inför flytt

uschia.. hade inte riktigt planerat att förberedelser inför flytt skulle vara så jobbigt.. har hållt på att tvätta o packa kläder hela kvällen.. utmattande, funderat många gånger att rensa ut bara för det är så jobbigt att packa.. Fast får tänka framåt, det är nu de är jobbigt, under flytten får jag hjälp av J och D som får bära (försöker undvika det då mina fogar tar skada). De sista maskinerna tvätt är nu igång medan jag lika gärna hade kunnat somna sittandes just nu..
Fast imorgon har jag sovmorgon, ska sova så länge som möjligt (vilket troligtvis blir mellan sju och åtta eftersom hungern och Toulouse troligtvis kommer att skrika efter min uppmärksamhet då) sen fortsätta packa lite, fast även plugga inför helgens kurs och förebereda mötet/framtidsvisionstänk som jag ska hålla imorgon för volontärgruppen.. Lite halvnervös att hålla ett kvällsmöte själv, men bra förberedelse är A och O.

Ih, fortfarande sammandragningar likt igår. De kommer när jag överanstränger mig.. Bebisen har legat tryckt ner mot blygdbenet idag, vilket har känts lite skumt.. Har känt av några rörelser idag men väntar fortfarande på den första starka kicken (:

jobb + möbelinhandling + packning

Puh, jag går på övertid, hela tiden känns det som. Satsar 110 % på jobbet vilket vanligtvis medför sömn alla timmar under dygnet förutom de jag är på jobb. Men nu helt plötsligt så ska vi ju flytta vilket medför packning, möbelinhandling, städning och försäljning av gamla möbler.. Går verkligen på övertid just nu! Kände att jag var lite överansträngd när magen började göra konstiga sammandragningar... Drog mig därmed tillbaka till soffan och viftade den vita flaggan för idag.. natti



För att svara på ett kommentarinlägg:

Anonym
om Vi har valt barnvagn!:
Så fin den är! Vilka sidor online rekomenderar du att man ska titta på när man ska välja barnvagn?

- Tack! Vi har tittat mycket på blocket, skriv in barnvagn och kolla under fliken företag. Där rear de flesta barnvagnsåterförsäljare ut sina sista vagnar av kollektionen när det inte är så många kvar. Man hittar många bra hemsidor därigenom. Annars har jag även fått tipset om www.kopbarnvagn.nu där man kan hitta barnvagnar till rabatterade priser. Tyvärr finns inte kombivagnar reade just nu..

Vi har valt barnvagn!

Just det, i söndags bestämde vi oss även för vilken barnvagn vi ska köpa! Vi var inne på babyland på väla och kände, provkörde, fällde ihop, tryckte och provade innan vi bestämde oss. Valet var inte så svårt och vi ville precis samma sak.

Kombivagn Crescent classic -09, svart/röd



Hittade barnvagnen billigare på blocket företag vilket inkluderade regnskydd och skötväska. Funderar nu på att handla den där.


söndagsshoppingen!

Jag måste också bara berätta om vår shoppingtur i söndag. En väldigt lyckad sådan! Vi bestämde oss för att köpa en ny säng veckan efter vi flyttat och pekade ut madresser, vi tog två olika, då jag gärna vill ha en supermjuk och R väger lite för mycket för en sådan.. Vi hittade inte någon stomme som klickade, så vi åkte till ekeby och hittade en jättefin, men vi ångrade oss på vägen hem. Den var ganska cool med en svart blank stor gavel och mörkt trä i själva stommen. Men tyvärr var den bara fanér, och är inte riktigt säker på en den kvalitén håller. Vi funderar just nu istället på Engan sovrumsmöblemang för på Ikea vet man vad man får iallafall.
                
Engan stomme                               Två avlastningsbord

Så nu har jag lagt ut min runda säng på blocket, någon som är sugen? ;)

Sen handlade vi faktiskt en massa bebisaker! Bestämde att vi skulle köpa det mest simpla skötbordet så vi kunde få in den i nedre badrummet. Men handlade även söt skötbordsfilt med nallemotiv, halvmeter flodhästnalle som passar perfekt för att pallra upp barnet i spjälsängen när den e som minst, den gula kycklingskallran, en förvaringskorg :

                                           

Som ni ser vet vi fortfarande inte om det blir en pojke eller flicka men har bestämt att i vilket fall som helst att barnrummet ska inredan i färgglatt blått och rött med vita möbler.

Vi tittade på en massa andra saker som vi bestämde oss för att köpa senare, vågar inte riktigt handla allt nu, även om man vill det.

Magbilder vecka 16

Magen han rundats till sig lite de senaste veckorna.. Kan fortfarande dölja den, men om den fortsätter växa i denna takten blir det svårare ;)






söndagen = homeshopping!

Vaknade klockan sju i morse (hur ofta vaknar en 20+ åring klockan sju en söndagsmorgon?) och kände att dagen skulle bli kul!
Ska sticka till väla i eftermiddag och inhandla smågrejor till hemmet, vi flyttar ju nästa helg! Vi har bestämt att vi ska försöka handla mycket saker via nätet, både när det gäller ekonomisk synpunkt men inte minst miljön! Men vissa grejor måste vara nya. Därav barnvagn. Pratade med en tjej igår om det vilket stressade mig lite, tydligen så är det en babyboom just nu och barnvagnar är en raritet så man måste vara ute i god tid. Tänkte därför köra inom babyland och kolla lite barnvagnskataloger.

Nej nu är jag så hungrig, behöver frukost!

Vecka 16

Idag går vi in i vecka 16! Bebin simmar omkring inne i den varma magen, börjar känna av dens rörelser, helt otroligt (:

Barnet:

Ca 14-15 cm lång mellan huvudet och rumpa och väger ungefär 100 gram. Muskler och ben bildas, likaså naglarna. Barnet har ögonbryn och man anar ansiktsdragen. Det kan suga på tummen och svälja. Mängden fostervatten ökar för varje dag och barnet har allt mer rörelsefrihet. En del barn får hicka när de dricker fostervatten. Det kan kännas i hela magen, speciellt när barnet blir större längre fram i graviditeten. Det tömmer sin urinblåsa ungefär en gång var tredje kvart. Fostervattnet är sterilt och omsätts på några timmar. Vi människor lever ett liv i vatten under våra första 9 månader. Huden skyddas av fosterfettet. Ansiktet har fått små hår och hela kroppen täcks av ett fint dun. Runt vecka 16 blir de första finare, så kallade lagunohåren, något grövre och tydligare. Hårstråna får sin färg. Barnet rynkar pannan och huvudets diameter är ungefär 30 mm.

Mamman:

Det lilla, mycket omogna barnet rör sig hela tiden. Är du omföderska kan du med största säkerhet uppfatta rörelserna redan nu. Ligamenten som håller livmodern på plats stramar ibland. Det kan upplevas som en huggande eller stickande smärta i sidorna vid häftiga rörelser eller om du nyser eller skrattar. Du kanske svettas mer än du brukar göra.




Bebin ser lite scary ut ;)


Magbilder kommer senare idag!


helgen änsålänge

Fredagens jobb gick faktiskt ovanligt bra, pigg och glad som tusan. Träffade en kär vän över en fika efter jobb, det var nästan ett år sedan vi sågs till, massa saker att prata om (: Sen blev de myskväll för mig o R. Handlade en riktigt mysig morgonrock med kvalité bebifilt, kan riktigt se mig själv bli en mysmamma i morgonrock ;)

Gårdagen innehöll shopping, shopping o shopping! Min "halvsyrra" har precis fyllt 12 och det blev kalastider för hela slanten. Lite bortskämd fick hon peka ut precis vad hon ville ha (smycken, parfym o märkestrosor), varför fick inte jag sånt när jag var i hennes ålder?! Tyvärr är det nog mer hets nu om inneoutegrejor än när jag var så ung.. Men jag kunde tydligen inte gå på stan utan att hitta något heller.. Handlade välbehövt smink och äntligen, äntligen hittade jag ett par skor! Har varit ute efter en viss modell i flera månader, och det är inte så att modellen är omodern utan mina fötter är så jädrans smala och har 36 1/2 i skostorlek (vilket inte finns nuförtiden) så handla skor är inge roligt längre.. Men äntligen! Ett par sthlm DG blev det från Håkanssons, fina, bra kvalité och prisvärda var det sagt:


Liknande dessa, minus silvret plus snyggare logo.

Kvällen bjöd in till familjespel och godisätande, perfekt (om jag inte hade varit så trött, ständigt, med dåligt tålamod, ännu en sak jag skyller på graviditeten)

Ge mig helg!

Fullständigt utpumpad efter flera föreläsningar och ett ständigt flin på läpparna för att vara så representabel som möjligt under träffen idag. uschiamej, ge mig helg, nu! Hur ska jag orka en dag till?
Men till något mycket trevligare - inte bara blev jag aningens uttråkad idag utan min mage levde nämligen sitt eget liv. Den passade på att kurra precis när alla satt knäpptysta ca en gång i minuten, trevligt? Nej. Gaser? Ja. graviditetens baksidor.. 

Tråkiga inlägg jag skriver när jag jobbar, det blir inte så mycket roligt som händer då eller värst mycket kreativitet heller. Nu måste jag leka lite med Toulouse, som skriker för fullt på mig.


Good morning, isn´t it?

Började jobba heltid igår.. puh. (För alla er som inte vet är det inget jobb, utan en praktikplats som jag ska vara på denna terminen som ingår i min högskoleutbilding).
Det gick faktiskt mycket bra igår, var pigg o glad, åt mycket under hela dagen, kan bero på det.. På förmiddagen förberedelser för ett möte o sen träffa äldre medlemmar där föreläsning och mat ingick. På eftermiddagen blev det kontorsarbete.
Jag jag måste bara nämna, kollektivtrafik.. Vi borde bojkotta hela den föreställningen om att det ska vara "lättare, smidigare och mer ekonomiskare" (finns det ngt ord som heter det?).. Visst, miljövänligare är det, men det är ändå allt. Är lite bitter på gårdagens hemresa då Skånetrafiken av någon anledning hade valt att korta ner tåget till hälften under rusningstid. Blev nästan nertrampad på väg in och har aldrig varit med om liknande trängsel som uppstod inne på tåget. Satan. Tåget hade lika gärna kunnat utebli. Mest synd var det om en liten två årig pojke i barnvagn som fick panik för det var så mycket folk..

Iallafall, när jag väl kom hem.. Så blev de mat, lite tv o sängen innan halv åtta vilket resulterade i att jag vaknade halv fem i morse.. Gissa om jag är pigg nu, men vill inte veta hur jag mår kl fem i eftermiddag ;)

saknad

Just det, glömde att jag bara vill säga: Jag saknar dig R. Vissa dagar mer än andra.
Jag har fått craving på dig idag.


dagen + graviditetsfundering

Jag kom iväg till jobb, klarade det med nöd och näppe, mådde skit till frukosten kl tio och sen blev det bättre. En massa saker som lagts på hyllan pga sjukdomen som måste tas tag i nu. Stressmoment av att få allt svart på vitt idag om hur mycket det är att ta igen, men ett stort plus till mina handledare som funderat ut lösningar så det inte blir för mycket för mig. Med andra ord var det mycket skönt att sluta kl.tolv idag, hade inte orkat mer. Kan inte ens gå upp till matsalen (fyra trappor) längre utan att tro att jag ska dö.. Ska försöka mig på en heldag imorgon.

Ska kolla upp en massa juridik nu (sjukskrivning hos csn bl.a) och sen sätta mig o måla min tavla (:

Graviditetsfundering:
Just det, är det ett graviditetssymptom om brösten helt plötsligt kan nudda vid magen om man sitter riktigt, riktigt ihopkrympt? ;) hemsk känsla.. men det kan bara bli bättre! Tänk om fyra månader, då kommer jag inte behöva någon bh PLUS ha rejäl push up ;)


För att svara ett kommentarinlägg:

Postat av: Micki

Hej! Såg på Libero att du hade en blogg och att vi ska ha barn nästan samtidigt (BF med 5 dagars mellanrum, tror jag) :)

Hej Micki, vad kul att du hittade hit, hade varit kul o börjat snacka lite över nätet eller vad säger du? Använder tyvärr inte msn, så vi får hitta på ngt annat sätt! Var bor du nånstans?


gravditetsbloggens checklista

  • Gå ALDRIG o lägg dig hungrig. (Du ligger vaken halva natten plus vaknar med ett otroligt illamående)
  • Vadå cravings? Har inte haft någon matlust under HELA graviditeten..
  • Gå en halvtimme innan till matbutiken, det tar så lång tid att välja
  • Försök inte känna dig sexig eller mysen på kvällarna.. gaserna förstör det.. ;)
  • Tänk på att du inte kan ha för många saker på din to-do lista, det tar dubbelt så lång tid att göra nu.
  • Du kan inte lita på din kropp längre, ena sekunden är du hyper och planerar en massa, andra blir du så trött att du bara vill lägga dig ner.
  • Kräv inte att andra ska förstå vad du går genom
  • Sätt gränser när farmor o svärmor vill säga sitt om barnuppfostran

Kan nog fylla på den här i evigheter.. men nu måste jag snabba mig till jobb. JA, jag ska börja jobb idag, lite nervös, en massa att göra men jobbar bara till tolv, skönt.


kreativ morgon

Skulle egentligen prova gå till jobb idag, men fick en yrselattack igårkväll som gjorde att jag tvekade lite.. Igårkväll kände jag mig mycket kreativ (troligtvis graviditeten) så jag tjatade på R om att vi skulle pyssla. Ångrade att vi inte handlade pyssel på panduro i lördes, men vi löste det ändå! Älskade att måla tidigare och mamma trollade fram en målarduk och akvarellfärger. Så nu har jag startat världens målarprojekt som ska hängas upp i bebisrummet (: Lägger ut den här när den är färdig (om den blev någorlunda), tar ganska lång tid.. Känns ganska töntigt men har märkt att man har lite annorlunda "cravings" nu.. Jag menar minigolf, jag? Måla, jag?

Gick upp vid nio och gjorde mig en god smoothie och har suttit sen dess o målat. Nu blev de mat o internetpaus och sen ska jag börja på det igen... Jag tror inte att jag är så långt ifrån att börja sticka kläder till bebisen ;)


gårdagens lek

Gårdagen var helt underbar, efter lgh blev skinande ren gick vi ut och tog en promenad i solskenet, vid stranden och kände avundsjuka på de nybyggda husen.. Mitt på stranden hittade vi en lekpark, så varför inte bli ett barn igen?


Har R puckelrygg? ;) O jag garvar ihjäl mig..


Älsk hade nog inte lika kul som mig ;)

Sen bar det av till minigolfbanan, R hade äntligen lyckats övertala mig till en match (jag har nekat varje gång eftersom jag har dåliga minnen av de sen tidigare). Men det gick faktiskt mycket bättre än jag trott! Solen sken, värmen var skön och humöret var på topp! En glass i solen gjorde inte saken värre ;)
känns som jag skämde ut mig en del då mitt största problem inte var att få i bollen i hålet, utan att lyckas träffa bollen med klubban.. När jag väl fick iväg bollen var den ofta klockren :)


Koncentrerad.. är hundra på att han ska vinna matchen...



Men här ser ni vinnaren! Otippat eller vad..
Magen är lite rund.. eller? (:


För att svara ett kommentarinlägg:

*nyfiken*
om Vecka 15:
Härligt det låter! Var det planerat? Hur lång tid tog det efter du slutat med p-skydd? Vad hade du? :) Är sjukt sugen jag också!

- Det var inte riktigt planerat men mycket väntat eftersom jag hade slutat med minipiller ca 2 månader tidigare, så det gick ganska snabbt ;)

Vecka 15

Idag går vi in i vecka 15!

Barnet:

Har ditt barn anlag för mörkt hår, är det nu som det mörka pigmentet börjar produceras. Ögonbrynen växer ut. Lillhjärnan och ryggmärgen är anlagda. Den tunna huden är täckt av det färglösa lagunohåret som troligtvis finns där för att hålla kvar fosterfettet på barnets hud. Det försvinner först i slutet av graviditeten. Genom den sköra huden kan man se små, tunna blodkärl. Kalcium lagras för att skelettet och dess benmärg behöver det för sin utveckling. Barnet kan hicka och gör andningsrörelser med bröstkorgen.

Mamman:

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet. Förklaringen är den ökande blodvolymen. En del kvinnor kan uppleva hjärtklappning vilket är helt ofarligt. De värsta trängningarna efter att ofta gå och kissa har antagligen släppt. Livmodern har vuxit och utvecklas i första hand uppåt vilket innebär att trycket nedåt brukar lätta. (www.libero.se)



Inte min bebis ;) Bild på ett foster v.15 från passagen.se


mat o familjespel

Maten blev mycket god igår, tyvärr var det så att jag tappade sugen precis innan vi skulle äta, satans graviditet! Fick gå upp tidigt i morse o käka frukost istället ;)
Det blev ingen utgång igår, R blev dödstrött efter tidigt jobbande så vi fastnade í soffan. Spelade familjespel istället, jag tyckte nog det var roligare än R :P
Han somnade innan huvudet landade på kudden och jag låg o mös med Toulouse tills jag somnade..

Fint väder idag igen! Har en massa roliga planer för dagen.. Först-lite mindre roligt- städa o diska (det behövs alltid) medan jag väntar på att R ska vakna till liv (dammsugaren gör nog susen, hihi), sen känner jag för en långpromenad och att försöka gå till minigolfbanan igen.

Just det, har känt av bebisen i några veckor nu och det kommer tätare o tätare. Var inte riktigt säker på vad det var, men igår bestämde jag mig för att det skulle vara fosterrörelser! Det hände två gånger igår, när jag lyssnade på hög musik tog bebisen ett jätteskutt i magen. Och när vi satt i soffan igår kändes det som bebis jävlades genom att trycka ut en fot rakt in i magen, det kändes obehagligt och skavigt.. Men allldeles, alldeles underbart! :)

solig dag med spring i benen

Vaknade tidigt idag, ett antal gånger för att min kära katt levde djävulen.. Rev isönder en papplåda klockan halv sex, jag går Välter en lång lampa klockan sju, Richard går upp, drar ut soporna under diskbänken klockan sju, Richard går upp. pust..

Vi tog en promenad i stan vid lunch, fastnade för en frapino på espressohouse, mums. Var sugna på att spela minigolf, när vi väl kom dit hade de stängt. pust igen. Bestämde då att åka till centan för att hitta lite prylar till djävulskatten. Det blev ett rosa halsband med silvriga prickar, en sovgrotta och fem bollar. Tulsan blev mycket glad vi kom hem med presenterna (:


 

Sedan gick vi en runda inne på centan, det blev en cheese (såklart) och Richard hittade den första bebisprylen som han fastnade för, en jättesöt scarf som det stod: "ny i stan"





Nu ska vi ner på cg och handla ingredienser till kvällens middag, tacochips med köttfärs, ost och paprika som gratineras i ugnen och en stor sallad bredvid. Mums! Senare ska vi nog ut o ta en drink o efterrätt på speakers. myspys!

gårdagen med tåg o mys

Har inte riktigt orkat sitta vid datorn de senaste dagarna.. känts miserabelt. Man är mer mån om att hitta på något när man bara är hemma på vardagarna.. och även om jag inte trodde det, så känns festandetiden ganska saknad. det var då man hade riktigt kul, men nu måste det kompenseras med extrema grejer typ som att ständigt hitta på något nytt, kul att göra.. Filmkvällar á la fredag och lördag har blivit ganska uttjatade..

Igår blev jag faktiskt utbjuden av min kära man till Helsingborg. Åkte dit lite tidigare för att kolla kläder. Tyvärr har ca 3/4 av mina byxor blivit för små (förbannar min dåvarande lust till tajta jeans) och hälsar mjukisbyxor välkommen. Hur lätt är det att känna sig vacker då? pustochfy. Efter tjugo frustrerande minuter på H&M:s mammaavdelning gav jag nästan upp (de antog tydligen att man skulle väga +80kg om man väntade barn) ((funderade starkt på min nya affärsidé - snygga, nätta mammakläder. Speciellt underkläder som inte ser ut som man vore 70år)) så hittade jag äntligen mina byxor! Skitsnygga faktiskt, tajta, med sån tygmammamage, ihopsydda nere vid ankeln. Så jag slog till! Hittade tvärr ingen bild på nätet, de kommer senare när jag börjar få modet att använda dem!

Sedan bar det av till tågrestaurangen vid gröningen, väldigt speciellt, försökte hitta bild på den med, men hittade inte. Åt fläskfile på toast, smakade inte mycket. Nu under graviditeten har det blivit något fel med mina smaklökar, ingenting smakar likadant som innan och känner konstiga lukter som inte finns :P


förstörd kväll

Gårkvällen var planerad för att bli en mysig kväll med god middag och mys. Men icke.. Det blev en ganska tung kväll. Har märkt det, att när man är gravid blir man mer arg och mer fundersam. Funderar över det livet som bebisen ska födas in i och har en fix idé om hur det ska fungera. Om någon/ngåot krossar det, blir det upponer.
Kraven har tätnat kring graviditeten och ensamheten känns oförstörd..

Läkaren idag.. håller tummarna på att allt ser bra ut. Eller att de hittar felet..

sömn o gossipgirl

Gårkvällen följdes av mys utes hos R:s föräldrar, kollade genom hans bebiskläder, hur kunde de sätta på oss sådana fula kläder á la 80-talet? Skrikiga pasteller blandat med hemmastickat.. puh.. Fast vissa av grejorna var riktigt fina, bland annat två overaller, en röd och en gul som jag redan har satt mitt namn på ;)

Det blev en lång natt.. vaknade ganska sent och satte på några avsnitt av gossip girl (tack vare J som var så snäll o kom med dom igår) som jag sedan somnade till.. Klockan halv tre orkade jag mig äntligen upp ur sängen och in i duschen för ett litet minispa för att komma igång..

Nu väntar jag på R som ska hjälpa mig med helvetestvätten, 10 maskiner, hur lyckas man? Börjar redan bli snurrig och disorienterad så det är skönt att han kan hjälpa mig (: Ah, när ska detta försvinna?


bebiskläder

Just det, jag har ju ett shoppingsproblem med och nu när man väntar nytt blir de inte riktigt bättre! Inte så att det är kul att köpa stora graviditetskläder direkt.. utan barnkläder!
Handlade det första till lillen för ett par veckor sedan (för tidigt, jag vet, men vill inte hålla tillbaka!) Här är dem:



Alla kläder är faktiskt från lindex. Jag ska försöka (även om det är svårt) att köpa endast könsneutrala bebikläder, dels för att jag inte än vet vilket kön det är, och dels för att jag hatar de rosa puttenuttiga tjejkläderna och de blåa pojkkläderna med traktorer på..
Ovan kläder är från märket "Hello baby", som verkligen är att rekommendera. Mycket enkla, mjuka och funktionella kläder. Kommer fortsätta handla av det märket tror jag.
Väldigt fina tryck, inte för gulligt och filten är helt underbart mjuk. R:s reaktion när han kände på den var: "Varför gör dom inte såna här till vuxna?!" ;)

bebisbesök

Blev väckt av min vän M för ett par timmar sedan, som ville komma upp o hälsa på med sin 3 1/2 vecka gamla son. Myspys! Så liten.. Så fina kläder, så skör. Man blir lite skraj över ansvaret man får att kunna tillfredställa den lille, magen, huden, maten, närheten.. en massa grejor som ska klaras av. Man växer nog in i rollen mer och mer kan jag tänka mig. Det var en mysig pratstund och bebisgull iallafall!

MVC-besöket..

Då har jag precis kommit hem från MVC besöket.. Mina blodvärden (blodsocker, blodvärdet) var mycket bra, bättre än förra gången.. Barnmorskan ville gärna vifta bort mina problem och skylla på hormonerna.. Blev ganska irriterad över det så vi stod och käftade ett tag.. Sen tog de blodtrycket.. Förra gången låg de på 125 genom nånting, denna gången låg de på 150 genom nånting, vilket inte alls var bra. Barnmorskan och hennes praktikant blev uppstressade och sprang fram och tillbaka i rummet och frågade en massa konstiga saker.. jag blev superorolig.. De kände inte alls igen den kollapsen jag fått igår och tyckte det var oroväckande.. Därför bestämde de sig för att se om barnet mådde bra..
Kändes som mitt hjärta höll på att sprängas när jag la mig ner på britsen, var livrädd över att det kanske inte skulle ligga något där inne eller att det inte skulle leva..

Den första bilden av lillbebisen fick luften att gå ur mig.. Hon/han sprattlade en massa med armarna, precis som bebis sa: "Hej, här är jag och jag mår bra!". Riktig liten boxningsfantast.. Det var en riktigt utvecklad bebis som låg där inne, den låg lite till höger, som jag redan har känt av och fick se de fina smala armarna som fäktades för fullt, de små benen som sparkade och det fina lilla ansiktet med miniliten näsa. Får inte ut bilden från huvudet.. Hjärtat slog fint mitt inne i bröstet. Den var hela 14 cm lång från fot till huvud.. Min lilla bebis!

När jag hade fått se att bebisen mådde bra, tog vi blodtrycket igen, då var det nere på 120 genom nånting, alltså väldigt lågt och bra, stressade nog upp mig själv rejält tidigare.
Har bestämt att jag ska vara hemma denna veckan och ta de lugnt.. Fick en läkartid på torsdag så att vi kan utreda lite bättre varför jag mår som jag mår.. Hoppas verkligen att de hittar felet. Nu måste jag bara försöka stressa ner och inte känna mig stressad inför hur mycket jag missar på det nya jobbet.

ottan..

Upp tidigt idag för att förbereda mig inför läkarbesöket. Papi kommer strax från jobb och ska hämta upp mig, så jag slipper gå den långa biten till sjukhuset själv och slippa riskera att svimma på stan.. skönt. bra att ha föräldrar ibland. Tänkte vara snäll och laga lite frukost till oss innan han kommer, nybakade bullar, ost, skinka, frukt, juice och te? mums.. Problemet är bara att de nybakade bullarna finns ca 200 m hemifrån.. har inte kommit så långt i mitt hemmafruideal så att jag kan baka själv.. icke! Vågar jag gå o handla ensam? :S


kollaps nära igen..

Fy för, det hände än en gång ikväll, men inte lika stark som tidigare.. Visste direkt att jag skulle lägga mig ner när jag fick känningar.. Och det var precis när jag hade varit igång som mest. Det stämmer inte riktigt det hära.. Något är fel och det ska de hitta imorgon, det kommer jag inte ge mig på!
Är mest rädd att det händer när man inte är hemma.. Så om ni ser en tjej ligga raklång på trottaren så är det bara jag, kom gärna fram och erbjud vatten! ;)

bloggdesign o våfflor


Äntligen fick jag mina våfflor! Grädde på med hemmagjord sylt som
innehöll 1 banan och frysta jordgubbar som mixades, mums!
        
Funderar över bloggdesign.. Hade velat göra något kul me bloggen men sen å andra sidan, vem vill sitta och lära sig alla koder eller betala dyrt för att nån annan ska göra det? Det borde vara mycket enklare.. a´la lunarstorm år 2000..


sötsug o soffmys

Har varit så sugen på en massa grejer idag, choklad, mjölk, våfflor.. Ska snart smsa en beställningslista till mor min..
Ligger i soffan o myser med en nyduschad Toulouse.. kurr kurr


graviditetens baksidor?

Har inte mått bra alls idag. Hela förra veckan var kaos, orkade ingenting, blev anfådd av att sitta still och sov all övrig tid när jag inte jobbade. Jobbet fick sig en törn. Hela helgen blev jag sängliggande. Bestämde mig i morse för att ta tag i det och ringa MVC och vårdcentralen. 
I morse kollapsade jag hemma, kändes som ett blodsockerfall men hade ätit. Låg i fosterställning i några minuter innan det gick över. Oroväckande..
Kusligt nog blir man hit och ditskickad hela tiden då ingen tycks ta det på allvar inom sjukvården. Till slut fick jag en tid efter påtryckningar, imorgon klockan halv nio. Håller verkligen tummarna på att de hittar felet. Kan tänka mig att det är dåligt blodvärde..
Har mestadels spenderat dagen i sängen eller halvliggande i soffan.. orkar inte mer.. usciamej

bebis bakom kulisserna


VECKA 3 eller 4


Trodde inte på första, så
fick göra ett till. Detta är
första bekräftelsen på att
bebis finns till.


VECKA 7+0
    
Normalstor, lite svullen längst ner

VECKA 8+5

Lilla, lilla bebis!
Huvudet nedåt

VECKA 9+0
    
Nu börjar den runda till sig, kanske bara gaser? ;)

VECKA 13+0
 
Nu har den verkligen rundats, men kan fortfarande
dölja, såg på fotot att jag börjar få strecket på
magen..

14+0

Ska försöka hinna med att uppdatera magbilder och känslor, MVCer som hänt tidigare, men gör det efter hand.
Idag går vi in i vecka 14, tycker faktiskt inte att tiden går så snabbt, det blir lätt så intensivt.
Praktiserar just nu, vilket gör det lite lättare att koppla bort alla känslor och längtan, men hinner inte med så mycket annat. Hinner inte liksom med att må dåligt eller känna mig gravid för det är så mycket som ska göras på vardagarna.

Vi tog en lugn helg istället, för att återhämta oss och falla tillbaka till att bara vara. Har spenderat mycket av tiden i sängen med älsk, legat och tittat på magen som har växt något otroligt de senaste dagarna.
Jag ute och promenerade i lördags, hade för första gången inte någon bylsig tröja på mig. Blickarna riktades självklart till min mage. Är hon gravid, eller är hon svullen?
Ibland skrämmer det mig, men jag har mer och mer börjat älska den lilla bulan (som R kallar den för).
Försöker stressa ner och känna av mig själv mer nu, helgen har varit efterlängtad. Har märkt att jag inte kan låta bli att hålla på magen då och då, utan att märka av det själv.

R överraskade mig idag med en tidning för gravida, så gulligt! Började nästan gråta (jävla hormoner rubbar det ständigt, alla ser vad man känner).

Är sugen på något, men vet inte vad.. ovanligt! ;)


midsommarbarnet


Bebis blev till på midsommararfton. Kärleken sprudlade,
den ljumma midsommarkvällen bjöd in till fest med nära
och kära vilket ledde till vårt lilla mirakel.



Oss på midsommarafton

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0