snuttar

Gulligt eller hur (:


måndagsklabb med idioti

Denna dagen har inte börjat bra..
Har försökt fixa allt till FK och försökt fixa allt med jobb framöver. Har praktik i tre veckor till och vill gärna börja jobba så smått nu. Känner mig lite bättre men kroppen är fortfarande väldigt oberäknelig. Ska försöka jobba så mycket som möjligt hemifrån så att jag slipper få morgonkollapserna.

Vände upp och ner på hela lägenheten för att hitta mitt sjukintyg som skulle skickas in idag. Hittade inte det! Blev så otroligt stressad och kände att allt var kört. Fick inte tag på R heller för jag kände på mig att han hade ett litet finger med i spelet. efter två timmar ringde han och sa att han hade plockat undan det och lag ti sin mapp. SIN MAPP? Varför lixom? Fixade med papperna.

Sen ringde min BM. Ska dit imorgon för den vanligt rutinkontrollen i vecka 25 och eftersom min sjukskrivning går ut idag ville jag gärna komma i kontakt med en läkare för att få en sjukskrivning och kunna börja arbeta 25 %.
Såklart är han fullbokad och min BM ifrågasatte varför jag inte kunde börja jobba igen. Det är precis som man måste vara döende för att de inte ska ifrågasätta. Om jag ska vara ärlig så är faktiskt det som har varit det jobbigaste under graviditeten. Att övertala sjukhuspersonal att jag faktiskt inte mår bra. Bara de hade vetat hur jag är i vanliga fall, hur mycket jag älskar att arbeta och ha mycket bollar i luften. Det är precis som de tror att jag älskar att sitta hemma och inte ens orka gå upp ur soffan. det är på gund av deras misstänksamhet man känner att man är en urusel människa som är förslappad och är hemma för onödiga saker. Jag kommer troligtvis att få ett anfall på dom imorgon om de frågar konstiga frågor.
Jag menar, vad vinner jag på att vara hemma? Jag missar min praktik, min utbildning och mina betyg. Jag får inte pengar från FK, alltså inte staten utan jag går fortfarande och får csn stöd som är ett lån ska JAG måste betala tillbaka. Trodde dom inte att jag skulle jobba om jag verkligen hade kunnat?

Det blev ett väldigt deppigt inlägg idag. Är bara så trött på detta tillståndet och vilka idioter man möter på vägen.

Söndagen

Igår var vi iväg och handlade en massa. Hittade massa fina saker till Julian:
- sex par strumpor (så små!)
- insektsnät till barnvagnen
- två nappsflaskor
- nappar
- haklapp
- joggingbyxor
- bröstpump (till mig dock men det känns som skönt att ha hittat en, så att R också kan mata en gång om dagen)
- matstol som man sätter på bordet (eftersom vi har barbord var detta det enda alternativet)

Vi köpte säkert mer, men det är det jag kommer ihåg nu! Handlade även lite julklappar och en massa saker till hemmet.

Kvällen igår var jättemysig, jag julpysslade lite, fixade vår adventsstake, tände den och satt och packade in julklappar i några timmar. Samtidigt tände vi ljus i hela lägnheten och såg på Ensam hemma 1. Julmys!







Julpyssling

Idag har vi haft en urmysig lördag, känts som en söndag. Vi städade hela lägenheten, vilket verkligen behövdes. jag tvättade tygkudden som satt i babysittern. det tog ganska lång tid. Om jag hade vetat att den var så skitig och att det tog så lång tid att få den ren, skulle jag aldrig ha köpt den. Vattnet blev helt gult, uschi. Men nu är den ren och fin och ser ut som ny!

Sen äntligen julpyntade vi här hemma, satte upp alla julsstakar. Vilken känsla det blir! Sen kom mami och papi och vi fick en massa presenter! Vi fick fyra julblommor, julchoklad, chokladkalender och en vattensläckare! Har inte nämnt det tidigare, men sen det brann i vår lgh när jag var liten är jag livrädd för eld och barndvarnare. Har alltid velat ha en släckare och nu äntligen fick jag en! En stor krabat som står under trappan och utstrålar trygghet. Härligt!

Toulouse fick oxå en present, en sån tunnel som dagis hade när man liten, fast för katter. Hon blev jätteglad och visste direkt att det var hennes. Så sprang hon ut och in och runt i den. Jättesöt är hon (: Fast hon gillade faktiskt förpackningen till brandsläckaren bättre. Ska försöka ta en bild på henne när hon ligger i tunneln till senare.

Papi hade "bakat" en jättegod kladdekaka som vi åt. Tände ljus i hela lägenheten och satt o mös. Helt underbart.

Har precis målat på mitt nya röda nagellack, mycket fint, ska hoppa in i duschen strax och sen krypa ner i sängen. För morgondagen börjar i ottan och håller på hela dagen. Kan tyvärr inte erkänna vad vi ska göra, lite privatliv måste man väl ha! ;)


Julmiddagen

Gårdagen blev delvis mycket mysig! Fixade till mig, och kände för en gångs skull att jag faktiskt hade lyckats bra (: Under hela min graviditet har jag inte känt att jag varit fin nog någonsin. Så det har lixom inte känts lönt att fixa till sig. R har blivit van vid joggingbrallor och en stor t-shirt ;) Träffade J på stan för en fika och lite shopping. Handlade en jättefin grålila tunika som passade perfekt till min stora mage, ett svart (efterlängtat) mammalinne och ett rött nagellack. Sen satt vi i ett par timmar o fikade på espresso och snackade om allt och inget.


Såhär såg jag ut igår, minus de creepyiga ögonen ;)

Blev sen upphämtad av R för att ta tåget till Hbg. Vi åt julmiddagen på Svea. Väldigt dumt val. Att sitta i en trång lokal med en massa värme och ingen luft, samt en massa lukter av julmat samtidigt som golvet under sig gungade.. Med min dåliga balans och graviditeten var det ingen bra kombination.. Men det var god mat, med lite mindre gott sällskap. En sak som kan göra mig flyförbannad är.. Jag har varit sugen på vin hur länge som helst och sett fram emot ett alkoholfritt alternativ under julmiddagen. Men denna liksom alla andra restauranger vi har varit på, har inget sådant. Dumt, väldigt dumt. Funderar på att göra någon sorts demonstration för oss som inte dricker alkohol. Jag menar, vill vi verkligen dricka juice till en god middag? Hmpf.

 Vi gick sedan vidare till marina plaza där jag fick en urgod alkoholfri drink. Det blev (efter mycket övertalning) en kasedans med R till Elvislåtar. det var ganska mysigt minus R:s taktkänsla.

Fick en liten tankeställare igår. Bara för att jag är på smällen blir jag behandlad så annorlunda än tidigare. Nästan som en spetälsk. Fick det konstaterat igår hur synd det var om mig att jag inte kunde dricka (eller enligt dom att jag inte hängde med i snacket) på grund av graviditeten. Blev även åsidosatt eftersom jag inte uppskattade att vissa samtalsämnen bara maldes om och om igen. Fick även konstaterat att när barnet väl har kommit, då minnsann kan jag ha kul igen. Hallå? Inte konstigt att man till slut satt tyst som en mus och bara önskade sig därifrån. Så när våra middagskompanjoner hade kollat fel på tåget så vi skulle ha stått och väntat på knutan i en timme till fick jag nästan ett slaganfall. Sängen var väldigt efterlängtad när vi väl kom hem.


Dagens schema

Oj, vad tiden flög iväg! Sov länge idag med, så skönt. R blev ringd och väckt i morse ungefär samma tid som han skulle vara på jobbet. Stressigt uppvaknande..
Ska käka lite frukost (grovbröd med keso,mums!) och diska lite (igen) eftersom vi lagade mat igår med och jag verkar vara den enda som diskar nuförtiden..
Sen tänkte jag lägga en ansiktsmask, fixa naglar och lite annat, skämma bort mig själv helt enkelt. Tänkte ju även städa av babysittern som vi köpte igår, men tror inte att jag kommer hinna även det på tre timmar..
Ska eventuellt träffa Jennie i stan vid halv tre (om jag inte är död efter alla bestyr) för att inhandla något att ha på mig ikväll. Men när jag svängde förbi mami igår hade hon precis köpt en rutig skjortklänning som jag direkt nappade på. Förhoppningsvis passar den mig..
Sen vid femtiden ska vi ta oss till Hbg på julbord med R:s jobb på Svea. Ska bli riktigt gott. Gissa om jag ska äta mina kesomackor nu, och sen fasta fram till julbordet dukas upp. Mums. Ska bli intressant och se hur alkoholen flödar (det brukar bli så) eller mest hur länge jag pallar det! ;)

Nu måste jag börja!

Idag går vi in i vecka 25!

Barnet:

800 gram och 24 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

Mamman:

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Runt vecka 25 går de flesta gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter.




Magbilder vecka 25, 24+0

Julian hade krypit långt ner så min navel putade inte. Passade på att ta lite magfoton:


                    
Ser ut som jag stoppat                   Hej magen! Undrar om den
in en fotboll ;)                                  inte var lite svullen idag..
Han ligger garanterat
långt ner och lite åt
sidan




Kvällen

Vi fick babysittern! Den va lite smutsig (blir chockad varje gång eftersom jag själv tvättar allt så noga innan jag säljer) men det är inget som inte går bort. Ska rengöra den imorgon. Är jättenöjd, den var mycket bättre i verkligheten. En massa olika inställningar, tror verkligen den kommer att komma till användning.

Hämtade även ut bebikläderna från posten från laredoute. Så gulligt! Lade in bilder tidigare när jag beställde, ett par stickade gråa hängslebyxor och en vit farfarströja. Julian kommer att bli så fin!

Vi har spenderat kvällen hos svärföräldrarna. Det gick faktiskt mycket bättre än väntat, hade riktigt kul! (:

.. Apropå.. att jag känner mig klumpig och tjock nu.. Kolla in generation fett istället på trean. shit, jag är en fluga i jämförelse ;) måste vara riktigt tungt att bära runt på alla de 250 kilona.



babysitter..

Försöker att köpa denna babysittern idag från blocket:



Med ställbar rygg och man kan bära med sig den. Hoppas bara att ägaren snart hör av sig!


ena delen av vardagsrummet

Slänger in en bild på ena halvan av vardagsrummet där vi har placerat den nyinköpta mattan!



Linslusen Toulouse skulle klart oxå vara med ;)


hur hände detta?

Varför ser det ut såhär varannan dag i vårt kök?



Jag blir trött bara jag tänker på det.. går o lägger mig istället

(om ni undrar vad hålet är till för, det är till för en diskmaskin som ska undvika att det ser ut som det gör)

sovmorgon

Det blev en lång sovmorgon idag. Skönt! Förstår inte hur jag kan sova så djupt när byggarbetarna lägger asfalt utanför.. Jag bero på den lätta sömnen inatt Vaknade hur många gånger som helst och hade ont i magen och drömde konstiga drömmar. Bland annat om ett rymdskepp som skulle ta mig med sig för jag var gravid och skulle föra mänskligheten vidare. Hm, skumt .

På dagens schema.. Ska plocka lite här hemma (om jag orkar) och förhoppningsvis åka ut till stationen och hämta paketet som jag pratade om igår. Det känns verkligen som man har ett betydelsefullt och innehålleserikt liv. Helt galet.

Just det, kom på att jag hade ganska svårt för att somna inatt med. Julian gjorde kullerbyttor och tryckte på magen på ett sätt han aldrig gjort förut. bland undrar jag om han är förbannad, det kan bara vara agression som driver de starka rörelserna.. När jag ligger på sidan så lägger han sig på ett sätt så att antingen armarna eller benen ligger vid sidan om mina magmuskler. När han sparkar då känns det helt overkligt. Fick en hand eller fot i min hand hela kvällen igår, det kändes som vi höll hand, jag kunde nästan trycka till hans lilla ;)

Den beräknade viktuppgången

Gjorde ett test som beräknade min eventuella viktuppgång under graviditeten:

Ditt BMI är och en rekommenderad viktökning under graviditeten är kg, vilket fördelas över graviditetsmånaderna enligt nedan schema.
1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:
9:


15 kg? fy.. Jag är i månad 6 nu och ska därför väga 57,1 kg enligt tabellen.
Vägde mig precis: 56,9. Jag ligger nog ganska bra till ;)
För två veckor sedan vägde jag 58 kg.. Det var nog den tröga magen som hade en del inverkan på det kilot ;)

Taget från http://www.niomanader.se/raknaUtVikt.asp 


då blev det kvällen

Färgningen tog en del tid.. det blev helt OK, trodde att det skulle bli lite bättre (jag skyller inte på dig mami utan på den dåliga mössan som inte passar ett stort huvud) så färgen kom inte riktigt ner i botten.

Sov en stund innan R kom hem och sen åt vi lite och har myst framför tvn. Vi har suttit och förundrats över hur starkt Julian sparkar, det ser ut som han vill bryta sig ut. Man ser en liten hand eller fot sticka fram och när han bestämmer sig för att göra kullerbyttor rör sig magen hit och dit.

Imorgon ska jag försöka komma loss o fixa lite här hemma, tänkte även ta mig till kvantum (om jag orkar) eftersom där finns ett paket som ligger o väntar på mig! Kan det vara bebiskläderna från Laredoute?

Kan det inte bli fint väder snart? antalet soltimmar kan ju inte överstiga 20 denna månaden.. Tycker faktiskt att solen ska bestämma sig för att komma fram så jag får lite mer motivation att gå ut o promenera.

Men jag gick hem och och från mamma idag. Dit var lite problematiskt, gick i snigelfart, hjärnan sade till kroppen att skynda på, men den lydde inte. Slängde mig i soffan när jag kom dit.. Hemfärden gick mycket bättre. Det känns skönt att man fått lite motion idag.

Föressten, tack för era fina kommentarer om lägenheten (: Jag kommer lägga ut lite fler bilder allteftersom vi blir färdiga och jag blir nöjd med de olika rummen.

Lång hårfärgning..

Sitter (och har suttit i ett par timmar) och får mitt hår slingat. Det tar lite tid med slingmössan för att få ut perfekta smala slingor.. Men såhär lång tid trodde jag aldrig att det skulle ta! Förhoppningsvis väger resultatet över tiden.. Mest synd om mami som får slita.

Idag får vi äntligen hem vår matta som R ska köpa av en kompis i Malmö. Mattor, gardiner och textilier överhuvudtaget gör verkligen mycket..


härliga morgon!

Tänkte att jag skulle ha en lyxmorgon o vakna av mig själv, meen.. R envisades med att snooza tio gånger innan han gick upp, Toulouse stod utanför sovrumsdörren och ville leka, vägarbetarna utanför började jobba klockan sju. Fanns det någon chans att jag skulle få sova? ;)

Tog en morgonbild på en söt burrig Toulouse:


Ganska dåligt ljus, men hon ser ut som en molntuss (:

Ska dra mig ifrån datorn strax och ta en promenad hem till mami. Får hoppas att kroppen klarar av det.. Hon bjuder på frukost - julskinka på vörtbröd, åh, mums! Sen ska vi försöka fixa så mina sjukskrivningspapper är i ordning och färga mitt hår! Det var väldigt längre sedan jag färgade det, men behöver få det lite ljusare nu i mörka tider ;)

Jag tog lite lghs bilder i morse med:


Såhär ser vårt sovrum ut nu! Nya möbler och tavlan inhandlade vi förra veckan från blocket. Det blev helt perfekt i färger och ljus (:



Såhär ser halva vår walk-in-closet ut. Den var helvit från början, målade ju om i helgen. Visst blev det bra? det "lever" lite mer även om det bara är en garderob..

Nu ska jag hoppa in i duschen! 

lekdags!

Fick ett blodtrycksfall precis när jag stängt av datorn vid förra uppdateringen.. Jag som trodde att det hade gått bort. Det går verkligen inte att fungera när de kommer titt som tätt och gärna vid de tidpunkterna då jag är lite lite pressad ex har en tid att hålla.
Så M med söner fick vänta ett tag tills jag kunde gå upp från golvet och göra mig redo.

Vi lagade lite mat, satt och pratade, gullade lite med minstingen och tittade på disney channel innan jag kunde övertyga henne till att gå ut ;) det var så fint väder i förmiddags men precis i tid till att vi skulle gå ut molnade det på. Vi gick till en lekplats och lekte sjörövarskepp och kapten klok ( ;) ) sen tog vi oss en pizza.

Haft massa sammandragningar ikväll och Julian har sparkat på där inne, så ytligt och hårt att man känt om det var en hand eller fot man fick i handen. Så mysigt. R tycker att det är lite obehagligt när magen drar ihop sig så och att det är en liten alien som simmar boxar runt där inne..

Jag tog en bild på magen för att uppdatera er. Kvalitén blev bra, men inte bilden. är inte så nöjd över hur min navel ser ut just nu. hatar graviditets-putnavlar- och självklart har jag en! Man ser det genom kläder och inte minst på foton. uschi. så vi får vänta lite med att se den. den har inte växt så mycket sen förra bilden jag lade ut.

Long time no see


Nu har jag verkligen varit borta härifrån oförlåtligt länge. Har inte suttit vid datorn på flera dagar vilket resulterade i en full mailbox och en massa nya idéer till bloggen ;)
Om jag ska var ärlig så har .. gossip girl upptagit mitt liv. Men såg sista avsnittet inatt så nu äre över. Fan det blir som ett beroende. Nu ska jag bara försöka fixa hem de avsnitten som släppts från s03. Tror det är.. sju åtta stycken. mums.



Helgen var riktigt lugn och gårdagen med. Kände mig faktiskt ganska pigg och glad igårkväll vilket verkligen var behövligt. Har ju varit en del deppad över min situation. Men satt igår och klappade magen (som för övrigt aldrig e stilla och sammandragningar som kommer för jämnan nu) och tänkte lite på den pojken som snart ska komma ut. Hur kommer han att se ut, hur kommer han att vara? Jag ser fram emot när han första gången tittar på mig, tar runt min hand, lyfter huvudet.. En massa stora framsteg att se fram emot. Men mest vill jag att han ska komma ut nu. Vill titta på honom och hälsa han välkommen (: Fast han får stanna där inne i värmen i några månader till!

Föressten så har det hänt lite här hemma, har nog redan berättat det men har bestämt färg till bebirummet och har målat i garderoben. Det blev en lila fondvägg. Jag tog kanterna längst vid golvet och R målade resten. Lovar att slänga ut en bild senare.

Ska pyssla lite här hemma och morna mig lite till. Snart kommer M med sina två söner. Det var så längesen jag såg dem, ska bli kul och se hur R har vuxit, han måste vara ett par månader nu drygt. Även fint väder idag, blir förhoppningsvis en promenad med!






Svar på kommentarer:


Rebecca
om senaste:
Om du inte har köpt niferex så gör det! Det är järntabletter.

- Självklart går jag på det

Mirre om
hjälp mig hitta!:

Har ni flyttat tillbaka till lägenheten vid Sia, eller vart bor ni nu?

Superroligt att läsa om graviditeten, jag håller tummarna för att allting går sin väg!

Puss!

- Nej vi bor inte där, aldrig i livet med ett barn, tre våningar och en toalett ;) Vi bor på väster i en stor familjelgh (: tack för din kommentar (:


senaste

I torsdags mådde jag lite bättre så R drog upp mig ur soffan och iväg till panduro så vi kunde hitta lite pyssel till mig att göra medans jag går hemma. Har ju ganska svårt för att bara sitta hemma och glo, blir väldigt deprimerad så pysslet satt fint (: Köpte två olika sorters garn och träbokstäver som vi ska sätta upp i barnrummet efter jag har målat dem.
Garnet är nästan uppanvänt redan, det blev en fin halsduk till bebben som man trär på över huvudet  och som är lite längre så den även värmer axlarna. Det blev lite garn över så jag ska göra en liten söt toppluva med (:
Bokstäverna är nästan färdiga, förutom ett par som inte hade rätt trästruktur som de andra så får köpa nya.. Det kommer bli riktigt sött inne i bebirummet tillsammans med den gråblåa färgen vi har bestämt oss för.

Igår blev jag dålig igen, det gick inte att vara uppe mer än fem minuter i taget. Så pappa fick köra mig till läkaren då jag hade tid hos MVC för att få sjukskrivning (retroaktivt två veckor tbx) dels för att få en diagnos. Läkaren var jättebra och satte diagnosen anemi (järnbrist) och sjukskrev mig tyvärr två veckor till. Han meddelade att det ofta tog ett tag innan järnvärdet hade stabiliserat sig igen. Suck.

Sov länge idag, gick upp och målade på bokstäverna lite, blev helt slut så nu ska jag lägga mig i soffan ett tag innan R kommer hem. För vi bestämde äntligen att vi skulle ut o gå en runda. Håll tummarna på att jag blir bättre tills dess.


Vecka 24

Idag går vi in i vecka 24!
 
Barnet:
Ca 27cm och 700 gr. Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar barnet allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men det har börjat blinka med ögonlocken. Barnets hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats. Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt

Mamman:
Det blir allt mer påtagligt att du snart skall bli mamma.
Barnet fyller ut livmodern allt mer. Kanske kan du få tag om en liten fot när barnet trycker ut den från insidan? Stryker du med handen längs barnet på magens utsida kanske det svarar dig genom att stanna upp och komma till ro om det tidigare varit aktivt eller vaket. Sover barnet kanske det svarar genom att röra sig eller ge dig en spark tillbaka.




badkläder?

Vi ska ju unna oss spa efter nyår och tankar som uppstått: hur stor är jag då? och hur kommer jag att se ut? Har kollat runt lite på nätet efter badkläder till gravida, men det är så satans dyrt.

Såhär vill jag se ut under vår spavistelse:


Från mamastore.se

Kostar 800 kr, värt det? njaa..


tråkig dag..

Vädret gör jättemycket! Det är grått, det känns som solen aldrig går upp pch till råga på allt har det börjat blåsa orkan och regnar.. Jag som skulle ut och promenera med R ikväll. det lockar inte direkt. Det är inte lätt följa läkarens ordination med en promenad om dagen när vädret är som det är.

Oh gud, Julians sparkar något fruktansvärt där inne.. Hårda sparkar, gör nästan lite ont nu. Känns som han vill bryta sig ut.

Idag så.. har jag städat nedervåningen, kollat runt på nätet lite bland annat på minbebis.com och läst om andras förlossningar. Väldigt lärorikt. Ser fram emot det! Hittade även detta bra erbjudande:

4 nr av ViFöräldrar + overall för 99 ;-
  
Ursöt eller hur!

Ni hittar erbjudandet på www.minbebis.com


ett tag sedan..

jag skrev. Det har varit lite deppigt här hemma. Hade planerat att jag skulle börja jobba denna veckan men blev dålig i måndags igen, sov hela dagen. Igår skulle jag stressa iväg till BM och sen jobb men trillade ihop (?) två gånger innan jag kom iväg.. Hos BM såg vi att järnvärdet hade sjunkit från 109 till 101 på en vecka trots att jag äter järntabletter. Riktigt jobbigt. Så nu har det gått för långt. Jag måste acceptera - jag är inte frisk och blir inte det genom att tvinga mig upp till jobb ena dagen och kollapsa den andra.

Nu blir det till att fylla i en massa papper och hoppas att fsk godkänner min sjukskrivning så jag får pengar att leva för.. Ska iväg till läkaren på fredag och då prata om sjukskrivning m.m.

Igår hos BM fick jag lyssna på Julians hjärtljud. Det låter som ett riktigt hjärta nu, 140 (slag i minuten tror jag) vilket var kärnfriskt! Känns skönt att någon av oss mår bra iallafall!

Igårkväll låg jag med kramper i magen, kändes precis som jag skulle få en matförgiftning (oh no) och Julian gjorde det inte bättre. Han låg och bökade och sparkade i nästan två timmar och det kändes som han klämde till min magsäck. Usch, han börjar bli stor nu och rör sig väldigt starkt.

Jag förväntar mig en muskelknutte när han kommer ut.. ;)


sovdag

Jag har precis.. masat mig upp från sängen. ÄNTLIGEN har jag låtit mig själv sova ut (lite för länge). Det behövdes en rejäl recover för nu har jag bestämt mig för att ta mig i kragen och börja leva igen!

Igår var vi hemma och fixade o donade hela dagen, fick besök från R:s mormor som kom med fina babykläder (jag tror vi har en rejäl bebiklädesbuffert nu) och sedan spenderade hans bror natten här. Perfekt att ha ett extrarum! Han o jag satt o spelade ps3 lego indiana jones igårkväll, kan det bli roligare? :)

Har kollat runt lite på nätet efter färg och inredningstips till bebis, har inte hittat något som har klickat direkt, bara en blå-grå färg som var helt underbar, men jag ville egentligen undvika blått?

Bestämde mig även igår för att måla om lite i övervåningens walk-in-closet, den ena väggen ska vara mörk plommonlila. Har maskerat båda rummen nu och väntar bara på jullovet så vi hinner måla fint.

Det har hänt lite här hemma i inredningsväg de senaste dagarna, riktigt skönt och bocka av lite to-do.

Ska iväg till doktorn imorn på förmiddagen, förhoppningsvis får jag en bra sådan som vill ta olika tester på mig så jag kan hitta felet.. Åker efteråt iväg till jobb för att jobba en halvdag innan jag börjar på riktigt.


Just det, måste berätta en grej. Har en STOR last just nu - Pucko! Kan det bli godare? ;)


myskväll

Varit en lång dag idag.. Upp o tvätta halv åtta sen fick vi (äntligen) tid till att fixa med lgh. Har städat, satt upp tavlor och målat hall o sovrum. Full rulle!

Sitter hos mami nu, hon o papi bjuder oss på RIKTIGT god middag, Mitt önskemål, middagen som vi åt nyår-07.

Det blir en riktigt mysig kväll med god mat o sen spel (: Hade suttit fint med något gott att dricka, tror mami har köpt alkofri öl till mig (:


i stan

Sitter hemma hos mami nu. Fick ta mig ner i stan för att köpa järntabletter (hoppas nu att det är DET som är problemet). Så jag svängde upp en runda hit med.
Blir uppassad, får snart en scooby-doo macka. Myspys.



Har fått influensasymptomen nu, fick feber när jag var igång o duschade o har fått huvudvärk o ont i hals o öron. Enligt andra som oxå fått symptomen går det bort om ett par timmar, så jag håller tummarna.


Bebiklädesshopping

Oh no! I´ve done it again!


Ursöta stickade hängslebyxor! Tänk dessa med en basker ;)

 

Har någon förkärlek till farfarströjor.. Kommer bli jättesött tsm med byxorna.

Köpt på www.laredoute.se


Vecka 23

Idag går vi in i vecka 23!

Barnet:

Vikt: 600 gr och cirka 22 cm lång mellan huvud och rumpa. Huvudets diameter är mellan 50-60 mm. Lårbenet ungefär 4 cm. Hudens pigment bildas. Barnet gör andningsrörelser och lungorna bildar lungblåsor. De är fyllda med fostervatten ända fram till födseln då det pressas ut när barnets bröstkorg kläms ihop i förlossningskanalen precis i födelseögonblicket.

Mamman:

Det är mer vanligt mot graviditetens sista veckor men en del kvinnor upplever redan nu hur livmodern av och till drar ihop sig. Dessa sammandragningar ses som ett tecken på att livmodern tränar sig inför det riktiga stora förlossningsarbetet. Samtidigt förbättras också blodcirkulationen till moderkakan vilket är gynnsamt för barnet.





Premiären av 2012



Vi har premiärbiljetter till den ikväll, orkar jag?



Svar på kommentarer:

Postat av: Pappis

Nej, problemet är att de vagnarna produceras just nu från fabriken eftersom efterfrågan är så stor så hinner inte varuhusen ta på sig ett lager.. De producerar efter vad det beställs. Vid nyår försvinner modellen och ersätts av en ny som kostar x antal tusenlappar mer och ser inte likadan ut som denna.

Och pappa, såklart du skulle ta bröstpumpen till nästa nivå, ville inte uppmärksamma det så mycket, men tack!

Ang vaccinet: Ska inte ta andra sprutan, det rekommenderar de inte för gravida.

Tack för tipsen om duschdraperi, fortsätt leta för syren är inte det jag är ute efter. Vill ha plommonfärg!


hjälp mig hitta!

Hur svårt kan det vara att hitta ett lila/plommon duschdraperi??

Letat överallt, i alla butiker och även nu på nätet. Finns inte någonstans!

Vaccinet..

Dårå.. Valde jag ändå att ta vaccinet. Pratade med min barnmorska om det som meddelade att de rekommenderar det och att vaccinet inte går över i blodet utan den sprutas in i musklen. Däremot får barnet mammans antikroppar och har fullt skydd under dess första 6 månaders levnadstid.

Så.. jag tog det igår. Inga problem alls, förutom att muskeln strejkade lite. Hade pytteliteont i muskeln. Men däremot inatt! Vaknat tiotals gånger för jag råkat rulla över o lagt mig på sprutarmen. Fruktansvärt ont! Hela muskeln krampar och är svullen.. Svårt att sova inatt och halvft mörbultad då jag bara kunnat ligga på en sida, som i sin tur gjort att jag fått ont i resterande ryggen. Pust.

Hoppas att det försvinner till ikväll o jag håller tummarna på att jag inte får influensasymptom som R fick..

Köpt barnvagn!

Nu äntligen har vi köpt barnvagn! Känns riktigt skönt att ha det färdigt, att vi får precis den vi vill ha.
Vi handlade den på www.babybutiken.com och man fick med både regnskydd och skötväska. Egentligen skulle den fraktas direkt när betalningen var gjord med de var väldigt tillmötesgående och vi bestämde att vi skulle få vagnen den 1 februari och att även garantin skulle gå igång då.
Rekommenderar dessa varmt!

Vi fick betala 6000 kr för den men då ingick det som sagt originaltillbehör för ca 1000 kr.

     

Mycket nöjd!


handlingslista

I brist på annat har jag gjort en inhandlingslista som (helst) ska bockas av innan Julian kommer.
Kom gärna med förslag om det är något jag missat!

  • Spjälsäng
  • Barnvagn (är på g, ska ringa babybutiken.com i eftermiddag)

  • Skötväska
  • Skötbord
  • Bilbarnstol
  • Kudde + täcke säng
  • Kudde barnvagn
  • Bokhylla/leksaksmöbel
  • 2 bäddset (gärna laban eller tummen)
  • Skötbordsmadrass
  • Amningskudde (laban)
  • Nappflaskor (eftersom R ska ha möjlighet att mata på kvällen)
  • Bröstpump (inget roligt att handla ;) )
  • Blöjor
  • Barntvål
  • Barnolja
  • Badolja
  • Babyfilt i fleece
  • Nappar
  • Amningsbh
  • Bärsele
  • Plastfrotté
  • Hjulskydd till barnvagn
  • Regnskydd till barnvagn¨
  • Åkpåse
  • Babyhandduk (fairtrade, ek bomull frn IM)
  • Baby temp mätare
  • Strumpor
  • Haklapp
  • Sängmobil
  • Badtermomter
  • Babysitter
  • Babygym




sjukdomen!

Just det, har glömt att uppdatera om min "sjukdom". Är hemma idag igen. Känner ingen förbättring från tidigare så det blir nog till att vara hemma hela veckan.
Skulle få mitt provsvar för svininfluensan igår, men tyvärr var inte testet färdigt (?).. Man blir lite orolig..

Var i kontakt med min barnmorska med eftersom jag är säker på att min dålighet beror på graviditeten. Hon är väldigt bra och medkännande. Vi bestämde att hon skulle ringa mig i eftermiddag så vi skulle prata om vad som skulle göras härnäst. Om provresultatet är negativt får jag troligtvis gå genom ett antal tester.. Vill även göra ett EKG för att få svar på varför min puls skenar.

Det som är mest jobbigt är att allt inom sjukvården tar så lång tid. Och därmed förblir jag hemma tills vi hittat felet och lösningen på det.


fixarnisse!

det blev en mycket tidig morgon. vår käre vaktmästare skulle (äntligen, efter 1 månad) komma o fixa allt som varit fel i lgh.
Kranen, packning och silicon i kök, lampa i badrum nr 2, elkontakt, nytt badrumsskåp, ventilation i andra vån hall o barnrummet och värmen i kranen i badrum nr 2.
Det var en del och jag såg nästan paniken stiga i hans ögon när han hela tiden fick nya uppgifter. Man han gjorde sitt bästa (:

Vet inte om jag nämnde det men framkallade alla mina foton för ett par dagar sedan, det blev ca 300 st. Hela gymnasietiden samt efter. Fick hem alla igår, otroligt bra bilder. Satt i flera timmar igår för att sortera upp dem och sätta in dem i fotoalbum. Köpte för ett antal månader sen ett fint rosa fotoalbum som skulle innehålla alla gymnasiebilder, allt från fester till student. Ska köpa lite rosa pennor och ett scrapbook- startkit så jag kan göra den så flickig och fin som möjligt ;)

Iallafall, medans vaktmästaren fixade här hemma, gjorde jag detsamma. Jag hade ju köpt fotoramar på second hand som jag betsat. Valde ut några bilder och satte sedan upp dem på väggen innanför ytterdörren. Tänkte att det skulle bli en fotovägg som vi ska fylla allt eftersom. Lägger upp en bild:

Vad tycker ni? Det blev lite snett och vingt såg jag.. Men det är något som R får fixa när han kommer hem! Tror helheten blir bättre när jag införskaffar lite fler fotoramar. ;)




Ang. "Vi vill inte ha hit dem"

Se: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6101818.ab och ta ställning..

FRUKTANSVÄRT! Detta kan liknas vid främlingsfientligheten under andra världskriget.
Jag har aldrig och kommer aldrig att kunna förstå dessa människor som anser att de själva har större värdighet och rätt till ett värdigt liv än någon annan. De här flyktingbarnen- ungdomarna har kommit själv till Sverige av olika anledningar (visst, vissa anledningar kan diskuteras) men de har fortfarande kommit själv. Jag anser inte att en 15åring har kapacitet till att ta hand om sig själv, ännu mindre att bo på ett tillfälligt, låst boende för att Sveriges kommuner inte vill dela på TRANSIT-hemmen.
Det är inte rätt att vissa kommuner (som ex Malmö) ska behöva ta emot alla ensamkommande flyktingbarn, utan resurser.
Om man vänder på kakan hade det varit kul att se om dessa Vellingebor hade lagt ner lika mycket energi som de gjort för att arbeta emot detta, till att arbeta med ungdomarna och försöka få det att bli bättre istället. Jag tror att de hade tjänat en avsevärd större summa på att hjälpa istället för att stjälpa. Vi måste ta hand om världens barn och visa medmänsklighet.

Sverige har skrivit på MR- och barnkonventionen och är därmed skyldig att utgå ifrån den.
Art 1 i AFMR
Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De äro utrustade med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en andra av broderskap.

Art 3 i CRC
1. Vid alla åtgärder som rör barn, vare sig de vidtas av offentliga eller privata sociala välfärdsinstitutioner, domstolar, administrativa myndigheter eller lagstiftande organ, skall barnets bästa komma i främsta rummet.

2. Konventionsstaterna åtar sig att tillförsäkra barnet sådant skydd och sådan omvårdnad som behövs för dess välfärd, med hänsyn tagen till de rättigheter och skyldigheter som tillkommer dess föräldrar, vårdnadshavare eller andra personer som har lagligt ansvar för barnet, och skall för detta ändamål vidta alla lämpliga lagstiftnings- och administrativa åtgärder.

3. Konventionsstaterna skall säkerställa att institutioner, tjänster och inrättningar som ansvarar för vård eller skydd av barn uppfyller av behöriga myndigheter fastställda normer, särskilt vad gäller säkerhet, hälsa, personalens antal, och lämplighet samt behörig tillsyn.


Jag hoppas att Sverige ställs inför rätta och att personerna med en felaktiv människobild får tänka om. Vi behöver mer resurser och detta kan endast komma ifrån Sveriges medborgare och elit.

Nu vet jag ju såklart inte hur hela situationen ser ut och vilken process Vellingeborna har gått genom men jag tycker att främlingsfientligheten är fruktansvärd. Jag skäms över att bo i Sverige.

Hur kan man anse att man själv är av större värde än en annan individ?


gårdagens sjukhusbesök..

Skulle åka iväg till jobb igårmorse, men det gick verkligen inte. Fortfarande dålig. Orkade inte vara uppe mer än en timme åt gången, utmattad, huvudvärk, ont i kroppen (dessa symptom som jag fick beskriva för ca 5 läkare igår) ((till slut snäste jag åt den sista läkaren o frågade om hon inte läst min journal, hon skruvade sig lite utan att svara))

Så jag satt i telefon med sjukhuset (eller ja, fyra olika avdelningar på sjukhuset) innan en av dom kom på den brilljanta idén: SVININFLUENSAN! Jojo tänkte jag, har ingen feber, inte ont i öron eller hals, men jag lät henne och resten av hysterin hållas och åkte till infek. kliniken i Lund.

Efter en kvarts letande efter p-plats gav vi upp och R släppte av mig för att själv försöka hitta en plats några km bortom sjukhuset.. Bara vid den anblicken märker man hur stor hysterin är. Alla är sjuka.. Alla är sjuka i svininfluensan för alla har ont i diversa kroppsdelar. Kan tänka mig vad läkaren säger: Nej tyvärr, ingen influensa här, men du har en spink i lilltån?

Fick gå in i olika slussar för de som riskerade att ha svin.. Till slut (äntligen) kom jag fram till en kassa med en kvinna i. Hon öppnade plastskärmen som delade av oss med ca 2 mm så jag precis kunde höra hennes röst. Jag såg paniken i hennes ögon när jag berättade mitt ärende. Hon ursäkta och sa att det inte fanns några lediga rum så om jag kunde vara snäll o gå ut och vänta. Gå UT! Ja, om jag inte var sjuk innan.. Så där stod jag, i ett par tunna mammajoggingbyxor och huttrade i mer än en halvtimme. Lagom glad. Men R kom i hälften av tiden och värmde mig så gott det gick..

Till slut fick vi ett rum, (jag har glömt att berätta hur många gånger jag spritade händerna under besöket, eftersom jag var säker att jag inte hade influensan tänkte jag fanimej inte få den heller!) I det här rummet (som för övrigt hade behövt lite inredningstips) satt vi i ca fyra timmar medan olika läkare sprang ut och in med värsta munderingen likt att jag var något radiaktivt ämne..

Olika provet togs, de klämde lite här och där, utan något resultat.
Visste ni hur man tar svininfluensaprov? Det är inte det gamla vanliga blodtestet, NEJ de är tvungna till att stoppa ner ett satans rör i näsan, ner i halsen. FY. När hon berättade vad som skulle göras vägrade jag. Aldrig i livet. Till slut blev jag övertalad. Hemskaste. Det kändes inte jättemycket men konstigt var det allt, sen var hon ju tvungen till att hålla den precis nere i halsen och pga grav. klöks jag av minsta lilla.. Så jag låg där o hulkade och grät medan R satt o klappade min hand. Efteråt fick jag en gråtattack eftersom jag hatar när folk pillar nere i min hals efter den operationen jag fick göra för två år sedan, VAKEN. usch.

För att avrunda denna historia hittade de inget men provet på influensan får jag veta i eftermiddag. Innan jag gick fick jag tamiflu som jag skulle ta i förebyggande syfte. Aldrig i livet sa jag. Tänker aldrig ta onödig medicin som kan påverka fostret (eftersom medicinen inte är testad). Vad gör en dag eller mer? jag överlevde natten iaf. Så nu väntar jag på provresultatet som kommer i eftermiddag.




Om bilderna

Jag förstår att ni inte kan se bilderna, de är (enligt papi) alldeles för stora och jag har ingen kunskap (än) eller rätt program för att redigera bilder. Det ska lösas snart så lägger jag ut dem igen!

gamla minnen..

Har gjort något som har stått på min lista i flera år: Framkallat mina bilder. Det blev ca 250 st. Allt från gymnasietiden plus lite efteråt. vad dåligt man fotar nu för tiden. Ska börja göra det lite mer så man har minnen men även lite nytagna bilder att lägga ut här (: Här är några fina bilder samt bilder som betyder något för mig:

                    
L och J, fina vänner på
min 19-årsdag (:









Mitt fina hårsvall
sommaren -07


Min och papis fina fule-bilder
som alltid producerades vid
fester ;)


Gymnasiefesterna..


Karnevalerna


Turkietresan -07 istället
för studentbalen

Studenten:

                               
Jag och M på                       Jag och S på champagne-           Student!
champagnefrukost               champagnefrukost


Julen 08 - då vi samlade min och R familj för att fira tsm 

     
Julfin                                 R och Toulouse


Älskling

          
Nyår 07-08                            Nyår 08-09


Och..


Egypten -09 Denna bild påminner mig om
drinkarna, den nya vänskapen, värmen,
och den sköna känslan att ligga i en solstol
efter ett dopp med en kall öl i handen..
mm, ge mig.

 


 

Svar på kommentarer:

Mimmi om svininfluensan:
Tack för tipsen, pratade med en kvinna på vårdcentralen som var väldigt disträ och sade att jag fick göra hur jag själv kände för hon kunde inte rekommendera något. Blev lite irriterad för den enda jag ville få veta var om de senaste rönen. Sedan ringde jag den internationella stödtelefonen för svininfluensan. Han rekommenderade att jag skulle ta den och han sade att vid alla kliniska tester så skadas inte barnet av vaccinet. Det kändes ganska skönt att höra och känns som det är avgörande. Däremot diskuterade jag möjligheten imed att inga barn har fötts med vaccinet i kroppen än, iaf inte de barn som är i samma vecka som mig. Det känns som vissa veckor borde vara mer riskabla. Men jag tror jag har bestämt mig för att ta den. för att undvika sjukhusbesök i onödan..

Pappa: Tack, vad söt du är (: Gillade den första bilden mest, apan som ser ut som en liten gubbe ;)



hemma idag

.. Som ni har märkt är jag hemma idag. Lider av total utmatthet, huvudvärk och en kommande feber som nalkas.. ska gå och sova nu.

babyshopping!

Har alltid haft tankar om min graviditet ex.
- ..När jag blir gravid ska jag käka en massa bra grejor, grönsaker och en välbalanserad måltid tre gånger om dagen.. Done? Nej
-
.. När jag blir gravid ska jag träna en massa bra grejor, ex simma, yoga.. Done? Nej
-
.. När jag är gravid ska jag bara mysa i soffan framför en massa serieboxar.. Done? Nej
-
.. När jag är gravid ska jag handla en massa söta bebiprylar på nätet.. Done? Nej


Så nu har faktiskt några saker gått i uppfyllese, har handlat lite prylar (: OCH ska planera in ett besök til badet i helgen. OM jag vill visa mig i bikini? :S

Köpt från barnplatsen.se, efter lite efterforskning såg jag att mycket av deras produkter är billigare än andra nätbutiker.

Handlat:

Gravidyoga, dvd - 1 st á 259,00kr


Ska bli riktigt skönt att börja träna både fysiskt och mentalt..


Babyhängmatta (Orange) - 1 st á 249,00kr


Köpte denna i färgen orange, fanns tyvärr inte
vit eller beige på lagret som jag först ville ha.
Ser inte detta underbart mysigt ut? Hängmattan
är bra för bebisar mellan 0-6 månader då de får
underlaget format efter deras kropp och efter
dess ryggkrök. Det underlättar även för att barnet
inte vänder sig om på mage utan uppsikt.
Hoppas bara Julian gillar att ligga på rygg ;)


svininfluensan?

Har lagt ner nån timme på att kolla upp all informatin om svininfluensan och vaccinet. Jag har väntat ini det sista, trots att jag är gravid får jag gå och vaccinera mig med åldersgrupp 19-27 imorgon.. Jag har alltid tvärvägrat tidigare, för jag känner att en influensa kan man väl ta, även bebisen, men att spruta in ett vaccin, en onormal substans när man har ett växande, känsligt liv inom sig, det lockar inte.

har varit dålig ett tag nu och även om det inte är svininfluensan börjar man tänka mer och mer på det. Ska jag ta vaccinet? Många gravida har redan gjort det men det finns inget konstaterande än på att barnen inte blir påverkade på något sätt. Vet inte vad jag gör om barnet blir skadat på grund av ett val man själv gjort.. Har ringt vårdcentralen och hoppas att de ringer tillbaka snart så att jag kan ta ställning..

Har ju sämsta immunförsvaret redan innan, allergiker och lindrig astmatiker.. Mitt hälsotillstånd är instabilt redan nu, vad händer då om influensan tar över? pust, detta är inget lätt val att göra..

Hur resonerar ni?





helgens bravyr

Lördagen.. blev inte som tänkt. Jag kom inte iväg till Göteborg. Bestämde vid klockan sju att det var alldeles för mycket begärt. Jag gick runt i flera timmar och försökte fixa mig, packa och få motivation för att åka iväg. Var helt slut i kroppen och hade ångest konstant.. Ville bara gräva ner mig.. Så, valde att inte åka iväg och valet var rätt. Trots ångest över att jag inte åkte känes det rätt för min kropp orkar verkligen inte mera.

I helgen har jag försökt att ta det lugnt men känns mig för uppjagad. Har gått mellan total orkeslöshet till fixning av lgh (när ska vi bli färdiga? ;( ) Igårkväll smög jag hem till mamma när R var på mässa. Satt och spelade kort, pysslade lite och pratade. det var skönt. Försökte få Julian att sparka till mormor, men han tvärvägrade.. skitunge.. Sen kom Richard hem med nattgäster, ett trevligt par (: Sov 4 timmar inatt. Toulouse störde sig både med oss o gästerna..

Gick upp halv sju o målade klart ramarna, diskade, städade och blev färdig med frukost lagom tills alla vaknade..

Resten av dagen har jag gått runt i en dimma. Får inte upp humöret, mår ärligt talat skit och har svårt för att le. Har känt såhär i lite mer än en vecka. När ska det ta slut? :( Magen gör ont, alla leder och ligament pressas till det yttersta. Julian sparkar fruktansvärt mycket, jag blir väldigt trött när han är så energisk. Jag sover dåligt om nätterna. har prestationsångest inför jobb och mornarna.. ja, det har vi ju pratat redan om..

Jag och R kom på att jag faktiskt aldrig har haft så mycket i mitt liv som nu. Nytt jobb (praktik) med alla dess konsekvenser, massor av nytt, massor att göra och massor av stress. samtidigt som man försöker få ihop en lgh, ett liv och att vara gravid..

Sökte precis på förlossningsdepression.. Vill ju inte tro det värsta men det var skönt att höra att mellan 10-30 % av alla gravida drabbas av det. Jag känner att jag behöver gå till MVC och prata med någon eller iallafall titta lite på Julian och ta prover för att få svar på varför jag känner den här lealösheten och totala utmattheten. Ska dit om en månad. Kan jag vänta så länge?



Svar på kommentarer:

Mimmi: Vad söt du är (: Svårt att göra det man vill just nu med en massa bollar i luften. Jag lever för datumet 18 december. Då får jag lite paus. Hälsa Max!

Jennie Adawi: Tack, vad söt du är (:

 

 


morgonångest

igen! Då undrar ni säkert.. en lördag? Då ska allt vara bra! Jovisst säkert. Inte efter en övertidsstress dag igår, där jag skulle arrangera ett event men alla de förberedelser och samtal jag haft med medverkande gjorde ingen nytta, för inget var fixat när vi kom dit igår. Så gårdagen präglades av att instruera vaktmästaren (som jag gjort fyra ggr tidigare) instruera teknikern så allt fungerade, instruera volontärgänget samtidigt som alla catering o annant skulle komma upp. Så det blev en stressig dag igår med övertid.

Kom hem och var självklart helt slut, låg o slöade vid tvn tills jag däckade.. Det blev ingen packning igår så ställde klockan på tidigt i morse. Det behövers inte, vi fick ett samtal klockan 4 o sen kunde jag inte somna om. Hemska morgon. Ska iväg till Gbg om ett par timmar, så ska sätta igång med packning o annat nu.
Behöver jag säga att jag vill stanna hemma?

bebikläder

Vi handlade lite kläder för ett tag sedan:


Söta bodys.


Pyjamaser! Köpte denna tvåpack pga av den mönstrade som var
helt underbar!


Byxor i samma märke som de kläderna jag köpte först, som Julian
ska åka hem i (: De är sydda i underbart mjukt manchester.


Kunde inte undvika att köpa dessa fräckisar.. Ekologisk bomull och allt,
något som jag försöker köpa i alla bebikläderna. Nu håller jag på att
leta efter bodys i samma färg, inte lätt!


Vecka 22

Eftersom jag troligtvis inte kommer att hinna uppdatera imorgon pga eventet och resan i helgen uppdaterar jag nu
Imorgon går vi in i vecka 22!

Barnet:

Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och det hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en fömåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än.

Mamman:

Livmoderns övre kant når en bit ovanför naveln och det går att se utanpå magen när barnet rör sig. Ditt tandkött kan vara svullet, kanske blöder det lite när du borstar tänderna.


vyssan lull..

Åkte hem tidigare från jobb idag, väldigt skönt. Haft en massa att förbereda nu inför morgondagens debatt.. Dessutom blev jag intervjuad, kommer ut på nätet om nån månad, ska länka det här då (:

Kom hem, lade mig i sängen ett par minuter och fick sammandragningar! hela magen krympte ihop och livmodern var hård som sten. magen blev helt platt uppifrån ner till naveln. Och jag såg Julians kropp genom min mage. såg ryggen och rumpan ligga till vänster. Blev livrädd, sådan konstig känsla!

Börjad inpulsivt klappa magen och sjunga. och tänk, efter några minuter blev magen som vanligt igen. Fortsatte sjunga så nu har jag gått runt ett tag och sjungt Vyssan lull, Vem kan segla förutan vind och Stilla natt. Både Julian och jag blev direkt lugnare..

Nu känner jag mig riktigt som en mysmamma, i mjuk morgonrock går jag runt och gungar och sjunger för oss (:

blogg från jobb

Bloggar från jobb nu. Tänkte att jag skulle försöka mig på ett lite mer positivare inlägg då mornarna är ångestfyllda.
Mår ganska bra på jobbet när jag väl har kommit dit och trivs väldigt bra, det är bara mornarna som är hemska. Vaknar med ont i magen o ryggen, fortfarande inte utsövd.. det kan bli lite ångestladdat.

Det är fullt upp här på kontoret, väldigt roligt med en massa olika arbetsuppgifter. Håller just nu på att organisera upp en klimatförmiddag som IM håller i, läs om det här: http://www.manniskohjalp.se/sv/Om-IM/Kampanjer-teman-samarbetsprojekt-natverk/Klimatsteget/Klimatformiddag-med-IM/ och passa på att komma om ni är i Skånetrakterna, debatterna blir nog jädrans intressanta.

Igår träffade vi en jättesöt treårig Leon. Jag är som sagt överförtjust i namnet och R ändrade helt plötsligt inställning när han träffade en kul liten prick som hade namnet. Nu vill R helt plötsligt att vårt lilla knytte ska heta Leon. Jag har redan personfierat bebis med Julian, men Leon är väl sött?
Vad tycker ni? Julian eller Leon?

Jag är sugen på namnet Julian Leon Milton istället, så blir vi alla nöjda, det låter som någon fransk greve ;)

Har bestämt mig för att flytta bloggen till blogspot istället. Kommer förhoppningsvis att få tid över till att lägga över alla inlägg på den nya och sedan vifta till i denna bloggen om bytet. Så håll ögonen öppna!

I helgen ska jag åka iväg till Gbg:s skärgård med jobb. Vi ska ha läger/utbildning/forum om ungdomsverksamheten. Ska faktiskt bli skitkul, det enda negativa är att det alltid är lite omständigt att resa, inte sova i sin egen säng eller inte ha de rätta faciliteterna. Men det ska väl gå!

Blev en massa info om den kommande veckan i detta inlägget.. Måste väl skriva oxå att lillkillen sprattlar runder där i magen för fulla muggar, hela tiden. underbart




ännu en morgon..

ännu en trött, ledsen, ångestfylld morgon. Hatar det. ge mig ledighet nu.. Gick ändå o la mig vid 21:00 igår, men det räcker tydligen inte.. Jag tror att det mestadels handlar om att jag lägger ner min själ i arbetet just nu, men jag vill egentligen göra det på graviditeten.

Gårdagen var ganska mysig efter jobb, tog en fika med mami och R och sen åkte vi ut i Glumslöv för att titta på en ilva-hylla. Riktigt fin så vi tog den (: Hämtas på torsdag. Äntligen ska vi få lite ordning i röran..

Dessutom funderar jag starkt på att flytta bloggen till blogspot istället, verkar vara mycket mer lätthanterligt. Är det någon som har en kommentar till detta? Vilket är bäst? blogg.se eller blogspot.com?

Nu måste jag skynda mig till jobb..


Svar till kommentarer:

Nettan:
Ja, jättegärna, hade varit kul (: Tyvärr har jag inte tid med msn längre så jag skickar iväg ett mail till dig när tillfälle ges! Kul att du hörde av dig!

dagens gravidtips

Planera inte att gå upp i ottan, det förstör hela självkänslan och humöret. När klockan ringer 05:30 vill man bara vända sig om och gråta. Hade man dåligt morgonhumör innan, är det värre nu. Hade man lite motivation att komma iväg, har man mindre nu. Skaffa aldrig en praktikplats när du är gravid - du har inget att åberopa de dagarna du mår sjukt illa eller inte kan komma upp från sängen. För du får varken sjukpenning eller dispans eftersom om du missar för många dagar dras det på dina utbildningspoäng - som medför en icke fullvärdig examen, som inte går att plugga upp.

Så när jag vaknade i morse kände jag som jag alltid gör - det är kört.
Ni anar inte hur mycket jag längtar efter semestern och mammaledigheten. den borde man kunna få mycket tidigare utan att förlora för mycket av bebistiden senare.


morgonstund..

Vaknade as usual 05:15 för att vår kära katt är mammasjuk o känner längtan. När vi flyttade in i det nya boet satte vi upp vissa regler - Tulsan fick inte längre sova i vår säng eller överhuvudtaget inte vara inne i vårt sovrum eller bebirummet. Det har varit en kamp om jag säger så.. Vi har bott här mer än en månad och fortfarande blir hon alltid ledsen vid 05:15.. kommer inte ihåg sista gången jag hade en hel natts sömn?
Som tur var gick R upp upp vid sju så jag fick sova lite längre. Vaknade däremot klockan 8 av en skällande hund.. hmpf, när ska man få sova? :S

Är ledig idag från jobb, ville egentligen inte, känner mig urusel när jag inte får saker gjorda. Men det är troligtvis välbehövligt då jag ska jobba 6 dagar i rad, varav helgen ska spenderas i Gbg (igen) med jobb.

Sitter här med trötta ögon, skakig kropp och orkar egentligen inte ta mig till att göra något.. Men ska städa lgh idag, ständig städning. Vet inte om våra km2 är för många, om vi har för mycket prylar eller om vi överlag är ganska slarviga.

Vid lunch kommer S, så länge sedan jag träffade henne! Ville egentligen lägga upp en bild på vår resa till Turkiet - 07, men tyvärr ligger dem på den andra laptopen.

söndagskvällen

Vi har varit väldigt duktiga ikväll o lagat makaronilåda (: Var sjukt sugen på det, även om jag aldrig smakat det innan. Valde ett ganska simpelt recept på  nätet, det blev inte lika gott som jag föreställde mig, men mat fick vi i oss!
Samtidigt bakade jag en kladdkaka, då jag trånat efter det hela dagen. Tyvärr ändrade jag om lite i receptet (typiskt mig att lita på känslan mer än reglerna) vilket medförde 10 min mer i ugnen vilket i sin tur medförde en inte alltför kladdig kaka. Besvikelse från min sida, glatt uppskattande från R:s, men han äter allt jag lagar, en väldigt uppskattande man.

Annars ikväll har jag kollat runt på blocket lite efter möbler o bebiprylar. Hittade en hylla jag intresseanmälde mig för, annars inget.
Ska slita mig bort från datorn och lägga mig o mysa i soffan nu tänkte jag.
Ledig imorn med, tråkigt, känns som denna helgen har varit superlång, får kanske skicka runt sms o höra om nån vill umgås? (:

 



Kladdkaka med digestivekex i,
ser inte allför smakfull ut, skosulan..






Dagens gravidtips + kommentarsvar

Som gravid får man olika cravings (och då menar jag inte endast på mat), en grej som jag har hört och märkt även av andra är att man blir så otroligt rastlös som ombildas till en otrolig kreativitet. Ex. hur länge sedan var det som man verkligen tyckte om att måla?

Så mitt dagens tips till gravida är att: för att få ut sin kreativitet, köp hem billiga prylar på secondhand som sedan kan målas om,  (göras om) till sjukt fina och personliga grejor. Köpte ramar som jag nu har, efter många svordomar och timmar, äntligen fått antikbetsade.. Sjukt snyggt (:

Jag menar, något måste man ju hitta på för att kompensera för de uteslutna bakissöndagarna..


Föressten så sitter jag nu här vid barbordet och kan inte sluta garva.. R och katten far runt i hela lägenheten.. Jag undrar visst vem som har roligast.. R jagar Toulouse som har svårt att få grepp om trägolvet, ser ut som scooby doo (: dessutom testar hon sina nya Matrix trick, i farten springer hon på väggar, bak på soffryggen och i sitt språng tar hon sats och lägger sig platt precis innan hon kommer fram till soffan för att kasa under lätt.. Jag undrar vilka actionfilmer hon sitter o tittar på när vi e på jobbet.. Hon är rolig hon, lilla kisemis.



Kommentarsvar:

Anonym:
Om spaet: Varbergs statshotell och Asia Spa, spaet ligger som penthouse på hotellet.

Mimmi: Vad söt du är, ja magen växer i rasande fart nuförtiden.. Ska de aldrig ta slut? Jättegärna, du får gärna komma hit, vi bor ju trots allt bara nån timme ifrån varann. We´ll keep in touch!

Morfar: Vi längtar alla efter den dagen.. det känns nästan som han försöker bryta sig ut med alla sparkar han ger ifrån sig ;)

bebikläd

Jag nämnde för ngra dagar sedan att jag o papi var ute o shoppade, o att jag har checkat in ett bebiplagg som jag lyckades unvika att köpa själv? ;)


Myspysig söt sparkdräkt i lite större modell så bebis får möjlighet att
röra sig lite bättre.. Stjärnorna gör det hela lite sötare ;)






Gårdagen..

Blev inte riktigt som planerat.. Kom ner i stan vid sju, beställde in en (efterlängtad) alkofri drink, mums, vilket gick ner i ett enda svep med mycket fantasi om att det inte bara innehöll sprite o sötningsmedel.. Fick in maten.. blod på hela tallriken (vet att det inte är blod men kan inte acceptera att en mediumstekt ser ut som rare och att en welldone fortfarande får ha blod på tallriken).. Speciellt när de hära graviditetsmatsombuden fördömer allt kött som inte är välstekt..

Fick köttbitarna påstekta lite till och fick tillbaka in dem igen med en liten rolig Nisse som sa ngt klatshigt, för tydligen får man inte snällt klaga på maten.. Min biff var nästan ännu blodigare, så fick byta med R:s..
Efter denna (välformulerade) incidenten skönk matlusten till botten och även lusten till att sitta kvar och dricka drinkar.. Tråkig cred, jag vet, vi skulle ha åkt till Hbg ist, o kommer att göra i fortsättningen.

Under middagen bestämde vi oss för att hälsa på mormor, morfar och gammelfarmor i minneslunden. Jag ville hälsa och berätta för dem att de skulle få en barnbarnsbarn (läs barnbarnbarnsbarn). Vi stack in på CG och köpte ett gravljus och hem inom o plockade på oss lite tjockare kläder..

Inne på kyrkogården.. helt otroligt, ljus överallt, blommor överallt (eftersom vi var där ca 22:00 blev stämningen ännu mer fridfullare). Gick runt och tittade på ljus, blommor och gravar, grät en skvätt över de personer som lämnat alldeles för tidigt, en treårig liten pojkes gravsten fick mig att hulka. Det var nog inte smart att gå gravrundan som känslig gravid..

Satte mitt lilla ljus i minneslunden och tänkte på mina nära och kära en stund innan vi med både sorg och lättnad i hjärtat trövade hem.





RSS 2.0