sjukhus hela dagen

Åkte då iväg i morse till MVC för glukosbelastningen. Fick dricka ett stort glas sockerlösning, uschisch som fick mig att bli yr och hjärtat rusade. Under de två timmar vi väntade gjorde vi inte så mycket förutom att ångra oss över att vi åkte dit. Både jag och R har svårt för att vänta, väldigt svårt. Provade spela skippo o uno, läsa bamsetidning men inget kändes bra. Fick till slut komma in till en underbar BM som skulle göra vanliga undersökningar på mig. Mitt livmodermått är nu 27 cm! Det har växt betydligt sedan förra gången och upptar hela magen nu. Julian mådde bra där inne, sparkade omkring, hög på socker. BM blev chockad över hur mycket han rörde sig. Hans hjärtslag låg på 150, oxå normalt. Mitt blodsocker låg normalt och järnvärdet var lite lågt men ändå på väg uppåt, så jag får fortsätta äta järntabletterna.

När vi äntligen fick gå ifrån MVC gick vi in oå sjukhuset o käkade en stor baguett, inte jättegod men maten behövdes, sen in på MVC igen för ett kuratorbesök som oxå gick jättebra. Skrev upp oss på föräldrakursen som ska starta igång igen.

Så det har varit en bra dag, trots 6 timmar på sjukhus. Imorgon är det nyårsafton. Smög ner till systemet innan och handlade alkofritt vitt vin. Hoppas nu det är gott.

Ikväll är det Victoria´s secret fashion show som gäller! Uppskattas av både mig o R ;)




På väg till MVC

Då är vi på väg till MVC. Är såå trött, somnade ganska sent igår och har inte fått äta sen tolv i morse. Maten är inte så farligt, men drickat är, jag som dricker så otroligt mycket under natten och morgonen. Märkte att jag faktiskt hade gått upp inatt o druckit.. Man kan ju inte göra något åt det sålänge jag sov, eller hur? ;) Ska göra glukosbelastning, se om jag har fåt graviditetsdiabetes. Tror knappast det själv, tog mitt blodsocker igår och det låg perfekt till. Det tråkiga är att vi måste sitta o vänta i ca 2 timmar på provresultatet, UTAN mat eller dricka. suck. Sen ska vi iväg snabbt o käka något för klockan 11 väntar kuratorn. Vi kommer sitta på sjukhus halva dagen och jag är inte så sugen på det just nu. Vill mest krypa under täcket igen.

mys på stan!

Två dagar i rad! Igår var jag tidigt ute med R:s mamma och farmor för att shoppa på mellandagsrean. Hittade inte mycket, trots att vi kollade en massa babykläder. Hittade bara en randig tröja till lillen, får lägga ut bilder senare. Båda damerna fråga hela tiden: Gillar du den här? Vill du ha den här? Vi blir bortskämda till max, men svårt när man har helt olika smak än dem.. Sen blev det en snabb vända till MVC och sen en fika på stan med mami på 261. Så mysigt.

Idag dårå. Gick o lade mig och läste Barnaboken, hittade en massa fina dikter och tankar som jag tänkte dela med mig av här lite senare när jag känner mig kreativ. Somnade, vaknade halvtolv av att M frågade om vi kunde träffas en halvtimme senare. Snabb tillfixning, sen ner på stan för fika. Myspys med de två små. Fick en bebis i knäet och gjorde klart för honom redan från början att han inte fick börja skrika. Han gick med på detta. Sen en snabb vända på mellandagsrean, hittade en svart halsduk till halva priset.

Ska hem till R:s farmor ikväll o äta varmrökt lax, mums! Bra omega 3 fetter där mami! ;)


vad man hinner med när man vaknat klockan 6..

Vilken morgon! Man hinner med en massa nyttiga saker när man går upp så tidigt.. Har hunnit dricka tre glas kalvin chokladmjölk samtidigt som jag satt och kollade på blocket (kan inte någon lägga ut ett gulliver skötbord!), kolla face, kolla bloggar och nyheter. Även skärt och kokat två paket fisk till Toulouse, som sprang runt mina ben i en halvtimme när hon kände den råa fiskdoften.. inte lika angenämt för mina graviditetsnäsborrar. Men snart försvinner väl lukten och den välbekanta julgransdoften och apelsin-nejlikordoften överväger (: När kattafan äntligen får fisk med rått ägg (som hon vanligtvis älskar) så passar inte det. nejnej, hon fortsätter att jama och luktar knappt på skålen. Hon hade inte överlevt som utekatt, bortskämda..
Har oxå hunnit med att äta frukost- rivet äpple med fil, mums. funderar på att gå o mysa i sängen med Barnaboken nån timme, annars blir jag väl hur trött som helst runt lunchtid..

första mardrömmen om graviditeten

Ja, då har man haft den.. Många andra har redan drömt om min graviditet, kompisar, svärmor m.m. Men inte jag. Men det var nog bara en tidsfråga. Drömde att jag var gravid som nu, var iväg på vardagliga bestyr och helt plötsligt kollapsade jag. Under tiden hade tydligen förlossningen gått igång eftersom barnet inte mådde bra. Barnet var jättesjukt så de höll mig neddrogad för att jag inte skulle möta och känna en massa. När jag väl vaknar upp ur ruset får jag veta att Julian var en flicka och att han/hon var sjuk och dog :( Låter kanske brutalt men så var det. Drömde denna drömmen vid tretiden inatt, varje gång jag slumrade till kom det upp bilder om det, vaknat med ryck och gråt en massa gånger. Till slut gav jag upp och bestämde mig för att gå upp från sängen. R försökte trösta så bra det gick men det är svårt att få bort ondra drömmar från huvudet..


Jag är i tidningen :S

City skrev en artikel om mig förra veckan, helt plötsligt ligger den på HD. Antar att den kommit ut i pappersform med. Intressant. ;)

Upp med tuppen idag, ätit mannagrynsgröt och duschat redan. Är lite trött, ögonen trillar ihop, jag skyller på sömntabletterna, de kräver att man sover 10 timmar. Ska iväg med R:s mamma och farmor vid tio tiden och handla på mellandagsrean! Se om jag hittar några fina, billiga bebikläder (: Sen ska jag iväg till kuratorn igen, halv tolv.

Hade en massa förvärkar igår och ont i fogarna, det berodde nog på dammsugningen och städandet. Maten hos mami igår var supergod. Åt en massa. Blev sugen på våfflor medan vi satt där, tog en runda till ct och stohandlade, var hemma halv nio och gjorde våfflor. Man får när man är gravid!

Dammsugaren..

Passade inte alls bra till min foglossningsrygg. Typiskt! Jag som trodde att jag skulle kunna börja dammsuga igen. Dammsugaren var sjukt mycket tungre än en vanlig, fick jätte ont i ryggen.. Dammsög bara nedanvåningen innan jag gav upp och satte mig i soffan med datan i knäet o en lussebulle i handen! Just det, dessutom har jag börjat äta sjukt mycket! Bir hungrig en timme efter jag ätit. Bra va? Hoppas bara vikten kan hållas nere nu när cravings börjar ta fart..

Nu

Nu är jag faktiskt trött på alla julgrejor och tomtar överallt. Ska sätta igång och städa med den nya dammsugaren tänkte jag. Tänkte oxå ta bort all julpynt förutom granen och ljusena. Granen hänger nog inte med till efter nyår.. Det är bara deprimerande att ha kvar allt. Fånleendet från alla tomtar, vet de verkligen om att de ska stoppas ner i en låda och inte tas fram förrän om ett år? Tror jag knappt, för om jag hade vetat hade jag inte haft det leendet..

Känner för att "boa" lite. Ska oxå se om jag kan fixa bland mitt smink (pust, har bävat inför denna dagen). Sen när R kommer hem från träningen ska vi sätta upp fina "tavlor" eller bokstäver som ska sitta i köket som vi fick från mami. Det är den sista touchen på köket, sen är den fulländad! Ska bara försöka hitta en diskmaskin med som papi har betalat i julklapp..

Sen ska vi hem till mami och bli bjudna på pytt i panna med det överblivna från julskinkan, mums!

Jag slänger in en "riktig" bild på den fårskinnsfällen vi/Julian fick från mami:




Annandag jul

Dagen efter julafton tog vi det mycket lugnt, jag städade lägenheten och fixade efter all julbestyr. Mådde riktigt bra för första gången på länge. Gick runt och mös med alla julklappar och julkänslan.
Gårdagen däremot var en helt annan historia..
R hade fått ett spel till ps3, som tyvärr var fel så vi var tvungna att åka ut till centan för att byta den. Vilket jag ångrade oerhört när vi väl kom dit. HUR KUNDE VI GLÖMMA MELLANDAGSREAN? pust så mycket folk där var! Det löste sig inte med spelet, men däremot så hade jag fått en tröja av R.s farmor som jag ville byta och gissa om jag hittade en kofta som jag tittat på innan på rean! Inom ramarna för den inbytta koftan fick jag en kofta och två par byxor till Julian! Jag älskar mellandagsrean.. en massa bebikläder som har gått ner i pris. Visst har pengarna trytat lite nu under jul men man måste ju passa på?
Hittade oxå en tröja som jag letat efter till Julian som är i samma märke som de andra vita kläderna som han ska hämtas hem ifrån på BB. På rean den med! helt perfekt! Jag slänger upp bilder på de nyinköpta kläderna:




Visst är tajtsen coola? Har tittat på dem mycket innan, tur att jag inte köpt dom, för nu hittade jag dem för 20 kr!


Och dessa underbara haremsbyxor! Älskar modellen på haremsbyxor, trodde aldrig att jag skulle hitta dom i bebistorlek, men det gjorde jag, det var sista paret och i storlek 56 OCH på rean, helt perfekt!


Och till sist koftan som jag hittade till mig själv. Underbar färg. Endast fyra knappar så den är öppen i magen, så jag kan ha den både under graviditeten och efteråt (:


Efter center syd köpte vi en fin, julig blombukett som jag komponerade. Sen åkte vi ut till farfar och Britt för lite julmys och middag. Mamma, pappa, R och jag. Har inte träffat dem sen jag blev gravid så det blev mycket oj och frågor om magen o så. Men det var hur mysigt som helst! Åt gott, (en massa som vanligt när man åker till äldre) ((ta lite mer, lite till och lite till blir man ombedd tid och otid)). Skrattade lite åt de äldres tjafs, ganska roande faktiskt och mami var på sitt värsta prathumör så det krävdes inte så mycket av en själv ;)

Åkte därifrån mätta och nöjda klockan åtta. Skulle egentligen bara snabbt inom R:s föräldrar men så blidde det inte! stannade där till efter tolv. pratade om allt och inget med båda, kändes som förr i tiden. trevligt. Satt o tittade på R som bebis. Så söt! Då insåg jag att det första UL vi gjorde var faktiskt likt R, och inte mig! den långa pannan tillhör både mig o R. Julian kommer säkert få värsta pannan ;) han var så söt som liten, mörka, guldiga lockar och tjocka läppar. Gulle.


Julians julklappar!

Jag vann (med lite fusk) en otrolig fleecepläd i julklappsspelet från Vinga of Sweden. mamma fick den egentligen men jag körde bebiskortet och sa att jag har letat efter en liknande, mjuk pläd till Julian. Den var så fin! En massa olika färger som kommer passa jättebra i Julians vagn. Tog ett foto på den:


Underbar, eller hur? Ni skymtar även tåspetsarna på ett par otroliga morgontofflor som jag fick från mami (:

Sen fick han en badtermometer av pappa från philips. En jättefin blomma som både funkar som badleksak och termometer. Fint att ha en sådan när man oroar sig om vattnet är för varmt eller sängen är för kall:


Av mamma fick han en fin, ekologisk fårskinnsfäll som passar perfekt i barnvagnen och som håller kylan ute och värmer den lilla ryggen (:


R hade också köpt en bebisrelaterad julklapp till mig, förutom Sonia Rykiel underkläderna jag fick. Nämligen.. ett 3/4D ultraljud! Helt otroligt, vi har diskuterat detta tidigare och han har stått fast för att det är för dyrt. Medan jag gärna ville smygtitta på Julians drag. Men sen höll jag med honom om att 1500 kr kunde man lägga på bättre saker. MEN jag fick en ändå! Woho. Den 5 januari klockan 11:15 ska vi få se på vår lilla knodd (:

Såhär fint kan man se sin bebis (:


Julaftonen!

Efter att R:s föräldrar gick började mami fixa middagen och jag satte mig för att klura på rimmen till julklapparna. efter ett litet tag kom en stressad papi.
Vi åt sillen först, det är mycket bättre att dela upp det i två omgångar, orkar man mera och det känns inte lika mycket. Man äter mest med ögonen.. Efter sillen blev det julklappsöppning! Klapphögen hade växt en del och det var nästan för mycket julklappar under granen för endast tre personer..


Jag blev så bortskämd så jag nästan skämdes.. Fick bubbelbad, tröja, choklad, våffeljärn, tavlor, reseneccesär, diskmaskin, epilator, hörlurar, familjespel, underkläder, kimono, handdammsugare, filt. Och en massa, massa mer. Hur ska man kunna tacka för allt? Och värre blir det väl till nästa jul när det första barnbarnet äntligen kommit ;)

  

Sen åt vi det varma, jag var ganska mätt fortfarande och blev trött i omgångar.. När vi skulle in med allt i kylen sen så hade kylen lagt av (?). eller, vi är inte säkra på om den lade av men det blev kalabalik. Mamma började ösa ut all mat ur kylen och lyckönska den kalla balkongen. Pappa var mer seg och tyckte inte att det var lika stressigt. Detta resulterade i ett litet julgnabb som jag låg på soffan och lyssnade med ett halvt öra på. det urartade till en diskussion i hur en kyl fungerade.. Till slut så fungerade den igen, slutet gott, allting gott.

Sen blev det ett halvt julklappsspel eftersom alla var så nöjda med sina presenter så körde vi inte en andra omgång. En otroligt mysig julafton blev det. Väldigt lugn med en massa prat och kärlek. Så nöjd!


Vecka 29

Nu har vi gått in i vecka 29!

Barnet:

37 cm och ca 1.2 kg. Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra. Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen.

Mamman:

Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn absolut inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen.


God Jul!

Vi började morgonen med nybakta bullar och lite julklappsöppning. Mami har kommit och snart kommer R:s familj. Ska dricka glögg, äta lussebullar och se Kalle Anka. Så mysigt!
Jag har gått runt och fotat lite motiv som får mig att känna julkänsla, hoppas ni med får det (:


Lukten av dessa..


Pepparkakor i fin burk


Julbordet dukat


Katten julbadad med röd rosett på. En julkatt!

God jul allihopa!

just nu..

Ligger jag och klappar Julian på ryggen.. eller om det är rumpan? Han verkar gilla det, trycker ut den så mycket han kan för att känna mina klappningar. Kan du inte komma ut nu min älskade? Vill hålla dig i famnen och berätta hur mycket vi älskar dig och hur mycket du fyller ut våra liv. För det börjar du verkligen göra. jag börjar känna lycka nu. Är det för att allt runt omkring har löst sig och nu är det bara du och jag, bara magen som är lite ivägen sådär.

Sitter i soffan och väntar på att R ska gå upp. Funderar på att börja rimma lite på paketena som ligger under granen. Slänger in ett foto på den!

Det börjar bli många paket därinunder. Antar att det blir mer efter mami och papi varit här och slängt av sina ;)

Jag sitter oxå och laddar inför dagens agenda - storstädning och Toulouses julbad. Hon berhöver verkligen bada, även om hon inte håller med mig. Jag lägger in en "before" bath bild:


Snart är hennes päls puffig och luktar gott samt har en röd rosett runt halsen (:

morgonkomik

Igårkväll, ungefär vid tiotiden somnar jag äntligen som en stock efter två happypiller..m En och en halv timme tidigare får någon smarting för sig att ringa mig. Tjudo i tolv!? Jag väntar barn och har sömnproblem? Jag nämner inga namn, papi.. Kom på den brilljanta idén att ringa och ge igen precis. satt och fnissade i luren några gånger innan jag lade på.. Men kom på att han jobbar nu, så det var inte lönt att de igen. En sak som inte är lönt - är att ringa mig mitt i natten..

Blev väckt av min  "älskade" fd barnmorska kvart över åtta. Hon är helt otrolig.. Skulle till kuratorn idag tjugo i tolv och hade löst det med allt julfix innan. Så ringer hon kvart över åtta, väcker mig och ber mig komma dit tre kvart tidigare. Aldrig tänker jag, för det första har jag lyckats kombinera julfixet med den förra tiden, för det andra ber hon mig stressa upp från sängen för att knappt hinna med att äta för att stressa till kuratorn. Och detta är den barnmorska jag hade innan, som vet om mina problem med stress och att min kropp inte klarar av det. Vilken idiot får man vara?
Dessutom frågade hon om man fick tag på mig via min mammas nr för tydligen har hon ringt dit med. Jag skrattar och frågar om hon inte fick en sur kvinna i telefonen eftersom samtalet kom så tidigt. Hon förskrade mig om att "nej, din mamma var pigg och glad, hon hade säkert gått upp tidigare". Sen lägger vi på. Jag skrattar lite åt detta eftersom jag känner mami, hon går inte upp så tidigt och hon är aldrig glad om någon ringer vid den tidpunkten heller. Ringer upp mamma och skrattar lite tillsammans åt den idiotiska barnmorskan.

Har även hunnit hoppa på R lite och lurat i honom att det är julafton och att jag vill ha mina presenter.. Han gick på det.. nästan.

magen goes nutts

Jag och R låg i soffan igår och såg en film. Helt plötsligt så bestämmer sig Julian för att go nutts.. Magen hoppade hit och dit och Julian tryckte ut sina små fötter och händer så man såg dem genom magen. När vi klappade på dem och masserade dem tryckte han ut dem ännu mer. Han gillade att bli klappad på. Det var så fascinerade och kul så vi bara satt och garvade åt honom. Det är kul att man märker att han vill ha vår uppmärksamhet och att han ville känna oss genom magen. Undra om han längtar lika mycket över att komma ut som vi gör?

bebisdröm

Inatt drömde jag om Julian. inte om han speciellt utan det var mer att jag satt och pratade med olika personer om honom, och alla hade fått för sig att han skulle heta Sebastian. Jag försökte förklara för dom att det var en Julian i magen, och inte Sebastian, men ingen trodde på mig. Funderade över drömmen i morse, den kanske ville säga mig något? Ska vi sätta in Sebastian som ett mellannamn? Julian Sebastian Milton? Det klingar inte.. eller? Ska prata med R om det när han kommer hem..





farmorbesök

Sov länge idag, de två happypillren jag tog igår måste ha verkat väldigt länge.. Gick upp, betsade de nyinköpta träramarna vi köpte i helgen, de blev inte alls samma färg som de andra, de blev mycket finare, så nu står jag inför ett dilemma. Måla dem fulare eller slänge de gamla? hm.

Sen kom R:s farmor på besök, hon hade julklappar med sig till mig, det börjar bli fullt under granen nu (:. Vi fikade på kaffe och lussebullar (mami, det behövs nog bakas fler lussebullar!) och snackade förlossning, bebis och uppfostran. Trivs riktigt bra med hans farmor, hon är så farmorig och mysig.

Nu ska jag sätta igång gossip girl s03 som jag började se på igår och ta det lite lugnt. Sen ska jag fixa lite här hemma, lite julstäd sådär, funderar på att ta itu med att skrubba spisen, pust.. När R kommer hem ska vi iväg och handla en massa, till djuraffären för att handla mat till Toulouse, till ÖB för att handla shampoo och penslar, till färgbutiken för att handla färg till Julians rum och till cg för att handla julmaten! Fullt sjå i eftermiddag!

Varning för deppinlägg: kroppsfixering

Har alltid gillat att ha kontroll. Speciellt över min kropp och min omgivning. Jag trodde att min kropp var odödlig och evigt ung. att jag aldrig skulle få hängtuttar (hej, vi ligger på magen!) Trodde inte att jag skulle gå upp så mycket under graviditeten (hej 7 kilo änsålänge). Finnar som gör fula röda märken som aldrig försvinner.. Och det värsta av allt - som jag mest har fruktat - strechmarks.. Fick ett par ljusa på rumpan för en vecka sedan. Råkade titta i speglen idag och såg att de blivit argt röda samt uppkommit några till. Visst, skönt att de är på rumpan och inte magen så kan man fortfarande gå i bikini men hur sexigt är det? Hej mammapanties. och hejdå sexiga underkläder och hejdå att någonsin känna sig trygg i sin egen kropp.

Men det värsta av allt, är att allt detta hade kunnat vara normalt och kännas normalt om det inte hade funnits en massa todosaker att göra och siså många kilo ska du gå upp, såhär ska du må och såhär ska du känna inför ditt barn. m.m. Alla dessa krav och vad som är normalt.
Är problemet att ingen pratar om sina problem/fel? Är det så att alla har perfekta graviditeter? Nja, tror knappast det. Problemet är människorna, att de inte är ärliga. Vilken tur att jag är det.

pysseldag

Solen skiner utanför fönstret och snön gnistrar.. Vaknade tidigt i morse för att ta upp den kilovis tvätt som hängt i torkrummet över natten. R bar upp det och jag hängde och vek ihop allt. Vilken tid det tog! Jag bäddade Julians crib och i rena farten bestämde jag mig för att rensa ut i garderoben (igen). har blivit så trött på alla de fina, små kläder som gapar mot mig varje gång jag ska välja.. Stoppade undan allt och kvar hänger några par jeans och en massa tunikor som jag fortfarande går i. Hängde även upp lite av Julians kläder som är extra fina (:
Tog ett par bilder på Julians nybäddade Pingu säng som jag lovade igår:





Så nu har vi en sovplats till lilla knyttet. Nu har vi någonstans han kan vara om han får för sig att titta ut. Känns tryggt. Men han ska ju stanna i magen länge, länge till..

Efter klädstöket däckade jag på soffan.. Har precis käkat grovt bröd med ägg på och tittar på förlossningskliniken.

Ska strax sätta igång med lite pyssel, vi köpte de sista träbokstäverna igår så de ska målas vita innan de ska sättas upp i bebirummet. Fast det behövs lite färg på väggarna innan dess med.. Ska nog sticka iväg ikväll och handla färgen.


anna ankas jul

Vet inte vad jag ska säga..
.. Jo.. Varför?

kommentarer

Föressten tack för era roliga kommentarer! Jag håller med papi och Madde om att de "sociala hängslena" ska byta namn till:
FK till Fördröjningskassan
CSN till Cyniska Sinnelags Nämnden

eller Maddes förslag:
AF: Arbetsförnedringen

Och Mimmi: Jag bjuder på det tipset, men tänk på att man bara får vara gravid när man har sådana krav och utbrott ;)


En lyckad shoppingdag!

Äntligen, äntligen, äntligen har jag haft en lyckad shoppingdag! (: Trodde aldrig att jag skulle orka springa runt i hundra affärer utan att tålamodet och krämpor skulle uppstå, men kors i taket! Dagens shopping blev väldigt lyckad!

Upp i ottan för att komma iväg till ikea när de öppnade klockan tio. Frukost där, hur bra som helst och shopping såklart. Handlade lite julklappar och sängkläder till Julian. Innertäcke, innerkudde, bäddmadrass och spjälsängsskydd. Det känns tryggt att ha köpt alla grejor till sängen, så lillfisen har nånstans att sova när han kommer (:

Sedan var väla nästa anhalt. Handlade lite julklappar till, julpapper, bokstäver på panduro som jag ska måla och sätta upp i Julians rum och ett Cocoa Butter Stick från Body shop för att motverka bristningar. Än så länge har det fungerat superbra! Inga bristningar här inte.. Namedroppar därför märket igen..



Sen bar det av till Babybutiken! Där handlade vi skydd för barnvagnshjulen när den ska rullas inomhus och ett ursött bäddset som jag har velat köpa hur länge som helst! En mörkgrått med märket Pingu. Har funderat på märket Laban med, men Pingu kändes mer personligare då både jag och R älskade det programmet som barn. Ska se om jag hittar en bild på nätet på det..

underbart eller hur?

Sen bar vägarna hemåt mot en dag av presentinpackning och tvätt.. Har inte tvättat på två-tre veckor. Yey, 7 fulla maskiner..

Har bäddad i Julians crib men håller på att tvätta bäddsetet. Ska ta en bild på hans fina säng så fort jag bäddat den färdig!


Gårdagen!

Jag missade att blogga igår tror jag.. det var fullt upp på eftermiddagen! mami kom och vi fick vår första julkänsla genom att leka tomtemor i köket (: Vi bakade en massa lussebullar och julgodis. Lussebullarna blev stora och fina, men trots att vi använde dubbel mängd saffran (se 70 kr endast för saffran!) så smakade inte bullar så värst mycket.. Vi bestämde att man måste ha spätt ut det i fabriken, saffran är ju trots allt dyrare än guld!

sen gjorde vi chokladpraliner, tre olika smaker: glögg med rom och mandel, apelsin (fast det blev grape, ännu godare!) och cornflakes. Mörk choklad, räckte nästan med att smaka en..

och inte nog med det! Vi lagade en urgod fiskgratäng med! mums. Så det var fullt sjå igår, somnade riktigt gott klockan halv tio med en happypill i kroppen.

.. och en positiv sak

jag är ju faktiskt tvungen till att göra ett inlägg med en positiv sak idag iallafall bara för att bevisa att jag inte är ett graviditetsmonster..
Sista dagen på praktiken igår innan julledigheten! Woho!
På sista dagen fick jag även beskedet: min praktiktid är räddad! Jag fick genom mitt förslag för att klara praktiken med godkänt i betyg! WOHO! Där har ni CSN och FK! Det finns inte endast förslappade studenter, utan även en krämpfylld vandrande hormon kan finna lösningar genom stort arbete.

utbrott

Idag hände en rolig sak. Var jättepigg i morse, gick upp med pigga steg och kände att världen låg för mina fötter. MEN detta vände snabbt. Den julmorgon jag hade hoppats på slutade i ett utbrott från min del vilket i sin tur medförde en puls som absolut inte ville sakta ner. Fick lägga mig och vila en timme innan den sjönk. Då funderade jag lite över hur dåliga hormoner jag överför till Julian varje gång jag får mina rasbrott. Han blir stressad pojkstackarn. Så nu kommer jag införa en ny regel. Ingen pratar med mig idag, för jag känner att avgrunden är nära..


avgrunden..

avgrunden känns nära.. jag har nu förlorat en av mina käraste vänner - shoppingen. Åkte iväg till Nova (köpcenter i Lund) med glatt humör eftersom jag äntligen skulle shoppa julklappar o grejor till mig själv! Efter x10tal provningar av jeans kände jag nästan mig som den bruden i knäckebrödsreklamen. Som skriker rakt ut och sliter sina strumpbyxor sönder.. Två jeans hade ingen strech i sig och jag hade kunnat gå upp ändå till storlek 45 om jag skulle kunna röra mig i dem, fem av jeansen var utsvängda (när det blev mode med utsvängda jeans för mammor?) tre av jeansen var för tajta runt magen (jag har inte så stor mage) ett par fick jag inte över vaderna (jag har världens dåligaste vadmuskler, de är lika smala som på en tioåring) och dessutom var nästan alla byxorna för tajta även upp i storlek 38-40. Efter ett antal utbrott i diverse omklädningsrum, ryggont, svettpärlor i pannan och svårigheter att böja mig dubbelt bestämde jag mig för en sak: det är inte fel på mig.
Jag har gått upp ca 5 kg under graviditeten och är i sjunde, snart åttonde månaden, dessutom var jag smal innan med. Jag är inte höggravid och jag har inte samlat på mig vätska så jag är inte svullen. Men ändå passar inte ett enda par jeans..
Jag gjorde ett test, tog ett par mammaleggings och provade. Dessa satt tajt och resåren i midjan var sjukt tajt så inte ens jag med ovanstående oproblematiska kropp fick på mig dom. Kan då någon svara mig: VEM ska ha på sig dessa kläder? Köper man verkligen mammakläder INNAN man har fått magen?
Jag hittade senare ett par leggings för vanliga döda som faktiskt var mycket bekvämare än mammaleggingsena.
Den största frågan som cirkulerade i mitt huvud vem i h-vete har provat dessa kläder, vem har sytt dem och vem anser att de passar en gravid kropp?


Virus?

Skulle in o uppdatera bloggen igen för ett tag sedan, då kom det upp en blå skärm och sen en massa text om att allt skulle förstöras, sen fanns det en nedräknare som tickade jättesnabbt, sen dog hela datorn. hm.. virus? Nu funkar datorn igen men man får lite panik..

Har precis kommit upp från ett skönt bad som jag o Julian unnade oss (: Efter en liten stund gick R upp och satte sig för att hålla oss sällskap. Skrubbade min rygg och planerade för dagen. Blir hämtad i Lund idag, skönt att slippa trängseln och förseningarna med tågen. Ska sticka till Nova och leta efter kläder till mig och julklappar. Har bara ett par byxor som passar mig nu och det är knappt. Vero Moda på Nova hade tydligen en mammakollektion, med förhoppningsvis snygga kläder OCH byxor! Ska försöka hitta lite julklappar med..

Tågen är inställda och försenade idag med, vi får se när jag lyckas komma till jobb.. Ska försöka göra mig färdig så jag kan passa ett tåg som verkligen går. Gårdagen var allt annat än problemfritt med tågen. Stod och väntade i Lund i 40 minuter på tåget. Gubben i högtalaren skyllde på "snökaoset". irriterad ifrågasatte jag detta i mitt huvud, vilket snökaos? Det har snöat fem cm och helt plötsligt blir det kaos? herregud, man får väl vara lite mer förberedd. Efter 40 minuters väntan är det någon smarting som kommer på att tåget ska byta perrong. Eftersom de två tidigare tågen varit inställda kan ni tänka er så mycket folk som ville komma på tåget. Det uppstår panik, folk springer till den andra perrongen.. Som gravid, trött i ryggen efter stående har man inget bra tålamod. Rulltrapporna lägger av och jag har en männska bakom mig som står och trycker KONSTANT. Mina gravhormoner kommer upp till ytan och artar sig med en magsugare och en sur kärring bakom. HA

Så jag ser fram emot morgonens resa till Lund..

klockan är 06:18

Och jag har hunnit med att tända julgranen och julljusen, dricka juice, kolla nyheterna och kolla runt på alla bloggarna jag följer.. Detta är inte friskt. Näsan rinner och jag nyser, är det en förkylning på gång? gärna inte.. Sitter o huttrar, det har inte blivit varmare i lägenheten. Får man bada klockan 06:18? Jag röstar på Ja, men bara för att jag är gravid.

Vecka 28

Idag går vi in i vecka 28!

Barnet:

35 cm och ca 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Detta hormon stimulerar till upptag av socker från blodet. Inne i cellerna ovandlas sockret till proteiner och fett. På så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker.


ännu en tidig morgon..

Gårdagen gick bra, kom iväg till läkaren, var på bra humör. Släpade en tung väska samt en dator plus mig själv genom snön mot sjukhuset. INTE lätt måste jag säga! Hade upp flåset rejält när jag kom fram.. Doktorn jag fick träffa var vikarie - och riktigt bra! Äntligen fick jag en bra mottagning och respons! Hon satte en helt annan diagnos än vad de tidigare läkarna gjort, oxy-nånting. Som var att vissa gravida kan få under v 16-26 en utsöndring av ett speciellt hormon som gör det svårare för blodkärlen att vidga sig. Detta bidrar till pendlande blodtryck, i mitt fall har jag väldigt lågt och när jag ställer mig upp blir det ännu lägre. Detta kan bidra till bristande sömn (javisst) och ett deppat humör (javisst). Hon menade oxå att det var övergående, hormonerna brukade försvinna efter 26 veckan.. så jag väntar.. Fick utskriven sömntabletter (?) och hon ville sjukskriva mig. Det ville inte jag, hade ju bara två dagar kvar på jobbet!

Jobbet gick jättebra igår, åkte ner på stan efteråt för att ta kort till intervjun (som kommer i city måndag-onsdag nästa vecka), sen stack jag hem. Blev utesluten från pulkaåkning, ganska besviken somnade jag i soffan. När R kom hem hade jag ingen lust att bli störd (ville bara sova) så jag gick upp o la mig. Somnade nog vid sju igår, och vilken sömn.. Har nog vaknat var tionde minut, varje gång ett litet ljud har hörts eller jag fått en spark. Hemskt. Kvart över fem gav jag upp sängvridandet. Jag börjar verkligen överväga sömntabletterna nu..

upp i julottan

mornin' allihopa i en tidig julotta. Gårdagen var inte min höjdpunkt på veckan om vi säger så. En förkylning på gång samt allt annat lämnade mig helt utslagen i soffan hela dagen. Orkade knappt upp för att äta. Jobbet var svårt att hinna med, förhoppningsvis tar jag igen det idag, lite nu på morgonen. Försökte gå o lägga mig tidigt igår för att orka med denna dagen, fast hela natten har jag bara legat o vridit o vändit på mig. Magen har gjort ont, varit törstig, R har pratat och jävlats med mig i sömnen.. Så när jag var vaken när klockan ringde 0600, gick in på toa och ser ett par nyskulpterade ringar under ögonen, undrar jag hur jag ska palla dagen.

Dessutom är det någon som har gått och skruvat ner alla element i lägenheten, ett enda har varit igång inatt och det är endast för det inte går att stänga av.. Det är säkert 17c i hela lgh, brr.. Vi kunde inte hålla ute frysgraderna inatt. Sitter fullt påklädd o hittrar.. Nu ska jag koka mig lite gröt!

julgranen!

satte på julskivor och började pynta för fullt. efter en massa sjungande, lite svärande (satans vad silvergranar är taggiga!) blev vi till slut färdiga med vår söta gran!
Lite julklappar blev även stoppa inunder.. kom då på att jag måste handla julklappar! (?) Har en del kvar..


en snabbis

Jag skriver en liten snabbis, har haft massor att göra de senaste dagarna och har inte prioriterat datorn.. Har sovit en del med för att palla med jobbet. Har mått mycket bättre de senaste dagarna!
Igår kom jag äntligen iväg till Lund, gick jättebra hela dagen att jobba, det var så skönt! När jag kom hem slängde jag mig i soffan..

Idag kom söta K en runda på god frukost och uno- och skipperspelande. Nybakade bullar, en massa pålägg och varm choklad sitter inte fel när snöslasket utanför fönstret susar förbi. Hon hade inte sett vår nya lägenhet och blev fascinerad över min mage (: Sen tog jag en liten powernap innan jag började jobba hemifrån. Hade en uppgift som hade deadline idag som jag hann med. Sen gick jag ner till IM kontoret i Landskrona för avslutning med tjejcafeet. Det var så kul, hade inte träffat tjejerna på säkert sex månadet, alla blev så paffa över min tjocka mage (: Vi åkte och bowla, jag valde att sitta bredvid och heja på.

Kom hem halv åtta, då stod min man iklädd endast förkläde (önsketänkande) och lagade en god middag till oss. Så skönt att komma hem till det! Han hade även satt granen i sin fot..

bebistankar..

Har inte pratat så mycket om min graviditet på sista tiden så jag tänkte uppdatera er lite! Känner mig som ni märkt fortfarande inte bra, men har en vecka kvar på jobb, så det ska väl gå an. Har börjat känna av foglossning mer och mer. Det har gått upp och ner, fick det ganska tidigt men nu börjar det komma riktigt onda, men däremot försvinner det ganska snabbt. Det kommer i samband med fysiskt jobb..

Sammandragningar har jag en del med, det kommer och går, vissa dagar mer än andra. Ofta när jag tar det lugnt. Fick en sammandragning för några dagar sedan som höll i i mer än en timme. fast då var jag under stress. dumt, väldigt dumt. Har även börjat få förvärkar, det känns liksom som en molnande värk i hela magen och ner mot höfterna och svanken. de kommer ganska snabbt och försvinner efter en halv minut ca.

Julian mår bra där inne, har sparkar omkring för fullt och väljer gärna konstiga liggställningar så fort han får möjlighet till det. Det värsta är när han kryper långt ner, känns som han ska ploppa ut, jag går gå som en pingvin ;)

Jag börjar fundera mer och mer på förlossningen. Känner mig lite mer osäker nu än innan men tror det beror på den olust och otillit jag känner för sjukvården just nu.. Hoppas att det blir bättre. Ville ju tidigt att mami skulle vara med, vilket jag sen inte ville. Men nu vet jag inte längre.. Vet inte om jag klarar av nu att förlita mig till bara mig och min man eftersom vi inte får någon utbildning överhuvudtaget pga svininfluensan har tagit bort föräldrrakurserna. Man vet inte heller hur tillgängliga sköterskorna är på förlossningen.. Jag kan ju ganska mycket eftersom jag har läst på, men R är inte lika intresserad så vi får nog se..

Funderar mycket på när han ska komma, är hundra på att han kommer tidigare än beräknat. Funderar oxå på hur han kommer att se ut, kommer han ha pappas fina lockar och färger?

I nästan alla situationer som jag kommer i nu tänker jag alltid: hur är det när Julian kommer? hur löser vi detta då? Tänker på alla mysiga dagar vi kommer ha, promenerandes ute i vårsolen. Alla myskvällar vi kommer att ha, familjen på tre.

För snart - då blir vi tre!


helgens bravyr

Igår var söta I här, fick en massa presenter, blir så bortskämd varje gång vi träffas (: Bakade en sockerkaka dagen till ära (eller egentligen inte, men hon är så duktig varje gång jag är där, så jag kan inte vara värre ;) ). En massa graviditetssnack, känn på magen, matlagning och snack om minnen om Egypten. Fan, det var mindre än ett år sedan, känns som flera år sen.

Varit sjukt sugen hela helgen på att sticka ut och festa, dansa, träffa folk. Pust. Fast det är inte så långt till sommarn! Då jävlar tänkte jag.. Men när väl sommaren kommer finns det nog andra cravings än att dansa hela natten lång. Vad sägs om en mysig kväll med huvudet på R:s bröst och Julian gurglande på magen. Hellre det. Jatack.

Vi vaknade tidigt i morse, myste lite och gick sen ner för att se att klockan bara var 8.. Satte på jultraditionen- The Grinch! Love that movie.. somnade halvvägs båda två, vaknade 11 och satte igång storstädning. I eftermiddags kom kusinen med sin man, koll på lägenheten, vit glögg, sockerkaka, julgodis och en massa tända ljus. Sen bar det av till mami som bjöd på urgod middag och mys.

Skickade precis iväg ett mail till mami och papi. det känns som julen kommer med stormsteg och jag ligger några steg bakom. Vad hände med julgranen tex? Vi ska fira jul tsm och har inte planerat något med mat. Så jag gjorde en matlista som jag ville ha och kom på den stora brilljanta idén att alla skulle få fylla på den och även skriva sitt namn vad de skulle köpa. Vilken bra idé nu under julstressen! ;)


dagrapport

Middagen igår var jättemysig, såklart äter man för mycket :/ Åkte hem och bytade om till mer bekväma kläder innan vi åkte ut till svärföräldrarna. Började titta på filmen "the Hangover" men åkte hem och tittade klart på den för tröttheten steg sig i rummet. Riktigt kul film!

Sovit ganska länge idag för det blev sent igår, ska jobba lite nu och sen städa undan lite här hemma. Funderar på att baka något med.. Sockerkaka? mums. I kommer vid lunch, ska bli så kul att träffa henne! Flera månader och en graviditet sen. Mycket att ta igen.

Jag vill köpa julgran nu..


stort tack till er

Just det, ett stort tack till alla era fina, värmande och stöttande kommentarer.
De värmer här i vintermörkret och skickar en tanke till er!


Noll inspiration

Ber om ursäkt för mitt bristande skrivande under några dagar! har inte haft någon inspiration över huvudtaget, allt har gått i snigelfart och all motivation jag haft har gått till jobbet.
Då har man klarat en vecka till, det ska firas! Blev intervjuad idag via telefon för tidningen city, så håll utkik! Det handlar om mitt engagemang i det ideella arbetet här i Landskrona för IM. Man kan kanske hitta det på citys hemsida med. Men artikeln kommer tidigast ut i mitten av nästa vecka.

Jag var hos kuratorn igår på MVC. SÅ skönt det kändes! Ska fortsätta gå där en gång i veckan och snart ska R oxå följa med. Det kommer bli en blandning av att hitta mina känslor, hitta min plats till en liten föräldrakurs (som tyvärr är inställd pga svininfluensan) så att R och jag är så förberedda som möjligt inför vad som komma skall.

Har precis kommit ut ur duschen, tog mig tid till en riktigt spabehandling - peeling, ansikte och kropp, hårinpackning och en riktigt insmorjning av kroppen. Sitter och myser i min mjuka morgonrock nu (: Varmt och gott.

Ikväll bjuder R:s föräldrar på julmiddag (utan julmat, var det bestämt!) det blir en ryggbiff på planka för min del. Det ska faktiskt bli mysigt även om det suger till i magen varje gång vi ska iväg på något sådant.. Men det håller på att bli bättre.

Denna helgen fylls av en massa möten och myspysmiddagar. Kommer att berätta för er senare (:

Just det - jag och min håriga dottri (katten) har verkligen bondat den sista tiden. Hon ligger ständigt bredvid mig och myser och är glad för all uppmärksamhet jag ger henne nu när vi är hemma hela dagarna.




Vecka 27

Idag går vi in i vecka 27!

Barnet:

Barnet är 32 cm långt och väger 1 kilo. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud.

Mamman:

Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen. Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänk på att böja på knäna och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?




illamående

Mådde mycket, mycket bättre i morse. Men vid nio tiden blev det värre.. Kallsvettningar, yrsel, illamående. Låg på golvet i vardagsrummet innan jag kunde ta mig upp till soffan, snabbt in på toa för att spy (?) (första kräkningen under graviditeten) sen var jag så mör och illamåendet så överväldigande så jag fick gå o lägga mig.
Vaknade ett par timmar senare och kände fortfarande yrsel och matthet i kroppen, sitter nu och försöker jobba. Fan vad jag kämpar på här hemma. Ska verkligen försöka ta mig ut i eftermiddag till jobb. Pallar inte att vara så begränsad. Ska försöka men har R som backup om det kommer över mig igen.. Måste försöka få i mig någon mat, vågar nästan inte, gissar på att det kommer upp igen. Ge mig kraft!


Piggare

Känner mig faktiskt piggare idag, det krävdes två dagars flexibelt vilande för att ta igen.. Fast det krävs att jag är piggare idag. Måste jobba en del hemma för att ta igen ett par timmars sjukdom. Ska iväg till kuratorn på MVC halv tolv, ska bli skönt att prata av sig lite, plus att jag inte är för deppad idag så hon sätter nog ingen stämpel på mig :P Ska sörföka få någon på MVC att ta HB värdet på mig igen pga kollapsen jag fick i förrgår..

Sen hem igen, jobba. Och sen iväg till IM-lokalen i Landskrona vid fyra. Har vår sista aktivitet för HT ikväll, ska iväg och spela minigolf, så kul! (:

 

 


soffan har blivit min arbetsplats, matplats och sovplats.

Kämpat för fullt med jobbet idag. Lyckades jobba fyra timmar, om inte en del mer. Känns skönt. Är det nu jag ska sätta mig i soffan och vara nöjd? Armarna har börjat domna vilket är ett resultat av för mycket datorsittande..
R håller på att borra i våra väggar, blir så stressad och mår dåligt av ljudet. Funderar på att gå upp och ta mig ett lugnt bad..

Papi var här en runda idag med. Jättemysigt. Han kom med bullar och små presenter till mig (: Han fick även känna för första gången när Julian tumlade runt där inne. Det verkar vara en häftig upplevelse för dom som känner på magen..

Just det, har inte orkar skriva innan men vi köpte spjälsängen i förrgår! En vit gulliver från ikea, med en tjock RIKTIG sultanmadrass. (hittade den två månader gammal på blocket, i love blocket ;), är så glad att vi inte behövt vara med i slit-och-släng-världen):



Nu fattas vi bara denna: Gulliver skötbord




Nedräkning

Nu är det bara 100 dagar kvar tills Julian kommer enligt bräknad förlossningsdatum. Känner dock på mig att det bli lite tidigare. 100 dagar är ca 14 veckor, ca tre och en halv månad.. Galet!

Vi längtar efter den lille ska komma ut, de senaste dagarna har jag funderat mycket hur han kommer att se ut. Kommer han ha pappas mörka hår med guldtoner och hud? Kommer han ha mammas ögon och pappas läppar? Hur kommer han att vara? Lugn, skrikig, glad? Han får se ut precis som han vill bara benen sitter på rätt ställe. det ska bli kul att lära känna honom! En helt ny människa som ligger och tränger i min mage nu, men om några månader kommer han ut och hälsar på. För alltid. Vår lilla bebis (:

Ännu hemmajobb

Igårkväll hade jag känningar hela kvällen. Nu i morse med. bestämde mig för att stanna hemma och jobba istället. Hoppas det var okej? Kroppen känns helt uttömd, matt, trött, skakig. Jag måste ge mig fan på att klara av att jobba mycket idag. Jag har inget annat val. Hatar detta. Vill ju jobba som en normal person!

Föressten så har jag bytt BM nu, känns riktigt bra. Ska inte träffa henne förrän om tre veckor. Samma som min mami hade när jag låg i magen. Bättre lycka denna gången!

Kom inte iväg..

Kom inte iväg till jobbet idag.. Gick upp i vanlig ordning, duschade, åt o fixade till mig. Skulle hinna med bussen, men hade ganska bra med tid på mig. Öppnade ytterdörren, då slog det på, världens yrsel. Fick nästan slänga mig på hallgolvet för att inte trilla ihop som en hösäck.. Låg där ett tag innan magen började knorra, fick springa till toaletten, kändes som en hemskt matförgiftning, satt och kallsvettades, låg på badrumsgolvet och satt på toa omvartannat.. Kunde inte sitta upp länge perioder. Hade känt av hög puls under hela morgonen men trodde inte att det skulle komma så akut.. Låg på badrumsgolvet i en halvtimme för att svalka mig medan pulsen var skyhög. Fick bestämma att inte åka till jobbet idag. Hemsk uppoffring, gått upp tidigt, fixat till mig, planerat mat m.m. och sen får man ge upp i dörren. Kröp till soffan, meddelade jobbet, somnade. Sen vaknade jag- för en timme sedan. 
Vaknade flera gånger under tuppluren men ögonen orkade inte öppna sig, så somnade om igen..

Detta är helt otroligt, vet inte hur jag ska klara av ett riktigt liv? Precis när man ska iväg så strejkar kroppen, det är något som inte stämmer! Det stämmer verkligen inte. Det är precis som att kroppen kommer i chock, när detta händer och efteråt måste den återhämta sig. Jag menar, det finns inget annat bra alternativ att efter en lång natts sömn och efter ett "anfall" kunna sova i fem timmar till.. Blaha, hatar detta. Kan det inte träda fram en snäll doktor som bryr sig om sina patienter och som vill komma till punkt med detta? ;(

Andra advent!



Idag är det andra advent, julen närmar sig med stormsteg!

Detta firade vi med det sista julpyntet, nu kom alla tomtarna fram!


Mysigt fönster med adventsljustake, tomtar, ljusstakar och glitter!


Helgen..

Igår stack vi till ikea Malmö (vilket inte var ett bra val) Vi var tvungna att köpa en del grejor till lägenheten som vi känt har fattats, bland annat förvaring, galger, toalettsits i trä och spegel. Hittade allt vi var ute efter (: Tyvärr så blev jag dålig inne på ikea, hade en massa förvärkar som jag gick och kampades med. Det blev lite grinigt emellanåt då jag fick vika mig dubbel för att inte skrika rakt ut.. Detta blandat med foglossning var inget hit. Ingen ikea innan Julian kommer!

Efteråt åkte vi till Lund eftersom min kusin med man hade bjudit oss på middag. en god middag, massa snack, presenter som bytades och foton som tittades på. Riktigt mysig kväll!

Idag har det varit en typiskt söndag, vi har städat och fixat här hemma och sen blev vi bjudna på middag hos R:s farmor. Stannade ett tag, blev gödda flera gånger om och spelade uno. Riktigt lyckad kväll!

Sitter o tittar på en dokumentär om sexlingar med tårar i ögonen. Helt otroligt.

Slänger in en bild på en söt Toulouse vi hittade i morse (:


frallor!

Sitter och väntar på att mannen ska komma hem.. Med frallor! Är så jvla sugen på det. Det har jag iofs varit i flera veckor. Han fick samma uppdrag förra helgen men kom hem med något som hette ciabattabröd som man gör i ugnen, inköpt på lidl som smakade deg. Får se om vi har bättre lycka denna morgon..



Igårkväll gick vi runt på stan och skulle shoppa lite. Men när jag kom ner var jag inte alls sugen utan hade mest ont i magen som drog ihop sig hela tiden. Men det blev ändå lite julklapppar som inhandladet samt en present till kusinen för kvällsmiddagsbjudningen. Sen tog vi en fika på Maddes trots mina invändningar. När vi kom dit besannades mina förutfattade meningar, det har blivit en fritidsgård med en massa ungdomar som inte har någon annan stans att vara.. Tror att vi bojkottar det stället framöver (förutom att det är det bästa stället för en fika med barnvagn).

Sen åkte vi hem o åt, och tittade på en massa avsnitt av Sunes jul. Somnade i soffan och stannade kvar där för att få en lugn natts sömn. Vaknar av minsta lilla, därav R:s regelbundna snarkningar, vändningar och kliningar. Sov som en stock till halv sex, vingbruten gick jag upp o la mig i sängen istället.

Sonia Rykiel underkläderna

Nu nu nu har de äntlige släppts! Sitter på H&M:s hemsida och försöker klicka mig vidare.. det går inte, servern är full. Fan, H&M med sina massvis med pengar hade väl kunnat uppdatera den lite så fler än 10 000 kan vara inne på den samtidigt? de måste väl förstå att det blir ett otroligt tryck när de ska släppa en kollektion en viss dag, en viss tid. Blaha på dem. Men jag fortsätter..


Efter en kvart..

Nu är de här mina! De kommer v.50, lagom till jul (:

    

Samma som mamma

Julian har likadana joggngbyxor som mamma (:


Jobbjobb.. och kvällen!

Har hållt på o jobbat hela dagen. Bland annat småuppgifter men även en uppfräschning och uppdatering på Move It bloggen som jag administrerar. Om ni är intresserade hittar ni den här: [email protected] Börjar bli riktigt nöjd med den, men man kan hela tiden sitta och fixa o trixa med den. Det som är så kul med blogspot! Gillar inte blogg.se alls längre..

Ska uppdatera en blogg på IM:s hemsida, sen ska jag ta uti med tvätthögen som R tog upp i morse. Sen ska jag slänga mig i duschen innan vi ska ner på stan.

Det ska bli mysigt o lulla runt i ett mörkt Landskrona med alla de julpynt som lyser upp i skyltfönsterna.. Ska handla en liten inflyttningspresent till kusin, eftersom vi har blivit bjudna på middag där imorgon. Tänkte även försöka hitta små julklappar tll julklappsspelet som är ett måste varje jul! Det ska helst vara något fånigt men ändå funktionellt.. Sen blir de väl en fika på espresso house innan vi drar oss hemåt för att laga fredagsmiddagen!

Uppdatering för magen: Livmodern har strejkat idag, ömmat och dragit ihop sig en massa. Man blir lite orolig, Julian måste ju stanna där ett tag till! Armarna är för övrigt avdomnade med, det blir väl bättre när jag slutar sitta i soffan med laptopen på magen och axlarna uppdragna.. Blodcirkulationen funkar inte riktigt längre. Och Julian sparkar på som vanligt där inne. Visar att han lever.

Nya tavlor!

Igår kom R:s farmor och farfar förbi och lämnade en tavla som vi hade önskat oss:



Vi har även själva köpt oss en lite tavla som nu hänger i trappan:



Blir så fint när man får upp lite på väggarna.. Nu fattas vi bara en stor tavla el dyl att ha på den stora väggen i vardagsrummet.

Sitter o dricker Oboy till frukost, perfekt. Ska sätta mig o jobba lite strax, ska bara få bort sömnen ur ögonen ;)

Vafan Singing Bee (och Katrin)?

Satt och lugnt och skönt och tittade på Singing Bee igår på trean klockan åtta.. Anledningen var att Katrin Zytomerska var där, följer hennes roliga blogg och missar inte ett tillfälle att se henne live. Hon kom ganska långt och fick frågan var hon skulle skänka sina pengar: " Mamma pratade om en jättefin grej för några veckor sedan, ett getprojekt där man köper en get som ges till en kvinna. Denna get försörjer familjen och när denna get väl får barn ges dessa vidare till andra behövande kvinnor, verkligen ett jätte bra projekt.. Men jag kommer inte ihåg vad organisationen heter". Programledaren: "Ja! Jag vet precis vad du menar, köpte en sån i julklapp förra året, men jag kommer inte heller ihåg vad organisationen heter".

Jävla obildade människor, vet ni hur bra reklam detta hade varit? Självklart är det IM, Individuell Människohjälp som har kommit på denna roliga och nyttiga idé. Mitt jobb. Där lokalkontoret ligger i Lund och är inte så allmännt känt förutom i Skåne. Men om det hade name-droppats på singing-bee, ja tro mig att fler hade kollat upp det. Hmpf. Vi får ge igen för dessa kvinnors totala blackout och gå in på: http://shop.manniskohjalp.se/ och shoppa loss!


Idag går vi in i vecka 26!

Barnet:

Ca 30 cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Den långa elastiska navelsträngen kan vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas ändå inte. I navelsträngen finns det 3 blodkärl. Det ena transporterar blod till barnet. De två andra för bort slaggprodukter från barnet.

Mamman:

Om du är ledsen, har lite för bråttom eller stressar märker ditt barn det eftersom barnet reagerar på de stresshormoner som din kropp producerar. Blir du skrämd av något kommer barnet att reagera på adrenalinet som förs ut i ditt blod. Alla dessa ämnen når barnet via blodcirkulationen runt moderkakan. Men det reagerar också på din glädje, när du trivs och mår bra. Endorfiner och andra ”måbra-substanser” når på samma sätt fram till barnet.





hemmafru

.. har jag lekt idag. Det blev fem överfulla maskiner som till min fasa senare visade sig inte fick plats i torkrummet. J-vla tvättstuga.. Ge mig en tvättmaskin och torktumlare här uppe istället! Nu har vi underkläder upphängda i hela lgh (hur mkt kallingar kan en kille använda egentligen?)

Har arbetat i några timmar idag och planerat mat för idag och imorgon. Idag blir det krov stroganoff, mums, är sugen på ris. Imorgon blir det biffar med potatismos och champinjonsås. Mums det med. Skickade iväg R för att storhandla..

Håller på att leta diskmaskin på nätet. Ett stort måste eftersom detta hushållet har svårt för att ta uti med disken. Funderar på att införskaffa mig några sådana möss som askungen har.. Har hittat en fräsch rostfri diskmaskin från Siemens, tyvärr med en bula, men det drog ner priset rejält. Bulan har ju inte något med funktionen att göra?

Här skulle egentligen en bild på diskmaskinen ligga, men tydligen ville den inte det.


hemska

Hemsk, hemsk natt. Utbrott, frustration och ledsamhet hela natten. Vaknat av tårar och sparkar minst tio gånger inatt.. Vf är det såhär och varför känns det så hemskt? Ge mig min drömrelation och drömgraviditet för snart orkar jag inte mer.

det blev ingen kurator idag, om jag hade kommit dit i morse så som jag såg ut hade hon nog skrivit in mig på hispan.. man behöver ju inte visa sig galnare än vad man är.. Gick och la mig igen och sov till halv elva.

Ska ner och se om jag kan börja tvätta, vi har har minst sex maskiner.. Sen ska jag börja på att jobba.

Sonia Rykiel pour la H&M

Precis tittat genom kollektionen sonia Rykiel gör för H&M med säljstart i helgen. Helt underbara underkläder. Villhavillhavillha!
Ge mig detta i en vit låda med sidenband på..

Önskelista:

                




Perfekt julklapp! *blink


superhjälte

En sak som jag har glömt nämna, som jag har märkt, är att jag har fått egenskaper likt en superhjälte nu under graviditeten! Luktförmågan har höjts säkert x5. R och J skulle hämta mig en kväll för några helger sedan. Satte mig i bilen och sniffade och sa: Vem har ätit McDonalds? ;) Gissa om de blev paffa, försökte ljuga bort det, men inget går att undvara en gravid kvinna!
Igår när vi var ute och gick sniffade jag i luften och kände lukten av nyårssmällare, vilket R inte kände. Minuter senare hörde vi några stycken smälla av säkert 500 m ifrån oss ;)

Kalla mig för superhero Bloodhound X ;)

bitar på plats

Kom iväg till jobb vid tiotiden, jobbat i fyra timmar, ganska lagom. Fick gå genom min mail (säker 100 nya medd). Fick många roliga, lätta arbetsuppgifter som jag kunde ta med mig hem och göra resten av veckan. Det blir nog lite mer jobb än 25% men så länge jag slipper asa mig upp från soffan och göra dom så funkar det riktigt bra. Ska bli så kul att ha saker att göra som känns viktiga, att jag åstadkommer något. Min home-shopping under sjukskrivningen började gå lite utför.. Därför känns det som bitarna har fallit på plats nu.
Det var kämpigt idag, fick brottas med hjärtklappning på väg till jobb och en total utmattning på kontoret. Trodde faktiskt inte att jag skulle känna av järnbristen idag, det blev en liten besvikelse.
Men det räcker med lite vilja och mental omboning för att klara det.

Julians dag har varit väldigt innehålleserik. Han fick följa med på det gungande tåget, lyssna på alla röster runtomkring och sparka loss så fort mamma satte sig ner i kontorsstolen. Han fick även sin fot kittlad av mamma när han stretade ut den genom magen. Efter maten blev han lite lugnare några minuter men under resan hem fick livmodern en sammandragning som han inte gillade. Han fick mycket mindre plats vilket han blev irriterad på så därför sparkade han så mycket så att hans boplats skulle bli större. Nu ligger han och sparkar ikapp med ljudet av tangenterna.. Snart kommer pappa hem och pussar på honom. Inatt ska han få vaggvisor sjungna för sig för att han förhoppningsvis ska kunna somna lättare.


Svar på kommentarer:

Madde:
Tack för dina fina kommentarer och dina tips. Känns jätteskönt att höra hur det var från någon annan (att du kommer ihåg graviditeten så bra!) Nej sådana finurliga tips såsom att sjunga för honom har vi aldrig fått från BM, och det är sånt man vill höra! När vi satt i väntrummet igår så kom en annan BM och ropade upp en kvinna, direkt när hon ställde sig upp sa BM: "men gud vilken fin mage du har!". Då kände jag att jag nog skulle byta. Delvis för att få stöttning och raka svar på det man frågar utan ett: "det är så det ska va när man är gravid!".


Tidig morgon

Det blev en lååång natt och en tidig morgon. Detta på grund av att jag har en boxare inne i magen.. Vet inte hur många gånger jag vaknat inatt av hårda sparkar. Det har inte varit riktigt lätt att somna om när hela magen rör sig från sida till sida.. Ge mig en hel natts sömn! Bebisen i magen vänjer väl mig vad som komma skall..

Ska strax sticka till jobb, det blir nog ett par timmar där idag för att ta igen allt. Antar att jag kommer att vara helt slut när jag kommer hem så detta är nog det enda inlägget för idag ;)

Jobb imorn!

Ska äntligen börja jobba igen! Ska bli riktigt, riktigt kul att ha något att göra. Mina väldigt snälla handledare har gått med på att jag ska jobba utifrån min egen kapacitet och under de dagar jag orkar. Perfekt. Så jag ska in till Lund vid tio imorgon och gå genom (troligtvis) den meterlånga inkorgen..

Jag och R tog en promenad ner till stranden när han kom hem från jobb. Väldigt kallt, men med två par byxor, mössa, vantar, halsduk och tjockejackan blev det en underbar promenad. Så skönt!

Ska strax äta lite fiskgratäng, inte för att jag är så hungrig, men ändå.

Har även bestämt mig för att vi ska byta BM. Ska träffa kuratorn på torsdag så hon kan troligtvis hjälpa mig med det. Pratade med mami om det och hon tyckte oxå att vi skulle göra det. Både hon och M har haft en jättebra BM som jag ska fråga om jag kan byta till. Ganska kul att ha samma BM som när jag låg i magen (:

BM besök

Idag har vi varit hos vår kära BM. Mitt järnvärde har ökat från 101 till 113, woho! Tabletterna hjälpte tydligen! Blodtryck 123/70, perfekt. Julians hjärta dunkade i 140. Han mådde också mycket bra. Min symfys-mått var 23 cm. Alltså livmoderns storlek, vilket var perfekt för den veckan jag var i. magen är normalstor (: De fick även ta ett blodprov till blodgrupperingen eftersom jag har en ovanlig blodgrupp kan jag bilda antikroppar mot bebis om han inte samma som mig. Men förra provet såg bra ut, så det gör nog detta med!
Nästa besök om ett par veckor ska jag göra glukosbelastning.

Överlag så gillar jag inte min BM, blev irriterad flera gånger om pga hennes konstiga frågor. Hon frågade mig samma sak som hon gjort de tidigare veckorna och ansåg att jag skulle börja jobba 100 % direkt igen. Jag meddelade henne samma sak som innan och tillade: som jag tidigare har sagt. Blev riktigt irriterad och det märkte hon, hon började vrida och vända på sig.. Sen lade hon till: Ja, du vet att FK kanske inte ens accepterar din sjukskrivning. Jag: Jaha? På vilket sätt hade jag kunnat göra detta annorlunda om jag inte har mått bra? Riktigt jobbigt besök, funderar på att byta BM.

Fick en tid på torsdag till kurator. BM ansåg att jag skulle prata om min "stress" med henne. Jag anser mest att jag behöver prata av mig lite. Berätta om mina känslor, som inte alltid står rätt till i förhållande till att vi snart ska ha barn. Ex. Julian höll mig vaken hela natten pga sina sparkar plus sammandragningar. Jag blev så frustrerad så jag visste inte vad jag skulle bli av. Ångerkänslor kommer tillbaka när sparkarna gör ont och när man inte blir bemött på rätt sätt. Ska bli skönt att prata med någon om det.

Träffade även läkaren, blev sjukskriven 75% denna veckan och 50% resterande veckor framöver innan jul. Känns bra. Kommer att jobba en del hemma och min snälla handledare erbjöd att jag bara skulle åka in till jobb när jag orkade, alltså inte ha några fasta tider eftersom ena dagen mår jag bra, andra inte. Så det känns mycket positivt.



RSS 2.0