25/12 kl 02.30 hej då sverige! Efter en un...

foto1146 (MMS)

25/12 kl 02.30 hej då sverige! Efter en underbar julafton, trots massa sjukdom har vi nu motvilligt sagt hejdå till Villiam. Ångest till max. Vi kör mot bron nu och ska försöka sova både i bil o på flygplatsen. Annars får vi recovera oss första dygnet på hotellet. Utan att bli störd, undra hur det känns ;) gott nytt år o så allihopa. Vi hörs nästa år!


bilder

23/12 kl: 20:40

Föressten så bjuder jag på lite bilder från den nya kameran!


Vi!




Koncentration för att få in formerna rätt



Villiam och hästen



Pappa och Villiam-mys



Hey Mr Dejay!

Nu går jag och lägger mig. På riktigt.


packningen

23/12 kl: 19:55
Jo, jag ville bara notera.. Packningen.. Jag fick som jag ville, R gav upp packandet med att "detta får inte plats". johodu! Han fick 13 par kallingar med sig, en massa skjortor och t-shirts med. Vilken snäll sambo jag är!

Det roliga är att vi har halva resväskan var (plus en lite mindre med alla de tunga grejorna), och vi har delat lika, men hans kläder är dubbelt så stora som mina, så det har inte blivit nått tjafs om att jag har mer ;)

Villiams packning har vi inte ens börjat med eftersom hans kläder hänger på tork..

Varför skrev jag detta egentligen? Jag är för trött nu.. Godnatt.

huhu

23/12 kl: 19:45

Nu har jag sattit mig ner för första gången idag.. Huvudet bultar, feber har kommit. Vi har iaf hunnit med det mesta idag. Jag har ju tidigare nämnt att vår tvättstuga är urusel. den ena maskinen centrifugerar inte så att är blött. Det finns en separat centrifug, vilket har löst det tidigare, men nu är den sönder. Torktumlaren är sönder så allt måste hängas och idag tog mitt tålamod slut- nu funkar inte torkskåpet som det ska. Började tvätta kl två, hade nio maskiner och samtliga hänger fortfarande på tork. Det kan inte stämma att det ska vara såhär. Ringde för två veckor och felanmälde, om det inte är fixat till vi kommer hem, då blir det andra bullar.

Ogudmor J kom hit och passade Villiam hur länge som helst så vi hann med allt vi skulle göra. Vi har sprungit runt som yra höns i nysattacker. Denna förkylning kom pang boom, och då ofta försvinner den pang boom. Vi håller tummarna..

Nu fick vi höra att alla tåg är inställda från Malmö och att vädret ska bli värre så vi chansar inte imorgon (övermorgon), utan vi kör till Kastrup. puh. jag som fyllde på jojokortet med 400 kr, yey. Vi har bestämt att köra tidigt, väldigt tidigt. Ingen sömn hemma utan siktar in oss på sömn på flygplatsen istället. Man kan nog bara slappna av när man väl är där. Vem vet om de stänger bron, om det händer en olycka, om vi blir stående på motorvägen etc. Vi tar det säkra före det osäkra och jag som annars har ganska svårt att sova får ta mina lyckopiller så går nog allt an ;)

Nu ska vi varva ner, sen blir det sängen ganska tidigt!
God jul allihopa!

sjuksjuksjuk

23/12 kl: 10:51

Yes! Det fattades bara det! En förkylning.. Villiam fick ligga och roa sig i sin säng i två timmar medans jag sov i morse. Världens sämsta mamma, men fick lite mer energi. Pillerknaprande kanske kan få oss att komma genom denna dagen.

Tvätt, badrumsstäd, damsugning av nedanvåning, torka golven, tio fulla maskiner tvätt. woho. Idag lever Villiam i sin gåstol. Men som tur är har lillen världens bästa ogudmor som kommer hit och roar honom. Jag kränger c-vitamin.
Men börjar bli orolig för kräksjukan. perfa om man blir smittad med det oxå. Förkylning kan man klara.
Och så som det inte kommer finnas någon som haft kräksjukan på flyget? Tydligen ska man käka 10 vitpepparkorn kväll och morgon för att undvika det. Jag skickar iväg R för att handla. Dessutom jobbar han idag. perfekt det med.

Men snart är det jul!

vinterland

22/12 kl: 15:25

Vi trotsade det kalla vädret och trotsade dem som sa att man inte ska gå ut. Vi hade mycket på listan som skulle fixas! Apoteket, lämna gammal medicin, handla åksjukepiller (eftersom jag börjar få lite panik över flygresan gick jag ner och frågade vilken av tabletterna man blev trött av ;) ) handlade tidningar och fyllde på busskortet. Allt detta hängde T och hennes Vanessa med på. Vi hann prata lite innan vi stressade iväg på vars sitt håll ;) Jag gick en runda på H&M och hittade en tröja till mig, en skjorta och ett par jeans till Villiam. Strl 86 så det blir nog en födelsedagspresent.

två och en halv timme senare pulsade vi hemåt igen. Vi hade fått ett julkort till och Villiam fick till sin stora glädje kuveret. Han var så sött, ett stort solsken gick han runt och viftade med det här kuvertet och var så stolt över att få hålla det. Ända tills han stoppade det i munnen, vilket inte jag tyckte var så passade. Tog det ifrån honom och nu fick jag verkligen känna på hur det var att ta en "leksak från ett barn". Krokodiltårar till max. Fejk fejk fejk. Ganska gulligt, jag skrattade, han fejkgrät.

Nu ska vi döda en timme med lite lek och matlagning, idag blir det wokade grönsaker med räkor. Men kommer mami hit och passar så vi kan sortera, handla den sista julmaten och städa ovanvåningen. Nu har jag lagt upp ett to-do schema ;)


Föressten, har kollat genom R:s packning.. Är det OK med ENDAST 5 par kallingar, tre skjortor och tre shorts. Notera ENDAST? Får nog styra upp det med..

babies

21/12 kl: 21:21

Såg precis en dokumentär- babies där man följer fyra barns liv från födsel till ca ett års ålder. Barnen kommer från Mongoliet, Japan, Namibia och USA. Det finns inga dialoger, endast musik, barn och häftigt filmade klimat. Det var så häftigt att se barns utveckling och inlärning, oavsett om de hade hundra leksaker framför sig, eller endast en ko, ett ben eller en pinne så var alla så lika. efter att ha sett denna hade jag gärna kunnat uppfostra Villiam på afrikas savann. Riktigt vackert gjord är filmen och otroligt bra skildring av fyra spädbarns liv från olika delar av världen.
Om ni har barn eller är gravida- se den! Man blir helt salig och fylld av kärlek (:

Trailer här: http://www.movieweb.com/movie/babies/trailer

tjohej

21/12 kl: 15:25

Det är tisag redan och tre dagar kvar till jul, fyra dagar kvar till resa. Idag började jag känna mig lite stressad..Jul-och-semester-stressad. Fyra väskor som ska packas, min, R:s, Villiams och Toulouses. Jag och R till Puerto Rico, Villiam till farmor och farfar och Toulouse till morfar. puh..

Dagen började tidigt med en pigg kille klockan sex, woho.. Klockan sju kom ogudmor J. Då pulsade jag ut i snön för att handla frukost. När vi hade piggnat till lite drog vi ut för att åka pulka. Eller Villiam åkte pulka. Vi drog han i den djupa snön och pulkan skapade en snöboll under sig. Han tyckte det var roligt att bli dragen men inte riktigt att åka ner för den minimala backen vi lät honom göra. snön var heller inte så intressant.

När vi kom hem gjorde vi mat (potatis,lök, morätter med timjan i ugn tillsammans med en kycklinggryta på svamp, creme fraiche, röd currypasta och kycklingfond) vilket blev överasskande gott, nära en fredagsmiddag med grejor vi hittade hemma ;)
J hjälpte oss att bada Villiam i det lila vattnet för sista gången och nu minsann hade han lärt sig plaska mycket, gärna så det stänkte ner allt.
Efter denna händelserika dag somnade lillen gott i sin säng och vi började packa. Så mycket man behöver ha med sig och vad jag kände mig stressad inför det. Nu har jag nästan packat allt mitt och alla prylar som ska med, men känns ändå som man glömt hälften.
Imorgon får vi börja med Villiams väska, för han behöver ha med mycket..

Är helt slut över denna långa dag och hoppas på att R kommer hem med mycket energi så jag kan slappa ;)



Mysbild från fotograferingen (:


20/12 kl 10.30 lördagsmiddagen var helt ot...

foto1166 (MMS)

20/12 kl 10.30 lördagsmiddagen var helt otrolig, fördrink, fondue på oxkött i buljong, underbar potatisgratäng och en god sallad till. Vi åt i två timmar o drack rött till. Vi hade bokat bord kl åtta för att missa barnfamiljerna. Men icke. Bakom oss satt en familj med en fyra åring som var högljudd. Inga problem att ta med barn till restaurang men vi kände att om vi gick dit kl åtta så var vi skonade, icke. Föräldrarna som stirrade upp ungen som blev allt skrikigare. Pust, det var detta vi ville komma ifrån just denna dag. Men till slut gick dem. Sen blev det en cider på speakers innan vi begav oss hemåt. Vad skönt det var med sovmorgon! Vid ett kom vår älskling och då gick vi hem till Rs moster för julkaffe, vi skippade vagnen och tog pulkan istället, Villiam tyckte det var kul!


snabbuppdatering

18/12 kl: 18:05
Det blir en snabbuppdatering för jag måste slänga mig i duschen.
Igår: Centan för att byta byxor o handla kamera. Äntligen hittade vi en, och vilka grymma bilder! Det är en halvsystemare från Panasonic.
Idag: Förmiddagsmys. Sen drog Villiam och pappa ut för pulka åkning, Villiam fick en för tidig julklapp- pulka med rygg. Han tyckte nog om det ;) Hemma planerade jag lite inför nästa vecka och satte nejlikor i apelsiner innan mami och papi kom för lussebak och mys.
R är iväg och lämnar Villiam hos sin farmor och farfar, vi har bokat bord på Tycho för fondue på oxfilé och en massa drinkar. Mums vilket kväll det blir! Sen ska vi sova, sova och sova. Villiam kommer hem 1300 imorgon, så OM vi ska sova!

årets jukort

17/12 kl: 09:15

Igår fick vi årets roligaste/fräckaste julkort.. Självklart var det min far som hade fått denna brilljanta idé. Jag tänkte dela med mig till er..
Gå in på: http://sendables.jibjab.com/view/pVuGLAiCLsV7agIF4UM9
glöm inte att sätta på ljudet!
(den buffrar ett tag)

snöoväder

16/12 kl: 09:07

Vi ger oss nog inte ut idag.. ;)
Igår däremot, Villiam var ett solsken hela dagen, skrattade och busade mest hela tiden, så skönt det var! Äntligen fick jag tillbaka min lilla kille, för stunden iaf, jag vågar inte ropa hej än. Vi bestämde oss för att bege oss ut för lite promenad och shopping. Skulle handla lite julklappar, vilket jag såklart inte hittade. Men däremot hittade jag årets julgranskula! Sen jag och R blev tillsammans och firade jul ihop har vi köpt en unik julgranskula varje år. Vi har tänkt på det, om typ 50 år när vi sitter med alla barnbarnen runtomkring oss så kan vi berätta om varje julgranskula, vilket då fyller upp hela julgranen, nu har vi bara tre (: Min farmor har likadant, en historia bakom varje grej som hänger i granen. Men det kan bli ganska plottrigt, därför går våra julor i silver/mörkgrå och vitt! (:
Sen gick inom apoteket, apotekaren kände väl igen mig och svansade fram för att fråga om jag behövde hjälp med något. Ja, hjälp behöver man nog om personalen på apoteket känner igen en ;) Jag hade plockat ihop lite prylar vi ska ha med på semestern, sånt jag inte åker utan. Vätskeerättning (två om dagen håller yrseln borta), alvedon och imodium om ifall att man blir kass i magen där nere.

Hoppsan, Villiam hade fått tag på munstycket till dammsugaren och satt och åt på den. Inte riktigt bra. Skitsur blev han när jag tog den. Han har ett jädrans humör, gnällde-maaammaa maaammaa och slog i bordet ;)

Igårkväll kom Villiams mormor för lite mys och vi passade på att storhandla. Jädrans vad dyrt det är med barnmatsburkar alltså! Ger ju han mest hemmalagad mat men nu inför passningen under vår semester fick vi köpa 2 middagar+1efterrätt x 7.

Idag ligger tvätt på schemat som vanligt, det är tungt när man måste byta bebisens sängkläder varje dag, bodys två gånger och ny pyjamas varje dag pga hudinfektionen.. Nu hade jag velat ha en tvättmaskin i lägenheten.
Vi köpte tre kg äpplen igår så idag ska jag försöka hinna med att koka mos, det tar lite tid. Och i eftermiddag kommer N på besök!


Bjuder på en sötis-bild med!

spagetti

15/12 kl: 08:40

För några dagar sen fick Villiam smaka hela spagetti, han gillade det! Roligt att leka med i varjefall.




vårt juleträd

14/12 kl: 20:30

R kånkade hem vårt juleträd. Tyvärr missade vi den vanliga jultraditionen att sjunga "ett juleträd" som är en påhittat sång från vår första jul tillsammans. det bringar lycka till julgranen, så den känner sig välkommen och inte barrar.


Detta var tydligen den minsta granen.. den tar upp hela vardagsrummet.

Villiam var livrädd för den och skrek varje gång han såg den, inte bättre blev det när han sprang in och stack sig.. Men sen när allt pynt kom i den satt han bara och skrattade fashinerat åt den.


blaha/julgran/foto

14/12 kl: 16:55
Villiam är på fruktanvärt humör idag, jag har inget tålamod, ont i huvudet och trött. När ska detta försvinna? Jag lovar mig själv att ringa doktorn imorn så vi kan få medicin. Jag är rädd att julen får ställas in och att resan är ett önsketänkande..
Några postiva nyheter (som är det enda som får mig att hålla mig levande) just nu är att R snart kommer lufsande hem med julgranen på ryggen OCH att vi har fått fotona sen fotograferingen!















Helt otroliga bilder, eller vad säger ni? Fick massor av bilder, men då har jag några fler i rockärmen ;)
Om ni vill kolla in den grymma fotografens hemsida igen: www.erdfelt.se


blir man glad eller?

14/12 kl: 07:20

Villiam vaknade klockan kvart i sju. Jag var INTE speciellt glad över detta eftersom vi igår försökte hålla han vaken. Jag steg upp, gjorde min morgonbestyr- för att sen märka att han hade somnat om. Blir man glad eller? Jag hade behövt mer sömn idag, mycket mer.
Men snart börjar vi tvätta så jag ska förbereda det, då kommer Villiams gammelfarmor för att hjälpa till och passa så jag slipper kånka på bebis och tvätt samtidigt. Just tvätten har blivit ett problem nu sen Villiam blev sjuk. Jag bytar body på honom två gånger per dag, hans sängkläder måste bytas varje dag vilket resulterar i gigantiska tvättberg. Pappa har hjälpt oss, R:s mamma med. Men nu är det min tur (med gammelfarmors hjälp).

babyshopping!

13/12 kl: 10:45

Hittade denna sida för ett tag sedan: www.milkmilla.se
Men har inte haft tid för att gå in och kika förrän nu. Villiam ligger och golvet och tränar kryp, men rullade precis över till rygg. Vi får avveckla gåstolen känner jag, annars lär han sig aldrig att krypa eller gå ;)

Åter till shoppingen.. Häftiga kläder OCH ekologiska kläder!
Hittade dessa från Ida T. Och dessutom på rea. Bodyn kostade 119 kr och byxan 129. Köpte i strl 86, så kan han kanske få det i födelsedagspresent, om han inte växer för mycket fram tills dess ;) Dessutom är det fri frakt över 199 kr, ett tips bara! ;)

 




tavla

13/12 kl: 10:10

Glömde föressten berätta att vi hittade en tavla som vi beställde från room99.se
Det var svårt att hitta den perfekta tavlan, den behövde vara ett visst mått och jag ville egentligen ha en massa färger på den.
Men denna beställde vi:



Den tänkte vi skulle sitta på väggen vid matbordet.
Nu ska vi bara hitta en färgglad tavla som ska sitta på väggen vid soffan.


doktor för tredje gången

13/12 kl: 10:05

Då är vi hemma igen. Odlingen var färdig och det var stafylykockerinfektion. Det hade pappa R oxå. Läkaren skrev ut pencillin till R för att han skulle bli av med det med ville inte riktigt sätta in det till Villiam än. Han hoppadees på att det skulle räcka med att behandla lokalt. Vi fick ordinationen att fortsätta bada honom i lila vatten, vilket är superbra för såren men mindre bra för eksemen. Men så fort såren är borta kan vi börja behandla eksemen. Villiams "gamla" sår börjar bli mycket finare, på läppen är de nästan helt borta och på halsen ser man bara lite, lite ruva. Däremot den på axeln och den på armen är svårläkt. Det har gått på djupet så det tar längre tid. Det jobbiga är att han har fått en till ny, på näsvingen. Vilken nu snart täcker hela. Hoppas att den lila sörjan snart biter på det såret så vi äntligen kan bli kvitt problemet.
Börjar bli lite trött på isoleringen här hemma ;)

Villiam somnade i vagnen, trots mina försök att hålla han vaken, men han vaknar väl snart av svettningarna ;) Jag har äntligen satt mig ner för att titta lite på taxfree-tidningen. Har hittat ett bar-paket, två hawaiian tropic solkräm och funderar på ett Lundmyr set med badbyxor, hink och spade till nästa sommar.

galet

13/12 kl: 07:30

Det är galet att JAG är vaken före bebisen. Om detta hade varit min vilja, hade det aldrig hänt. Är trött, fryser och vill bara lägga mig under varma täcket igen. Men så här är det. Doktorn snart. Jag väntar på att mitt ägg ska koka klart. Sen äta äggamacka innan jag väcker pyret.

Doktorn sen då, håll tummarna på att allt går bra!

back on track

12/12 kl: 20:20

Nu känns det äntligen som att vi håller på att komma tillbaka, sakta men säkert. Inatt sov Villiam underbart. Vi har slutat hunsa vid nattningarna, mest för att vi inte orkat gå runt med han i timtals trots skrik. Han har somnat tillslut i sin säng och har äntligen börjat förstå att det är en trygg plats. Känns som man får starta om från början efter en sådan här pärs. Mat, sömn, underhållning har varit på en femmånaders bebis villkor. Om ni förstår vad jag menar. Men nu försöker vi komma tillbaka.

Villiams sår har blivit bättre, de läks. Men han har fått en ytterligare på näsvingen, lite oroande. Men ska ta upp det imorgon, när vi ska till läkaren. Eksemen har bara blivit värre, rygg, axlar, armar, mage och ansikte har det bredd ut sig på. Han känns som sandpapper när man tar i honom. Vi badar han i lila vatten och dränker han i miniderm på kvällarna. Fast eksemen kan man leva med, inte såren, så det känns som det går framåt. Vi tog en bild på allt det här men det tar emot att lägga ut och visa er..

Han har varit gladare idag, vi har storstädat, det har också kommit på efterkälken såklart. Vi har varit ute och gått för att senare vända igen. Kylan var för bitande. Sen kom Villiams farmor och farfar för lite bus och julbaksätande. Hela kvällen har han varit ett solsken, tidigare har kvällarna varit värst. Han har spelat boll med sin farfar och myst med och givit fotmassage åt sin farmor. Han har inte ens gnällt när han blivit trött.
R gav han en flaska precis och han har (ta i trä) nog somnat själv i sin säng där uppe. Min lilla gosse..

Imorgon som sagt ska vi till läkaren igen och få svar från odlingen på Villiams sår och på pappas sår. ska bli intressant och se vad det är. R har fått nya på händerna så eventuellt får han gå på antibiotika så det inte smittar vidare och vi är tillbaka på ruta ett.

Detta har varit en riktig kamp, nu uppskattar man hälsan framför allt. Ingeting känns viktigt längre sålänge ens barn är nöjt och glatt. Kliché, jag vet, men man förstår inte förrän man är där.

det enda jag önskar nu är att vi blir kvitt problemen fram till jul så vi kan fira med familj och vänner på bästa sätt.

Tack alla för era stöttande ord, det har värmt otroligt!

11/12 kl 20.45 idag fick Villiam bada i li...

foto1156 (MMS)

11/12 kl 20.45 idag fick Villiam bada i lila vatten och tyckte det var hur mysigt som helst. Efteråt såg han ut att komma från thailand, han bättrar på brännan! :) mamma kom en stund för lek och ikväll somnade äntligen Villiam själv i sin säng, framsteg! Ikväll har jag ordagrannt sniffat alkohol, decinficerat alla Villiams leksaker. Nu ska vi bort med alla bakterierna! Kom på mig själv att snacka med hans leksakslamm. Kan man verkligen bli påverkad? ;) decinfektion is the Shit, perfekt för rengöring av rostfri diskbänk, det blir skinande, bara ett tips. Nu ska vi äntligen få lite ensamtid med vin, film och godis och hoppas på att kvällen och natten blir lugn.


11/12 kl 13.00 vi är ute på promenad med v...

foto1153 (MMS)

11/12 kl 13.00 vi är ute på promenad med vår bruna lilla sjukling. Har inte varit ute på någon vecka. Det är nog skönt att få lite luft. Och vi behöver fylla på matförrådet. Natten har varit jobbig igen. Ska bli skönt när Villiam är frisk o inte behöver vakna varje timme


doktor igen

10/12 kl: 18:40

Vi fick åka in till doktorn igen idag. Pappa kom och hjälpte oss och följde med. När vi vaknade i morse hade vi bara sovit några timmar för Villiam varit ledsen hela natten. Han var blek, tilltagen och var röd om halsen och bröstet. Fick nog och åkte in. Blev mottagen på lasarettet i Landskrona. Äntligen.

där fick vi bra mottagning, tre sköterskor och två doktorer som tittade och undersökte. Halsprov, blodprov som inte visade något. Fick veta att han fått en allergisk reaktion på pencillinet. Bort med det.
En läkare menade på att det var eksem alltihop, vilken jag inte höll med om. De tog ett prov till odling så vi väntar på det svaret. Annars hade han ingen infektion eller så innuti kroppen, allt sitter utanpå, vilket var jätteskönt.

Vi var där ganska länge. Villiam fick bada där i ett lila vatten som var renande och antibakteriellt. Fick bort alla sårskorporna. Han blev färgad av det, så nu ser han ut som han kommit direkt från en billig solsemester på gran canaria ;)

Villiam var mest ledsen hela tiden, i don´t blame him. Men sköterskorna var snälla, de sjöng för honom och tyckte synd om.

Överarmen är ett stort sår, i halsvecket och på läppen. Eksem nästan över hela överkroppen och rivmärken med. Man vet inte riktigt hur man ska hålla honom för att det inte ska göra ont.

Vi fick utskrivet den lila vätskan att bada i en gång om dagen. Gick ner på apoteket på sjukhuset, fick vänta i tjugo minuter med en ledsen bebis men som till slut somnade av utmattning i mitt knä. För att sedan få veta att de inte hade det inne. Ner i stan på apoteket, väntetid en halvtimme, men nu sov Villiam i bilen iaf.

Hemma igen runt tre. Alla dödströtta och hungriga. Villiam ledsen och vill inte äta. Men välling går bra.

Vet inte riktigt hur jag känner inför allt detta. Jag är otroligt trött och uppriven. R kom till sjukhuset och bytte av med pappa för det kändes lite överväldigande för mig, men pappa var ett otroligt stöd. Man vet inte hur man ska hantera sitt eget barn. Det är svårt att lugna honom. Svårt att göra något alls.


fruktansvärt

9/12 kl 19:20

fruktansvärt att se sitt barn må så dåligt. att han har så ont. att inte kunna trösta honom.

jag vill också skrika..


doktorn

9/12 kl: 10:45

Då var vi på sjukhuset igår.. Vi kom in fel och fick gå i 1 km i Lund ;) Jag var lagom road.. Vi fick stå utanför så en sköterska fick kolla på utslagen. Det var inte vattenkoppor. Vi kom in direkt till läkaren. OCH VILKET bra mottagande! Hon lekte med Villiam hela tiden när hon undersökte honom och hjälpte mig med bebis, ytterkläder och all packning när vi skulle gå vidare till labbet. Detta stället fortsätter vi att gå till.
Villiam hade inte vattenkoppor, inte svinkoppor heller utan en hudinfektion. En rejäl hudinfektion. Den har satt sig i halsen också men det var inte halsfluss-bakterien som tur var. Han hade en förkylning med, därför han är så rosslig i halsen. Dessutom är hans immunförsvar nedsatt så han har fått eksem på händerna och runt munnen med. Han fick pencillin. Vi får verkligen hoppas på att vi har fått rätt pencillin så det hjälper så snart som möjligt, för utslagen är inte att leka med just nu, på gränsen till infekterade.

Jag är lite orolig för blodförgiftning.. För dessa utslagen Villiam har, fick jag med i hans ålder och fick blodförgiftning och höll på att ryka med. Men vi tar en timme i taget!

Idag är Villiams morfar här och stöttar. Vi ska decinficera allt på min mammas begäran och hålla koll på Villiam så att hans allmänntilstånd inte förvärras- då måste vi åka in. Men han är pigg och glad nu, visst är han gnällig men det känns skönt att det är fart i han. Värre är det om han börjar bli slö.

Det är så synd om vår lille påg. Att han skulle få detta när han är så liten :(

ledset

8/12 kl: 10:40

Igår var vi på en underbart god julmiddag. Elofs skafferi i Billeberga skulle det vara. En kringbygd gård, pittoreskt och häftig mat. Väldigt trevlig personal med.

Hos farmor och farfar hade Villiam varit ledsen hela kvällen och inte kunnat sova. När vi kom hem runt tio så hade han sovit lite, men ville inte somna om. Vi har försökt allt inatt, vyssja, gunga, sjunga, klappa i vår säng, i famnen, i hans säng. Varje gång han har slumrat till har bröstet eller halsen börjat rossla så han har vaknat och blivit ledsen. Ingen rolig natt inatt..

Jag fick nog i morse och ringde BVC, hon hänvisade mig till lasarettet i Landskrona. Dåligt bemötande. De ville inte alls få in en riskpatient med eventuella vattenkoppor. Hänvisade mig till barnakuten. Ringde BVC igen och hon tyckte inte vi skulle åka dit, troligtvis fick vi sitta där hela dagen. Däremot tipsade hon mig om en privatklinik i Lund, barnläkarmottagningen. Ringde dit, fick ett riktigt bra bemötande av kunnig och omtänksam personal. Vi fick en tid halv åtta ikväll. Vi får inte gå in, men de går ut och tittar på utslagen. Hon tyckte inte att det verkade vara vattenkoppor och om det är eventuell svinkoppor så måste Villiam få behandling.
Om personalen där är lika trevliga som hon i telefon så bojkottar vi det kommunala skitet (låter som en moderat nu eller hur) och går över till dom. Man vill ha personal som bryr sig, som lyssnar och som personifierar patienten. Inte bara bli vidareskickad och ingen som tar ansvar. (Vilket jag nästan alltid har fått som mottagande när jag själv varit sjuk).

Vi kämpar på idag! 

7/12 kl 09.40 vad vi behöver en riktig kam...

foto1148 (MMS)

7/12 kl 09.40 vad vi behöver en riktig kamera.. Blir inga bra bilder nu när det är så mörkt. Idag räknar vi kopporna till åtta st, hoppas immunet hinner växa till sig. Vi ska mysa hela dagen idag, ikväll ska Villiam ut till farmor och farfar, och vi ska på julmiddag på r s jobb. Enligt ryktet blir det en blandning av vanligt julbord, gourme, italienskt/tyskt på elofs skafferi. Tror det ligger i eslöv. Så därför äter jag inget innan dess! ;) har en fråga som någon kanske kan besvara, får man bada med vattenkoppor?


kl: 20:00

6/12 kl: 20:00

På sin åttamåndersdag trängde äntligen den andra framtanden genom. Typiskt att få två nya tänder och ha vattenkoppor samtidigt :(

det blev ett gympass idag ändå, skönt att komma iväg och hade mycket mer energi när jag kommer hem! Ska försöka komma iväg inte bara för att bli fit utan för att man blir en sån mycket bättre mamma också när man kommer hem. det var fokus på magen idag på träningen. Om tre veckor ska jag visa mig i bikini, hu hu ja ja..

Vi packade föressten lite igår, de sommarkläder och kläder som vi inte använder. Det blev endast tre par shorts till R och halva resväskan till mig. Och då har jag inte ens tagit med mig hälften. hm. Ska man omprioritera eller? .. Nä, det får bli en till väska isåfall, jag vill känna mig fräsch på semstern (:

Ska faktiskt gå och lägga mig och läsa en Coelho-bok. Är helt slut efter dagens röj. Villiam har varit gnällig hela em, det tar musten ur en.

Skrutten 8 månader!

6/12 kl: 11:05

Idag fyller skrutten åtta månader! Det ska vi fira med en massa bus och lek. Samt röja i vår understädade lägenhet. Samt kommer farmor på besök så min träningsbubbla kan lossna snart.

Vad roligt att ni oxå reagerade på vattenkoppssyndromet. (:
Rebecca: Jag tror att det är enligt det gamla "tänkandet" att man ska vara hemma med barnet i två veckor efteråt tills kopporna blivit intorkade. För BVC sa att man kunde gå på dagis. När jag rådfrågade med en vän som jobbar på förskola, så menade hon att man inte fick gå på dagis om de inte var intorkade. Så det verkar nästan handla om en moralfråga. Det känns som det borde smitta via hudkontakt när kopporna fortfarande är färska. Men det är sant, att från smittotillfälle tar det två veckor tills det bryter ut. Denna smitta kan komma via luften så min teori är att villiam fått det från mataffären typ.

Nu ska jag leka lite med Villiam på golvet och träna på kryp-ställningen. Denna ungen kommer aldrig lära sig krypa ;)

godkväll

5/12 kl: 20:30

Utanför fönstret har snön lagt sig tillrätta efter snöoväder. Mitt i detta skulle jag o papi självklart storhandla. En och en halvtimme senare kom vi hem. Mycket mat rikare!
Ikväll har vi haft papi och ogudmor J på besök. Villiam var urglad över sin morfars närhet och bus och när han gick tog J över, matning och nattning löste hon, perfekt! Skönt att han kan känna sig trygg med andra.. och så hann vi äta vår middag i lugn och ro, det blev pepparbiff med pommes, sallad och bea, mums! 

Villiam är fortfarande inte bra, kopporna ploppar upp en efter en och vi vet inte när det ska sluta. Men den första koppen (som alltid är den största) känns väldigt skum. Stor och riktigt äcklig är den, ska ringa BVC och rådfråga imorgon. Är rädd så det inte blir infekterat och blodförgiftning (?) fan, min mami berättade att jag fick det när jag var liten av svinkoppor och höll på att ryka med, då blir man lite mer nojig med Villiam.

Just nu håller vi på att leta efter julklappar, vi vill ha två tavlor i vardagsrummet, har letat i Lund och lite överallt men inte hittat, men då kom vi på- nätet! har hittat en skitbra sida, billiga tavlor som är inramad och INTE tryck room99.se Och så letar vi efter en kamera, funderar på canon coolpix 110 som är en halv systemare. Vi har varken till eller ork att förstå oss på en systemare så denna verkar perfekt, men ska kolla lite mer recensioner.

Nu ere filmkväll!


vattenkoppssyndromet

5/12 kl: 11:20

Måste berätta en ny upptäckt jag har fått. Dessa mamma-barn upptäckter man fått sen man själv fått barn är helt otroliga. Det är ett helt nytt liv att försöka förstå sig på. Men just vattenkoppssyndromet hittar jag inte logiken för!

Det började med att jag råkade skriva på face att Villiam hade vattenkoppor. Direkt fick jag ett mail från en mamma som frågade om vi kunde sprida smittan vidare till hennes treåring- what? Blev chockad när jag läste det och kunde inte förstå mig på det. Sen skulle en fyraåring eventuellt komma hit med sina föräldrar. När de fick veta att Villiam hade vattenkoppor blev mamman själaglad- pojken hade inte haft vattenkoppor och hon ville gärna att han skulle bli smittad- what?

Denna nyfunna gåta tog jag upp med min mer professionella mamma-vän som har en fyraaring och en ettåring. Hon blev inte chockad över mina berättelser utan förklarade för mig att det var tydligen en inne-grej- att medvetet smitta sitt barn. Ännu mer chockad berättade hon att man här i L-a brukade ha vattenkopps-fester. När en bebis/barn i gänget fick vattenkoppor, ja då ordnade dem en fest där alla barn kunde komma och bli nersmittade.
Jahaja, mycket ska man få höra i sitt liv men detta tog nog priset.

Varför vill man medvetet smitta sitt barn med något som kan leda till ärr, vattenkoppor på ögat, invärtes, på hjärnan, lillhjärneinflammation osv.

Anledningen mammorna har- är att det blir värre symptom ju äldre barnen blir. Jovisst är detta sant med att man använder en medvetenhet att smitta sitt barn kommer jag aldrig att förstå.

Efter denna incidenten har vi suttit och övervägt att sälja vår bebis sjukdom.
Så vi kör en liten högsta-erbjudande grej här på bloggen idag. De mammor som vill smitta sina barn får gärna komma hit med lite mat (eftersom vår kyl står tom) och minst 200 kr för besväret.

Vi tar endast emot tre stycken barn, och passa på erbjudandet räcker så långt lagret av vattkoppor på vår sons kropp fortfarande finns kvar.

haha


Mornin

5/12 kl: 08:52
God morgon i alla stugorna där ute.. Regnar det ute? Ser ut som det, Yaay..

Har varit lite brist på uppdatering, bara för att helgen har gått i ett. I fredags hade vi idol, och filmkväll. Natten var INTE kul. Jag fick gå runt med Villiam i min famn och sjunga tills han somnade, det har inte hänt sen han var några månader gammal. Vi gick o lade oss tolv. Villiam vaknar ett och är vaken till halvfyra innan vi ger upp och tar upp honom, ger mat, bytar blöja och sen fick han somna bredvid mig. Tre o en halvtimmes sömn för min del, woho.
Igår flydde jag landet.. Nästan. Mami och jag stack in till Lund för födelsedagsshopping. I fyra timmar strosade vi runt och jag blev lycklig över att ha hittat ETT plagg (med acessoarer). Galen kräsen man har blivit nu.. Två fikor och lite bokshopping satt vi senare och väntade på försena tåg, såklart!

Villiam och pappa hade hållt ställningarna hemma. Det hade gått förvånandsvärt bra utan mig. Medan när vi alla är hemma så passar bara min tröst.

Ska se om jag kan hitta tröjan på nätet..
Nej det gjorde jag inte..

Igårkväll hade vi spelkväll här hemma och jag fick sitta bredvid Villiams säng, kravla in handen mellan spjälorna och hålla han i handen och sjunga tills han somnade. Mysigt. Bara han inte tror att vi ska göra det hädanefter! ;)

Idag är det söndag. Hela kylen gapar tom och ingen av oss orkar gå ut och handla frukost. Men vi får väl storhandla senare. Vi har också sagt att vi ska börja packa inför resan. Men det har vi sagt några helger nu..


3/12 kl 12.00 vi fick en akut tid på bvc i...

foto1136 (MMS)

3/12 kl 12.00 vi fick en akut tid på bvc idag, och det var som vi trodde- vattenkoppor. Stackars liten. Inte konstigt att han har varit så ledsen de senaste dagarna. Ingen annan än jag får hålla honom Fast det är ändå skönt att det kom tidigt då sjukdomen ofta är mildare ju yngre de är. Vi passade på att väga o mäta lillskrutten med. 75 lång (4 cm på två mån) och 9,5 kg (1 kg på två månader). Han är lång!


2/12 kl 16.00 .. Och såhär ser det ut efte...

foto1143 (MMS)

2/12 kl 16.00 .. Och såhär ser det ut efteråt! Shit vad bra det blev :) nu saknas bara en stor tavla på väggen och ljusa gardiner. Det var inte så lätt att sätta ihop soffan, speciellt inte med en mammagalning som bara ville hänga på mig ;) idag sov vi till 12 (?), varken jag eller Villiam kände oss speciellt krya. Idag har vi lekt inredningsarkitekter och städat as usual, och nu badar Villiam!


1/12 kl 15.30 före-bild. Oj vad tomt det b...

foto1141 (MMS)

1/12 kl 15.30 före-bild. Oj vad tomt det blev efter de hämtade sofforna! Men skrutten gillade det tomma utrymmet att leka och springa runt i Har flängt runt och städat hela em, försökt få bort allt katthår, det är inget att leka med. Villiam har varit missnöjd hela dagen eftersom att jag har haft fullt upp kombinerat med att den fjärde tanden håller på att bryta ut har det inte varit en lätt dag. Nu äntligen fick jag satt mig ner för att äta mitt första mål mat idag, och vad gör jag då? Jo mobilbloggar! ;) strax ska vi iväg till ekeby o hämta den nya soffan. Ikväll kommer Villiams ogudmor och roar honom medan vi fixar i vardagsrummet!


RSS 2.0