sitter i en bubbla..

Söndagen 28/2 Kl: 21:55
Tjoho, sitter här framför datorn som jag gjort i nån timme.. Kollat runt på olika gravidbloggar o skrattat mig lycklig att jag ändå har haft en sådan "lätt" graviditet. Får ändra sittställning var femte minut och är gasig som få och humöret är lite konstigt.. Känner mig som i en bubbla typ.. Haft jätteont i magen ikväll.. Julian har åkt upp och ner hela tiden och varje gång det är ner så är tappen ivägen. Så konstigt, ingen jag pratat med har haft samma problem. Vid sammandragningarna så sjunker huvudet så långt ner så det blir en molnande värk runt om höfterna och ner i benen samt det känns som en kniv som sticks på tappen.. Han försöker ta sig ut utan värkar, unge.. Dessutom har brösten växt en storlek sen igår. Helt galet, Dolly Parton. Sambon är inte sen med att uppskatta ;) Mjölkmaskinen är igång!

Det blev ingen promenad och inte heller center syd som vi pratade om. Det blev väldigt slött fram till att svärmor ringer och säger att maten står på borden om en halvtimme. Det var inget vi tackade nej till! Massa förlossningsprat och den blivande svärmoderns tankar och förhoppning om bebisens ankomst. Väldigt mysigt samtalsämne. Ska på tillvälxt UL nästa måndag och eftersom min mami redan har följt med på förra frågade jag om hon ville följa med på denna. Hon blev jätteglad. OM vi nu går en vecka till. Förhoppningsvis inte. Känner på mig att något är på gång. Kvällen har varit lite konstig..

Nu ska vi betala räkningar i sista sekund som vanligt och fortsätta titta på ishockeyn.
Morgondagen händer det nog inte för mycket. De senaste dagarna har jag varit sjukligt trött. Vill hitta på saker, men orkar verkligen inte. pust. eller är jag bara gnällig?

sommarplaner

Söndagen 28/2 kl: 11:20
Då är den första sommarplanen bokad! Fyra dagar veckan efter midsommar åker vi upp till Blekinge och bor i en mysig håla vid havet, i en välinredd stuga. R:s föräldrar är anordnare. Vi ska passa på att träffa lite släktingar (som bor tio minuter därifrån) som antagligen vill träffa oss o bebben. Kul att ta två flugor i samma smäll. Börjar fantisera om hur mysigt det kommer bli, ligga på gräset i skuggan på en filt och leka med Julian. Gå ner till stranden och prova på att bada i havet för första gången. Gå långpromenader i skogen. Äta grillat varje kväll, spela utomhusspel och familjespel på kvällarna. Helt underbart och verkligen något att se fram emot!


soldag

Söndagen den 28/2 Kl: 11:10
Vaknade relativt tidigt idag. Gårkvällen var riktigt kul! bjudna på god middag och gott sällskap. Spelade ett parspel, som vi vann i såklart ;) sen buzz, fan vad kul det spelet är! Vi funderar på att köpa det själva.
På väg hem konstaterade vi (eller jag) att det var en av de få gångerna vi har varit ute på middag o känt att alkohol faktiskt inte var ett problem, eller bristen på det. Vi kom väldigt bra överens o hade skitkul! det var inte så kul att köra hem från Eslöv inatt, tjock dimma så vi fick krypköra. Orolig för en liten inbromsning och magen. Kom hem vid ett tiden, sen tog det flera timmar innan insomningstabletterna hjälpte, så det blev en lång natt.

Har suttit i några timmar o kollat på sommarkurser som jag kunnat tänka mig gå. Hittade två distansutbildningar som kändes rätt. Den första är juridisk grundkurs på Lunds universitet, där föreläsningar och uppgifter kan göras när man själv vill, alltså det finns inga fasta tider för föreläsningar så som det fanns på den förra kursen jag läste. Sen avslutas det med en salstenta i Lund. den kursen är riktigt svår att komma in på, det finns otroligt många sökande varje år, så chansen att komma in är kanske inte den största. Sen hittade jag en annan distansutbildning som lät riktigt intressant: Religion, fundamentalism och våld där man läser om hur de olika religionerna ställer sig till våld och sen går man närmare in på terrorism. det är också en distansutbildning, med platsgaranti så det säkerställer iallafall att jag kommer plugga något i sommar.

Sambon har nog slagit huvudet för nu står han och bakar scones. Hur reslutatet blir- ja, det kan vi bara gissa oss till. Men gulligt är det. Men kan inte undvika att säga att han tjatat på mig de senaste helgerna om att han ville ha det. Jag har inte orkat, så nu tog han saken i egna händer.
på dagens agenda blir det ingenting för fysiskt. Funderar på att ta en promenad o mata fåglarna. myspys. Hoppas bara solvädret håller i sig ett tag till.

slöhet

Lördag 27/2 Kl: 14:30
Kollar på film, både jag o R har riktigt svårt att komma loss. Det blir väl bara en slappedag.. Vi ligger o peppar varandra till att asa oss upp från soffan, utan resultat. Fixar till mig lite i pauserna så det inte blir för stressigt senare, ögonbrynen plockade o naglarna målade. Funderar på att se om jag kan sätta upp håret ngt fint ikväll.. Ska kolla frisyrer på nätet.
För ikväll beger vi oss till Eslöv till middag med ett kompispar, spelkväll, både familjespel o Buzz. Ska bli kul o prova det. Så det blir säkert en superkväll, får väl gå emot restriktionerna o ta en redbull för att orka hela vägen ;)


Svar på kommentarer:
tack mami o papi, det kommer så klart att lösa sig och kännas bra, men man är full av olika sorters känslor vid olika tidpunkter och man behöver ventilera..

Tack Rebecca, då kan jag stryka hela listan..

Förlossningsbrev

Lördagen den 27/2-09 Kl: 12:35

Satt o formulerade förlossningsbrevet igår. Skrev ut en mall frrån Libero..

Vem ska vara med på förlossningen?
Pappa R, det går bra med en studerande med.

Vad vill du att den som följer med ska göra?
Stötta, lugna och peppa. Men han kan även själv behöva detta av sköterskorna ;)

Särskilda önskemål under förlossningen?
Vill inte ligga i gynstol - för exposed och utsatt.
Vill föda sittande på ett pall el liknande med R bakom mig.

Vad vill du att barnmorskan ska göra/inte göra?
Lyssna på vad jag vill.
Inte vara "bossig"
Stötta snällt, inte "heja" på
Hjälpa mig i vad jag ska göra vid olika tidpunkter för att underlätta

Smärtlindring
Gärna bad o vetekudde
Epidural om möjlighet finns

Saker du gärna vill undvika:
Gynstol
"klipp" (det värsta tänkbara för mig, fy o huu)
Vid kejsarsnitt vill jag ej vara vaken!

Nu har jag nog kunnat samla alla de tankar av do´s and dont´s som jag haft om förlossningen. Bra att ha skrivit ner det så de vet hur man vill ha det och inte vill ha det.

19 dagar kvar

Lördagen 27/2-09 Kl:09:48

Svar på kommentarer: Hahaha, papi, du verkade ha en kul natt? ;)

Glömde kolla igår, när det var 20 dagar kvar, så det får bli en liten tråkig 19 dagars..
Som jag tidigare har sagt så känner jag mig riktigt redo för förlossningen nu.. Har sammandragningar som lurar mig men börjar fundera på om jag inte kommer att gå över tiden pga Julian måste växa och bli stor.. Men å andra sidan är det nästan tre veckor kvar, och mycket kan hända..
Jag mår relativt bra, ont i ligament o fogar varje dag, trottheten tar överhanden men försöker ändå hitta på en massa för att inte bli uttråkad o deprimerad. Man kan ju inte gå o vänta hela tiden ..
Förlåt R, men träffade ju en 1 månads bebis igår och kunde inte sluta fundera efter de hade gått. Pallar jag verkligen det här? har jag det tålamodet som krävs när bebisen inte vill sova, inte vill äta, men ändå skriker? Jag tvivlar på min kapacitet just nu. Försöker tänka postivt och utgå ifrån att jag alltid kan skjutsa över bebben på sin pappa eller någon annan när tålamodet tryter. Man vill ju vara den bästa på allt, men det är svårt innan man har övat. Det är lite skrämmande faktiskt att alltid ha en tickande bomb i sitt hem som helt plötsligt kan utlösas, oavsett om vi orkar eller inte.
Måste försöka tänka positivt.. Men nu känns det ganska opersonligt och oroande.

Slänger ut en bild på mig nu på morgonkvisten, magen är gigantisk och jag går runt o myser i pyjamas och planerar sänggående med lite korsordslösande fram till att sambon kommer hem från träningen och fixar frukost till oss.


Mage vecka 38
Kände mig inte bekväm med att lägga ut en bhbild så den blev lite svart-blippad.


fredagsmys

Fredagen 26/2 Kl: 18:41

Vad fina kommentarer om politiksnacket vid förra inlägget. Skönt att andra oxå är intresserade! (:

Just nu sitter jag o jäser i soffan efter en lång dag medans sambon lagar fredagsmiddagen och sjunger ute i köket. Ibland har man det bra! Upp tidigt i morse som sagt på BM besök. En halvtimme efter avtalad tid kom jag in (visst jag har all tid i världen nu när jag är föräldraledig). Blodtryck fortfarande lågt, magen håller sin kurva och bebisen växer. Hans huvud kommer nog aldrig att sitta fast konstaterade min BM eftersom min foglossning faktiskt har gjort nytta, bäckenbotten är stor. wiho! (: Då kanske det blir en lätt förlossning.. Eftersom de inte har tagit protein i urinet på flera månader bad jag dem om det (detta ska de göra vid varenda besök för att kolla om havandeskapsförgiftning) och minsann, protein hade jag, men bara lite så det var tydligen inget att oroa sig för. nähänä, men havandeskapsförgiftning kan komma från en dag till en annan och jag ska inte dit förrän om två veckor. hm. ?

Lite smått förvirrad gick jag svärandes hem (pga idioter som inte har saltat trottarerna så man halkar slår halvt ihjäl sig när man är ute). Sen kom äntligen R med hennes lilla bebis. Fika, massa snack och bebismys stod på schemat. Så kul att äntligen träffa dem o prata om förlossning, amning och andra grejor man funderar över.

De gick precis innan R kom hem, vi lade oss utmattade (han efter jobb och jag efter bebis o tidig morgon) och mös lite innan han började med maten. Ikväll blir de som sagt god middag och eventuellt besök från R:s kusin med flickvän som då förhoppningsvis har med sig Mario Cart. OJ vad det ska liras ikväll! ;) Får hoppas att jag blir piggare efter maten..

Tjoho

Fredagen 26/2 Kl: 07:49
Ännu en natt utan helhetssömn. Haft förvärkar då och då och vaknat av dessa. Nu på morgonen har magen varit stenhård och man känner att han vill och ska komma ut snart. Magen sjunker längre o längre ner ju mer han tränger neråt. Imed det känns så annorlunda så går man nästan bara o väntar.. Snart ska jag till BM och prata lite, hon kanske kan se att något har förändrats?

Har redan ätit, duschat o kollat nyheterna. Fick nästan en glädjechock när de visade Obamas och den amerikanska kongressens 7 timmars kampanj på nyheterna. Nu vill obama införa en sjukvårdsreform för samtliga amerikanska invånare, även de mest fattiga. GO! Problemet är att Obama är så otroligt demokratiskt och "närtänkande" och de flesta andra i kongressen är inte det, så han kommer inte få genom sin reform.. Problemet som Obama antagligen inte har tagit i beaktande är de enorma summor pengar som behövs för att garantera sjukvård till alla samt att alla sjukvårdsinrättningar inte räcker till. Det kanske hade varit bättre om han lagt om ekonomin, tagit de miljoner de lägger ner på krig och säkerhet och lagt det till sjukvården samt byggt upp fler sjukhus så att det går att införa en sådan reform. För tanken är ju god, men det känns som en utopi i förhållande till USA:s historia och medmänsklighetmentalitet. Oj, nu blev det lite politik med ;) Tänkte följa Obamas politiska spel lite närmare, det är så intressant!

Nu måste jag göra vid mig och gå i lagom tid så jag slipper stressa och få en massa värkar när jag går till sjukhuset, för antar att det kommr igång när jag rör mig..

fika på fika

Torsdagen 25/2 kl:21:55
Dagen har varit mycket mysig! Gick upp tidigt, åt och gick sen o la mig o vaknade en kvart innan J-a skulle komma ;) Bullar o fika o en massa snack i fem timmar satt fint. Fick en riktigt söt, blå elefant till Julian. Har haft lite sammandragningar under kvällen men inte som igår, det var en riktig luring! Julian där inne har bökat som aldrig förr, har verkligen velat vara med. Man märker att han blir större och mer medveten om att det finns något där utanför värmen och mörkret. Nu känns det som det kan hända närsomhelst. Jag går o myser in i det sista och R är lite orolig för förlossningen.

Tog mina sömntabletter för två timmar sedan för jag ville gå o lägga mig tidigare idag, men de har inte slått på än, jobbigt. Ska upp tidigt imorgon och gå till MVC. Ska bli kul o kolla om allt är bra med bebben och prata lite om de värkar som jag hade igår. Sen kommer R och Albin, ska bli så kul o träffa dem och se den lille och mysa med honom (: Då är det kanelbullar som gäller !

Vecka 38

Idag går vi in i vecka 38!

Barnet:
Barnet är fullgånget

I flera veckor har ditt barns utveckling mest handlat om förbättringar av organens funktioner, inte någon uppbyggnad av dem. Barnets hjärna och nervsystem fungerar bättre för varje dag, men den här utvecklingen fortsätter genom barndomen och ända upp i sena tonåren.
Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Barnet bestämmer själv när det är dags.
Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har ärvt sina gener från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.


Mamman
Svårt att sova
När barnets huvud eller rumpa är i läge blir det ofta lättare att andas, men du får mer tyngd på magens nedre del. Du kan känna hur det sticker till när huvudet trycker mot bäckenbotten.
Nu är det riktigt svårt att hitta en bekväm sovställning. I ärlighetens namn är det svårt att hitta en bekväm ställning om du så ligger, sitter eller står, men det är snart över.


Godmorgon!

det hände inte så mycket mer igårkväll. Några starka förvärkar under natten som jag vaknade till, men sen.. ingenting. Har vaknat hur många gånger som helst inatt när magen har dragit ihop sig. Men värkarna har inte blivit starkare. Och nu har jag varit utan dom i några timmar. Jahapp.. Har precis ätit fyra tallrikar flingor, ska borsta tänderna för det har jag glömt senast jag gjorde (fy) och sen ska jag hoppa i sängen igen o läsa Obama.
Senare efter lunch kommer J-a (fan det börjar bli svårt med mina kryptiska namn, många har ju samma första bokstav!). Ska bli mysigt o träffa henne, det var säkert ett år sedan.

..nu händer där inte grejor!

Onsdagen 24/2 Kl: 22:35
Nu har värkarna avstannat och värken jag hade har även minskat. Man ska inte ropa hej.. Men man känner sig lite snuvad. Känslan när jag tänkte på att han kanske skulle komma snart var riktigt postitiv. Inte alls rädd, orolig överhuvudtaget utan en känsla av "äntligen", spänning och glädje. Så det blir ingen bebis inatt men det kanske ändå är på gång? Vi får hålla tummarna.
Nu ska jag upp o lägga mig o lösa lite korsord! (:

Vår bebis

Onsdagen den 24/2 Kl: 20:37
Papi: Oroa dig inte, värkarna kommer typ var 20 minut så det är inte dags än. Tror att magen bara spelar mig ett spratt som vanligt. Så gå nu inte o tänk på det hela natten på jobb!

Gick in och gjorde som T och kollade hur vårt barn skulle se ut. Provade med två bilder, det ena resultatet blev värre än det andra.. Ta nu inte detta seriöst utan detta var mer en underhållande grej för att få tiden att gå :P
Denna bebisen ser precis ut som min papi när han var liten!


Denna ser ut som ett juggebarn ;)

Tror nog inte Julian kommer likna några av de bebisarna som kom upp.. Roligt att de använt ett öga av var förälder för att få ihop bilden :P

Som sagt så kommer värkarna var tjugonde minut och börjar avta i styrka, så det var nog bara en liten förvarning om vad som komma skall.

nu händer här grejor

Onsdagen 24/2 Kl:18:55
Sitter som en zombie i soffan, är helt dåsig. D kom vid middagstid och stannade några timmar. Började få förvärkar o precis när han skulle gå fick jag en kraftig. La mig i badet en stund och magen höll på en massa. Sen gick jag o lade mig o vilade för jag hade blivit så trött. Gick upp precis och det kändes helt annorlunda. Huvudet har kasat riktigt långt ner, det är hårt precis över blygdbenet och känner att hans rörelser har gått nedåt med. Ont gör ned i nedre delen av magen, tappen och i benen o ryggen. Undra om det kommer hända något mer.. Har inga värkar längre så det var nog bara en luring. Fick satans halsbränna med.. Uppdaterar under kvällen om något händer! Ska strax äta pyttipanna som R fixar. gott, har knappt ätit ngt idag så det ska sitta fint.

morgonstund

Upp i ottan, svintrött fortfarande, det har inte blivit 8 timmars sömn inatt ska jag säga! Tvättar idag igen eftersom man bara hinner torka ca 2 maskiner i vår ofungerande tvättstuga.. Trivs ganska bra som hemmafru, antagligen för det bara har hållt på några dagar, snart blir jag nog uttråkad av det med. :P Gränsen går väl när jag har gått över tiden, är så tung o tjock att jag inte orkar gå upp från soffan och sitter o stickar världens längsta halsduk :P
Haft sammandragningar hela natten, vaknade till och med under en.. Ont i ljumskarna.. Men antar att det inte är på gång än ändå. Han behöver bakas ett tag till. Hade ändå varit typiskt om det hade kommit igång nu när sambon är flera mil ifrån på kurs..
Dagen ser ut så att tvätten ska tvättas och hängas upp, sen sover jag nog ett tag till och sen kommer D så blir de filmmmys o troligtvis en massa snack!


magdagbok

Tisdagen 23/2 Kl: 21:45
Julian har varit riktigt livlig idag, hållt på o bökat och sparkat och velat ha uppmärksamhet- som han självklart oxå har fått! Magen känns lite konstig idag, har en massa förvärkar som kommer typ var femte minut men de gör inte riktigt ont än.. Det får gärna lugna ner sig, för ikväll orkar jag inte att han kommer.. Är alldeles för trött för det.

Magen har blivit spanad på av flera hundra männskor på väla. Undra om det handlar om att magen är så pass stor, eller om vi ser unga ut, för många har verkligen stirrat sig blinda idag, utan någon skam. Detta är inget jag noterar längre eftersom jag mest tittar i affärer och inte på männskor, men R var ganska chockad av andra människors oblygsamhet. Träffade även en trevlig kvinna i en skoaffär som berömde min mage och faktiskt inte (?) tyckte att den var stor. Hon sa att jag var fin. Vilka mysiga människor det finns där ute! Det är en sån grej jag med kan säga till en främling, men många är inte sådana.

Hädanefter kommer jag troligtvis (om jag kommer ihåg det) kalla R för papa Baloo. Han är en riktig papabear! Tuff på utsidan, lite tafatt och tror han har mer att lära ut än vad katten tror ;) Detta kom vi på under vår middag på grafitti, storgarvade åt detta hur länge som helst. Min egna papa Baloo! Löv u!Imorn föressten så kommer min gamla gamla barndomskompis D hit för en heldag. Har inte träffat honom sen inflyttningen i denna lgh, så han har heller inte sett magen. chockartat blir det nog ;)


bedrägeriskämtet

Tisdagen 23/2-09 Kl: 21:27

Mimmi- jag kan skriva här istället.
Det här med anmäla till polisen, vi fick i fredags ett tungt skit på våra axlar- nämligen ett inkassobrev från ngt företag alekta. På 500 kr visserligen, som inte är mycket, men problemet var att det inte var vår räkning.. Betalar alltid allting i tid o så och denna räkningen gällde dessutom från 2007 och var från ett företag som sålde piffiga kläder till småhundar. Hm, när skulle vi ha köpt detta? Efter ett antal samtal till det här jävla företaget alekta fick vi veta att företaget inte var bluff- som vi trodde från början. Men att dessa otroligt inkompetenta personerna som arbetade där även kunde skriva ner räkningen- bara vi betalade. Vi vägrade självklart eftersom vi inte hade beställt något sådant samt att vi inte fått några som helst påminnelser utan nu bara ett brev från inkasso. Den sista killen vi pratade med menade att vi fick anmäla det till polisen som bedrägeri imed att vi gick emot vad dom sa. De skulle även skicka fakturan från ursprungsföretaget.

Sagt och gjort, idag fick vi fakturan och gissa vad där står? Inte vårt namn iaf. Det var R:s andranamn plus hans efternamn vilket är VÄLDIGT vanligt, finns säkert 20 sådana här i vår stad. Och adressen som stod på fakturan har aldrig R bott på heller. Så inget stämmer. De har med andra ord sökt på det här namnet i vår stad och min sambo har varit den första som kommit upp.. Fast det inte är hans tilltalsnamn. Det värsta är, att killarna vi pratade med i telefon visste om att namnen inte stämde men gav sig ändå inte- för dem vill ju få in sina pengar oavsett vem det är som betalar.

Så dagens läxa är- vilket även är anledningen till att jag berättar historien här är att: håll alltid koll på vad ni har handlat och inte handlat för sådanahär sjuka saker kan hända. Det hade kunnat vara så att det gått vidare till kronofogden, för ett misstag och då hade han stått där i tre år.

Jag ska ringa ett intressant samtal imorgon, den som svarar ska minsann få veta att de lever.. För hur mycket tid, energi, arghet och oro har inte vi fått ta de här dagarna? Vi ska ha kompensation, så det smäller om det. För så som inte vi har nog med tankar i huvudet redan..

shoppingtur

Tisdagen 23/2 Kl: 21:08
Mysigt att va hemma hos papi, det var ett tag sedan. Man blir så bortskämd där, allt dukas fram o dukas av. Fast så är det hos mami med nu. Nu när min mage e tung ;)
Sen stack vi ner till polisen för att anmäla, men självklart stänger de klockan tre. Blir man förvånad i den här staden? Självklart stänger poliserna så tidigt som möjligt, allt för att undvika att ta uti med de problem som finns här. pust.
Sen körde vi vidare till ekeby möbelaffär och hittade eeeen tadaaa soffa! Som vi VERKLIGEN vill ha. En sån rejäl familjesoffa med två divaner, gigantisk och mysig. Det var till och med lite rea på den, men vi vill få sålt våra andra soffor innan vi köper den nya, så nu håller vi på att lägga ut dem på blocket. Två beiga ektorp soffor för 4000, någon? ;)
Sen åkte vi till väla och gick runt och letade kläder till R. Ett par skor skulle inhandlas, gärna sneakers med högt skaft, gärna röda. coolt som sticker ut lite, men det fanns bara i tjejmodell, typiskt.. Sen var vi ute efter skjortor, skjortor och skjortor i modell kort krage. Men tyvärr är vi lite tidigt ute som vanligt så dessa har inte kommit in än. Men den trevliga killen på MQ försäkrade oss om att de skulle komma en massa sådana till våren. happ, då får vi vänta! Men vi hittade ändå en riktigt snygg finskjorta till honom, som ska vara på under middagen hos ett par vänner på lördag. Ska se om jag kan smygfota honom o lägga ut här ;)
Sen tog vi en paus i allt springande, mina fingrar hade dubblat sin storlek, värmen var olidlig och fötterna fick knappt plats i sina skor.. Det blev en god bakad potatis på grafitti med keso o en massa sallad- mums!
Jag försökte hitta en amningsbh sådär i förebyggande syfte men det var ingen som föll mig i smaken. alla är slafsiga och otroligt osexiga. Men visst det ska inte vara sexigt- bara skönt. Det håller jag med om, men modellen kan väl vara lite mer smickrande? :S


kickboxare nästa?

Tisdagen den 23/2 Kl: 14:25
Sitter hemma hos papi o myser. Åt en god frukost/brunch och sitter o språkar o slappar. Skönt! Julian där inne är en riktig vilding idag, kanske beror det på att han hör min röst så mycket, vad vet jag ;) Mysigt är det iallafall.
När R har slutat jobb hämtar han upp mig så blir det en runda ner på polisstt och anmäla bedrägeriet som jag nämnt tidigare. Helt galet, antar att jag kommer få tokflipp där nere om ingenting går som jag vill eller om vi får dåligt bemötande.
Efter det ska vi iaf iväg till väla, är där nästan var vecka nu :P Fast denna gången blir det varken babyland eller ikea, utan klädshopping till min käre sambo. Det är endast han som har pengar till sånt nu. Fast sen är det inte så kul o handla kläder till en själv när man ligger över 60 kilos strecket på vågen.. ;)Svar på kommentar:
Teresia: Jag har skrivit och kommenterat innan, dock anonym vilket jag sett i efterhand. Varför datorn inte vill minnas mig är märkligt. Det är iallafall jag som har BF 16 mars. Det jag tycker är roligt är att när jag först började läsa din blogg så var det roligt att följa den dels för att BF är nära i tid och dels för att vi båda är skånetjejer. Efter en bild du la ut slog det mig vem du var. Vi har gått i samma klass en gång i tiden, vet ej om du minns mig? Ville iallafall skriva det till dig.

Bloggen har blivit fin!

Vad kul att du uppskattat bloggen o att du oxå ska få bebis snart! Roligt om vi gått i samma klass med! Var bor du nånstans? Hade varit kul att ta upp kontakten o ha lite bebisfikor senare (: Hör gärna av dig så jag kan kontakta dig!

drömmar

Tisdagen den 23/2-09 Kl: 09:20

Ännu en trött morgon.. Varför ska det vara så svårt att sova när man är gravid? Kan det vara för att magen är så stor så man vaknar varje gång man råkat lägga sig på rygg och kippar efter andan? Kan det vara så att när man vänder sig för häftigt så töjs hela magen ut och bidrar till sträckning i alla ligament? eller kan det vara alla drömmarna? Inatt drömde jag om Julian. Jag har ganska tunn hud på magen så man känner hans kroppsdelar ganska tydligt genom. Men inatt, då hade jag ännu tunnare hud så han kunde sticka ut sina små fingrar (låter hemskt) men kan kunde sitta o hålla hans hand. Han hade knipreflexen utvecklad och höll fast hårt..
Vaknade med en sån längtan av att hålla honom, titta på alla hans drag, känna på de mjuka, runda fötterna och pussa på han en massa. Snart, snälla?

Ont i rygg sedan matlagningen igår, storkok, flera timmar, men gott blev det! Ska hem till papi idag o mysa, men jag tror jag måste vila bort sömnpillerna nu ett tag och läsa lite ur Obamas bok innan jag sätter igång.

morn!

Måndag den 22/2-09 Kl: 09:17

middag blev faktiskt god. stekte lök och röd currypasta, i med vatten o creme fraiche och laxkuber. Till sist gräslök på toppen och ris och broccoli till. Tänkte egentligen lägga ut receptet och foto på maten , men fick inget bra foto.. Starkt o gott blev det, även lättlagat!

Upp i ottan för att tvätta. Orkade bara ta tre maskiner och dessutom hinner det aldrig torka ändå. Får tvätta igen i veckan. När alla maskinerna är upphängda tänke jag ta mig en lur, sömnpillerna sitter fortfarande i.. Sen antar jag att det säkerligen finns något att skrubba här hemma.. Det blir en hemmadag idag med tvätt o städ, ovanligt ;)

Ikväll blir det storkok med oxgryta, champinjoner, lök och morötter. Mums!

varje dag är söndag

Söndagen den 21/2-09 Kl:19:05

Nej vi har inte fött än, tog helgledigt från datorn.. ;)

Har satsat stenhårt på mitt nya liv som föräldraledig. Gårdagen spenderades på stan, först med M och hennes söner på espressohouse. Sen runda till skoaffären, handlade barnkläder och mös runder. Hennes äldsta gjorde en sån söt grej inne på Kappahl (han är tre o ett halvt år). Tittar upp på mig o småflinar och utbrister: "Sicken tjockismage du har!" Jag garvar o förklarar att det ligger en liten bebis därinne. Han lägger sin lilla hand på magen och klappar jätteförsiktigt med stora ögon. Folk runtomkring fick nog en tår i ögonvrån av den synen ;)
Sen mötte jag upp mami för ytterligare en fika på 261 innan vi gick hem och fortsatte snacket där. Övertalade henne till att börja titta ny lägenhet, så det gjorde vi. Hittade två bra kandidater. Sen kom R och hämtade mig och det blev chinesefood takeaway innan vi mös upp i soffan.

Idag gick vi upp tidigt o åkte till ICA o köpte en dunderfrukost med frallor, munkar o en massa god graviditetsmat. Efter frukosten gick jag o lade mig en timme innan jag bestämde mig för att dra fram alla mina skor o rengöra dem. Hittade mina festprisseskor och märkte att de hade kvar lera och utspillda drinkar från i somras. Det var nog på tiden med lite rengöring! sånt man kan göra när man är föräldraledig, utan ett barn ;)
Sen kom J över på en fika i stannade några timmar för snack om allt mellan himmel o jord som vanligt.
Fram tills nu har jag suttit och spelat tvspel, för det är sånt man också kan göra utan dåligt samvete när man är föräldraledig utan ett barn.

Ska snart dra igång o laga mat, sent, jovisst men jag är ju ledig! Nog om det tjatandet ;) Det blir laxnånting med creme fraiche, gräslök, morötter (kanske purjolök för jag e så sugen på det) med couscous och en sallad. Mums.mysig lördagsmorgon

Lördagen 20/2-09 Kl:09:45

Det blev ganska sent igår. Hade värkat var tionde minut i säkert sex timmar, men de va inte så starka så det var svårt att sova. Satt bara o väntade på att de skulle öka i intensitet, men icke!
drog oss lite i sängen i morse, mysigt. Sen tvingade jag upp sambon för att göra frukost, det blev en riktigt god en med bullar i ugnen, pålägg, oboy och olika frukter. Gott!
Sitter nu fortfarande med förvärkar, ischisch, ont i magen, på sidorna och känner mig ganska mör. Ska försöka fixa till mig lite nu för snart blir det en promenad ner mot stan med M och hennes småpojkar. Fika står på schemat igen. Myspys!

tripp

Fredagen 19/2-09 Kl. 19:22

Tack för alla era fina kommentarer, blev så glad när jag kom hem och fick läsa allt (:

Sicken jävkla dag det har varit idag! J kom upp och hämtade mig så körde vi ner till stan. Julian fick två presenter, en dinosaurie/flodhäst av J men ett foto på oss och en söt liten apa av hennes man C. Gulligt till max!


Sen körde vi ner till Espresso House o tog en fika. Stackars baristan gjorde en massa fel, först fel macka, sen fel pålägg. Åhå ja ja. En massa snack och skratt som vanligt. Så skönt att träffas!
Sen blev det en liten runda på stan, köpte en liten present till R:s son Albin som jag ska få träffa nästa vecka, myspys! Och hårfärg o ny mascara till mig. Sen ner på CG o handla mat och sen hem. Mysig dag med andra ord!

Vilket ändrades helt när jag kom hem. JAG ÄR SÅ JÄKLA TRÖTT PÅ ALLA MYNDIGHETER SÅ JAG KAN SPY! Fått ett beslut från csn (?) som jag inte har något att göra med nu. De krävde pengar tillbaka på uppgifter som jag inte hade lämnat in. Det blev ett argt samtal och sen förlåt från deras sida. Jovisst men fan, fick ju sitta i telefonkö och blodtrycket gick upp för NI gjorde fel. uschi.

Sen blev det klabb med en annan myndighet med R. Helt galet. Så det blev en runda ner till polisstationen, som SJÄLVKLART hade stängt, försökte ringa konsumentverket som inte ens har öppet en fredag. Vart går våra skattepengar egentligen? Så nu får vi vara snälla o vänta tills på måndag innan vi kan polisanmäla ett ärende som vi egentligen inte har något att göra med. Men för att alla andra har gjort fel så får vi ta det. Arg har jag varit ikväll, blygt bekräftat.. Detta medförde sammandragningar var femte minut som inte släpper. Yey..

Så, nu har jag fått skriva av mig lite. Det låter värre än vad det är, säkerligen. Men vi löser väl det. Nu ska jag försöka släppa allt så vi kan hålla helg. Och mat har vi inte ens tänkt på idag..


mot stan!

Fredagen 19/2-09 Kl:10:15

Sov läänge idag, skönt (: Käkat två tallrikar flingor o kollat runt på nätet lite. Fan, sitter för mkt vid datorn så folk hinner inte uppdatera sina bloggar när jag vill att de ska göra det :P

Ska upp o städa sovrummet nu tänkte jag, byta lakan och sortera upp tvätten. Tvätt på måndag.. Sen blir det tillfix och håll tummarna på att några av mina kläder passar mig för sen blir det ner till stan. Fika med J, tänkte kolla lite affärer med och kanske köpa en liten present (: Länge sen jag träffade henne, ska bli så mysigt!

Vad kvällen bjuder på, vet jag inte, troligtvis ngn lugn aktivitet ;)


När hände detta?

Fredagen 19/2-09 Kl:10:00


Vecka 7


V 35

Men snart så kommer sötnosen!


mer snö?

Torsdagen 18/2-09 kl 19:45

Har märkt att datum och tid försvinner från inläggen imed den nya designen så jag får börja skriva in det själv.

Det blev ingen sömn. Det blev en massa läsning i Obamas bok "min far hade en dröm". Välskriven och kul att han lämnar ut sig själv så pass mycket.. (Tack I för lånet) Sen kom R hem men försvann ganska snabbt för en runda ner till Malmö. Så jag har suttit här hemma med andan i halsen, usch, man börjar tänka på livet tillsammans på ett annat sätt nu när vi väntar barn. Snöstorm o en massa snödrivor på vägarna, man börjar tänka i de allra värsta formerna. Men nu kom han hem precis, oskadd. Blev överdröst av en massa pussar och kramar (:

Har suttit och skrivit gravidboken, för säkert en o en halv månad, händerna o fingrarna helt svullna.

det jag egentligen ville säga med detta inlägget var: När hände detta?Det är faktiskt snart mars, ska inte våren komma, iallafall till Skåne vid detta laget? Jävla snö.

sängen kallar!


Nu ska jag finna min älsklingskudde och följa min katts exempel:
Nu är jag föräldraledig!


Wiho! Sista föreläsningen är färdig och oppositionen gick bra. Fick lite kritik mot mitt val av delar i kurslitteraturen, men det varit inte alls något jämförelsevis med de andras arbetet. Lite skadeglädje får man väl ha ;) Fast kan inte ta ut allt i försprång, hoppas bara att jag får ett G iaf. Men det är nog lugnt ..
Och jag ska fira med att gå och sova, och inte ha några krav på varför jag ska vakna upp.
Så skönt, det krävs nästan lite firande!

Fick ett chockartat uppvaknande i morse. Helt plötsligt har jag blivit gigantisk. Som en val! När jag sitter ner ser jag ut som grodan boll och jag går runt som en fet anka med putrumpa. Vaggandes.. Är det detta de kallar för höggraviditet? Svar: Ja! Inga, verkligen inga kläder passar mig längre, inte alls kul att gå ut på stan o fika med för korta tröjor och byxor som kväver mig. Men det är ju nu jag vill ta upp det sociala igen. Och jag tänker INTE handla nya kläder när förlossningen så nära inpå..

Såhär ser jag ut när jag myser runt här hemma. Men bilderna gör inte magen rättvisa. Den ser mycket större ut i verkligheten. eller är det kanske bara jag som tycker det? ;) Tråkigt med dåligt ljuse på bilderna bara. Vintermörkret..Vecka 37


Idag går vi in i vecka 37!

Bebisen:
Större och större
Nu samlar barnet näring som behövs under förlossningen. Hon eller han drar in fostervatten i lungorna och pressar ut det igen, om och om igen. Det sista av det här vattnet pressas ut vid förlossningen.

Mamman:
Dags att ladda med kolhydrater.
Du känner förmodligen värkar oftare och starkare. Det är ingenting att oroa dig över. Se det som en väckarklocka: Nu är det dags att ladda med kolhydrater, som pasta och bröd.
När förlossningen börjar kommer du att bränna cirka 500 kalorier i timmen. Att föda barn är som att springa ett maraton, och det är bra om du är förberedd. Vila mycket, ät ordentligt och ladda upp med kolhydrater så går det bättre.
Nytt utseende

Wiho, äntligen ett nytt utseende. Tack Kimberly för bloggdesignen.
Tyvärr hade jag inte alla hästar hemma så allt blev inte ändrat enligt designen..


skrubb

Efter badrummet blev det ett avsnitt gossip och en taco från igår. Sen tog jag tag i spisen och alla bakplåtar. Jävla skrubbande.. Men fint blev det iaf. Sen kom sambon hem med potatissallad och rostbiff. mums.
snart hoppa in i duschen och sen blire väl tvkväll. Upp tidigt imorn o göra opposition på en annans arbete, sen är det sista föreläsning, så jäkla skönt ska det bli! Kan jag äntligen ta det lugnt, städa här hemma och träffa massa kompisar som jag inte orkat annars.
Imornkväll kommer R:s farmor o farfar på en fika, de ska oxå bli mysigt. Farmor har stickat mössa, vantar o strumpor till lillen, ska bli kul att se dom (:

städat!

Sådärja. Två timmars skrubbande av badrummet där nere kom till sitt slut. Skrubbade kaklet och alla rören, skrubbade golvet och allt annat. Ontontont i ryggen, helt anfådd och sammandragningar kom i ett kör.. Men fint blev det! Bar ner skötbordet oxå (inte smart) och fixade det. Nu är jag helt slut.. Ont i rygg och mage. men det behövdes göras och boandet tar väl inte slut där. Ska återhämta mig med en yoghurt och vindruvor och ett avsnitt gossip girl innan jag börjar på köket (eller pluggar).
Fotade badrummet innan när alla grejorna var utslängda.


Och efteråt, allt skiner och grejorna är på plats!


Tjoho.. och nu till.. återhämtning!

blubbdesign

.. Jag måste acceptera det faktum att min blogg är så sjukt ful. Jag måste acceptera att jag inte alls är bra på nätdesign eller vad det kallas för. Vill inte acceptera det. Speciellt inte för er skull som är tvungna att se den fula designen varje gång ni går in o läser.
Finns de nån trevlig själ som kan hjälpa mig piffa upp lite och sätta lite färg på tillvaron? Fråga mig inte hur.. Det är inte jag som kan sånt här!

morrn!

Grått o trist ute, snö inatt, vitt på marken. Puh, det är snart mars, när ska våren komma till Skåne? Hoppas att Julian tar med våren när han kommer så vi kan mysa med långpromenader i vårsolen (:
Suttit o surfat nån timme på nätet o läst massa bloggar. Ska sätta igång med arbetet lite igen och sen lämna in det. Efter det känner jag för att storstäda! Funderar på att städa badrummet där nere, TOTALT, skrubba väggar o golv och vill egentligen rengöra kattlådan med, fast det får jag inte göra nu när är gravid nån toxicplasma kan man bli smittad av.. Vi har en extra kattlåda i källaren, jag bytar bara ut den :P För vi ska asa ner skötbordet i badrummet där nere har vi bestämt oss för. Men vill gärna att det är städat innan. Sånt boande ;) Sen tänkte jag skrubba köket o köksluckorna. Det behövs alltid. Kanske rengöra kyl o frys med? Se hur länge orken räcker. Men det är sånt jag velat göra länge, men skolan har tagit upp för mycket tid.
Vid tretiden får jag ett arbete jag ska opponera mot tills imorgon, så då blir det plugg igen.


myskväll

Trots en tråkig inledning på kvällen blev den bara bättre! Mami kom efter jobb och vi hjälptes åt att laga tacos. Gott och mysigt, satt och pratade en massa och kände på magen som hoppade. Sen blev den kaffe med kanelbullar medans hon läste genom mitt arbete. Efter lite omfix tyckte hon att jag hade gjort det bra. Känns fint (: Ska läsa genom den någon gång imorgon igen innan jag lämnar in den, men känner mig ganska färdig.
Nu ska jag kolla runt lite på nätet innan jag sätter mig och myser framför Fame-filmen. Ska äntligen se den (: hoppas att den är bra. Kommer ihåg att jag följde serien när jag var liten och har alltid velat se musikalen.Har inte lagt ut några bilder på ett tag. tråkigt. ska försöka fota lite bättre snart!

tjoho

Nu är examinationsuppgiften formulerad! Nu behövs bara lite tid för funderingar och tankar om något behövs tas bort eller rättas till. den ska inte vara inlämnad förrän klockan två imorgon. Perfekt! Orolig om jag når upp till kraven bara, men nu har jag försökt och är väldigt nöjd med reslutatet!
Efter torsdagens oppositionsseminarium så är jag fri! Så jäkla skönt ska det bli att slippa alla måsten och bara kunna umgås med nära och kära och bara vänta, vänta, vänta tills lillen kommer. Han lydde sin mamma iallafall att inte ploppa ut innan jag var färdig med kursen. Duktig påg ;)
Nu ska jag plocka undan i köket lite innan jag firar med ett varmt bad.. Ikväll blir det tacos! mums

alltid sista av något

puh. Sitter med min examinationstext och försöker få den överdrivet saklig och universitetig. Är rädd att jag tagit mig vatten över huvudet genom att välja en frågeställning som strider helt emot kursens utbud men ändå på en snirkligt sätt kunna få ihop det så det täcker alla dess mål. Tycker det är ganska kul. Imed kursen visade sig vara något helt annorlunda från det jag tidigare har läst om ville jag genom examinan trycka lite på det som kurslitteraturen INTE har tagit hellre än vad det HAR tagit upp. en stor chansning, jag vet, men kanske en liten roligare infallvinkel än vad proffessorerna är vana vid..
men det slog mig nu när jag satt och åt (för tredje gången idag för vi har en massa god mat hemma) att detta är det sista som verkligen kommer kännas vuxet innan bebben kommer. Detta är det sista jag kommer att åstadkomma endast för mig själv på flera månader. För sen kommer knodden och då måste jag åstadkomma saker för honom och för min familj i första hand. Det ger mig lite mer peppning att göra detta arbetet bra. För peppning det behövs när man ska skriva en tenta på EN dag.

30 dagar kvar!

shit 30 dagar. Antingen kan det vara väldigt långa dagar eller också väldigt korta beroende på när han bestämmer sig för att titta ut. Som jag tidigare har sagt så är det väldigt tröttsamt o tungt nu. Lillkillen där inne är för stark för MITT eget bästa. hårda och bestämda sparkar får man stå ut med.. Vi har allt färdigt här hemma till knodden kommer. Igår när vi storhandlade använda jag alla de kuponger vi fått på bebiprylar, så det blev en massa blöj-kräm- och tvålshoppande. Så nu är skötbordet verkligen överfullt. Mentalt är jag också redo för förlossningen, vill titta på min lille pojke och få veta att han mår bra. Vilket chock när han väl kommer ut- välbakad i min mage. Verkligen fascinerande. Tror inte om man förstår att det ligger en liten människa där inne o gror. Bara jag inte behöver gå över tiden så är jag nöjd. Vi kan ju inte ha två i familjen som fyller år den 1 april ;) Men NU måste jag börja plugga..

satan!

Igår mådde jag inte alls bra.. Kände mig ur funktion och orkade ingenting.. Det blev iallafall en storhandling så nu e hela kylen full av massa godsaker (: Plus en massa olika frukter. Men idag då, då ska jag skriva hela examinationsuppgiften. Herregud, hur ska det gå? Hoppas bara jag inte blir dålig idag.. Jag har nog iaf alla böcker jag behöver för att skriva den, nu är det bara motivationen som ska komma flygande!

BM besöket

Var som vanligt, de tog två rör med blod. Annars brukar jag ha R med mig men hann inte bli nervös för blodet innan BM började prata bort det. BRA! Julian sparkade runder och hjärtat gick på högvarv. Min mage ligger numera inte i överkurva utan perfekt på linjen. Fint (: Vi pratade lite om hur jag mådde och lite om förlossningen. Jag berättade att jag ville gärna ta epidural för jag har bestämt mig för att det är så onödigt med mer smärta än den man kan ta bort. Hon tyckte det lät bra och peppade mig att jag skulle hålla på det för ofta ville förlossningspersonalen övertyga en att inte ta det. Så det blir nog så att vi skriver ett litet förlossningsbrev ändå (krav på hur man vill ha det). Besöket gick snabbt och jag fick en ny tid nästa fredag. BM uppmuntrade mig oxå att sova, sova sova. Jag berättade ju för henne att jag måste sova efter frukost, vilket hon uppmuntrade så när jag kom hem från sjukhuset gick jag o la mig igen.. Skönt. Men nu har jag inte pluggat nånting!
Får börja med det nu och fortsätta hela kvällen.
Det blir storhandling ikväll med, för nu har vi ingen mat hemma.

gårdagens mys

det blev som vanligt stress i sista sekunden när vi skulle iväg till Lund. Restaurangen var western-inspirerad, vi käkade fläskfilé och drack läsk. För fortfarande har inget restaurang alkoholfri cider. Hemskt. Sen in på bion o handlade snacks innan filmen började. Snabba cash var helt ok, lite svår att hänga med i trots jag läst boken. Helt OK, men inget speciellt. Men får väg därifrån såg jag till min stora glädje- reklam för en ny Tim Burton film! Alice i underlandet! Älskar hans sätt att skapa filmer, mycket fantasi, lite gotiskt och alltid med Jonny depp i huvudrollen. Ni kan se trailer här: http://www.sf.se/filmer/film/10003097/Alice-i-Underlandet-3D-eng-tal
Den måste vi bara se! Fast det blir nog inge mer biobesök innan knodden kommer. Det var jobbigt att sitta inklämd i två timmar med en massa förvärkar på en stor bio..

 

Vaknade för en timme sen men ögonen vill fortfarande inte öppna sig, är såå trött. Ska lägga mig på soffan ett litet tag innan jag sliter mig iväg för ett BM besök. Ska ta Rh-negativ testen idag med. Typ tre rör med blod. Inte alls kul. Varit nära på att svimma varenda gång.. sen ska jag hem o sätta mig o skriva examinationsuppgiften!


Alla hjärtans dag firande

Idag är det alla hjärtans dag och redan har vi avklarat två bråk.. wiho! ett om att det inte finns någon mat hemma för något käkat upp det inte köpt nytt och ett för att grejor hela tiden försvinner. Det har löst sig, sambon e ute o handlar och fribiljetterna som var borta kom plötsligt tillbaka. Men ändå sitter jag och morrar. Behöver nog mat. Ja så är det nog..

Gick upp tidigt efter 6 timmars sömn för hungern kröp sig på. Sen lite slapp i ett par timmar i sängen innan jag bestämde mig för att gå upp. Nu ska jag varva plugg med tillfixning med städning och sen bär det av till Lund! Det blir en middag på restaurang tillsammans med ett par vänner (de har valt restaurangen) och sen blire biobesök - Snabba cash. Äntligen har vi tagit oss tid till att se den! Det är ju trots allt alla hjärtans dag och kom på att vi måste passa på att gå på bio nu innan lilleman kommer - det kan nog dröja innan vi får möjlighet till det.. fast jag har något problem med biosalonger, speciellt nu under slutklämpen av graviditeten. Har ju en liten hypokondriker i mig och har en bebis som ligger mot blåsan så det blir nog lite spring till toaletten och tankar om att "snälla, låt inte vattnet gå nu" ;)

Nu kom sambon hem med mat, så nu ska det huggas in! Hoppas alla får en fin alla hjärtans dag!lördagen blev social!

efter min dagliga sova-efter-frukosten-ritual så satte jag mig ner och fick hur bra idéer som helst till examinationsuppgiften. satte mig en halvtimme med det innan sambon och två av hans/våra kompisar kom över. Eftersom klockan hade hunnit bli halvtvå bestämde vi oss för en lunch på stan. det blev Basilika, thaimat. Jag beställde en förrättssallad med räkor för vi var ju bjudna på middag på kvällen. Inte mycket sallad fick jag i mig eftersom de hade en "thai-touch" å det blev chili i. hmrf. jag som har så svårt för stark mat! Efter hundra tackande från servitriserna åkte vi hem och tog en fika med kaffe och mina nybakade kanelbullar. De va lika goda när de varit frysta.
Satt o myste o pratade i soffan och helt plötsligt kom R:s kusin med sin fyraårige son och hälsade på en runda med. Fullt hus! Vännerna stannade tills vi skulle åka ut till svärföräldrarna på middag. Det blev kotletter i sås och ris och till efterrätt toblerone-choklad fondue med en massa olika frukter och bär, mums! Sen fram med spel och vi kom inte hem förrän ett inatt.. en mycket trevlig, (och äntligen) social dag!


lördagsmorgon!

Det är nånting med lördagsmornar.. Det blev en film igår o lite mys istället. Nu ska vi iväg till närmaste ica o köpa havrefras o fil, såå sugen på det! det blir väl lite bullar med.. Dagen ser ut så att jag ska försöka börja skriva på min examinationsuppgift, kanske hitta på något med någon och sen är det middag och spelkväll hos svärföräldrarna ikväll. En lagom, normal lördag ;)

socialt disorienterad..

Sambon ringde precis och sade bestämt att han är trött på att vi endast ligger hemma o kollar film eller träffar släkt eller shoppar på helgerna. Funderade lite över det. Vi är inte alls spontana längre eller har något socialt liv överhuvudtaget. Har vi blivit för bekväma? Jag blev lite rädd av denna tanken, jag har alltid viljat ha fart o fläkt tidigare men nu har jag tappat den sociala förmågan. Funderat på vad det beror på. Kanske är det att jag inte mår så bra alltid och kan aldrig veta när det är bra eller dåligt. Vågar liksom inte bestämma något pga det. Det går inte att vara spontan heller, man måste bestämma allt en vecka i förväg för att kunna träffa någon.. Hur ska det då gå när bebben har kommit? Jag planerar att jag har mer tid för alla och mig själv då också, bara hälsan är på min sida. Ganska naivt..
Blev nästan lite chockad när han föreslog en fika på stan med lite kompisar. Då tänkte jag: åh, måste ta av mjukisbyxorna, duscha och sminka mig. puh.. Men den gränsen gick jag över snabbt. Men sen: vem har inte planerat något en fredag? Ingen jag känner iallafall..
Så: Vad kan man hitta på en fredag, som höggravid och med kompisar som har en massa planer?


Jag har blivit en soffpotatis..


krypande känsla..

Nu har jag den dära krypande känslan i kroppen igen.. Känns som ingenting kan roa mig längre och känner mig så rastlös men hela tiden har jag den gnagande känslan om att ha en massa att göra i skolan utan något driv. Jag har sovit en timme vid lunch och känner mig fortfarande supertrött. Orkar inte ta på mig för att gå ut en promenad även om jag känner för det. Svettas som en gris o har ont i magen o ljumskarna. Gud vad jag är gnällig nu.. Jag saknar drivet till att göra saker, det är det.. Det är precis som att kroppen bara går o väntar på att något ska hända och ingenting annat känns roligt eller stimulerande..
Jag ska nog ta tag i lite städning nu istället fram till föreläsning och seminarium klockan tre.. Sen hade det varit skönt med en promenad ner till stranden.. Kan inte nästa vecka bara vara slut så att kursen e avslutat o jag kan träffa lite goa människor och bara njuta av sista tiden? Utan krämpor då alltså..

Gomorn!

Va ju på väla igår, handlade babyskyddet till bilen, jättefint (: Och vi passade på att kolla lite mer på babyland. Gick förbi prematurkläderna supersnabbt, vet inte varför jag tycker det är så hemskt att se dem.. Köpte en liten röd hund som man kunde fästa i sufletten på vagnen så lillfisen har något att studera (förutom att annat runt omkring) när han ligger i vagnen. Sen stack vi inom toys r us och tittade på bilbana, tyvärr papi, det blev inget. det R ville ha kostade 1200 kr och han ifrågasatte sina motiv till att köpa den. Man måste ju använda den ganska ofta för att få ut de pengarna..

Sen var det ikea nästa, handlade en spöklampa till till Julians rum och ett bäddset till som ombyte. Sen åt vi middag där med innan vi åkte hem igen!

Jag är så uttråkad på kvällarna nu, det kryper i hela kroppen. Hela jag är klumpig, ligger och sitter dåligt i soffan så ofta ger jag upp o går o lägger mig tidigt istället. Hela natten har jag haft värkar, en värk värre en den andra och då var jag hundra på att förlossningen var på gång, men sen avtar det igen. Pust. Jobbigt att kroppen ska lura mig varje gång. Julian där inne har börjar röra sig mer föressten, han måste ha legat på ett speciellt sätt som gjorde att jag inte kände rörelserna för nu e han tillbaka! ;)

Nu ska jag plugga lite o käka frukost!

väla

Känner mig fortfarande helt urballad. Ska försöka äta något trots ingen matlust. Kan ju bero på det? Har varit hönsmamma idag. Vaknade i morse o utbrast: Han rör sig inte! Fråga mig inte varför, han kanske inte har rört sig under hela natten o att jag känt det undermedvetet. Han hade inte rört sig något alls på hela förmiddagen vilket är väldigt ovanligt, aldrig hänt innan. Riktigt orolig låg jag o puffade på magen i säkert en halvtimme utan resultat. Sen när jag gick o lade mig i sängen kände jag lite svaga buffningar och nu när jag suttit o pluggat har han vänt sig. PUH! Hemskt om Julian inte hade klarat det längre. Vilka tankar som for genom huvudet, föda dödfött m.m. Låter kanske hemskt men man räknar alltid med det värsta. Antar att imed jag inte mår så bra (virus eller bakterie kanske) så mår kanske inte han heller toppen. Men som sagt, ska ta lite o äta nu o en värktablett innan jag hoppar in i duschen.

När R kommer hem bär det iväg till väla för äntligen har bilbarnstolen kommit! Vi var lite oroliga om att inte hinna få den innan han ploppade ut.. Ska hämta upp mami på jobb i Hbg så hon ska oxå med.
Sen in på toys r us för R har fått för sig att köpa den första leksaken till Julian - en gigantisk bilbana. Till papis stora glädje så ska det inhandlas en leksak som han inte kommer kunna använda på flera år. Undra vems leksaken egentligen är? så jag räknar med att Julians rum blir belamrat samt att papi o R sitter hela helgen o kör med ett fånsmajl. :D sen bestämde vi oss för en middag på ikea- gott, snabbt och lätt innan vi beger oss hemåt igen.


Gomorn

Kunde verkligen inte vakna i morse. Ont i hela kroppen och helt slut efter mitt bakmarathon igår. Vet inte om jag har nån förkylning i kroppen för jag är verkligen helt slut.. Ingen matlust heller.. Ska försöka sätta mig o plugga lite nu men gissar på att jag kommer somna :P Men först ska jag försöka käka frukost- grovmackor med keso. Nu är det precis en vecka kvar på kursen och en vecka kvar tills jag ska gå hemma föräldraledig. Julian får gärna vänta den veckan, men inte så mycket längre än det!

Vecka 36

Idag går vi in i vecka 36!

Barnet:
Precis som en nyfödd
I den här veckan har ditt barn nästan helt växt i sin skrynkliga hud. Huden är jämn och fin eftersom fettet under huden nu är fullt utvecklat. Ansiktet är lite rundare och huvudets diameter är 90 millimeter.
Barnet kan få hicka då och då. Det beror på all andningsträning som pågår som en förberedelse för livet utanför magen.
Nu kan ditt barn göra allt som en nyfödd kan.
Hon eller han har sjunkit ned ännu längre i ditt bäcken. De flesta barn ligger med huvudet nedåt. Bara ett fåtal ligger med rumpan först. Om så är fallet är det nu dags att försöka vända barnet.

Mamman:
Bara en månad kvar!
Din livmoder når förmodligen upp till revbenen.
Runt vecka 32–34 kommer din barnmorska eller läkare att känna på magen för att avgöra hur barnet ligger därinne. Det här kan ha ändrats många gånger under graviditeten. Vid vecka 34–36 lägger sig barnet vanligtvis i rätt läge och håller sig där.
Har du sett om din mage har sjunkit något? Har magen blivit lägre? Du kanske får lite lättare att andas.
Även om det är lättare att andas är det inte ovanligt att du känner dig lite ledsen och irriterad nu. Du sover förmodligen dåligt, har ont i ryggen, känner dig stor, blir andfådd av ingenting och svettas mer än vanligt. Allt det här är normalt, även om det inte är någon direkt tröst. Nu pratar vi om något gladare i stället. Hur vet man att förlossningen har börjat?
Du har kanske redan har känt av förvärkarna? (Riktiga värkar kommer mer regelbundet och blir starkare och starkare med tiden. Riktiga värkar kan inte vilas bort. De slutar inte.) Ett första tecken kan vara att du ser slemproppen, som består av geléliknande slem som har täckt livmoderhalsen under de senaste nio månaderna. Det kan fortfarande dröja innan förlossningen börjar – men det är ett tecken.Oss:
Julian har alltid hicka, hela magen hoppar.
Han har sjunkit i magen och ligger gärna o trycker nedåt mot tappen, detta speciellt under sammandragningar/förvärkar. För nu börjar de verkligen komma, de känns med.
Han ligger i rätt läge dvs med huvud ner och har gjort i mer än en månad.
Magen har sjunkit, naveln sitter på halva magen nu.
MEN slemproppen har inte gått och inte vattnet heller (även om jag trodde det i förrgår).
kanelbullar i massor!

Det blev verkligen bullbak igår! I fyra timmar! Var äntligen färdig klockan 22:00 och då blev det film. Fyra timmar i köket är inget som jag klarar av längre med vikten på magen. Gissa om jag hade ont i hela ländryggen och fogarna, kunde knappt gå efteråt. Men vad gör man inte för lite kanellukt i huset? ;)


Första satsen


Andra satsen

Massvis!

myskväll

Blev färdig med tvätten som självklart inte torkade så nu har vi tvätt i hela lägenheten. Plusset är väl att det luktar så gott (: Fick pluggat lite med men känner mig helt av banan så jag gick och lade mig en timme innan R kom hem. Hade lite feber så det kan bero på det. Känner mig lite bättre nu och har skickat iväg R för mathandling.
de blir pytt i panna med ägget ikläckt, så sugen på det, så gott (: Sen beställde jag purjolök för jag har av någon konstig anledning varit sugen på det i flera dagar.. Hackad purjolök på knäckemacka, mums. Keso på grovbröd med.. Så det blir en fin frukost imorn!
Har oxå varit sugen på att baka kanelbullar så ingredienser är beställda! Tror jag bakar en sats ikväll o en sats imorgon om jag inte blir trött på det.. Kan va skönt att ha lite bullar i frysen att ta fram när folk kommer på fika (: Sen blire filmkväll!


bilder på Julians rum

Äntligen har det blivit så ljust ute så jag kunnat ta några fina bilder på Julians rum, för det blev äntligen färdigt för några dagar sen när vi satte upp gardiner och tillsatte mattan (:

Magen och kroppen känns helt orolig idag. Precis som att ha myror i brallan som liten. Magen e stor och sammandragningarna kommer tätt. Svårt att andas, han ligger nog på något konstigt sätt.
Håller på att tvätta, tog alla mina stickade tröjor o tvättade, vet inte när jag gjorde det sist. samtidigt försöker jag plugga..
morgonstund

Morrn' allihopa. Vaknade som vanligt av hunden som alltid skäller vid denna tiden. Vet inte var den är eller varför den gör det men jag gissar på att hundens ägare alltid går hemifrån kvart i åtta och sen sitter hunder i fönstret i skäller åt alla de skolbarn som går till skolan. Det är min teori iallafall för han slutar alltid skälla fem över åtta.

Har haft väldigt ont i magen inatt, jag undrar om det är på gång eller om man ska känna såhär fram till förlossningen.. Nu ska jag ner i tvättstugan o se om det är ledigt, sen koka mig lite gröt och sen sätta mig o plugga, skriva ihop texten till imorgon. Sen ut o luncha med mami på stan och sen hem o plugga igen.

vill ha!

Helt otroligt snitsiga, fräcka kläder villervalla har. Har fått syn på denna modellen, och kan inte sluta tänka på alla deras fina hjälmmössor i olika färger o mönster. to die for (: eko tillochmed!I skrivandets stund och under tre timmar har jag haft molnande värk i ljumskar ben o rygg. En massa sammandragningar med. fyfy, men bra att magen övar sig (: Efter att ha krängt en halv melon precis känns det lite bättre (ja, en halv melon om dagen är det nu nästan, något som graviditeten har fört med sig :P ) Har även beställt en korg med kiwis av min käre sambo eftersom järnnivån måste upp lite till o kiwi sätter igång magen :P
äntligen kommit loss!

Nu är jag färdig med allt det jag missade när jag var sjuk. Så jäkla skönt! Två texter är färdigformulerade och inskickade. Vilken tyngd som trillat av axlarna (: Nu ska jag upp o ta en snabbdusch och sen börja läsa inför den texten som ska göras till imorgon. Känns som jag har tagit igen nu. skönt (: Plugget tar väl stopp när sambon kommer hem från träningen, svårt att sitta o skriva när man har folk omkring sig som pockar på uppmärksamheten. Då ska vi laga lax med pesto i ugn med färsk pasta till, mums!

sömn

Jag började faktiskt plugga sen förra inlägget. Men somnade med datorn på magen och vaknade precis. Typiskt att vara gravid. Sover hela tiden, eller vill sova hela tiden. Ska försöka sätta mig med det igen.

Lite diskussioner om att jag kunde ha jeans fortfarande! Tänkte ta historien: Jag var ganska smal innan och har faktiskt inte gått upp med än 11 kg denna gravidteten. Alla mina vanliga jeans har jag växt ur, men däremot de som jag har på bilden är ett par som en kompis köpte i Italien för fem år sedan, som jag sedan köpte av henne ;) De är helt perfekta. de kan användas närsomhelst och har verkligen omformats efter hur min kropp har vuxit. Jag köpte ett par mammabyxor i början som endast passade i en månad, typ till månad 5. (sen blev konstigt nog magen för stor, men rumpan i låren passade i dem. Sen har jag varit ute efter att köpa andra mammabyxor men de passar inte mig! har för mig jag skrev ett inlägg om det för nån månad sen. Var runt i olika affärer och fick gå upp till storlek 44 (?) innan magen o rumpan kom i resårerna. Och då var de inte sköna. Nämnde jag att jag väger 62 kg? Så jag bestämde mig för att det var något fel på alla mammakläderna som tillverkades och går numera runt i joggingbyxor hemma o de jeansen samt leggings när vi är ute. Tråkig variation dock.
Och du som hade BF den 15 mars, du säger inte ditt namn, du kanske oxå har en blogg så jag kan följa dig? (:


när det har gått för långt..

finner jag mig i en sinnesnärvaro som endast cirkulerar kring bebisen som ska komma. Vi köper alla prylarna den behöver, vi har de finaste kläderna och den nyaste vagnen. Men vi då? Vi äter mat som går att laga på mindre än fem minuter, det enda rummet som alltid är städat är lillens och jag har funnit mig själv flera dagar i rad gå omkring med gårdagens mascara under ögonen iklädd pyjamas hela dagen lång. Då har det väl gått för långt?
Det är tur att min man älskar och uppskattar mig trots detta och ger mig lite uppassning då och då (:Vad sägs om en bukett tulpaner? :D


trött på det!

Vad trött jag är på detta nu! Magen är tung, fötterna och händer är svullna lite då och då. Det spänner och trycker i varje ligament i magen. Fogarna i svanken är helt upplockrade. Sammandragningarna börjar göra ont. Magen är i uppror. Jag får inte plats med någon direkt mat i magen. Allt pressas nedåt. Ibland känns de som bebben ska trilla ut och min rygg ska vika sig fyra gånger.. Och såhär ska jag ha det i fem veckor till?! Jag försöker hoppas att om jag önskar något speciellt väldigt intensivt, så går det i uppfyllese. Men det har inte gjort det än.. Kroppen hänger inte riktigt med längre, jag har en parasit i mig and it´s all about him. Skit i hur jag mår, bara han kan snurra runder där inne och få så mycket mat han behöver. Och visst, det missunnar jag inte honom. Men kunde inte jag ha fått må lite bättre? Om jag går över tiden så plockar jag ut honom själv.. Jag bad R så snällt igår att han skulle ta sitt ansvar. Han satte in den, då ska han också kunna ta ut den! Han sa att han inte kunde.. Vadå att inte ta konsekvenserna för sina handlingar!


Igår blev det inget pluggande. Så nu är jag mer stressad än nånsin. Jag måste komma igång med det. Har tre texter att skriva till på torsdag.. igår hoppades jag på att bebben skulle ploppa ut så jag hade en bra anledning att säga till läraren att jag inte hade gjort det. Nu låter det inte lika genialt. Jag får nog sätta mig och skriva den nu..magbild v 35

Såhär stor är magen nu..
2100 gram och hår!

Vaknade som sagt vid fem tiden i morse, troligtvis för jag var ganska nervös inför UL. Mami följde med och vi fick veta att han hade växt (: Hade hade följt sin kurva som dock ligger i underkant men han hade lagt på sig 500 g på tre veckor. Perfekt! (: Vi såg även att han hade ganska tätt fjunhår precis bak i nacken, gulligt! Fick en ny tid för tillväxtUL om fyra veckor, men jag hoppas på att han har kommit innan dess..
Nöjda och glada åkte vi ner till trädgårdscafeet och åt en god rostbiff macka och en kopp kaffe (samt ett wienerbröd för min del, vi var ju faktiskt på konditori!) Sen gick vi på stan lite så bäst det gick med men onda rygg och mamis onda knä. Gick in i butik mini och hittade villervallas sortiment. Mami skämmer bort oss till max.. Hon köpte den minsta storleken mössa och ett par tumlösa vantar som var blå och vitrandiga, jättesöta (: Det blir vårens och sen köpte hon storleken större mössa och vantar med tumme i randigt grönt och vitt till hösten. sen hittade vi ett par shorts med i villervalla, vi garvade rakt ut, de var så roliga! var tvungna att köpa det med..
Sen in på Lindex och äntligen hittade jag en till babyfilt till Julian. Tycker inte det är riktigt kul att köpa filtar med dödskallar på till en nyfödd så äntligen hade de fått in ett sortiment gulliga filtar.

Sen åkte vi hem vid elva och kände att hela dagen hade gått, jag gick o lade mig o sov och vaknade precis.. Nu står det flera timmars plugg framför mig. Måste bara komma igång med det. öppna böckerna. Det är det svåra..

tidig morgon..

Det blev en sen kväll igår med den nya van the man filmen. Orkade inte se klart den ändå.. Vaknade tidigt i morse, troligtvis av oro, några gånger innan jag gick upp. Har precis ätit första frukosten och ska hoppa in i duschen nu, känner för ett varmt bad, men tror inte att mina grannar uppskattar det så mycket.. sen ska vi vara hos MVC klockan åtta för ett tillväxtUL. Har längtat efter denna dagen, det har varit lite oroande sen förra när dom sa att han inte hade växt som han skulle. Så nu får vi hålla tummarna på att han lagt på sig några gram. Mami ska följa med mig o titta på lillen :)
efteråt ska vi ta en frukost på stan (om något är öppet) och sen ska jag snabbt inom apoktetet o hämta ut mina beroendepiller ( ;) ) innan jag drar mig hemåt för en heldag med plugg.

namnsdag, handling o spa

Det har varit en lång dag idag. Vaknade vid 8, då var sambon redan iväg o tränade, och gissa om det blev bullar till frukost idag iallafall. gottit. strax efter det kom hans föräldrar och farföräldrar för R har ju namnsdag idag. det firas med pompa och ståt i deras familj.. Nu kan ni nästan gissa vad han heter ni som inte vet :P det blev fika o chokladkaka och lite presenter.
Sen satte vi äntligen upp de fina bokstäverna som jag målat i Julians rum! Det blev precis som jag tänkt mig (:Sen åkte vi ut till center syd och bauhaus, skulle handla ngt till bilen, men det blev en gardin i bebirummet istället! En röd en. försökte fota den precis men ljuset blev så dåligt.
Och sen åkte vi inom Max (blev övertygad) och åt hamburgare, det är FORTFARANDE inte gott där..
Sen körde vi till ett litet samhälle i närheten och köpte andningslarm som vi hade hittat på blocket. Hade kostat 1700 men de sålde de för 500, sex månader gammalt, med garanti kvar. Kändes ganska okej faktiskt! Men det var inget sånt andningslarm med en platta som bebisen ligger på utan en liten dosa som fästs i blöjlinningen. denna apparat känner av andningsrörelser och larmar om de försvinner samtidigt som den vibrerar så barnet blir påminnt om att andas. Helt perfekt! Mycket mer nimt än hela den makapären man lägger under madrassen.. Denna kan man ju även ta med sig överallt, i vagnen och när man ska sova borta. perfekt!

sen kom vi hem och jag bestämde mig för att till slut prova epilatorn som jag fick i julklapp av papi. ajajaj. det måste nog va så det känns att bli tatuerad.. Men benen blev fina iallafall efter lite trixande! undra hur många veckor det tar innan de växer ut. .. och vadå epilera bikinilinjen NO WAY!

Nu ska jag först ringa mina farföräldrar som jag har dragit ut på så länge.. sen ska jag sätta mig i ett fotbad och samtidigt sy lite kläder som R har tagit sönder och sen försöka fila fötterna o måla tånaglarna.. stora problem.. i värsta fall får R hjälpa mig.. når ju knappt ner till fötterna! det kommer bli mycket pust och stånk men antar att det är bättre att göra det nu än om ett par veckor. ;)

vinterpromenad

efter kalaset drog vi på oss flera lager kläder, termobyxor självklart o åkte ut i järavallen och gick en lång runda i det fina vintervädret. Vi pulsade runt i decimeterhög snö i nästan en timme. trodde aldrig min rygg skulle klara det men det gick finfint! Blev mycket piggare och gladare efteråt. Sedan stack vi hem till R:s föräldrar o satt o pratade o åt kvällsmat. Kom precis hem. Är jättetrött och har en fruktansvärd halsbränna.. Känns som det sitter i lungorna.. Men tablett mot det är taget så snart ska det väl gå över. Galet mkt piller jag börjat knapra.. Tar vitamintabletter där jag får järn och eftersom jag har brist på järn har jag svårt att sova, så därför måste jag ta insomningstabletter - som i sin tur ger mig halsbränna som jag måste ta tabletter mot.. Ska bli så skönt när ungen e ute så jag slipper knapra. natti

morn'!

Morrn'! Vaknade i morse och trodde för ett litet ögonblick att någon hade varit o trollat fram en frukost med frallor, pålägg, grönsaker, frukt och té. Men ack ej..Hade en riktigt mysig kväll igår! Tänkte ta bilder men det blev aldrig av som vanligt. Blev ubjuden på restaurang, alla var på riktigt bra humör så vi hade många garv. Mamis utropande som alla chockades för och papis försök att skämta med den torra servitrisen.. :P

Idag är det endast kalas som står på schemat, och jag går runt o väntar..

Hbg o Cantina west nästa!

Sitter på tråkigt seminarie som förhoppningsvis inte utmynnar i en tråkig föreläsning klockan fyra.. Klockan fem är det slut för veckan, då ska vi fira lite. Det blev ingen fördelsedagsmiddag för mig förra torsdagen pga snöovädret så det ska vi ta igen ikväll. Ska bli gott o äta burritos o taco och träffa mami o papi (: Vi pratade om att se på Snabba Cash efteråt men jag vet inte riktigt om jag vågar efter kräksjuka o eftersom jag har en massa förvärkar. Kul om vattnet hade gått i biosalongen :P Dumt att gå runt o vänta som jag gör egentligen..
Imorn blire lite shopping på förmiddagen och sedan födelsedagskalas hos R:s kusin. Annars har vi inga planer i helgen, kanske ut o gå i järavallen? Plugg står högst upp på listan, måste ta igen en massa uppgifter.


Svar på kommentar:


Mamma om klänningen:
Nej, det är inte "din" det är min! ;)


Mimmi
om redo!:
Har följt dig hela vägen nu sen vi sågs på tåget, känns spännande :) Till och med min kille har kikat in på bloggen då och då för att se hur det går för er. Önskar er all lycka till med förlossning och tiden framöver.

Vad roligt att höra! Vad ett tågmöte kan påverka ;) Tycker att det är jättekul att du följer bloggen o tycker det är spännande. du hade ingen blogg? Du pratade lite om resor o sånt i framtiden (när din pojkvän pluggat färdigt), har ni följt upp det nått mer? Tack för lyckönskningarna! Hoppas din söta vovve mår bra.redo!

Jag tror att alla gravida kommer till den punkten som jag känner att jag kommit till. Jag vet att det ändå är några veckor kvar till beräknad förlossning men har hela tiden trott att jag skulle föda för tidigt så antagligen har denna känslan kommit tidigare till mig.
Jag känner mig verkligen redo för förlossningen nu, inte på något fel sätt, att man är trött på magen eller har dåligt tålamod (för visst har jag det med, men detta är annorlunda). Jag känner ingen skräck inför det som komma skall, trots att det kommer att vara en oerhörd smärta och något som jag inte kan kontrollera. Jag är inte rädd för smärtan eller alla de saker som kan hända mig (bristningar, att inte orka, etc) utan mer vilken stor och omvälvande sak det är för Julian. Känner mer oro inför att han ska klara det, komma hel ut och vara frisk.
Jag ser fram emot förlossningen något så otroligt, det är något som jag ska prova för första gången och kommer kanske aldrig vara med om det igen, tycker det är så spännande!
Även om det är en smärta, är den övergående och leder till något bra, som skiljer sig från annan smärta.
Jag känner mig verkligen redo, går varje dag och väntar och väntar på att något ska hända. Det ska bli så spännande att få träffa den lille krabaten som är halva mig, halva R. Och kanske först då, förstå, vad som verkligen har hänt i mig mage, att en liten människa faktiskt har vuxit inom mig, det är en otrolig grej, för det första att våra kroppar kunde bilda en blandning och sen att min kropp kunde karva en liten människa under nio månader. Fascinerande.
Så jag är inte alls rädd, jag ser fram emot det och vill att det ska hända snarthemska natt

trots sömnpiller som tidigare har slagit ut mig i tolv timmar i sträck så har denna natten varit jobbig. Har sovit oroligt, drömt en massa mardrömmar (inte om Julian , utan om annat) och vaknat hur många gånger som helst då jag har haft ont i höfter o mage. Klockan två vaknade jag och var pigg efter en mardröm, tänkte gå upp men tittade på klockan och vände mig om igen. Inte alls kul de nätterna som känns som att man inte har sovit nånting.
Menmen, jag kom upp tidigt iallafall.. ska sätta mig o plugga nu, hann med halva boken igår och siktar in mig på halva idag och sen är det föreläsning mellan 14-17 och sen ska vi ut och äta i Hbg, jag, mami, papi och R. Det ska bli så mysigt (:

shoppingen!

Vill bara börja inlägget med ett internt skämt.. Satt och tittade på våra bästa år precis medans jag åt. Och gissa vad de visade?: Psycho dad! Papi!

Fick hem kläderna från Nelly som jag hade beställt. Den rosa klänningen var inte alls i den färgen jag tänkt mig, den var skrikande lila, vilket inte passar min hudton överhuvudtaget. Nu håller jag på att övertala K att den passar henne, för modellen är otroligt fin och den är en rejäl klänning, inte sånt tjafs man får från HMMen däremot den andra klänningen var helt underbar, riktigt snygg o precis min stil! otroligt tajt, undra när jag kommer i den ;)
Till sommaren förhoppningsvis!
Den har riktigt fint snitt i ryggen, figursydd med två stora fickor på sidorna, även ärmarna har en liten speciell touch.
Den är lite skrynklig efter frakten.. Men helt underbar!


Just det, har glömt berätta vad jag fick i födelsedagspresent - en massa presentkort på kläder! Precis vad jag önskade mig, älskar att handla sommarkläder och ser fram emot att gå i fina klänningar med barnvagnen på stan i sommar (: Fick oxå lite till hemmet och blommor!


cravings!

Angående förra inlägget. Vecka 35, tiden går, vi hoppas att han kommer snart, men inte för snart för troligtvis väger han inte 2,5 kg och är inte alls så stor han ska vara. Vi ska på tillväxtultraljud på måndag så då får vi svar på våra frågor. Har känts jobbigt att inte veta alls om han växer, och det känns inte kul om min sjukdom har påverkat hans tillväxt. Men som sagt vi får se.

Förvärkarna kommer i ett nu, lite skarpare varje gång..
Och nej, jag oroar mig inte längre för vikten. Har gått upp ca 10 kg och märkte efter mina spykaskader att både ansiktet o tuttarna blev smala igen, så troligtvis beror mestadels vikten på vätska, för dricker mycket, det gör jag!
Lillkillen där inne rör sig hela tiden men nu sitter naveln nästan på halva magen - det har blivit stort nedanför den. Den är inte lika ivägen längre och inte lika stor. Ska det va så egentligen?

Fixade skruttens sista kläder och lade mig sen o sov i nån timme, drömde en massa och vaknade av ett stort sug av chokladbollar! sprang ner i köket o käkade direkt ur skålen.. Fem st senare var jag nöjd och gissar att R oxå blir nöjd att den står ett helt fat i kylen när han kommer hem från jobb ;) Skönt att matlusten har kommit igen iallafall, nu ska jag passa på o käka så mycket som möjlig och lägga på depåer inför förlossningen!

Nu ska jag ta tag i pluggandet, maila kurssekreteraren och antagligen få extrauppgifter och så ska jag ta uti med den sista (tror jag) boken i denna kurs.

Lägger upp lite bilder på Julians välfyllda garderob (: (vilken skillnad på fotokvalitén o ljuset nu när bilderna togs på dan)


Hela byrån full av fina kläder strl 50-56


Ännu mer kläder som ska lagras, strl 62-75


Denna mysiga amningskudden köpte vi ju oxå i helgen (: Perfekt för
trötta armar men ändå ha lillen så nära som möjligt.


vecka 35!

Nu går vi in i vecka 35!

Bebisen:
Medelvikten är 2.5 kg och längden 46 cm. Längden på lårbenet är 66 mm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad som en telefonsladd, elastisk och stark. Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast.

Mamman:
Du kan känna dig trött och ha ont i både rygg och bäcken. Magen börjar bli stor och tung. Det är inte så konstigt om du känner dig obekväm. Kanske oroar du dig för att du gått upp mycket i vikt.


ny kula!

Nu börjar vi om på ny kula såhär efter internetbortfall och sjukdomshistoria..
I söndags var vi iväg på väla för att handla de sista prylarna till Julian. Vi fick köpt allt vi skulle, förutom en lampa till hans rum och gardiner (som vi ändå hade glömt tills vi kom hem och såg fönstret lysa tomt). Vi hittade smådjur att ha i hans crib, möbler, bilbarnsstolen från Brio (som tyvärr inte fanns inne så vi hoppas på att få den innan lillen tittar ut) och en massa annat. Vi åkte oxå inom petab för att handla nya blommor och jord för ja skulle äntligen ge mig på att fixa blommorna själv där hemma hade jag bestämt..
När vi kom tillbaka till vår stad så stack vi inom M och hämtade skötbord, mossgrön babybjörn bärsele och en massa, då menar jag en massa kläder i storlek 50-67. Vi som trodde att det skulle räcka med ett par bodys.. icke! Nu har vi så mycket kläder så vi kommer aldrig att kunna använda allt. Men visst är det roligare att ha mycket än lite ;)

När vi kom hem fixade vi o donade i flera timmar, inredde barnrummet (även om det inte är färdigt så lägger jag ut lite bilder, lite halvtaskig kvalité pga ljuset för solen har inte gått upp än.)


Nya nallar i criben och en liten pryl att titta på (:


Nyinköpta hyllan med söta spöklampan


Skötbordet laddat och redo inför en Julian! Vi funderar på att sätta ner
det i badrummet på nedervåningen, men har inte bestämt oss än.


R:s gamla babiklädbyrå fick sig en liten uppfräschning.

Vi försökte få upp de fina bokstäverna som jag målat, men såklart köpt fel spik så tavlorna kommer upp lite senare. Sen planerade jag om våra blommor och sen var vi helt slutkörda efter en lång dag.

Och sen, ja sen blev vi sjuka, som ni kunde läsa om i förra inlägget.
Nu ska jag käka lite frukost o gå ner o ta sista tvätten (vi tvättade hela dagen igår, ville ju gärna tvätta alla barnkläderna även om det inte behövdes). Sen ska jag vika ihop alla plagg. Så mysigt är det att gå o lulla o vika ihop mjuka bebikläder (: Kommer inte att lägga ut foton på dem eftersom det är massvis, ni får se dem på sen när Julian har kommit ut!
Sen kommer jag nog att sova en stund till om jag känner mig rätt, orkar inte vara vaken en hel dag när man gått upp halvsju, och SEN ja då ska jag ta itu med plugget som har kommit rejält på efterkälken.internet tillbaka och på bättringsvägen

Nu är vårt internet äntligen tillbaka, flera dagar utan, skolan har kommit ikläm.
Och så som graviditeten och min hälsa inte redan har fått sig en rejäl törn så fick jag vinterkräksjukan i söndags. Spydde i tolv timmar, tio minuters mellanrum.. Har från början en oerhörd fobi för magsjuka o att spy och har tackat gudarna att jag inte fått något under graviditeten. Och gissa då om man får det i nionde månaden.. Om vinterkräksjukan är jobbig för vanliga dödliga så kan det inte stå upp mot att även ha en bebis i magen som voltar runt.. Det är nog det mest fruktansvärda jag har varit med om.. går inte att beskriva..

Men som sagt lugnade det ner sig under måndagen men har inte hämtat mig än - illamående, svårt att äta, yrsel o svimningskänslor i flera dagar. Det är nog svårt för kroppen att ta igen sig, speciellt när man är två som behöver näringen. oron över hur Julian har mått där inne i magen har oxå varit stor.. Varit oerhört rädd att förlossningen skulle starta- jag ska inte ropa hej ännu men ge mig några dagar till att återhämta mig så klarar vi det nog.
Har gått runt med en massa sammandragningar/ värkar (som har känts men inte gjort ont) hela kvällen - vi hoppas att det inte blir värre än så. Magen har sjunkit betydligt och fått en annorlunda form, värkarna gör ont i ryggen o ner i ljumskarna.. vänta lite till snälla Julian! ;)

Igår började storstädet efter sjukdomshistorian, R blev oxå sjuk men inte så som mig. Så vi har klorinat HELA båda badrummet och allt som vi råkat komma åt.. Bakterieskräck har jag visst oxå.. Sen idag har vi tvättat hela dagen, massor av tvätt, tio maskiner. Har sprungit ner i tvätten varvat med återhämtning på soffan. Det verkar ta ett tag att bli bra igen, beror troligtvis på att jag inte har så mkt näring i kroppen. Nej fy. Kräksjuka är inte något som jag ens önskar min värsta fiende.

Annars har det hänt ganska mycket med inköp till lillens rum och har fått en massa kläder med.. Men det kan vi ta i ett senare inlägg. Håller på att laga den första middagen efter sjukan - fisk med kokt potatis, satan vad jag är sugen på kokt potatis!

RSS 2.0