Tychobiff!

Haft en riktigt mysig dag tsm me J, prylshopping och toast på 261 sen hem till henne för lite husvisning och snackis..


.. And off we go for tychobiff!


Halloween!

Happy halloween!


Pumpan Ragnar som jag gjorde förra helgen (:


Det blir inget traditionellt firande för oss idag. Ska träffa J om ett tag för en lunch ute på stan. Ikväll ska jag o R mysa på restaurang med bio i Hbg, har lyckats övertala honom att se Fame! hoppas nu den är bra..
Vildingen i magen är aldrig stilla.. när sover han egentligen?Första bilden på Julian


Detta togs på UL vecka 17 + 3Vår fina lilla pojke (: Man ser ryggraden gå genom kroppen. Den ena
handen ligger på magen. Han ser lite uppblåst ut men han ligger
framåtböjd.. Se den lilla söta uppåtnäsan (:


Har funderat på att göra ett 3D ultraljud i vecka 30. Ska kolla upp priser
på nätet nu..


Magbild vecka 20+0

Taget ikväll, med mammamysbyxorna på.. Varning för stor mage!

     
Rund som en boll             MyspysMagbild vecka 18+2

Har äntligen hittat mobilsladden bland flyttkartongerna.. Lägger upp lite bilder som jag inte hunnit innan:

Mage vecka 18+2

       
Framifrån, tjockis.. :)          Från sidan..

Som sagt har magen växt i rasande fart..kvällen

Lagom sliten middag ikväll som följdes åt av ett besök från svärföräldrarna.. Nu försöker jag dra mig ifrån datorn och lägga mig o mysa me min man.. jag nämnde tidigare att vi hade fått digitalbox med flera hundra kanaler.. men tror ni att det finns något att se på? icke.. vf är det alltid så? ;) tacka vet jag trean o femman!

sparkar

I nån vecka nu har jag haft svårt för att känna hans sparkar.. tror han har krypit långt in i livmodern,  gömt sig. Har bara känt väldigt svaga rörelser.. fram till idag. Känns som har steppar runt där inne i magen. Han har nog lagt sig mer ytligt nu för nu känner jag allt.. De senaste timmarna har jag känt något var femte minut. Lilla plutt, kommer inte till ro.. Ska lägga mig o kolla tv nu o vänta tills min man kommer hem o hoppas på att Julian vill fortsätta sparka då :)

Spa bokat!

Äntligen, äntligen ska vi skämma bort varandra! Bokade spavistelsen igår, den 3-4 januari bär det av. Precis lagom efter jul- och nyårsstressen.. Vi var iväg förra året också tillsammans mer M och K, vilket var mycket lyckat! Den lugn och ro man åkte därifrån med levde jag på i flera veckor efteråt..
Dubbelrum i japanskt rum, spa i två dagar (som inkluderar en vitality-pool, flera avslappningsrum, japansk 40 c pool med panorama fönster ut mot havet och Varbergs fästning, aktivitetsschema, bland annat yoga o chi gong, basturum), trerätters gourmetmiddag på kvällen och en gigantiskt frukostbuffé på morgonen.. AH ge mig nu!
Lägger upp lite bilder så vi kan drömma oss bort:

Rummet:

           

Mat:

    

Spa:


Eukalyptusbastun är i topp


Meditationskänsla..


Sväva fritt bland takåsarna


Ska boka denna behandlingen:
Abhyanga oljemassage
Halvkroppsmassage med en varm och skön aromatisk olja där vi arbetar med huvudets marmapunkt, nacke, axlar och ner på kroppens framsida.  Abhyanga är indiska och betyder oljemassage. Även lämplig för gravida.
Tips!


Får inte glömma dagens graviditets-tips. När man är gravid behöver man skämma bort sig i det läget man är. Man behöver en massa piffiga, bubbliga produkter som endast är till för gravida.. Jag rekommenderar denna:En intensiv fuktighetsbevarare i
smart stiftformat. Den koncentrerade 
konsistensen smälter vid kropps-
kontakt och absorberas av huden
som blir mjuk och härligt smidig.
Passar perfekt för gravidmagar –
kakaosmöret gör huden smidig
och förebygger uppkomsten av
 bristningar.


Och visst har jag inget att jämföra med men
den känns otroligt lyxig och myspys när man
smörjer på den. De bästa är när R hjälper
till (: Jag tror verkligen att man kan förebygga
de fula bristningarna, eller iallafall minska dem..

 


Julian!

Som ni kanske har förstått ligger det en liten Julian i magen..
Det bestämda namnet är Julian Milton, men tycker att Julian Leon Milton låter otroligt vackert.. Fast tror inte att R kan övertalas i detta..

Namnbetydelse:
Julian är en anglikansk form av mansnamnet Julius. Namnet är vanligt i England och USA. Det har länge varit ytterst ovanligt i Sverige. Namnet fanns dock i Sverige redan på 1800-talet. År 1890 fanns det 38 Julian i Sverige. År 2006 fick 73 pojkar namnet Julian som tilltalsnamn och namnet har en uppåtgående trend.
Julian kommer ursprungligen från Jupiter som är gud över himlen och ljuset. Jupiter betyder "skinande/himmelske fader".

Vecka 21

Idag går vi in i vecka 21!


Barnet:

Från huvud till stjärt är längden cirka 20 cm och 27 centimeter långt från hjässa till häl. Vikten runt 420 gr. Tarmarna har utvecklats så att näring kan tas upp från det fostervatten barnet sväljer. Barnets lever och mjälte producerar blodceller och nu bidrar också benmärgen med tillverkningen. Barnet har både ögonbryn och ögonfransar. Huvudhåret börjar växa ut. Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger.


Mamman:
Barnet växer och du känner dagligen fosterrörelser som blir allt starkare.
Livmodern tar allt mer utrymme i anspråk och pressar undan den blivande mammans inre organ.finally!

äntligen har fått internet kommit!! den hade en liten vän med sig oxå.. en digitalbox med 500 kanaler.. helgen är räddad (eller fullspäckad om man säger så)! Woho, har sprungit mellan tv´n o datorn i nån timme nu o försökt uppdatera mig lite på diverse bloggar. internet är ändå en sorts frihet.

Veckan har varit ganska lugn för mig, tagit ut en del övertimmar och fick ledigt idag från 12:00 pga röd dag imorn, underbart skönt! Ska mysa ner i soffan när jag e färdig vid datorn..

Det har som sagt hänt så jädrans mycket den sista tiden så jag får ta lite i taget.. Har bebibilder, köpt bebigrejor och fått en massa sparkar som jag vill kommentera.. men i sinom tid!

Snart kommer vårt internet!

Sitter på jobbet nu och låter bloggandet ta över kafferasten.. Tyvärr har vi ännu inte lyckats fixa internet på grund av långsamma hyresvärdar och ett långsamt comhem. Förhoppningsvis får vi manicken innan helgen så jag kan börja blogga igen. Känns som en massor har missats och har massor att ta igen. Synd om er som gått in och tittat och tror att jag slutat blogga. Men icke sa nicke..

Vi börjar få ihop det med den nya lgh, skönt att man kan börja "bo" igen. Vi har en del av måla och köpa in men så fort det är färdigt (nångång innan jul) ska vi ta itu med bebirummet. Ska bli så kul, har en massa idéer om färger och motiv.

Annars mår jag ganska hyfsat. Det är för mycket som vanligt, långa dagar, mycket fix hemma som medför en trött blivande mamma som knappt kan njuta av graviditeten. Jullovet ä mycket efterlängtat! Får nästan en månad ledigt innan kurserna börjar igen. Otroligt skönt. Har lite grejor som jag har planerat att hinna med under ledigheten:
 Blogga en massa, titta på massor av serieboxar, läsa böcker, läsa bebisböcker, titta och skratta åt "unga mödrar"-programmet, planera och måla bebirummet, handla barnvagn, handla bebimöbler, fundera över uppfostran, klappa på magen, mysa med katten, låta Julian sparka runder fritt i magen, mysa med blivande pappa R, träffa familj, släkt och vänner och sist men inte minst fira jul med mörker och levande ljus och julpynt. Åh vad jag ser fram emot ledigheten!

Julian mår också mycket bra, han växer så det knakar, är inne i vecka 20 nu. Magen blir bara större och tyngre. Jag har gått upp 4 kg änsålänge. Skönt om det inte blir så mycket kilo att bära runt på.

Idag ska jag försöka klara av dagen utan utbrott och sömnattacker för att sedan träffa blivande morfar för en shoppingrunda på stan och center syd. Ska titta på lite (och förhoppningsvis köpa, om min pappa är villig ;) ) på bebikläder på butik Mini. Visst, dyra, märkeskläder som vi egentligen inte har råd till. Men blivande morfar är nog villig att köpa ett plagg iaf (blink).

Lovar att börja blogga mer frekvent så fort vårt internet har kopplats in!Till Mimmi: Vad roligt att du hittade hit! Hoppas att du fortsätter läsa och att du inte blir för inspirerad ;) Det var kul och ovanligt att ha nån att prata med på tåget. Ska kolla in hennes blogg!

Vecka 19

Imorgon (på fredag) går vi in i vecka 19: 

Barnet:

Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.

Mamman:

Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar. Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna. Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt, men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen.Text: Libero.se
Bild: http://se.babycenter.com/i/devel/fetaldev18.jpg


Uppdatering

Förlåt, förlåt, förlåt.. Ingenting har hänt! Har inte lyckats installera internet än i den nya lyan, håller på att dö utan.. men här kommer lite snabb uppdatering:

-Magen har växt några storlekar dessa veckor, nu går det riktigt snabbt!

- Vi har flyttat, vilket har medfört oändliga timmar på ikea, grovstädning i den nya lgh, vilket i sin tur har medfört foglossning.. Ajaj.. Har svårt att sitta, gå och ligga, vad gör man? Klagar och tvingar mannen att massera och värma kudde.

- Jag som annars har varit så morgonpigg har helt plötslig blivit både kvälls-och morgontrött. Jobbet med övrigt tar knäcken..

- De riktiga fosterrörelserna har nu kommit, fick fem rejäla kickar för ett par dagar sedan och sedan dess kan den lille inte ligga stilla. En riktig vilding i magen. Ligger på soffan om kvällarna och myser i takt med rörelserna och skriker på R varje gång det händer, som rusar fram och lägger en hand på magen. Men då... slutar rörelserna..

- Bebis ligger gärna o trycker på blåsan, gör allt för att irritera mamma.. Toalettbesök varje halvtimme..

- Ultraljudet i början av veckan, nervöst.. Bebisen mådde hur bra som helst, allt såg fint ut, rörde sig en massa, gillade nog inte att bli smygtittad på. En otrolig upplevelse, min lilla fina POJKE!

- Kan inte sluta tänka på vår lilla Julian som ligger och guppar där i magen.. Han är så älskad och efterlängtad.


Bilder och mer ingående beskrivningar kommer senare, när vi fått vårt nät..


RSS 2.0