30/8 kl 22.45 Villiam blev rädd när jag mi...

foto0855 (MMS)

30/8 kl 22.45 Villiam blev rädd när jag mixade morötter i morse, kom på att sätta på honom hörselskydden o genast blev han gladare! :) natten var inte rolig, Lillen hade ont i magen o låg o gnydde så jag masserade o gjorde benböj hela natten. När morgonen nalkades hade jag ont i kroppen så trött jag var så det blev ingen träning idag. Ner på stan med Villiams farmor för lite shopping o fika. När vi kom hem duschade vi båda o sen kom min kusin med man. Villiam fick ekologisk duschkräm o hudlotion o en massa bus. Ögonen håller på att trilla ihop så nu tror jag vi går o lägger oss!


15.30 såhär fin skjorta har Lillen idag! v...

foto0852 (MMS)

15.30 såhär fin skjorta har Lillen idag! vi åkte till coop o handlade mat till Villiam, palsternacker, o två barnmatsburkar, ska pröva päron snart. Sen öb för att handla hygienart, 500 kr, lagom :p sen hem till farmor o farfar, fick låna alla Rs leksaker från när han var liten, det var en del! Fyra kassar, nu fick jag mycket att göra, tvätta allt o hitta plats till det. Fick en gunghäst med! Nu firar vi Villiams farbrors födelsedag!


29/8 kl 09.15 igår gick vi upp tidigt, jag...

foto0843 (MMS)

29/8 kl 09.15 igår gick vi upp tidigt, jag stack o tränade halv tio, duschade o bastade medan Villiam var hemma hos sin pappa. Sen gick jag o mamma på stan, skulle hitta träningskläder men hittar aldrig! Vi åt lunch på speakers, hamburgare. Igår kväll tog familjen en promenad o gick o lade oss tidigt. Nu är jag o Villiam ute på en timmes power walk!


Detta skulle oxå med i förra inlägget. Vi ...

foto0842 (MMS)

Detta skulle oxå med i förra inlägget. Vi har precis varit ute på power walk i en o en halv timme. Det blev landskrona runt. Vad hurtig jag känner mig! Villiam satt o lekte med sin nya fischer price leksak han fått av morfar, men somnade ganska snabbt. Nu ska vi äta bergtungaplanka från dannys!


kl 18.00 morfar o Villiam står o tittar på...

foto0838 (MMS)

kl 18.00 morfar o Villiam står o tittar på de dussintals kanelbullar vi gjort. Villiam fick ett gosedjur o en leksak av morfar.


27/8 Villiam är med o bakar kanelbullar! M...

foto0835 (MMS)

27/8 Villiam är med o bakar kanelbullar! Mjöl på nosen.. Han vaknade en gång inatt o vi sov till halv tio! Kom ner till värsta bombnedslaget så vi städade hela fm, Villiam åt en hel tallrik gröt i morse! Vid lunch kom hans morfar för att hjälpa till att baka kanelbullar, så det håller vi på med nu. Vi kör på stort o gör två satser!


Kl 14.15 ärendena blev utförda! Nya matnin...

foto0833 (MMS)

Kl 14.15 ärendena blev utförda! Nya matningsskedar, present till Villiams vän Wiggo och en vattenflaska som han kan hålla helt själv, det blev succé! När vi kom hem fick Villiam en gigantisk portion med potatis, han slukade allt! Sen höll han mig sällskap med höga toner medan jag kokade, pressade o frös in broccoli i tärningar, det blir nästa smak portion! Nu ligger vi o ammar o ska slumra lite innan H kommer.


26/8 kl 09.30 här har Lillen tagit sig frå...

foto0831 (MMS)

26/8 kl 09.30 här har Lillen tagit sig från ena sidan filten till den andre. Han vill inte ligga ner längre. Nu är vi ute o promenerar, ska göra lite ärenden i stan sen gå o fika. Det är riktigt höst rått ute men solen skiner! Ikväll börjar jag träningen igen, nu jävlar! :)


duktig grabb

Onsdag 25/8 kl: 20:15

Hade skickat in ett blogginlägg i morse, men de kom tydligen inte fram.. Skickade med griskultingarna och skrev: Vilken natt det har varit! Villiam somnade halv nio, vaknade halv sex, det är nio timmars sömn! Utan något vaknande eller mat. Jisses vad utsövd jag är! Sen har vi legat till nu (halv nio) och myst och pumpat honom med mat, för fy vad det gör ont när han inte äter på så länge. Nu ligger vi o myser i sängen, han med fötterna på min mage.

Så utsövd har man varit idag! Vi gick upp och donade lite, nakensprattel och gröt. Slumrade lite i sängen innan hans farmor kom och hälsade på. Vi gjorde hand och fotavtryck i gips, en till oss och en till henne. Villiam har sovit 3 x 40 minuter idag ungefär, lite bättre.
När hon gick fick jag ett ryck och rensade ut hela min garderob, tre påsar med kläder blev det, så skönt att bli av med sånt man inte använder och får plats för nya plagg ;) Provade även en klänning jag köpte under graviditeten så nu har jag en bröllopsklänning till oktober! perfekt.
Sen städade vi både toaletterna, riktigt noga, skura golv o allt. Sen kom R hem efter storhandlingen vid sex tiden, lagade mat.
Medan vi åt låg Villiam på filten och kravlade. För det gjorde han faktiskt, han tog sig fram ;) Inte så långt men endå! Sen fick han nog och vände sig till rygg. Efter maten satte vi oss mysigt i soffan och läste den fula ankungen, Vlliam i mitt knä med nappen i och snuttefilten att pilla på. Så mysigt vi hade det! Sen gick vi upp, han fick mat och jag lade han i sin egen säng. Och enligt babywatchern så har han nog somnat nu. Han har varit riktigt duktig på att somna själv idag det lilla pyret (:

Nu ska jag hoppa upp i duschen sen blire mys i soffan!

åhej

Tisdag 24/8 kl: 21:02
Känns som nu på kvällskvisten att allt jag tar mig för skriker hela kroppen "åhej, kämpa på". Vilken dag det har varit! Villiam vaknade klockan sex och vi snoozade till halvåtta. Låg och mös och pratade. Sen upp för att göra oss redo. Han åt mer än en halv tallrik gröt till frukost. Sen tog vi en powerwalk på ca 20 minuter innan vi äntrade hemma hos K. Där blev jag bjuden på kladdkaka och Villiam blev bjuden på mys och en massa foton, K är verkligen en kamerakvinna! :P
Då var vädret verkligen fint, så vi bestämde oss för att gå iväg på en långpromenad till karlslund för att hälsa på och mata djuren. Synd bara att inte Lillen uppskattar sånt än ;) När vi nästan var framme började det ösregna, i panik flydde vi till lä under en lekplats :P Sen matade vi gäss och getter. När vi var på väg ut och stötte vi på världens underbaraste små grisakultingar! Nio stycken räknade vi dem till och de sprang runt och fnätte, bökade och busade, så söta! Har bild me orkar inte koppla in telefonen.

Sen drog jag och Villiam hem för att börja tvätta. Mellan tvätten städade vi, diskade, Villiam åt potatis, lagade mat, diskade and so on.. Första gången jag sätter mig ner för dagen nu. puh. helt slut.
Har faktiskt oxå planerat middagar för en vecka framöver, R ska storhandla imorn, denna veckans mat blir verkligen gott.

Onsdag: Kyckling med wokgrönsaker och nudlar
Torsdag: Vårrullar
Fredag: Hemmagjord fiskgratäng men vitvinssås, purjo o ärtor
Lördag: Kassler- och potatisgratäng

Söndag: Kalas
Måndag
: Spagetti och köttfärssås.
Tisdag: Pytt i panna

Sådärja, då har jag kanske tipsat er läsare om någon god maträtt denna vecka? ;)

Villiam fick smaka morötter idag. Han är så kul när han får smaka nått nytt, klöks, fräser och spottar. Haha, men vi ger oss inte. Har bestämt att vi ska köra såhär, gröt på morgonen, potatis (och vad han är van vid vid tillfället) till lunch, och någon ny smak på kvällen. Varje ny smak ger jag en vecka.
Känns som jag börjar planera och fundera ut grejor nu när jag inte har något bättre för mig ;) Ni kommer nog läsa om liknande planeringsgrejor framöver.

Lillen har inte sovit bra idag, alls. bara tre 20 minutare på hela dagen. dagen räckte från 6 till kvart över 8. det är inte alls bra.
Hur sover era barn?

Nu ska jag ringa mami, sen hoppa in i duschen och sen kasta in handduken och kanske få lite tid till min kära man.



23/8 kl 22.00 första dagen som föräldraled...

foto0816 (MMS)

23/8 kl 22.00 första dagen som föräldraledig gick som en dans! Gick upp halv sju, städade, busade, åt gröt och sen gick vi o lade oss igen. Vaknade kl elva, fixade till oss och stack ner i stan för lite fika med andra mammor o bebisar. Sen stack jag o Villiam, T och hennes vanessa hem till oss för lite prat o bus. Småttingarna visade ett stort intresse för varann! Sen ikväll lagade vi lax i folie med youghurt o purjolök o till det rostade rotfrukter. OM Jag blev glad nu ikväll när fångarna på fortet har börjat igen! :)


Kl 13.00 nu är vi på väg till släkt träffe...

foto0809 (MMS)

Kl 13.00 nu är vi på väg till släkt träffen. Villiam är på sitt bästa humör efter två timmars sömn och är fräck i sin pike tröja som han fått från mormor o blå byxor han fått från ogudmor J.


kräftor!

Söndag 22/8 kl: 11:07

Igår hade vi en riktigt mysig dag! På eftermiddagen stack vi ner i stan och mötte upp mormor, gick runt och tittade lite på trädgårdsrundan, men missade god mat och annat, det var nog pensionärstider där nere.. Väldigt fina grejor. Hittade en luftballong i en massa färger som jag blev såld på, köpte den aldrig men ångrar mig idag, den hade varit så fin i Villiams rum.
Sen stack vi hem och tog en liten powernap innan Villiams mormor kom igen. R åkte iväg till HBG och tittade på bilar och race och vi stannade hemma för att äta kräftor!



Så gott det var! Villiam somnade redan kvart i åtta och så jag o mami hann umgås o prata en massa. Sen såg vi snabba cash.
Gick o lade upp vid tolv igår, somnade nog inte förrän vid ett och Villiam vaknade lite över sex! WOHO! R fick gå upp :P Sen sov vi lite i förmiddags för att ta igen. Ser säkert ganska kul ut om man hade fotat, jag ligger och håller om Villiam och R ligger o håller om mig :P Hela familjen!

Klockan 13 ska vi hem till R:s farmor och farfar som har bröllopsmiddag. Men vi blir nog inte långvariga, ska försöka vila upp oss idag för R börjar jobba imorn och då blir jag o Villiam ensamma.

Jag måste försöka sätta rutin på vardagen, eller vara lite konsekvent känner jag.. Villiam är som ni vet ganska gnällig av sig och vi har märkt att han kör ganska rejält med oss :P Gallskriker för ingenting ex tappat leksaken, skriker över sin oförmåga att pricka in leksaken i munnen etc. Han är ganska kul.. Nu var han gnällig så vi försökte få honom att sova i vagnen medan vi vaggade. han gallskrek. Då bestämde vi oss för att ge det 7 minuter.. Satte oss i soffan och gjorde annat. Efter sex min slutade han skrika och nu ligger han bara o tittar.. Så den där femminutersregeln funkar nog. det fortsätter vi med!


myspojken!



21/8 kl 08.30 Villiam vaknade bara en gång...

foto0801 (MMS)

21/8 kl 08.30 Villiam vaknade bara en gång för mat inatt, sensation! Upp kl sju för sprattel i köket medan vi städade upp o gjorde frukost. Sen fick Lillen gröt o busade i soffan efteråt. Nu har hela familjen gått o lagt sig igen för en fm tupplur. Jag o r såg flickan från ovan till ganska sent inatt.


fredag!

Fredag 20/8 kl: 20:47

Då var det fredag idag. Villiam och pappa var uppe med tuppen medans jag sov lite längre. Sen upp o åt frukost och fixade lite här hemma och lekte. Sen tog vi en långpromenad för att dela ut alla inbjudningskorten. Först till R:s pappas firma där vi smorjde upp vagnen och pumpade däcken, halvservice blev det, ingen tvätt :P fan att vagnen fortfarande ska knarra, uselt. Gav första inbjudningskortet till R:s vän med flickvän.
Sen stack vi hem till papi som bor nära, snack, morfarmys, byte och mat och överlämning av kort!

HAHA en liten avstickare.. Just nu ligger R på rygg och "flyger" med Villiam. ett litet tjut hörs - av R. Han hade fått dreggel rakt i munnen! HAHA!

Åter till idag. Sen gick vi hem till ogudmor J och lämnade kort och pratade lite, sen hem till R:s farmor och farfar för överlämning och lite snack.
Sen gick vi hem o sov en timme innan vi började storstäda lägenheten. Sen blev det tacos!

Nu precis låg lillen på golvet i badrummet och hörde min ljuva stämma, börjar bli riktigt grym på pocahontas låten! Det låter säkert mycket bättre i duschen än i verkligheten :P

Haha, pallar inte R ibland, när han får sina ryck. Vi såg anger management igår.. i den andan öppnade han precis fönstret och skrek: I FEEL PREEEETTY! haha, vem bor jag tsm med?

Tänkte bjussa på bilder på korten nu..







Allt är gjort helt själv! (:

Nu ska jag nog skicka ner R och hyra film på hemmakväll medans jag matar o nattar Villiam!


några mammor som känner igen sig?

Torsdag 19/8 Kl 22:50
- Det luktar kräk någonstans, man börjar sniffa men hittar inte boven.. Äh jag kan väl ha på mig tröjan en dag till..
- Passar på att borsta tänderna under kvällsduschen bara för att få stå där inne lite till..
- Blir själaglad när ungen pruttar eller rapar
- Märker att håret inte har duschats på tre dagar och intalar sig själv att det kan gå en dag till
- Kan tycka att bebisbajs ibland luktar gott
- Man som en idiot spexar och sjunger när man är ute med bebis och vagn bland folk
- Överväger sömn före relationsnärhet
- Tycker att det är skönt att bara sitta och stirra ut i tomma intet för att uppskatta tystnaden och lugnet - i sisådär en halvtimme
- Kan uppskatta mornar som börjar klockan sex bara för att bebisen skrattar som bäst då

hoho. nu ska jag verkligen gå o lägga mig..

trötta!

Torsdag 19/8 kl: 22:20

Gud vad tiden går, det går alldeles för snabbt. Sitter jag här och funderar över vilka projekt jag måste ta itu med under min mammaledighet för att inte kräla på väggarna. Så inser jag att- tiden kommer nog gå ganska snabbt! En grej som jag ska arbeta för är att hitta ett vettigt extrajobb. Speciellt när jag börjar plugga så det kommer in lite i kassan..
Sen har jag satt några projekt som ska bli färdiga- ett rum ska storstädas i veckan, ska skura golv till tak. hann aldrig göra det riktigt ordentligt när vi flyttade in eftersom hyresgästen innan nog inte hade haft en trasa i sin hand under alla de år hon bodde här med sin slabbiga dotter och att jag inte pallade städa med hemsk foglossning och stor mage. Sen ska jag organisera bilder och fixa fina fotoalbum till Villiam och komma igång med hans smakportioner! En halv tallrik gröt slinker ner varje morgon, vilket är jätteskönt!

Börjar fundera på det här med amning med, hur länge vill jag egentligen amma. När pyret låg i magen trodde jag att jag inte skulle amma mer än till fyra månader, men nu funkar det så bra och är helt underbart. Och till sex månader har han nog inte hunnit bli färdig med smakportioner, ännu mindre börjat äta kött. Trappa ner till bara några gånger per dag successivt passar nog både bebis och brösten bäst. Men sen känns tidpunkten oxå hårfin för om man fortsätter efter 8 mån får jag för mig att man använder det som endast tröst och kanske skapar en dålig vana? Äh, vad vet jag, det känns nog naturligt när stunden kommer, men det är så fint att kunna ge sitt barn det bästa av sig själv. Men till slut tröttnar man nog!

Vet inte om jag nämnde det men vi var ju i Hbg för ett par dagar sedan för att handla matstol o hoppgunga. Villiam ville mest sova och vi hade inte med vagnen så han kom inte till ro. Vi ville få det överstökat så snabbt som möjligt så vi kunde åka hem. Men gissa om vi får stå först tio min vid stolarna för att känna, klämma och överväga UTAN en säljare fast vi hade en massa frågor. Vi står och tittar efter dem, inget napp. Sen går R iväg och ber om hjälp. Efter tio minuters väntan skiter vi i det. Och då går vi för att nappa tag i en hoppgunga på vägen ut. Går förbi receptionen, då står två säljare och snackar med varann, det finns inga kunder i hela butiken. så ser dom oss och säger: just det, ni skulle ha hjälp. Jag tittar på dom och undrar om de inte hört Villiams uttråkade skrik emellanåt. Vi går ut. Nej BABYLAND kommer inte att få tjäna på att vi handlar stolen där, det är en sak som är säker..
Sen åkte vi in på BMW och provade en bil. Nu har R nog bestämt sig för vilken bil vi ska köpa vid årsskiftet. Jag är positiv till det men undrar bara när han kommer ångra sig nästa gång (det har gått från en ford, till en mazda, till en ford igen och nu BMW.) :P

Nu har vi börjat försöka få Villiam att sova mer på dagarna, för även om han inte sover då, så sover han ändå inte på nätterna. Och det fungerar bra! Han är inte lika ledsen längre och är en mycket roligare bebis att ha att göra med! (: Han är ganska kul nu med, är väldigt duktig på att stå och lyser upp som ett solsken varje gång man ställer han upp. Han är mer intresserad av vad som händer runtomkring honom och har koll på alla som är i samma rum. Han är oxå bättre på att kordinera leksaker i händerna och tar gärna med båda händerna och kan flytta saker mellan dem. Men allt ska i munnen! ;) bakterier,bakterier,bakterier :P

Nu får vi nog kasta in handduken, pyret har sovit sen halvnio, efter 150 ml ersättning, det borde hålla ett tag :P Natti!

19/8 kl 18.00 upp tidigt i morse, Villiam ...

foto0799 (MMS)

19/8 kl 18.00 upp tidigt i morse, Villiam har sovit dåligt hela natten Var på city gross tidigt med alla pensionärerna. Vid lunch åkte vi ut till Lillens farmor o tvättade o myste :) nu ligger Villiam på golvet o är helt överdröst av leksaker. Han vet inte vilken han ska smaka på först ;) just det, nu äntligen har han hittat sina fötter oxå!


Ons 18/8 kl 20.45 gud vad dålig jag har bl...

foto0796 (MMS)

Ons 18/8 kl 20.45 gud vad dålig jag har blivit på att blogga.. Igår kom Villiams (o)gudmor hit, mcd mat, snack, tvätt hjälpte hon till med o sen en skräckfilm, vi satt alla tre ihopkrupna i soffan, klarar inte sånt! Idag har Villiam varit en solstråle, inte varit ledsen på hela dagen! Jag blev äntligen färdig med inbjudningskorten till namngivningen, lägger ut bilder sen när alla har fått dem. Sen ner på stan, stor shopping på hm, hittade en riktigt söt vinterjacka till liten. Sen hem till mormor för en massa mys o sprattel på golvet (på bilden). Nu ska vi käka majskolvar!


vi har inte fastnat på lannet!

Måndag 16/8 kl: 22:45

Nej vi åkte hem i söndags fm, hela familjen var helt slut efter nattens trapatser och lillens gnäll. Vi kom hem, myste lite och duschade av oss alla 4. Och märkte att datorn var sönder! GAAH! alla bilder, filmer på lillen- poof.
Men egentligen inte, för ikväll kom R:s snälla kompis o fixade allt till oss så nu är allt på det klara!
Idag hade jag ovh Villiam en mysförmiddag, gick upp halv åtta och dansade o sjöng medans jag fixade i köket. Efter en och en halvtimme slängde vi in handduken o gick o lade oss igen, så skönt att göra det utan ångest för plugget! Sen vid lunch gick vi ner med hans farmor på stan, handlade lite och fikade. Sen har vi käkat lasagne och snackat ikväll.
Imorn blire babyland, handla brio matstol o en hoppgunga! Villiam är endast glad när han får stå på sina ben och våra armar orkar inte längre :P Han har blivit riktigt duktig på att stå, kraften finns där för att göra det själv, men inte balansen :P
Sen kommer ogudmor J och så blir det helvetestvätt- 7 maskiner!
Nu måste jag upp o mata och sen nanna!


15/8 kl 07.45 natten har gått i ett, Villi...

foto0788 (MMS)

15/8 kl 07.45 natten har gått i ett, Villiam har vaknat en gång i timmen. Inte lätt att sova borta! Kvart i sju gick vi upp, kl sju ut o promenera med vagn o hund. Skön morgonpromenad!


14/8 kl 13.45 nu åker vi runt i ängelholm ...

foto0786 (MMS)

14/8 kl 13.45 nu åker vi runt i ängelholm för att döda lite tid innan vi ska till stugan i farhult. Här på ett café Inget badväder direkt men gummistövlarna är på!


Kl 20.45 kräftor, räkor, västerbottenpaj, ...

foto0785 (MMS)

Kl 20.45 kräftor, räkor, västerbottenpaj, sallad o vitlöksbröd, mums! Gissa vad som hände precis! Villiam rullade över från mage till rygg! Så förvånad o glad jag blev! Vi lade han direkt på mage igen o tjoff så gjorde han det igen! Tredje gången rullade han över på andra sidan. Jag blev så glad att jag hoppade, klappade i händerna o hurrade, Villiam garvade bara åt mig. Vilken lycka när han lär sig något nytt!vi fick även med det på film! Nu har hans morfar nattat honom o vi alla tre sitter o spelar ps3, drakes uncharted 2 . Mys fredag!


ÄNTLIGEN!

Fredag 13/8 kl: 13:13
Då är tentan inlämnad! Vilken press som har försvunnit! Kursen har varit riktigt intressant och jag tror att jag klarar tentan! Så jäkla skönt, nu är det bara familjen och vännerna som gäller!
Jag o R har en och en halv veckas ledighet tillsammans innan han börjar jobba, då är det mys som gäller! Vädret får gärna bli lite finare under denna tiden..
Nu ska jag ta en välbehövlig dusch, kommer inte ihåg senast jag duschade håret.. Sen blir det lite städning här hemma medan jag väntar på att mina älsklingar ska komma hem.
Sen tror jag att jag ska övertala R att vi kör ner i stan och lämnar en bok på biblioteket som är mycket alldeles för sen och handlar lite ingredienser till maten ikväll. Har bestämt mig för att göra västgötapaj till kräftorna och en god sallad.

WOHO, nu finns det inga måsten längre!

föressten, vilken oturstid detta inlägget blev, fredagen den 13 klockan 13:13.. Ajaj, hoppas det inte påverkar betyget av tentan :P

hoho

kl. 21:51

VAD jag är trött nu alltså.. Grabbarna kom hem klockan åtta, lillprinsen verkade lite chockad över att se mig igen. Vi busade, skrattade, tränade benen och ammade en massa. Igår lärde han sig konsten att från sittande och nudda benen i marken, att vilja resa sig upp, så nu gör han det hela tiden, sötnosen där. Man kan knappt få honom att sitta utan att han vill resa sig upp, men att benen går som två geleklumpar, det är en annan femma ;)

Nu är jag helt färdig med fråga 1, fråga 3 är färdig men behöver finjusteras. Fråga 2 är delvis avklarad, den var mkt svårare än jag trodde. Dåligt med tillräcklig information när man väl valt en grej att skriva om, har redan skrivit om den två gånger, kanske bli en tredje gång imorgon?
Men nu är jag helt slut, lite illamående efter mina försök med uppiggningsmetoder.
Ska göra R sällskap i sängen och hålla tummarna på att Villiam sover lite bättre inatt.

GISSA

kl 14
gissa om jag blev färdig med fråga 2. Kollade genom frågan igen och märkte att jag hade svarat fel.
DELETA ALLT!





Uppdatering 16:15
jag struntade i den frågan, gick ut och köpte hem uppiggande medel för att orka. Hem o åt köttfärssås och sedan påbörjade jag fråga 3! Som går jättebra. Fick ett samtal från storgubben. Lillgubben mådde bra och skrek i bakgrunden, alltså inte skrek ledset utan skrek för att testa röstresurserna, gällt. Vad skönt att det inte är här hemma! Men han är ganska rolig, så fort han kommer på något som man kan göra med sin kropp, gör han det hela tiden, saknar honom. Speciellt när jag får sitta o pumpa ;) Fick även veta att gubbarna inte kom hem förrän ikväll- hurra, då kanske jag blir färdig idag?

Torsdag 12/8 Kl: 11:50


Sådär, nu har jag satt mig vid köksbordet (som inte är speciellt skönt att sitta vid då det är ett barbord) o ska börja plugga. det blev inget mer pluggande igår, lillen var gnällig o vi var trötta. Men jag pluggade nog i en tre timmar igår iaf och blev färdig med den första frågan, påbörjade både fråga 2 och 3.
Natten var betydligt lugnare än de förra. Villiam somnade själv i sin säng, vaknade efter två timmar och fick mat, sen gick han o hans pappa ner i vardagsrummet. R på soffan o Villiam i vagnen. Han vaknade 4 ggr men somnade om direkt efter lite vaggning. Så mat har det inte handlat om, han har inte velat ha mat under natten utan mer vaggning. Skönt för mig att sova ensam i stora sängen utan någon som stör under hela natten! Vaknade halvåtta men jag och Villiam sov en timme nu på fm med.

Han och hans pappa åkte precis iväg till hans farmor, de ska vara där hela dagen. WOHO! Hinner jag kanske bli färdig med tentan idag? Typiskt att sitta här hemma då jag måste pumpa bara.. Åker nog ut till Häljarp sen ikväll då det blir kalas för Villiams farfar som fyller år!

Kl 19. Bus i soffan med pappa. Idag är föt...

foto0770 (MMS)

Kl 19. Bus i soffan med pappa. Idag är fötterna jätte intressanta och han testar sin röst kapacitet genom att skrika hur ljust som helst, skär in i öronen :p o i detta försöker jag läsa :p


Heja heja!

Onsdag 11/8 kl: 13:40
Då sitter jag med tentan. Utropade ett glädjetjut när jag läste genom frågorna, lätt som en plätt! Nu har jag skrivit klart första frågan och ska sitta och trixa lite med den till gubbe och lillgubbe kommer hem. Sen ska jag fortsätta på fråga 2 som jag nog blir klar med idag. Mina smågubbar ska nämligen gå själva på babymassagen idag, vilket lämnar mig till 2 timmars ensamt plugg!
Fråga 3 var lite klurigare eftersom den grundade sig på en bok jag inte läst :P Så jag får väl sätta igång o läsa väl valda bitar ikväll.
Men Heja mig! detta går galant!

Tillåt mig att..

Onsdag 11/8 kl: 09:23
.. KLAGA. Satan vilken press det har varit på oss de senaste dagarna.. Villiam har vägrat sova i fem dagar i rad nu. Han har varit tyst och nöjd så länge han legat bredvid mig. Men då har han fäktats och sparkats, vaknat en gång i halvtimmen och väckt mig- i fyra dagar. Detta har bidragit till en massa bråk pga tröttheten. Ungen sover inte på dagen heller! Bara ett par timmar på fm när han är helt slut efter nattens trapatser. Inatt bestämde vi att R skulle ta det. Villiam somnade halv nio, vaknade kl 23, fick mat, somnade om, vaknade halv ett fick mat, somnade om. Vaknade klockan 1 fick mat och sen gick de ner till vagnen så han skulle kunna gungas till sömn när han vaknade. Sagt o gjort, ungen gallskrek i fyra omgångar inatt. Men vi ger oss inte. Han ska sova på nätterna, oavsett vad som händer. Han ska lära sig att det ska vara tyst och lugnt (vi pratar inte med honom på natten). Vi har försökt allt och idag är vi så trötta så vi vet inte var i ska bli av. Vi kommer att fortsätta med att någon av oss sover på soffan på nedanvåningen och Villiam sover i sin vagn så han kan gungas när han vaknar. För att äta 8 ggr på en natt- det funkar inte!
Nu har jag fått ut min tenta. Har inte vågat titta på den. Sitter och laddar, utan energi..

Tis 10/8 kl 14.05 en liten nallebjörn! Prö...

foto0767 (MMS)

Tis 10/8 kl 14.05 en liten nallebjörn! Prövade höstoverallen som vi fick tidigt, den passade, så nu får han inte växa mer! Bvc besök idag, Villiam var 67 lång, 3cm på en månad och vägde 7260, ökning på 800g. Vi som tyckte han var tjock, sa sköterskan att han gärna fick väga lite mer i förhållande till längden. Han som nu helt plötsligt inte alls gillar något annat än tutten. Jag får väl käka lite smör då! ;)


Kl 19.45 nu är vi ute på en promenad och V...

foto0764 (MMS)

Kl 19.45 nu är vi ute på en promenad och Villiam ligger mysigt i sin vagn. Riktigt härligt, friskt väder är det. Imorgon ska Lillen o pappa gå till bvc, väga o mäta, ska bli intressant! Jag ska väl förbereda mig lite för tentan på onsdag.


bilder

Måndag 9/8 kl: 18:20
allt står rätt till- R i köket med förklädet på och Villiam som tittar på, sittandes på diskbänken. Det blir kycklingryta med wokgrönsaker i cocosmjölk med röd currypasta och ris till- mums!



Intressant att titta på pappa!


Skulle ju lägga upp lite bilder av vad vi handlade i förrgår, mina skor:


Gummistövlar! Har velat ha det längelänge, speciellt vid inplanerade busdagar i regnet med Villiam om ett par år. Riktig kvalité skor, sköna som sören. Och att jag hittade dem på rean gjorde inte saker värre ;)


Äntligen fick jag mina björnborg skor, har kolalt på den hela sommaren, på rean med! Toulouse ville gärna vara med på bild oxå.

Sen köpte vi en massa saker till Villiam på ikea, detta är lite av dem:

Fingerdockor! Villiam är intresserad, men hans pappa har redan skrämt han med hajen (som inte finns på bild). Han kommer få men för livet..


Äntligen fick vi taklampan som vi ville ha, som inte fanns i HBG, även en ram i strl mindre som redan hade, det blir nog fint upphängt! (när det nu blir ;) )


Tyglåda att ha leksaker i!

Idag har vi inte gjort för mycket. Villiams soon-to-be ogudmor kom på besök. Frukost, promenad, bad, mys och film stod på schemat.



Nu ska jag sätta mig o amma innan maten e färdig!

8/8 kl 12.43 pysseldags! Hela familjen sit...

foto0749 (MMS)

8/8 kl 12.43 pysseldags! Hela familjen sitter inne på golvet o pysslar Vi gör inbjudningskorten till namngivningen, vilket jobb! Började i förrgår o blir nog inte klara idag. Men det är perfekt sysselsättning en regnig dag som denna.


17.45 nu är vi hos farmor o farfar! Vi lad...

foto0746 (MMS)

17.45 nu är vi hos farmor o farfar! Vi lade ut den nyinköpta upplevelsefilten i trädgården. Han låg lite längre på mage än vanligt! Han hatar det annars men filten kan kanske uppmuntra honom att ligga på mage! Snart ska vi äta grillspjut med snurr pommes.


7/8 kl 16.27 nu har vi varit ute på en roa...

foto0743 (MMS)

7/8 kl 16.27 nu har vi varit ute på en road trip! Först malmö där vi strosade runder på stan o hittade tre par skor, sen ikea! Hittade en massa fint till Villiam som var så duktig, men han ville helst sitta i kundvagnen! fotar o lägger in inköpen senare. Nu ska vi in o handla mat sen blir det grillning hos Villiams farmor o farfar.


Kl 19.00 han vaknade, men somnade igen, vä...

foto0742 (MMS)

Kl 19.00 han vaknade, men somnade igen, väldigt ovanligt! Vi har inte tagit hål i hans öra, eller slagit honom, han är lite våldsam mot sig själv :( nu ska jag värma mat o dricka ett halvt glas vin, det är trots allt fredag! :) sen ska vi se om Villiam vill bada, annars går vi o lägger oss tidigt.


Dagens fix

Fredag 6/8 kl: 18:40

Idag har jag och Villiam haft en underbar dag, han har varit en solstråle hela dagen. Vi började med att tvätta tidigt i morse, sprang både ner med babybjörnen och med vagnen, det funkade fint. Sen städade vi toaletten, fixade i köket och dammsög lägenheten och lillen fortsatte vara ett solsken. Han satt fint i sin sitter och fick smaka på prylar från köket och från badrummet medans jag sjöng och spexade för honom. Sen hade vi båda lite manikyr innan han fick lägga sig fint på golvet i badrummet och roas av min stämma medans jag duschade.
Sen kom hans mormor hit med lunch och prat. Sen tog hon ut honom på en liten promenad i vagnen medan jag fick plugga lite. Hon kom tillbaka med en pigg Villiam och wienerbröd.
Över kaffet satt vi och försökte klura ut hur det skulle funka med inbjudningskorten, hm, klurigt men jag tror jag har det nu! Ska bli kul att börja pyssla med dem, tror jag ska börja klippa lite redan nu.
Lillen somnade för en halvtimme sedan, ska bli kul o se när jag får liv i han och när han vill somna för natten.. Fast stackarn är säkert trött så mycket han har fått vara med om idag!

Får bjuda på en bild oxå.. Sommarbild från förra veckan!



Gårdagen!

Fredag 6/8 Kl: 18:30

Igår vare ingen kul dag heller, kände inte för att plugga, låg som en amöba i soffan bara. då drog R med mig ut. Han vet att shopping gör mig glad- sagt och gjort Centan nästa! Villiam följde glatt med, sov hela tiden men vaknade när vi skulle sätta oss o äta på grafitti, det slår aldrig fel! ;)
R handlade ett par finskor och jag fick go nuts inne på panduro för att hitta saker till inbjudningskorten till namngivningen. OCH vilket tur jag hade! Hittade nästan allt på 50% rean, varav ett kit med "gör-egna-inbjudningskort", lite klistermärken och annat smått o gott både till kortet och till dukningen. Så glad jag blev!
Sen gick vi in på Lindex och på name-it och hittade fina dreggel-haklappar (som vi är i desperat behov av nu).



Sen gick vi in på Benetton o hittade denna fina hoodtröja till Villiams höstkollektion:


Och sen, till det som jag hade sett fram emot mest: Polarn och pyret! Vi fick ett presentkort precis innan lillen föddes av moster med familj och nu äääntligen skulle vi shoppa! Ville vänta lite o handla där inne tills strl blev lite större, vilket jag känner att jag gjorde rätt i imed han växer för fort ur sina kläder. Vi hittade en massa fina saker i strl 80, höst, vinter och vårkläder hade jag tänkt, man får vika upp lite sisådär bara. Dessutom hade jag sparat en 15% rabatt som vi fick för några månader sedan, så vi fick ett extra plagg! Det roliga var att vi hade kollat på nätet innan vad vi ville ha, det var mestadels rött, men när vi kom ut från affären var det mestadels turkosblått. Men färgen var så fin! o de röda kläderna såg redan uttvättade ut så..


Fleecetröja, vindtät och vattenavvisande, bra material


Grön bomullströja


Asfräcka turkosa jeans (:


En trä-på halsduk (som man hatade när man var liten, men nu när man blivit förälder ser man finessen med den ;) )


Tajts! Med möjlighet att kunna ta in resåren så man kan använda dem längre!

Tack moster med familj!

Det är verkligen skillnad på kläder och kläder.. speciellt vinterkläderna på PoP. Så nu ska vi fortsätta önska oss presentkort i den butiken!

Efter den väldigt lyckade shoppingen var jag helt salig. Vi åkte hem till Villiams farmor och fikade och spelade kubb innan vi åkte hem!





4 månader idag!

Fredag 6/8 kl: 18:05



4 månader idag. Sedan Villiam kom har livet fått en högre mening, tidigare mindes jag inte vad jag gjorde för en vecka sedan men varje dag kommer man nu ihåg. Man lever mer intensivt, suger in varje underbart ögonblick med lillen och gör det till ett minne som är för att stanna. Dagarna är långa eftersom det händer så mycket varje dag, den ena dagen är inte den andra lik. Men att det har gått fyra månader, det är otroligt hur snabbt det går.
Nu har liten blivit stor.





DAGENS MAT var: fläskytterfile (fläskfilen...

foto0728 (MMS)

DAGENS MAT var: fläskytterfile (fläskfilen var slut). I grönpepparsås i ugn a la Js mamma med sallad o ris o ett glas vin till. R tände ljus o Lillen låg i babygymet o sprattlade. Mys pys!


Kl 21.00 yihaa i'm a cowboy! Hihi så söt :...

foto0729 (MMS)

Kl 21.00 yihaa i'm a cowboy! Hihi så söt :) massagen gick jätte bra idag, han o nyfunna kompisen theo pratade ikapp. Ikväll har vi använt alla ässen för att få honom att sova, gå, vagn, mat, vår säng, hans säng. Men nu ger vi upp. Han blir väl trött snart.. Jag o r är helt slut iaf.


4/8 kl 10.00 att vakna utvilad en solig mo...

foto0725 (MMS)

4/8 kl 10.00 att vakna utvilad en solig morgon och mötas av denna synen gör vem som helst glad: under 50 kg strecket! Nu ska vi äta en god frukost, farmor tar Villiam medans hans pappa tränar o jag pluggar Sen är det baby massage som står på schemat!


Kl 15.20 vi har köpt en baby watcher så nu...

foto0723 (MMS)

Kl 15.20 vi har köpt en baby watcher så nu somnar Villiam i sin egen säng :) vi fick oxå en keramik burk som man ska ha nappar i av min faster. jag har gjort allt förutom att plugga idag :p tittat på de sista avsnitten gossip girl, städat, duschat och planerat Villiams rum samt klädinköp. Nu har jag inget mer att göra så får väl sätta mig o plugga då! :p


inte alls kul

Tisdag 3/8 kl: 12:04
Usch, det var längesen jag hade en sådan här dag. När man vaknar på morgonen vill man bara dra täcket över huvudet igen och sova bort hela dagen. Alternativt läga sig skönt tillrätta i soffan med en bra film. Men icke- jag måste plugga. Dessa kraven hela tiden gör mig tokig, kan inte göra något för jag måste plugga. Kan inte unna mig något för jag måste plugga. Separationsångest när jag ska lämna lillen för jag måste plugga. Inte för att jag gör det - och därför kommer ångesten. Tänk att bara vara inna en hel dag och inte göra en skit eller känna att man behöver göra något.
Villiam och pappa åkte iväg till farmor, men jag ville mest att han skulle stanna så vi kunde mysa. Han var så glad när de stack, skrattade åt mig hela tiden. Jag vill vara med honom dygnet runt, men känner att något annat drar i mig.
En och en halv vecka kvar.. En och en halv vecka kvar... SEN är det bara jag och Villiam i tio månader! uuunderbart ska det bli. Finns så mycket jag vill göra, umgås med han konstant, bli färdig med hans rum, planera och utföra namngivningen, åka ut på utflykter etc.

Måste få upp humöret.. Jag sätter mig o kollar lite på ikea vad vi ska köpa när vi ska dit om ett par veckor! Det brukar få upp humöret..

Kl 13.00 vi är ute på promenad o ska hämta...

foto0722 (MMS)

Kl 13.00 vi är ute på promenad o ska hämta upp morfar. Självklart har vi båda för mycket kläder på oss, det är kvavt ute! Villiam sommar snart med nappen i mun o den nya snutte filten att pilla på.


Godmorgon!

Måndag 2/8 kl: 09:27
Underbara morgon! Villiam somnade inte förrän kl tio igår, det var längesen han var uppe så länge! Försökte få honom att somna bredvid mig som han alltid klarar, men inte igår.. Blev trött på skriket och lade honom tillrätta i sin egen säng, skruvade upp babymobilen som är ny, som spelar melodi och snurrar. Minsann, ungen tystnar och somnar på fem. Hm.. Han vaknade inte förrän kl fem, jag var väldigt utvilad. Gav han lite mat sen somnade vi tätt intill igen.
Vi gick upp, käkade nästan en hel tallrik banangröt, han invänder INTE emot den gröten. Skönt! Sen klädde vi på oss (eftersom det inte är lönt att ta på honom kläder innan han har ätit). Nu ligger han i sitt gym o snackar, och har gjort i 30 min. Massa nya ljud, testar sina röstresurser och tycker det är kul att märka hur ljuden kommer ut annorlunda när han omformar tungan.. ;)
Nu ska vi käka frukost, det blir en grovmacka med ägg på. Sen ska väl jag amma och natta lillen för förmiddagsluren. I em ska vi träffa morfar på en promenad, han passar en hund så det blir nog en fin runda!

Ska verkligen bli kul att se hur mycket sifforna har gått upp nästa gång vi mäter o väger honom. Att 68 är lite för korta (men armarna för långa), att 74 passar bra, att vi börjat med blöjstorlek 4 (7-14 kg) har gjort att vi har ganska stora förhoppningar på ökningen! Dock är Villiam inte speciellt rund, han är mest lång, eller har lång överkropp, korta ben och korta armar.

DAGENS MAT: torsk, lax, broccoli, purjolök...

foto0720 (MMS)

DAGENS MAT: torsk, lax, broccoli, purjolök, morötter, sockerärtor, fänkål, tomat, vitlök, vitt vin och buljong i folie i ugn. Till det stekt potatis och saffranssås. Det gjorde mamma bra!


1/8 kl 17.00 nu är vi hos mormor! Villiam ...

foto0718 (MMS)

1/8 kl 17.00 nu är vi hos mormor! Villiam sitter i sin matstol som man fäster på bordet, så roligt att vara med vid matbordet! Var nere på cg precis o handlade ben and jerrys, blöjor, banangröt, bitring som man kan kyla och brio skallra! Vi har gått upp till strl 4 i blöjor, får vi hoppas att de inte läcker!


1/8 kl 10.35 god morgon! Idag är Villiam j...

foto0715 (MMS)

1/8 kl 10.35 god morgon! Idag är Villiam jätte glad för han har ätit en hel tallrik gröt, dock med protester. Han har oxå sina nya fina tajts på sig! Nu åkte han o pappa ut till farmor så jag kunde plugga (eller sova ;) ) ikväll får vi middag hos hans mormor!


RSS 2.0