;)


hoj

25/5 kl: 21:10

Här hemma håller vi sjukstuga.. R blev sjuk i måndes men idag bestämde han sig för att vara hemma. Jag blev sjuk inatt. Villiam frisk änsålänge, körde han till dagis (skönt att slippa gå den långa vägen) slängde av honom, hem och sova i två timmar. Det gjorde susen. I eftermiddag blev lillen sämre. Gult snor, host o slem. Men ingen feber och en pig bebis. Men vi är nog hemma imorgon från dagis ändå. Jag hade inte velat ha mitt barn nära ett sånt barn som Villiam nu. Fast iofs under inskolningen hade alla ungar gult snor. Undra vart vi fått denna förkylning ifrån?

 

Igår fick vi veta att Villiam kommit in på det rätta dagiset! 2 min hemifrån och världens bästa avdelning. Vi kan inte vara annat än lyckliga! inskolning 24 aug vilket säger att R får ta nästan hela inskolningen. Skönt att båda har gjort det känner jag. Så lär han sig lite mer om dagis o så ;) Därför har hela em bestått av samtal och ändring till fsk. För en gångs skull var de lite schyssta.. Tog tillbaka min sjukpenning och bytade ut den mot lägstanivå s R (som tjänar pengar) kunde ta sjukpenningnivå-dagarna. Säger kanske inte er som inte har barn något. Men de makulerade förra månaden och bytade ut dagarna bara för att va snälla. Såna människor får man aldrig kontakt med på fsk annars..

I lördes fick vi ju stopp i rören på toaletten där nere, och golvet översvämmades med diverse avloppsgrejor. Sådär trevligt. Enligt jouren var detta inget akut (?) så igår kom gubben och rensade lite eftersom stoppet hade löst sig. Lite sådär rolig info. Men fyra dagar ska väl inte sånt ta. tänk om hela lägenheten hade blivit översvämmad med bajsvatten.. Mitt i detta var vår craving på en ny lgh som störst och vi hittade den perfekta. på bilderna.. När vi kom dit bestämde vi oss att vi högst hade kunnat betala 300 papp för den. Men budgivningen låg över miljonen. Jotack. Nejtack.

 

Jaa. det har väl hänt en massa andra saker oxå men inget som är intressant.. Jo Villiam står lite korta stunder själv nu och tycker det är skitkul.

Nu blire kvällsmat sen hopp i säng.


24/5 kl: 20:30 en matstund med oss: jag ta...

img_2552 (MMS)

24/5 kl: 20:30 en matstund med oss: jag tar upp maten på skeden, ger den till Villiam, han stoppar in i munnen utan spill. Det går framåt! Jag ger han en servett o frågar honom för första gången om han kan torka sig om munnen. Jajemen, det lyckades vi på första försöket! Mindre kladd med duktig kille ;) helt plötsligt blir fjompen röd i ansiktet o lägger av en brakfis, vi garvar alla tre. Sen försöker han göra om det så vi kan garva åt han mer, men det kommer istället en liten rap, då garvar vi ännu mer. Han försöker igen och minsta rapen kommer ut, då garvar vi så vi gråter.. En liten inblick i vår vansinnigt normala familj :)


24/5 kl: 20:20 just nu ligger jag i badet ...

img_9089 (MMS)

24/5 kl: 20:20 just nu ligger jag i badet med ett  glas vin o kollar bloggar. Ensamtid.. Alltså hon kissie.. Har aldrig kollat hennes blogg innan men hennes nya kropp tar väl priset.. Helgen var underbar, lördagen åkte ett gäng ut på järavallen för Picnic, kubb o mys. På kvällen blev det lite festande med några tjejer. I söndags slängde jag ut mina grabbar så jag kunde städa i lugn i ro, sex timmar senare var allt damm bortblåst från ovanvåningen. Dagis har gått bra denna veckan. Tre timmar själv o idag var han med på lunchen, det gick galant! Han går längs med möbler nu o har lyckats ta sönder diverse saker.. Måste plocka bort!


20/5 kl: 08:40 åh, lång natt med vaket o s...

img_5899 (MMS)

20/5 kl: 08:40 åh, lång natt med vaket o så fick jag ta morgonen. Är inte van vid det, r tar det i vanliga fall ;) dagis går skitbra, Lillen fick va där själv i två timmar igår! De var ute, och det gick jättebra! Förutom lite gråt vid hämtning/lämning. Sen gick hela familjen ner på stan för idag var r ledig, tog en fika på espresso, frapinon uppskattades av stora och små! Jag fick en ny tröja med urringning i ryggen och smink På kvällen åkte vi ut till häljarp o grillade. Härligt väder idag! Ska hoppa in i duschen nu, sen iväg o handla Picnic och ut till järavallen med ett gäng vänner. Sen mysa med mami. Dagen kan inte bli annat än bra!


en bra dag

18/5 kl: 20:30

Idag är en bra dag, gårdagen var det INTE. Idag bestämde sig Villiam för att gå upp i ottan (8 1/2 timmes sömn), jag var inte överförtjust, låg o svor i sängen.. Iväg till dagis, som gick superbra!! Barnen är så söta, alla över 2 år så Villiam är yngst, de är snälla, omtänksamma och uppmärksamma på att det är ett litet barn där. Fröknarna uppmuntrade Villiam och berömde honom för allt han kan göra. Den överdrivna frökenen var likadan idag, men Villiam reagerade inte alls på samma sätt, han var väldigt skeptisk till henne men skrek inte. Vi fick vara med på sångstunden idag och Villiam ville för första gången sitta i frökens knä, sen hoppade han mellan våra knän. Det kändes superbra! Jag fick även lämna honom där i tio minuter. Han såg skeptisk ut och gjorde grimaser när jag gick. När jag kom igen satt han och läste en bok i frökens knä och när han såg mig började hans störtgråta. Då hade han förstått att han blivit lämnad. Men tystande så fort han kom till mig. Fröken hade fotat 20 bilder så jag kunde se hur han hade det under de tio minuterna. Lite överdrivet enligt mig själv eftersom jag inte hunsar, eller oroar mig för tio minuter, men det var riktigt gulligt av dom. Så dagis kändes riktigt bra idag! Villiam vågar ta sig för mer och idag fick han göra klart sin karnevalshatt. De ska ha "karneval" imorn, utedag med lekar och sång. Och vi ska va där mellan nio och elva. Det ska bli kul!

Sen tog vi en långpromenad för lillen slocknade i vagnen direkt när vi kom ut. Sen hem, äta, mysa sova igen innan vi stack iväg till ogudmor J på fika. Köpte med mig lite godsaker från kondiset och Villiam fick en vetebulle. Oj så glad han blev, käkade hela ;)

Ikväll kom mami och tog Villiam så vi fick träna. det var inte en dag försent.. Kollade gymschemat, det var precis en månad sen sist, och innan dess en månad till. 400 spänn för en träning, det är lite magstarkt så nu jävlar ska jag börja träna!

När inskolningen är färdig ska Villiam gå 5hx3 dagar i veckan. Då drar jag ner o tränar, duschar och bastar o kanske tar nån fika med kompisar som blivit åsidosatta, en månads av (eventuellt) lite ensamtid. underbart!

Imorgon ska det bli fint väder och vi har blivit bjudna till T:s koloni efter dagis, mysigt ska det bli o träffa dom o låta barnen leka! Ska försöka fota lite imorn med ;)


17/5 kl 11:40 det ösregna idag, bara så ni...

img_2449 (MMS)

17/5 kl 11:40 det ösregna idag, bara så ni vet. När vi kom hem från dagiset var jag, Villiam och vagnen blöta.. Vi undviker att gå ut mer idag om det fortfarande regnar, om inte, tar vi en promenad med ogudmor J och vovven. Dagis gick superbra idag, Villiam började leka, härja och rocka. Han har hittat sig en flickkompis, de satt bredvid varann, hon tryckte på en knapp så leksaken började spela, sen dansade dom likadant, så höll de på ;) när vi kom hem åt o lekte vi, sen bus o bok i sängen o nu ska vi slumra ett tag. Föressten tränar vi tålamodet är hemma, Villiam pekar på allt o säger: va dee. Då får man snällt förklara för honom att det är dammsugaren, sisådär 50 ggr per dag utan att överdriva ;)  Bild: Villiam låtsassover och jag sjunger björnen sover.


dagis (depp)

16/5 kl: 20:35

Då var det första dagen för Villiam på dagis. Det började väldigt bra, försökte kånka in barn, väska, blöjor etc genom en barnsäker dörr. johoja. Vi träffade en trevlig fröken som visade oss runt. Triveds väldigt bra med henne och blev föga besviken när hon sa att hon skulle va ledig hela sommaren. Och den andra fröken kändes inte kul alls. Villiam blev skiträdd för henne för hon var så manhaftig och högljudd, uppstressad. Han är bara van vid lugna människor. Sen sa hon barskt till mig att trösta min son. HAHA. Jag kom in på dagiset med en lugn sinnesstämmning, tänkte hålla mig lite i bakgrunden och låta Villiam själv lyssna, se och känna och att jag skulle sitta och titta lugn och uppmuntrande på honom. Det funkade skitbra tills hon började prata med honom. Han gallskrek. Jag sa inte till henne. Men imorgon får jag göra det om han fortfarande är rädd. Får väl förklara lugnt och stilla att Villiam är van vid lugna människor ;) Jag vet inte riktigt vilken roll jag ska ta. Vill gärna vara den lugna och godkännande människan, men när man ser en massa fel och känner sig illa till mods med dagiset så borde jag kanske låta min vanliga personlighet komma fram? hm. usch denna första dagen kändes inte alls kul. Men får låtsas som ingenting imorgon för Villiams skull, så han känner sig trygg.
De var inte speciellt glada för att han inte kunde äta själv med sked eller gå. det känns också väldigt bra!

 

När vi gick hem från dagiset försökte jag köra lite pep-talk till han om frökenen. Jag sa: och vad säger vi till fröken? HAHAHA (tillgjort skratt), till slut blev Villiam lite gladare och vi skrattade hela vägen hem. Känns som jag bara klagar nu, men det tog en halvtimme att gå dit med vagnen (hade ju gått snabbare utan vagnen såklart), vi var där en timme och sen promenad en halvtimme hem igen. SKOJ! Så blir det hela veckan.. Men vi har ganska stora chanser på svarvaren i mitten på augusti, det tar 2 min att gå dit. Det såg jag till att fixa idag.. ;)

 

Igår hade vi folk här hemma för att heja på Sverige. Men det räckte inte. Vi satt ändå till elva för den skitmatchen.. och så kan de inte vinna? bah.

Men annars, förutom detta, är vi skitglada! Eller jag är, inte Villiam, han har tänder på gång.. de avlöser varandra nu. Men tur för han så han kan tugga!


Lite mer London!

16/5 kl: 16:40

Barrundan efter MammaMia:

Detta var det mest galna vi var med om. Efter musikalen tänkte vi för en gångs skull gå till en typisk engelsk bar. barerna var överfulla redan kl halv tio och många stod utanför med en öl i handen då de inte fick plats innuti. Ofta var det ung folk. Men så hittade vi en bar på vägen hem där det var en blandning av olika åldrar och inte lika fullpackat. Kom in med att visa leg till en väldigt skeptisk vakt - BEVIS NR 1. Går till baren, tjejen som stod där tittade avsyvärt på mig och jag fattade inte varför - BEVIS NR 2. Killarna i baren bara sprang förbi mig, vilken jag utan att skryta inte är van vid och när det inte fanns någon annan som ville beställa tog de mig med ett litet hafsigt uttryck - BEVIS NR 3. Vi satte oss vid ett barbord, kollade runt lite, ingen kille tittade oss vårt håll - BEVIS NR 4. Det stod en sjukt snygg kille o dansade utmanande på dansgolvet, ensam, tajta jeans, tajt vitt linne mot en brunbränd kropp - BEVIS NR 5. Vi skrattade lite åt honom men blev tysta den sekunden det kom fram en 60 årig gråhårig man och började talla på honom - BEVIS NR 6!! Vi garvade sen, de andra runtomkring skrattade också men sedan lugnade vi ner oss och konstaterade vad häftigt det var att London var så öppna med homosexualitet och alla accepterade det. Nån minut senare går det förbi världens fulaste man, svårt att beskriva honom, men vitt, krusigt hår, gigantisk näsa och pormaskar som lyste, dåligt skäggstubb, otroligt ful. Tyckte synd om honom men var tvungen att viska om honom till mamma. Mamma såg honom inte, trots han stod 1 o en halv meter ifrån oss. Hon menade på att det bara fanns tjejer där. Jag tittade igen MANNEN HADE HÄNGTUTTAR!!! och skäggstubb.. - BEVIS NR 7. Nu började vi fundera lite och undrade vart vi hade hamnat men vi kom inte på vart förrän de började spela Westlife Uptown girl och ALLA män kutade till dansgolvet och sjöng i falsett och började kladda på varann.. SLUTGILTIGA BEVISET! Fan vad vi hade varit blinda. Och ni anar inte hur mycket vi garvade!! Efter tio min skratt fick vi lugnat ner oss och försökte se ut som vanligt för att inte erkänna att vi kommit fel. Alla hade kollat så konstigt på oss för de trodde att vi var ett par, mamma och jag.. Vi smög oss ut och garvade ännu mer när jag började sjunga elektic six- I wanna take you to a gay baaar! sen gick vi genom Londonnatten och konstaterade att detta var nog det mest sjuka vi varit med om, min mamma och jag!


drink på hotellet

Shoppingen:



Chinos från Zara, trosor från GAP, skor från okänt märke :)


Byxor o tub från Dorothy Perkins, tubbh från Urban outfitters.

Handlade massa andra kläder med som inte kommit på bild, ett par kvalitetssandaler (äntligen), en vit transparent skjort-tunika, ett skitsnyggt festlinne á la grekgudarna från Benetton. hm. solbrillor? Ja, det var riktigt härlig shopping iaf!


Varning för naket!


Tyckte denna bilden blev ganska cool, inne i ett omklädningsrum på urban outfitters, kändes som man var inne i en rave-fest ;)


London! (bildbomb)

12/4 kl: 21:20

Vi åkte med ett norweigan-skrutt-plan på vägen dit, men fram kom vi!
Hotellet var väldigt bra, låg mitt i smeten o det var superlätt att utgå från. Låg nära till allt. hela resan promenerade vi mest och fick då en bra överblick över hela staden. Mossan hade en stegräknare, 30 000 steg per dag blev det ca ;)

Vi var supertrötta första dagen med för lite sömn och flygresa o allt, vi somnade runt 1800 men det hindrade oss inte att hitta på en massa grejor under dagen.


Vi var tvungna att hitta vart mamma mia musikalen skulle gå på lördagskvällen.

och vi var tvungna att oxå shoppa lite regent street innan vi trillade in på ett starbucks och nästan dog av trötthet ;)

Dag två var vi uppe med tuppen och promenerade ner till trafalgar square.



Sen vidare ner till big ben och man kan skymta the eye i bakgrunden. Vi åkte aldrig parisehjulet, det var för högt och för mkt kö ;)



Store ben var ganska stor..



Sen gick över themsen-bron och promenerade en bit på andra sidan. Det var en massa roliga ställen för barn på den sidan, Villiam hade älskat det! .. om tre år ;)





Vi gick till Covent garden, en känd marknad, men hittade inget. Hittade en kyrka som i gick in i, och på vägen hem hittade vi en "bakgata" fullt med shopping.

På kvällen sen var det mamma mia musikalen, helt amazing. sen på kvällen tog vi en liten barrunda, och det var en speciell barrunda, får berätta allt en annan gång.

I söndags drog vi till Camden market via röda bussarna, där hittade vi grejor minsann! Riktigt häftig statsdel var det.



Häftiga utsmyckningar vid varje affär..



Efter förmiddags shopping så tog vi bussen tillbaka, kom lite fel men till slut hittade vi vårt mål (det tog bara 20 min att gå, vilken är det bästa med London, att nästan allt ligger på promenadavstånd).
Nämligen kungafamiljens place!



Satt på trappan o solade o njöt av vyn ett tag.



Innan vi promenerade genom hyde park och hittade en fin rosenträdgård och här gör jag ett bittert försök att posera ;)



Till slut kom vi fram till Speakers corner som var i klass för sig. varje söndag ställer okända folk upp, antingen i små partier eller enmanspartier som tar med sig en liten stol och ställer sig och pratar, diskuterar och predikar. Vi gick runt och lyssnade lite, de flesta diskuterade religion men några diskuterade politik. Det stod folkmassor runt talarna och de förde vilda debatter. Riktigt roligt påfund, att kunna gå ut och diskutera vilt med andra människor, och det blev aldrig en tryckt stämning, man visade varandra respekt. Det var en häftig känsla.



Sen satte vi oss i parken på en av de många solstolarna o käkade en chokladtårtebit vi hade tagit med oss. Bilden ser ut som en riktigt colgate-tandkräm!



Och denna vyn hade vi:



På kvällen tog vi några drinkar i hotellrestaurangen, gick o lade oss 2300, senaste laget! ;)


Dagen efter, sista dagen åkte vi ut till Kew garden via tunnerbana som var en idyllisk engelsk småstad som hade en botanisk trädgård som var vårt mål.



Där gick vi runt och mös och tittade på alla fina växter och var inne i gigantiska växthus, här var det djungelväxter!



Och vi provade på the treetop walkway, vilket var en av det galnaste jag provat. de hade gjort en bro uppe bland trädtopparna. Bron svängde hit och dit trots järnpålar, för att man skulle känna hur det kändes att vara högt uppe bland träden.




Svindel till max..

Det hände en massa saker till under resan som ni förstår och jag får uppdatera med lite roliga grejer nån annan dag. Men kort och gott så var detta den bästa resan jag nånsin varit på, den bästa reskompisen hade jag, det bästa vädret, den bästa shoppingen och de bästa utflyktmålen.
Flygplanet på väg hem var riktigt coolt, det allra senaste, det var som att åka discoplan ;)

Just nu sitter jag med öronproppar och har svinigt ont i huvudet efter datorsittandet.. Men uppdaterar mer senare!!
Nu ska vi mysa ner oss i soffan o se filmen the town!


hej allihop!

12/4 kl: 19:40

De var inte igår!! Har haft en underbar resa, tänkte skriva om den och lägga in bilder lite senare när lillen har somnat, om det finns tid (: Men lägger ut en bild sålänge..


Detta var gården för modern art museum tror jag. Barn sprang runt och lekte i vattnet, och jag skulle inte va sämre!



Vi kom hem i måndags natt, i tisdags tog jag på mina nya high-waisted jeansshorts och struttade ut på stan runt lunchtid. Mötte upp mami, vi lade oss tillrätta på citadellet i några timmar med picknick och en underbart glad bebis. riktigt varmt o skönt var det. Varmare än i London, men där däremot var det en jämn värme dag som natt, så nätterna var riktigt ljumma.

Haha, det blev bara bilder där någon av oss inte tittade in i kameran ;) Men mysigt hade vi!


R kom ner i stan efter jobb och vi handlade Villiams första par "gå skor". Sören vad dyrt det är med kvalitetsskor. Men de första skorna ska ju vara rejäla.. men femhundra spänn?!



Idag skulle Villiam egentligen på inskolningen men gissa om jag fick mitt livs första migränattack.. Fy fan säger jag bara.. R fick åka hem från jobb o ta Villiam och jag har levt i sängen.. Ljud o ljuskänslig, magen har varit i uppror o mått illa. hu vad jag har tyckt synd om mig själv. Nu framåt kvällen har det blivit lite bättre men nu sitter jag med fingrarna i öronen när far o son busar. Satte in öronproppar precis, mycket bättre ;) Trodde nästan att jag hade fått en hjärnblödning i morse då hypokondrikern i mig fick liv..

Ikväll fick jag äntligen i mig något att äta och det blev Villiams favoriträtt, vilken tror ni det är? ;)



Nu ska jag lägga mig igen o hoppas att jag är bättre imorn..


so long!

5/4 kl: 15:30

Om ca 12 timmar påbörjar vi vår resa till engelsklandet. Det vankas regn så stövlar och regnkappa är nedpackat. Har total sinnesfrånvaro just nu med en terrorist som är i hasorna. I morse kastade han blomjord överallt för jag vid den tiden råkade va på toa. Han vägrade åka vagn idag när vi var ute med Fabian och hans mamma T. När vi kom hem fick han för sig att klättra upp för trappan. Och nu vägrar han sova, varje gång jag kommer in står han upp och skriker och nappen har flygit över hela rummet och snuttefilten åt andra hållet. pust. Och hur ska jag då kunna planera och packa och vara i säng till sju? bah. unen behöver ett koppel! ;) Alltså det här med trapporna fick mig att trilla baklänges. En vecka har han kunnat resa sig längst med möbler och nu ska han börja klättra också? Det är nog smart att försöka hitta en barngrind nånstans.. Ska ut på blocket o kolla.

Ikväll blire tacos, mums! Mår illa.. Blev livrädd för det var nån matförgiftning eller kräksjuka. Men har för mig att jag mådde illa inför förra resan också. Tror det kan handla om att allt är uppochner och jag är en strukturmänniska. Ja, så måste det vara.


4/5 kl 21:45 vad liten Villiam ser ut på f...

img_1305 (MMS)

4/5 kl 21:45 vad liten Villiam ser ut på förra fotot.. Jahaa det har inte hänt så mycket sen senast, försökt fixa allt runtomkring dagisplatsen, schema, inkomst etc trots har jag inte löst allt så måste (suck) hålla mig hemma 10-12 imorn o ringa kommunen. Avdelningen Villiam kom på fokuserar på musik och sång vilket inte kunde bli bättre för lillens del, det är hans passion! Har inte packat än, min hjärna har stängt av sig själv så nu ska jag lägga mig o läsa en bok o sova tidigt istället. Skjuta upp problemen till morgondagen. Härligt! Föressten är denna bilden ganska söt, Villiam ser väldigt finurlig ut, lite sådär käck :)


4/5 kl. 15:00 Tjena, idag är vi hemma hos ...

img_6733 (MMS)

4/5 kl. 15:00 Tjena, idag är vi hemma hos papi och busar. Jag lånar tvättstugan och Villiam röjer. Mat får vi också, riktig lyx! Idag lyckades vi hålla Villiam vaken till kvart över två så det blir en, lång, sammanhängande sömn, Woho! Ikväll kommer mami till oss o tar lillen, och jag funderar om jag ska träna eller packa. Alltid i sista sekunden!


dagis

3/5 kl: 20:00

Okej.. vi har fått dagisplats på bronsängens förskola. Inskolning den 12 maj. Positivt eller negativt? ...

 

Dessutom har Villiam idag rest sig mot väggen, inte mot möbler, utan mot väggen! (: (:


hej bloggen!

3/5 kl: 07:30

Det var inte igår.. eller förrgår. Ärligt talat orkar jag inte blogga mer. Men det känns som det finns för mycket att berätta för att inte blogga. Men vafan, just nu intresserar jag mig inte för andras bloggar så varför skulle nån intressera sig för min? Dela med mig mitt liv till alla. Visst en bra sak för folk att "hänga med" men nu är jag lite skeptisk. Det går kanske över? Det är roligare att sova, städa, gå ut än o sitta vid dumburken nr 2.

 

Jag har faktiskt lite roliga grejor att berätta.. På valborg började vi vår dag med att ta en promenad i det fina vädret ner på stan, mötte upp mami och papi och tog en fika och satt och planerade vad vi skulle göra under dagen. Någon kom på den brilljanta idén att åka till klåverödsdammarna, alla nappade på det, vilket jag sen skulle ångra.

Det började med att vi ställde vår bil några km bort för min käre man ville inte köra på grusväg med sin häftiga bil. Vi klämde in oss i papis och glömde hälften av packningen. Hittade ett mysigt fik mitt i ingenstans, lotta på berget (?) eller nått sånt hette det. Satt i solen, såg skog och ängar runt omkring, Villiam lekte med en katt och vi njöt. Men sen promenaden bland dammarna.. var mindre roligt. Jag satt nere vid dammen med Villiam och kastade sten, när jag reste mig upp trillade iphonen ur fickan, studsade på en bergsblock och plopp rakt ner i sjön. Jag fick panik, höll på att hoppa ner i sjön med kläder på. Långt där nere på botten såg jag bilden på Villiam som är på mitt skrivbord.. Papi slängde av sig kläderna och rusade dit likt baywatch och fiskade upp min stackars telefon. Den höll i tre månader suckade jag.. Men detta nederlaget skulle inte komma åt mig. Men att fem minuter senare så började R dansa och slängde av sig brallorna och hoppade som en indian, han hade bokstavligen fått myror i brallan. Villiam tappade sin napp i skogen (som vi senare, av ett under hittade igen) och fram tills att vi hittade den fick han tugga på en kotte sålänge, som han också satte i halsen. Sätta en kotte i halsen.. haha! Lite grumpna åkte vi därifrån.

Lämnade av Villiam hos sin farmor och farfar, så vi äntligen kunde få lite sovmorgon, lade min mobil i en påse med ris och stack ut för att äta på tycho. Än en gång kass mat. Aldrig mer säger vi nu. Vi var hemma runt ett efter lite snack och mys på uteserveringar.

Annars då.. Igår fick jag lite panik för att hinna med allt som ska hända de senaste dagarna. Vi har sålt vår bil. Eller ja, R:s bil. Så nu blire full fart mot vårt nya mål- ett hus! Spara spara spara. Dock har vi ingen bil så papi får agera taxischaffis till vi hittar en ny. Jag vill ha en volvo v40 eller 70. Varför inte gå all in på den svenska clichén?

Annars med Villiam.. han reser sig hela tiden o är skitstolt för att han kan. Vi har ändrat om i sovtiderna. Stenhårda på att han ska sova tolv timmar per natt. Så nu ligger han vaken i sin säng o gnäller. Men åtta prick ska han gå upp! Ändrade detta när jag märkte att sömnen på natten gick ner till nio timmar. Det funkar inte riktigt. Sen en lång sömn på dagen, då mår han som bäst!

Idag ska vi träffa Vanessa och T, flera veckor sen sist, imorgon ska vi hem till papi och tvätta (har inte tid att vänta på vår jädrans tvättstuga).

Föressten så satte jag igång iphonen igår efter den fått ligga i avfuktningspåsen. Gissa om den funkade? Galet, många säger att iphonerna är sköra, men inte min! woho! 2 minuter i vatten o den funkar ändå ;)


RSS 2.0