godkväll

Onsdag 31/3 kl: 22:55
Vågade inte publicera förra inlägget. Alldeles för privat. Men nu sitter jag här, klockan elva, dagen innan eventuell förlossning och känner mig riktigt ensam. Vet inte vad jag ska göra eller vad jag ska säga..
massa tankar snurrar runt. Detta lär bli en lång natt.


hoj!

Onsdag 31/3 kl: 18:23
Oj vad kul att så många är inne och läser! Är det för beräknad ankomst är nära? :)
Tack för alla era fina kommentarer. Jag är inte alls orolig, mer nervös och förväntansfull. Känner mig som clichén ett litet barn på julafton :P Är nog mer orolig över om att vi kanske blir hemskickade. Att nu hoppas vi ju verkligen på att något kommer att hända imorgon, och läkaren kan ju bestämma sig för att vi ska vänta lite. Vad besvikna och ledsna vi kommer att bli! Vet inte hur jag ska ta det isåfall. arg kommer jag nog bli.. det är inte läkaren som är tvungen till att gå med alla dessa krämporna, det kommer jag nog konstatera för han/henne..

Det blev en mysfika med J idag och mariocart-spelande. det verkar inte som det bara är jag o R som är beroende av det spelet :P En massa snack som vanligt!

Snart ska vi ställa oss o göra mat, det blir panerad fisk med potatis, limesås, räkor och gröna sparris! Mums. Får ju lyxa till det lite nu och passa på att äta.
Vi ska även kolla över förlossningsväskan igen, antar att det är en del som är glömt och en del vi kan ta bort :P
Ska förbereda katten för några dagars övernattning hos papi. Usch känns jobbigt att lämna bort henne, kommer sakna henne en massa. Konstigt för en katt menmen.. Får packa hennes övernattningsväska och ta med favoritmusen och lite extra godis (:
Natten antar jag kommer bli väldigt lång. Även om jag behöver sömnen så vet jag att det kommer bli oroligt. Får väl acceptera det o ta ett filmmarathon istället.

Jag skriver detta nu för jag kanske glömmer det senare.. Ska försöka uppdatera bloggen om möjlighet finns de närmsta dagarna, men annars kommer en bild läggas ut på http://www.helsingborgslasarett.se/webbisar när han kommit. Så håll utkik där! (:

nervös

Onsdag 31/3 kl: 11:33
Okey.. Nu börjar jag bli nervös.. troligtvis därför jag inte kunnat sova inatt. Magen har fjärilar och jag har tusen grejor som jag vill få fixat. Sambon fyller år imorgon med så det blir lite trixigt att planera och fira honom när vi vet att vi ska åka in till förlossningen samma dag.. Kul om vi får två aprilskämt i familjen ;) Imorgon alltså. Får vi veta när det blir en igångsättning, jag hoppas verkligen att det blir imorgon så jag slipper oroliga dagar framöver..

I morse städade jag som en galning så när R kom upp ur sängen var lägenheten som blåst. Har beordrat att han ska komma hem och dammsuga efter jobb. Sen ska vi äta gott och försöka sova ut (jovisst, lycka till).

Nu ska jag upp och byta sängkläder och hoppa in i duschen, för snart kommer J (:


hoj

Onsdag 31/3 kl: 04:55
Nu är klockan prick 04:55 och jag har hunnit gå och lägga mig, ligga och vrida och vända mig i fem timmar för att sedan ge upp. Gå ner, käka frukost, få ett utbrott på katten, och planera min dag. suck. varför kunde jag inte sova inatt helt plötsligt? Var ju igång hela dagen igår.
Jag är trött, jättetrött. Men kan inte sova. Täppt näsa (som vanligt) och ont i magen och fogen. Vaknar av vändor, snarkningar både från mig och min sängpartner. Inte lätt då med andra ord.
Har även kunnat konstatera denna morgon, att titta på tv vid denna tiden är perfekt! De har reklam ungefär lika ofta som på dagen, men de varar bara ca 30 sek. Perfekt! Kunde det inte vara så på dagarna med? ;)

Nu ska jag kolla lite nyheter på nätet och sen sätta igång och städa lite och sen busa med katten. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag, varken jag eller R har velat/orkat ta tag i det. Och nu när D-dagen börjar närma sig så börjar det klia i mina mamma-fingrar. Städa halv sex på morgonen- nej det är inget fel med det!

Sen får jag väl försöka sova igen och senare idag kommer J på besök. mys!


cirkus!

tisdag 30/3 kl: 20:17
Då har vi varit på cirkus (: satt som små barn o klappade med. Hundarna var riktigt söta, hästarna tyckte jag synd om och supertönten som var tvungen att vara mellan varje sketch kunde de hoppat på :P Tyvärr fick vi gå i pausen för jag fick allergi :( satan, jag som trodde att det var till det förgånga, barndomen. men icke. Jag är nog officiellt allergisk mot cirkus överlag. Nös minst 20 ggr på fem minuter och sen fick jag ta inhalator (som jag aldrig använder) så nu halvligger jag i soffan, helt hög på medicinen. Är lite ledsen att jag missade pelefanterna..
Så om Julian vill gå på cirkus i framtiden får han nog gå med sin pappa..

Nu blire film eller mariocart lirande ;)

på torsdag!

Tisdag 30/3 kl: 14:02

Tjoho allihop. Längesen jag skrev känns det som. Igår var det ganska jobbigt, ont och deppigt, orkar inte ödsla över det på er läsare så jag struntade i att skriva.. Men på kvällen när R kommit hem från jobb blev jag lite gladare. Vi blev utbjudna på middag på speakers av mamma, filéstek på toast, mums! Sen kaffe och yatzy efteråt. Gissa vem som vann.. ;)

Idag har det varit en mer fartfylld dag. Klockan elva var vi på MVC för att mäta magen och kolla så Julian mådde bra. allt såg fint ut och han sparkade tillbaka en massa när BM knölade på magen. Det är riktigt fart på ungen.. Magen har inte växt på några veckor, troligtvis för att den har sjunkit. BM var jättesöt. Jag beklagade mig och bad henne om att höra med HBG om vi kunde komma upp lite tidigare. Hon ringde upp och vi fick en tid på torsdag! Så torsdag klockan 11 så vi vara uppe på förlossningen för undersökning. De kollar väl hur mogen jag är, om jag öppnat mig något och om tappen har börjat mjukna. Sen kollar de om Julian mår bra, om det finns bra med fostervatten etc. Om jag har mognat så kommer de sätta igång mig! woho, äntligen händer här grejor! Så vi skulle ta med våra grejor på torsdag omifallatt det blir igångsättning. Håll tummarna! Men vi utgår inte från det, eftersom vi har dragits med många bakslag redan.
jag känner på mig att allt kommer att vara fint på torsdag så de anser att vi kan komma nästa dag o kolla om något har hänt. och tydligen gör man det i några dagar, kollar om man öppnat sig något etc. Så det kan ändå bli utdraget. Men nu ser man iallafall slutet på tunneln, vilket känns underbart! Inom några dagar har vi vår son hos oss (:

Efter BM besöket så släpptes jag av i stan. Handlade två amningslinnen på HM för jag hade fått tipset om att det var skönt att ha när man går hemma. Lättillgänglig tutte. ;)
Sen handlade jag en supersöt body till Julian till i sommar. har letat efter kortärmat-kortbyxade bodys till sommaren men de har inte fått in så mycket sånt. Men hittade iallafall denna som jag tyckte var supersöt!



Sen träffade jag upp K för en fika på espresso house, skönt att träffa lite folk (: sen bussen hem och här sitter jag. Ska ta mig en liten powernap eller slöa i sängen med korsord men ikväll blir det andra bullar! Då ska vi på cirkus! Ska bli så jäkla kul! bara jag och Richard tillsammans med hundratals andra barnfamiljer ;) Kunde inte gå på cirkus när jag var liten pga min djurallergi, så nu ska vi passa på.

Jag sitter här med ett leende från öra till öra. Känner att en otrolig tyngd har kommit av mina axlar. Inom några dagar sitter jag med mitt barn i famnen. Inom några dagar ska vi få träffa honom. Vilken underbar känsla! Han kan aldrig vara så efterlängtad som han är nu.


ah

Måndag 29/3 kl: 07:28
Jag är så trött på detta nu. Jag förstår inte logiken med att sätta rädsla på hela världen och använda sig av fega metoder för att sätta skräck i världen. Utan anledning dessutom. Annat hade det varit om Moskva hade blivit hotade för någon anledning. Eller nej, det hade inte varit en bra anledning. Men att döda oskyldiga människor och rusningstrafik för ett eget intresse är nog det lägsta man kan komma.
Ska terroristerna börja nu igen? Osäkerheten sprider sig.. Nu förväntar vi oss en kedjeeffekt. Vad händer om en halvtimme? man bombar en annan storstad? Sjuka människor är det. sjuka.


mysdag

Söndag 28/3 kl: 21:22

Har haft en riktig mysdag. Varit hemma hos papi och blivit bortskämd till max. God mat och glass till efterätt. legat på hans soffa hela eftermiddagen och ojat mig över allt onda. Jag är så trött på att ha ont nu. Kom på att det finns inte en enda sekund av min vakna tid då kan inte har ont. Kanske precis när jag bytar sitt-ligg ställning men sekunden efter kommer smärtan. så ska det väl inte vara? Det är ingen som är värd det. Det är så otroligt jobbigt att gå runt och ha ont hela tiden, man blir så trött och utmattad. Så att bli bortskämd för en dag tackar man inte nej till!

Julian har dessutom dansat tango konstant nu i sju timmar. det känns oxå.
Nu blir det mys i soffan med film.



idag

Söndag 28/3 kl: 11:01
.. har vi missat en timme. Blir förvirrad varje gång eftersom vissa klockor har ställt fram sig och andra inte.
Idag ska vi nog mest vara hemifrån. Ska försöka mig på en promenad även om jag vet att jag kommer ångra mig. Sen blir det nog middag borta. Så inga inlägg idag- men ingen förlossning heller.

naturlig igångsättning:

Lördag 27/3 kl: 20:28
Är hemma själv och kollar upp info om igångsättning på nätet. Detta har jag hittat om naturlig igångsättning:
1. Stimulering av bröstvårtorna - 15 min varje timme - aj, nejtack
2. Ricinolja - och riskera diarre under förlossning, nejtack
3. Sex - done and done
4. Äta ananas - käkat en hel varannan dag nu i 2 veckor, utan att veta att det kan stimulera förlossning
5. Örter - nejtack, det kan orsaka missbildningar
7. Äta curry - gjorde vi ikväll!
8. Akupunktur - nålar, nejtack
9. Hallonblad - har försökt hitta utan resultat
10. Promenader - provat

Andra lite roliga myter:

• Blåsa upp ballonger: Teorin är att trycket i buken när du blåser hårt sätter igång förlossningen.

• Att sitta och studsa på en pilatesboll och att åka bil på skumpiga vägar tycks vara sätt att försöka sätta igång saker och ting som inspirerats av vad som händer om man skakar på en läskburk eller champagneflaska.

• Hyra en riktigt sentimental film och gråta ordentligt.

• Ha på dig dina mest exklusiva trosor (garanterar tydligen att vattnet går i dem).


samtal till mitt ofödda barn

Lördag 27/3 kl: 20:00
Jag har inte riktigt samtalat till bebisen innan, förrän ikväll. Ska försöka komma ihåg ungefär vad jag sa. Hoppas han lyssnar och faller för lockelsen:

Du ligger där inne, i värmen, du bökar och stökar, sover och lyssnar på allt utanför och mina magljud och hjärtljud. Det är varmt och tryggt. Men nu är du så stor och utvecklad så du klarar av att komma ut. Om du inte kommer ut snart så blir det mycket jobbigare, både för dig och mig.

Om jag blir igångsatt så kommer det bli mycket jobbigare för dig, du tvingas ut med värkar som är värre än de vanliga.

Jag vet att det är tryggt och lugnt där inne och jag kan förstå att du är rädd för att komma ut. Men jag lovar dig, att du kommer trivas här ute. Du kommer att känna trygghet från första stund. Du kommer att få en annan närhet än tidigare och fler upplevelser än du har nu. Du kommer att få det tryggt och varmt, det lovar jag.

Just nu känns du som en avlägsen dröm, en fisk som simmar där inne i mig utan personlighet och utseende.

Jag vill att du kommer ut, så jag kan få lukta in din bebislukt, känna på din mjuka hud och gosa med dina runda fötter. Klappa dig över håret och titta in i dina ögon. Jag vill se vilka drag du har. Jag vill se dina smilband röra på sig. Jag vill hålla din lilla hand och aldrig släppa taget. Jag vill busa med dig, blåsa dig på magen och göra allt för att få dig att skratta.

Jag vill vagga dig till sömns och ha dig nära, alldeles för mycket.

Vill trösta dig om du är ledsen och uppfylla alla dina önskningar.

Jag lovar att du kommer att få det bra här ute i världen. Det ska jag och pappa se till. Jag är inte säker på vad vi kommer att kunna erbjuda dig, jag vet bara att vi alltid kommer att göra vårt bästa.

Och jag vet, att den finaste gåva vi kan ge dig är kärlek, och det kommer du alltid få i överflöd.

Så kom ut nu kära bebis så jag får hälsa på dig och visa dig hela den vackra världen.






orkan?

Lördag den 27/3 kl: 17:30
Sitter och väntar på middag. Orkanen har dragit in i köket och efterlämnar oss med svordomar. Alltså- R lagar mat. Det blir kasslergratäng. Just nu sitter jag o hulkar över lökdoften. Det blir väl annat när man själv lagar mat.
dagen har inte bestått av för många knop.. Tvätt i förmiddags och en utrensning av garderoben. Hängde upp mina "små" kläder i hopp om att jag kommer i dem ganska snarast efter förlossningen. Men de minsta jeansen fick ligga kvar i lådorna.. för optimitisk kan man inte vara.. Alla vinterkläder är nedpackade oxå. Nu är vi redo för våren!

Ikväll blire kanske en runda ut till Häljarp till svärföräldrarna. Om jag orkar. det är jobbigt att inte vara hemma, att tränga sig i obekväma kläder, att inte kunna ligga och sitta som man vill och hålla humöret uppe när det egentligen är nere. Så vi får se.

ratata

Lördag 27/3 kl: 07:20
Vaknade 05:30 av ratatata och tut tut. Hakel på fönsterbläcket och idiotbilen utanför vars larm gick igång. Alltid lika trevligt! Varit svårt att sova inatt för ösregnet. Vi måste ha ett gigantiskt fönsterbläck. Vaknade inatt av att R utropade i sömne: "Fan, regnar det småmuttrar eller?!". Haha.
Har inte så mycket kul att skriva om..
Vi körde till Svalöv igår och köpte vårt efterlängtade mario cart spel, sen satt vi bänkande hela kvällen (nästan). Inom och handlade resterande tillbehör till middagen och hämtade ut ett klädpaket. Alltid lika uppmuntrande (: Haremsbyxor och kofta hade kommit.
Sen såg vi något dålig film som vi till slut somnade till.

Snart ska jag ner o sätta igång två maskiner tvätt, sen får vi se vad resterande dagen har att erbjuda. Inga värkar eller någonting, endast en envis liten kille som ligger och försöker få mer plats. han är stark nu, ajaj.

åtta dagar över..

Fredag 26/3 kl: 14:55
Då är det åtta dagar över tiden. Och det märks vill jag säga..
Ett BM besök som blev en halvtimmes väntetid för någon ansåg att man kunde använda MVC till akutintag. hmpf. Finns alltid folk som anser att de har företräde. Men, jag har tid, det är inte det.
Knallade in i rummet (papi körde och följde med) klämde lite på magen och mätte. Inget onormalt där inte. BM var lite konfunderad och ville gärna att bebben skulle komma snart. jag försökte visa hur mycket jag inte pallade längre, men det gör varken från eller till. De vill att han ska komma ut av sig själv. Fick en ny tid på tisdag och då ska vi prata om igångsättning. Eller beställa tid till förlossningen i HBG. Om bebben inte har kommit tills dess så ska jag dit nästa fredag, långfredagen och göra en undersökning och bedömning på hur bebben mår. Sen blir det igångsättning dagen efter. Så senast om 8 dagar kommer han ut.
BM berättade att det var viktigt att man hade koll på rörelser så att de var tillräckliga. Det var tydligen viktigt nu när man gått över. Har läst mig till att moderkakan även har ett bäst-före-datum, sen går näringsnivån ner. Men just nu tumlar han runt så det är nog inga problem.

sen körde vi ner till CG, handlade en massa. Kändes konstigt att ha haft ett sjukhusbesök och hunnit helghandla innan klockan var tio.. Sen hem och lade mig o läste en del och slumrade.
Nu ska jag plocka undan lite här hemma och koka fisk till min bortskämda katt ;)


ironiskt


.. Om ni inte har något bättre för er kvart i sju, så titta på debatten på tv4morgon.
Igår uttalade ju sig någon idiotpsykolog och sa att män inte var gjorda för att ta hand om spädbarn. Hennes åsikter sträckte sig så långt att hon menade att allt som karaktäriserar en man, är inte bra för ett barn. Hon menade också lugnt att barn under tre år inte får bli lämnade ensamma med män.
Vad får ni för reaktion? Jag skrattade under hela intervjun, gick upp till R och berättade, som kände sig kränkt. Såsom många andra män troligtvis gör av detta uttalande. så kvart i sju ska debatten bli intressant!

Läs kort på:
http://www.expressen.se/debatt/1.1930217/hemmapapporna-ar-livsfarliga-for-barnen 


jahapp

Fredag 26/3 kl: 06:09
Godmorgon allihop. Är svintrött. Ont igen, vaknat varje gång jag skulle vända mig. Riktigt ont i framfogen. Fy vilken hög smärtgräns man kommer ha efter graviditet och förlossning. Det onda beror på mitt runtspringande igår.
Kunde inte sova längre, fast jag sitter med hängiga ögon som knappt kan hållas öppna..
Ska käka frukost nu, koka te. Sen slappa på soffan, kanske sova en runda till. papi hämtar mig vid åtta och är så snäll och kör mig till MVC. Hade inte kunnat gå dit själv nu, hade tagit minst en timme. Nu får hon fixa så ungen kommer ut, annars bli jag arg.
Från att ha haft en väldigt bra dag igår, pga bra sömn och icke så ont, så har vi en dålig dag igen. Fast det är ganska bra nu när jag ska till MVC. Kanske de kan sätta igång mig för de ser att det inte fungerar för mig.

Föressten, det medicinska testet funkade inte. Självklart. Det bidrog endast till smärta (idag då) i fogarna. tack för den liksom.



lång dag..

Torsdag 25/3 kl: 19:42
När R kom hem körde vi iväg till papi och underhöll han lite.. Satt på hans söderläge-balkong och svettades. Ingen vind, hade kunnat sitta i bikini! Vilket väder! Sen käkade vi lite på haralds och tog en promenad i karlslundsparken. Fullt av äckliga svarta fåglar i varje träd. Men söta tuppar, ankor och getter i den lilla djurparken. Där blir mysigt att gå med Julian i sommar och visa djuren.

Sen körde vi hem till R:s farmor, satt o språkade lite och fick en massa våfflor. Gott, men vad mäktigt det är med en massa grädde o sylt på ;)

Sen ner en runda till stan, mötte upp mami på maddes och tog en dricka. Vi var båda supermätta så det blev ingen mer mat! Träffade en fd arbetskamrat bordet brevid. Alltså hennes vänninna måste ha varit hjärndöd eller något. Så pratade vi lite om att jag gått över tiden etc, och så säger vänninnan: "och kolla hennes navel, den står ju rakt ut!" och garvade som fan. Ingen annan skrattade, jag blev fly förbannad och sa: "och vad kan jag göra åt det?!". Hon tystnade, jag gav henne blicken och gick därifrån. Får väl tillägga att denna kvinnan var över 40 år. Kan bli så satans arg på vissa kommentarer. Likaväl som när jag går där med magen. folk" oj, har du inte fött än". Vad vill dom att jag ska svara: "jo, men min mage är fortfarande lika stor och bebisen ligger själv där hemma". Idioter. Man kan nog inte ta sig ut längre utan att folk får en på irriterat humör.

Imorn på morgonen blir det ett BM besök. Inte så uppskattat. Blir ju bara att mäta magen och lyssna på hjärtljuden. Inte att de kan sätta igång en nu. Nej, jag måste vänta två veckor till..

Lägger ut en bild på min gigantiska mage med utåtstående navel. Hoppas ni ser ironin.. förlåt liksom.


Vecka 41+0

sunshine in my mind

Torsdag 25/3 kl. 12:30
Precis vaknat igen. Vilken energi jag har! Inte kroppsenergi, utan något annat. glädje kanske man kallar det för? ;) Så fint väder ute. Ska hoppa in i duschen, fixa till mig och sen ta mig ut. Kolla om M har tid för mig eller kanske hälsa på papi?
Blev bjuden på våffeldagen hos R:s farmor. Tror jag ringer och bestämmer med dem senare i eftermiddag.
Känns som sommar ute, hoppas det håller i sig!






hel natts sömn!

Torsdag 25/3 kl: 09:20
Måste göra er besvikna, det blev inget dejt igår. Jag somnade klockan nio medans R tog disken. Att sova fyra timmar på ett dygn tog ut sin rätt.. Däremot har jag sovit en hel natts sömn! Mycket bättre! ;) Mina förvärkar har stannat upp helt så jag får väl gå med lumpna steg till barnmorskan imorgon.. Känner absolut ingenting längre, förutom foglossningen. Jag LOVAR att han kommer att komma den 1 april, på R:s födelsedag..

Dagen bjuder på molnfri himmel och en dejt med M. Men nu ska jag lägga mig o smälta frukosten medans R leker hushållerska med dammsugaren.
Just det, vi hade ett gott prat igår om barns utveckling, uppfostran, tillit etc. Konstigt att vi inte pratat om det tidigare. Vi är på lite olika nivå antar jag..


partystarter ;)

Onsdag 24/3 kl: 16:40
Fick lite ny energi med papi på besök. Åt en dunderfika med goa bullar o pålägg m.m. Har hunnit planera inför middagen ikväll- potatisgratäng med oxfilé. mums. det blir en myskväll. jobbigt som fan att skära potatis, lök o vitlök, men nu äre färdigt iaf! Sen satte vi oss i solen på balkongen ett tag o drack upp kaffet.

ringde förlossningen idag och beklagade mig lite på papis initiativ. Vi satt och diskuterade detta med att jag har haft onda värkar nu i fyra dagar, att jag inte kan sova och leva normalt. Om det kanske fanns en risk till att det inte går att starta förlossningen, utan bara halvvägs typ. Ringde och rådfrågade förlossningen som sagt. Fick ett ganska bestämt nekande. det var ingen bra sköterska, förra var ju så söt. Hon menade att det enda de kunde göra var att jag skulle åka in och få sömntabletter. nejtack. Tänkte att de kanske kunde kolla om livmodertappen hade mjuknat och mäta värkarna etc. men icke. lite deppad blev man då.
Så nu har jag provat allt, promenad, olika sorters mat, vila, putsa fönster, skurning etc. Ringde M och beklagade mig och hon kom med det tipset som många anser fungera. Det censurerande sättet. för att reta tappen lite. så nu har jag och R en dejt ikväll. men endast i medicinskt syfte. sen ska jag stå på huvudet för att hålla inne de hormoner han ger mig som sägs vara en partystarter (höll jag på att säga) förlossningsstarter. Sry för den grundliga redovisningen, mami och papi ;)


tjo

Onsdag 24/4 kl: 10:51
Sov två timmar, sen upp o kolla ett avsnitt gossip girl. Fattar inte hur jag pallar. Har så jädrans ont i framfogen så jag vet knappt hur jag ska stå, gå sitta eller ligga. När jag sover vaknar jag varje gång jag ska vända mig för det gör så ont i höfterna. det knakar i blydgbenet varje gång jag rör mig. det kan inte vara bra? Han ligger så långt ner med huvudet så det trycker och spänner där nere. om det bara hade varit onda sammandragningar så hade jag inte klagat.

Ska ställa mig o putsa fönsterna i lillens rum. Det är ett helt projekt att putsa dessa fönster då förre hyresgästen inte fixat dem säkerligen under hela hennes vistelse här. Fullt av fläckar och mög på fönsterlister. fy.
Sen kommer nog papi på en liten fika samtidigt som R kommer hem. Det ska bli mysigt. Saknar R så mycket. Vi myste lite i morse innan han stack ut. Har inte varit så glad för kramar och kel den senaste tiden för man känner sig så otymplig. Och när vi låg i morse i varandras armar märkte man hur mycket man egentligen behöver det- närhet. Så nu vill jag bara att han kommer hem så jag kan krama honom! Börjar väl bli lite blödig..

      

vaken natt.. igen

Onsdag 24/3 kl: 04:29
Hade ganska starka värkar igårkväll, starkare än jag är van vid. Det känns som varje kväll startar det nya, annorlunda värkar som lurar mig. Tog inga sömnpiller igår imed jag trodde det skulle komma igång. Så har vaknat ca varje halvtimme. Nu gav jag upp. För nu vaknade jag helt livrädd efter en dröm. Hade slängt ut R i gästrummet, men tassade dit och fick lite tröst innan jag bestämde mig för att gå ner.
Nätterna är roliga..

min dag

Tisdag 23/3 kl:19:07
Slappade ett tag idag, men fick nog av mig själv så jag började städa istället ;) Skrubbade hela köket o spisen och putsade balkongdörrsfönstret. Nu kan man se ut! ;) Sen kom R hem och vi lagade chorizo med couscous, finhackad tomat, persilja, rödlök och paprika, till det hade vi limesås. mums!
Har precis epilerat benen. Lite problem med att nå, men mest ont i fogarna av den konstiga sittställningen. Men nu har jag inga björnben längre iaf! ;) Har faktiskt inga problem med att det känns lite att dra ut håren från hårsäckarna.. ;) har ganska låg smärtgräns på huden, värre är det med magen och sjukdomar. Så blir jag grinig.

Kvällen kommer att se ut som vanligt- liggandes i soffan framför tvn med lite frukt eller andra godsaker.
R är ledig både imorgon och i övermorgon, mysigt att vakna upp tillsammans och umgås lite på dagarna. Papi kommer hit imorn med, mys.

deklarationen!

Tisdag 23/3 kl: 09:37
Hade inte alls tänkt på deklarationen innan jag gick in på aftonbladet, där de berättade att man kunde kolla upp det på nätet. Gjorde detta, blev chockad över att jag inte hade tjänat mer. När jag räknade ut allt så visade det sig att jag skulle få tillbaka! En rejäl summa oxå i förhållande till den lilla summa jag tjänat.
det är lycka!
Kommer det lagom till sommaren så man kan skämma bort sig lite extra (:
Nu ska jag krypa till kojs igen.


vaken natt

Tisdag 23/3 kl. 08:40
Ohoj. Igårkväll började jag få lite mer intensiva förvärkar. Dessa har hållt i sig hela natten, säkert så sällan som en varje timme, men har vaknat varje gång. Det är ganska utmattande. Så när R gick till jobb var jag helt död. Fick dra upp mig ur sängen vid åtta för att göra frukost- mannagrynsgröt.
Sitter här och håller på att somna igen.. Fick ställa in min förmiddagsdejt. Så nu ska jag bara fixa naglarna, sen kryper jag till kojs igen och hoppas att värkarna fortsätter.
Men alla ni som läser, tro nu inte att det har startat, för det har det inte. Värkar har ändrats lite i karaktär, de gör ont ner mot ljumskarna. Men ont gör det inte riktigt. För det är ju så, förlossningen kommer inte att starta nångång! ;)

Jag bjuder på en bild på ett par stickade strumpor, vantar och hjälmmössa som R:s farmor har stickat till Julian. Så söta och fina, riktigt mjuka och tjocka!






donkan-mat!

Måndag 22/3 kl:17:16
Gubben kom precis hem. Skickade iväg honom för att köpa Mcdonalds mat till mig. Har velat ha det i någon vecka nu.. Har velat passa på att äta en måltid på donkan innan bebis kommer. Så det ska göras nu och sen får han komma!
Dagen har varit ganska grå, trist och deppig. Men det verkar verkligen vara så som jag har förutspått- varannan dag är det bra och varannan dåligt. Så då ser jag fram emot en bra dag imorgon!

Fortfarande förvärkar. Hela dagen. Men de ökar inte i styrka eller blir tätare. det blir ingen bebis idag.

påsktraditioner

Måndag 22/3 kl. 10.18
i vanliga fall pyntar vi för fullt inför påsken. Har en hel låda med påsksaker nere i källaren samt o pyntade saker som är köpta på panduro. Vid högtider brukar vi gärna sitta o pyssla någon ny sak samt pynta. Men inte nu. Nu orkar vi inte. Vi ska iallafall inte göra om samma misstag som för två år sedan- klippa och ta in färskt björkris. Tre dagar efter hade vi invasion av småkryp. Satt i soffan och såg något svart uppe på ryggstödet, vänder mig om, tittar upp och märker att hela övre väggen plus taket är svart - av kryp! Om jag inte minns fel sprang vi skrikandes in i sovrummet och fick ringa efter mami som fick ta bort allt ;)

Men åter till påskpyntet- har iallafall gjort en söt blomgrupp och satt lite fjädrar här och var. Det får räcka för detta året..





Nu ska jag sätta mig och packa in paket! Älskar det. Vems födelsedag är det på ingång? Min käre sambos!


galet väntande

Måndag 22/3 kl: 06:21
Det är ett ganska galet och intensivt väntande som just nu pågår. först ska man vara beredd på att bebis kommer 4 veckor för tidigt och sen ska man vänta 3 veckor efter bräknat förlossningsdatum. 3 VECKOR! inte konstigt att man blir galen. Jag menar, tänk själv om du som inte gravid skulle väntat 7 veckor på den mest livsomvälvande händelsen i hela ditt liv, du ska vänta i 7 veckor på den största glädjen du någonsin kommer att uppleva. Men det värsta är att detta kan hända närsomhelst under 7 veckor, men du vet inte när.
Inte konstigt att hela ens liv cirkulerar kring de första tecknen, alla ens tankar cirkulerar kring det.
Det är konstigt, nu innan att man aldrig har sett fram emot förlossningen mer än något annat. En tidpunkt där man känner den största smärtan i hela ens liv. Men ändå ser man fram emot det och välkomnar det med ett leende.

Det är jobbigt att vänta. Att liksom förklara för alla varenda dag att nej, han har inte kommit än. Till och med min sambo börjar bli lite otålig nu och jag får nästan bortförklara hans sena sons ankomst, och skylla på mig själv.
Man är så trött på detta nu, trött på att vara gravid och alla de krämporna som följer med. Men det svåra att hantera är den psykiska pressen av att inte veta när, hur eller var.

Men jag är inte bitter! Har haft sammandragningar sen halvfem, ungefär varje kvart. Men de blir inte värre än så.. Inte intensivt eller ont. Både jag och Julians pappa har tippat på att ungen kommer födas på vägen till BB. För vi kommer inte att förstå när det väl är på gång, eller inte kunna acceptera det, eftersom vi har fått så många förvarningar som inte gjort någon nytta. 




nykommet!

Måndag 22 mars kl: 04:52
Har pecis fått veta att mina aningar var sanna - Nu välkomnar vi en liten Vanessa med glädjetårar! Grattis T med man (:

sry!

Måndag 22/3 kl: 04:45
Man måste bara älska morgonhungrigheten..
Jag ber om URSÄKT för migg dåliga bloggande i helgen. förstår att ni tror att jag åkt in m.m. Hade dessutom inte mobilen på igår (pga dålig sändning utanför stan), så jag fick många oroliga sms ;) Jag ska förska att lova att inte uppdatera så dåligt. Men jag tror jag kan lova er att jag skriver i bloggen när jag åker in (:

Igår var vi ute hos svärföräldrarna hela dagen och blev gödda. Kom hem ganska sent, men det var en mycket lyckad dag!
Och nu då, undrar ni. Ja, att vakna 04:30 för att man är hungrig är inget som man riktigt är van vid. kroppen laddar väl.. Så nu ska jag sätta i två rostemackor och käka det med makrill! Mums.

Nu har vi gått över tiden med 4 dagar och det finns fortfarande inga intentioner till att ungen vill ut. Kommer att bli chockad när det väl händer- har börjat fundera på min möjlighet att föda - kommer nog vara gravid resten av mitt liv ;)

Tack för era fina kommentarer.

tillägg

Lördag 20/3 kl: 23:31
Jag kan nog inte skita i att skriva på bloggen en hel dag nu när förlossningen närmar sig. För er skull. ;)
Nej jag ligger inte på BB (fan).
Jag sitter just nu och har ont i magen. Vanlig magont för en gångs skull.
Har haft ontontont idag i bäckenet och ljumsken. Massa samtal till sjukhus men bestämde mig för att inte åka in trots att de ville det. Sen gick det över.
Sen har vi varit hos mami ikväll o ätit god middag och träffat moster o kusin med man. Julian blev OERHÖRT bortskämd med presentkort från polaren o pyret samt två kepsar. Riktigt fräcka (: Konstigt bara att en unge som inte kommit redan kan vara så bortskämd som han är..
Nu ska jag fortsätta att ligga i soffan o oja mig över det onda :/


gamla bilder

Fredag 19/3 20:00 (fan jag tror det är lördag hela tiden)
Sitter o kollar genom lite gamla bilder, kan ju deeela mee mig! (klicka för förstoring)


När lillflickan va bebis. underbart gullig (:


Studentfest 3 år sedan ca. Åh vad jag vill ha det håret nu..


J och jag, fin bild på J iaf ;)


På studentdag med moster och kusin. Älskar denna bilden. detta är GLÄDJE


S o ja


Härligt!


Älsk förra nyår


Min lilla familj förra julen


Julkatten

KÄRLEK!

idiotincidenten

fredag 19/3 kl: 19:10
Då ska jag berätta för er vad som hände på ÖoB. (ursäkta mitt språk)

Innan MVC körde vi iväg till ÖoB för att handla balkongmöbler. Hade hittat jättefina solstolar i trä som kunde köpas för en billig peng, så vi slog till! Handlade även lite annat livsnödvändigt såsom tvättmedel och våtservetter i massor (bakterieskräck). Stressigt i kassan med en massa folk, när R gick ut på parkeringen så märkte han att en jubelidiot hade parkerat bakom oss (plus en framför så vi inte kom ut). Han gick in och bad kassamannen att ropa ut i högtalarna för att be dem flytta bilen. Men då var det två kärringar i vår kö som hade parkerat där. Och dessa tände till. erkännde inte att de hade gjort fel och min kära sambo blev mer och mer frustrerad så till slut kallade han dem för blåsta, för kärringarna inte kunde erkänna sitt fel och vänligt flytta på sin bil.
Då börjar kvinnan bakom mig i kassan berätta att hon var med om det förra veckan och att parkeringarna var ganska svåra att förstå sig på utanför ÖB. Då säger R att det är väl självklart att man ser att man inte kan parkera både framför och bakom en bil, så att man inte kommer ut.
Denna kvinnan alltså, då skriker hon ut att: "Hon hoppas verkligen inte att han är pappa till det barnet som ligger i magen".
Jag vänder mig om till henne (jag har varit passiv under bråket och låtit R ta detta själv) och frågar vad fan hon menar med det.
Kvinnan: Ja, det är ju synd om barnet om den får en pappa som honom.
För övrigt så hade vi inte sagt ett ord till denna kvinna utan hon spottar ut dessa ord. Jag tänder till REJÄLT. Var inte alls förberedd på ett sådant påhopp, så jag kom på alla möjliga saker att säga till henne efteråt. men fick ändå ut något med:
"Hur i helvete kan du stå och säga något sådant, dra in ett ofött barn och mig i denna diskussionen. Hur jävla lågt får man gå egentligen. Du är körd i huvudet."
Jag blev så arg så jag skakade, gråten nära, sånt jävla påhopp. Stod mycket folk runt omkring och nästan drog andan när de hörde vad kärringen sa.
Hon skämdes nog, men en sak ångrar jag. Skulle ha gett henne en jävel där och då. Men efteråt förstår jag att misshandel i registret precis när man fått barn är nog ett fall för soc.

Men jag förstår inte hur man överhuvudtaget kan lägga sig i en diskussion som man inte startat, samt dra in en person som inte ens är med i dem SAMT fördöma ett ofött barns leverne.
Hoppas hon dör.


min dag

Fredag 19/3 kl: 18:48

Sitter helt utslagen i soffan.. När man inte är van vid en fartfylld dag så blir resultatet såhär..

Innan MVC körde vi iväg till ÖoB för att handla balkongmöbler. Det hände en incident där som jag skriver om ett annat inlägg. GALET säger jag bara..

Väl framme på MVC var vi båda arga och ledsna, men en glad BM vände vårt humör. Hon skrattade lite och påminnde om vad jag tidigare sagt- att vi inte skulle träffas igen. Hon tog blodtryck, vilket var bra och lyssnade på bebis hjärtljud. 140. perfekt med andra ord.
Sen kände hon lite på magen och konstaterade att han hade sjunkit ännu mer och att huvudet nu var i rätt läge. WOHO! Slipper vi oroa oss om vattnet går. Hon var jättesöt, vi fick en ny tid nästa fredag men hon var säker på att vi inte skulle träffas då och menade att hon skulle se bebisen innan dess på HBG:s webbisar. Hoppas, hoppas!

Sen fick jag skjuts ner i stan för att möta upp mami. Vi tog en runda in på Rådstugan som är en kombinerad barnavårdscentral, öppen förskola samt andra bebis och barnaktiviteter. Blev så chockad när vi kom in där, såg precis ut som ett dagis! Fullt av färger överallt, leksaker, teckningar mm . Såg inte alls ut som ett sjukhus. Träffade jättetrevlig personal som visade oss runt och berättade om allt. Öppen förskola varje dag, ung mammagrupp, bebicafé, familjerådgivning och babymassage var bara något som stod på schemat. Helt perfekt! Vad nöjd jag blev att jag bytade BVC!

Sen tog vi en lunch på akropolis, friterad spätta, mums! Sen gick vi en runda på stan och provade lite kläder på Gina, inget som passade iallafall! Inte så kul att ha gigantmage och prova kläder direkt.. Sen försökte jag hitta en present till R som fyller år om några dagar, men hittade inget.. Till sist blev det en vaniljlatte på espressohouse innan vi gick ner till CG för att handla lite. där hittade jag påskliljelökar som jag tänkte sätta ihop till en blomgrupp. Ska ner och köpa några till imorn samt fjädrar, så blir det lite påskfirande iaf!

Nu sitter jag och försöker ladda inför att laga mat, couscous panerad fisk med potatis o räkor. Gottit, fast jag är inte hungrig. Har mest ont i hela bäckenet och magen. Sammandragningar och foglossning till max. buhu. Kan det inte komma igång ikväll?

mornin!

Fredag 19/3 kl: 06:40
Shit, jag vaknade i morse och var glad! Galet galet! Att det är ljust ute kvart över sex förblir ett mysterium.. Trodde aldrig det skulle hända! känns som mörkret hade omringat oss.. Vaknade av att jag kastade mig av och an i sängen och fick ingen ro. Upp o käka, såklart.. Fil o havrefras (som jag fortfarande inte smakar, men om jag snyter mig lite snabbt medans jag äter så kan jag ha tur o få upp någon liten smakessens.
Konstigt att bara vakna o vara på bra humör. Kan bero på att jag känner mig lite piggare idag, precis som att förkylningen har försvunnit. woho! Vi får hålla tummarna!

Nu ska jag smyga upp till sängen igen och bädda ner mig bredvid älsk. Han har äntligen accepterat att han oxå är sjuk, och stannar hemma för dagen. Det är inte ofta det händer. Tänkte läsa lite med.. Sen blire god frukost innan vi ger oss av till MVC.
Lovade ju min barnmorska att jag inte skulle komma på det sista besöket. Nu får jag komma tillbaka med svansen mellan benen :P Tänkte se om hon kunde kolla om jag har öppnat mig något. Kan vara så att man har en väldigt lång latensfas. Hade varit kul o se om mina förvärkar har gjort någon nytta. Iallafall mjukat upp tappen lite? ;)

Sen blire ner på stan och ta tag i sitt liv igen ;) Lunch med mami , myspys!

Tack för era söta kommentarer igår, de värmde verkligen!


hmf

Torsdag 18/3 kl: 18:53
Jag har så dumma tankar i mitt huvud just så att det till och med är för mycket för bloggen. Man får nog inte känna och tycka så som jag gör. Så jag kryper tillbaka i min håla och väntar på att våren och pippibebisarna ska komma.. Med ett 200 g mjölkchoklad. Någon som säger att tröstäta är dåligt?

Uppdaterat:
Nu kastar jag in handduken.. Kan inte ens tröstäta. Smakar inte chokladet.

graviditet i bilder!

Torsdag 18/3 kl: 08:10
Jag kan ju passa på nu, med förlossningsdagen till ära, att bjuda på graviditeten i bilder! Jag orkar inte ta något nytt foto för vecka 40 magen, men den har inte ändrat sig så mycket från det sista kortet.


Vecka 7


Vecka 9


Vecka 14


Vecka 16


Vecka 19 (nu hände det grejor)


Vecka 21


Vecka 25


Vecka 30


Vecka 32


Vecka 35


Vecka 37


Vecka 38

Vilken utveckling. Rent otroligt hur människokroppen klarar av att förändra sig så mycket på så lite tid.

Vecka 41

Torsdag 18/3 kl: 07:50

Idag går vi in i vecka 41, alltså v 40 +0. DVS beräknat förlossningsdatum..

Mamman:
Det kan vara ytterst frustrerande att passera det beräknade förlossningsdatumet, men du är inte ensam. Det är inget ovanligt med detta, och 90 procent av alla kvinnor som har passerat vecka 40 får sina barn före slutet av vecka 42...




Detta är sista gången jag kommer att räkna ner. Delvis för att babisfotona försvann för en vecka sen och att libero inte har fler veckor på sin kalender. Men jag då? Jag verkar har flera veckor kvar på min kalender? Jag tror inte att han kommer idag. Även om det är till idag han har fått hyra min mage. Det är ju typiskt att han ska bryta den första regeln redan nu. Men det kanske är så det blir i framtiden? En kompromiss? Iallafall när det gäller mitt barns välbefinnande och hälsa!
Fast han har ju ca 18 timmar kvar på sig att komma.. ;)

sockerkaka

Onsdag 17/3 kl: 20:01
Då har jag rensat/städat ur skafferiet och bakat en sockerkaka! Synd bara att jag inte kan känna lukten av nybakat.. ;)

Det känns nästan lite obehagligt hur stor Julian är nu där inne.. Satte mig precis ner för jag har lite ont i magen och började smeka magen. Då kom han direkt igång och tryckte ut sina små (stora) fossingar och knän. Galet hur han nu reagerar på yttre påverkan. Han börjar väl bli uttråkad där inne och behöver lite mer stimulans.. Galet att där ligger en helt utvecklad liten människa där inne och bara väntar och jävlas. Jag försöker förklara för honom att allt blir mycket roligare på utsidan. jag menar, han har ju legat där inne nu i nio månader och haft samma intryck, samma ljud runtomkring sig. Vem som helst hade blivit uttråkad ju!

Nu ska vi titta lite tv (roomservice) och dricka kamomillté!

Just det, glömde nämna.. R:s farmor, alltså Julians gammelfarmor kom med lite barnböcker och hon hade köpt en stor, mjuk blå bebihandduk med huva och så har hon stickat en ursöt hjälmmössa, med små vantar utan tumme och små sockor. Så gulligt! Håller på att tvätta upp de nu, men lägger ut bild på de små söta en annan dag.

hål

Onsdag 17/3 kl: 15:35
Okey. Jag har nog fått hål i en tand. Men jag tänker inte fixa det förrän bebis är ute. Tänker inte bry mig om de kala väggarna och plastfingrarna som trycks ner i halsen än.. Hoppas att det är som förra gången- en liten missfärgning.
Men fram tills dess har jag lovat mig själv att:
- Börja använda eltandborsten (har dammat av den o satt den på laddning)
- Börja använda tandtråd
- Borsta tänderna två gånger om dagen
- Tuggummi efter varje måltid
- Sluta upp med sockersaften, dricka vatten istället.

Har ju hört att tänderna blir dåliga under en graviditet pga all kalcium som ungen snor. Det+ mina matvanor+ mitt dåliga tandborstande har gjort detta. Så jag kan ju inte riktigt vara förvånad. Men man kanske kan borsta bort hålet? ;)

Försökt sova hela dagen, utan resultat. Så fort jag somnar piper det i näsan eller så rosslar halsen. Har bara kunnat småvila lite. Men har läst ut boken iallafall!
Det blir köttgryta ikväll. Jag har varit en snäll fruga och planerat maten ikväll (vilket är att ha plockat fram redan lagad mat ur frysen).

Sitter o väntar på att kvällssammandragningarna ska komma igång. Har märkt de senaste dagarna att de kommer på kvällar o nätter. Hoppas att de blir lite starkare från igårkväll.


Vansinnig!

Onsdag 17/3 kl: 10:19
Har knappt sovit en blund inatt.. Berättade ju att jag hade en molnande värk i magen från kl 6 ca. Vid åtta började lite förvärkar som inte gjorde speciellt ont och jag kände ju inte riktigt att det var på g eller så, man vågar inte hoppas.
När jag gick och lade mig blev det lite värre, lite ondare, och julian rörde sig så konstigt.
Och så har det varit HELA natten. Har vaknat var femte minut- tionde minut av värkar. inte kunnat sova pga det och nervositeten om att han skulle komma. För nu var jag säker. Planerade att på morgonen skulle värkarna va så starka så vi fick åka in.
Meeen , vad tror ni hände? Värkarna försvann vid fem tiden- vilket medförde en totalt katastrofnatt för ingen nytta. Jag som verkligen trodde att det var igång!
Det är så svårt att förklara, men jag är så arg på allt just nu. Känns skitjobbigt att ha varit vaken en hel natt, stått ut med någorlunda starka värkar och hoppats, för att sen helt plötsligt allt avstannar. Kan inte ta pressen så länge till.
Men jag antar att värkarbetet inatt har gjort någon nytta, kanske har öppnat mig pyttelite? Magen är lite öm fortfarande så det kanske kommer igång igen?

Nej, jag ska inte hoppas. För det känns som det är något ouppnåeligt. Något som inte kommer att hända. För varför ska man ha en sådan tur? Era kommentarer visar att ni oxå kände på er att denna natten skulle hända? Både Madde o Kajsa.. Synd bara att det inte gick hela vägen.

Så här sitter jag, en argbigga med massa ont i halsen och ska snart se gossip girl.


soppa

Tisdag 16/3 kl: 16:59
Drog mig äntligen upp ur sängen och från boken som jag fått läsa i omgångar pga huvudvärk.
Tog en välbehövlig dusch, packade in håret och sen lagade (eller värmde) soppa tills R kom hem. Det och knäckemackor med ost satt fint!
Hade faktiskt lite smak så det gick an. men jag har beställt toast så fort min smak är tillbaka, är såå sugen på det. Typiskt att man ska bli sugen på en massa grejor så fort man inte har nån smak. köttgryta är jag oxå sugen på..

Har haft en molnande värk likt mensvärk nu i några timmar. Känns lite konstigt. Har ju nästan gett upp nya upptäckter och att förlossningen överhuvudtaget ska starta, så man blir lite chockad när sådana saker sätter in. Men varför skulle det? har ju ändå gått flera veckor med förvärkar. Nu har han två dagar på sig att komma. Vem tippar på att han kommer innan dess? ;)


försvunnen!

Tisdag 16/3 kl: 06:39
Vaknade tidigt, som vanligt för hungern tog över. Det blev ingen middag igår, utan endast frukt o de höll inte så länge i magen! Vaknade, såg att det var underbart väder fortfarande.. Huvudvärken nästan borta, MEN ont i halsen.
Hällde upp flingor med mjölk och uptäcker till min fasa- Jag har ingen smak! Är inte det hemskt när man är gravid? i vanliga fall kan jag inte äta när smaken har försvunnit, men nu, nu när jag är gravid är jag ju sugen på en massa saker och äter en massa extra. Det kommer att bli kämpigt de närmsta dagarna..
Nu ska jag upp i sängen igen o lägga mig o läsa och sörja för mitt förlorade sinne..


nakenchock!

Måndag 15/3 kl: 21:14
Jag vet inte bara om det är jag, eller om det finns andra gravida som har samma påhitt för sig som jag. Men de senaste veckorna har jag gått ifrån att klä mig i sköna tajts med oversize (förutom runt magen) tshirt till nakenchock!
Jag och kläder har någon sorts hatkärlek till varann. Visst kan det bero på att inget sitter bra eller något är skönt, för nu hoppar jag gärna på kläderna! Tur att vi inte bor på nedersta våningen eller har grannar som kan se in..
Har faktiskt inte tänkt på det så mycket förrän sambon konstaterade att det slappa linnet som jag har på mig visar mer än täcker: R: öhm, tutten tittar ut. Jag: jahapp.
Kanske hade detta varit en trevlig syn om jag hade vägt mina 50 kg och varit mitt vanliga jag. Då hade nog nakenheten upskattats mer. Men tror inte att synen av en elefant i minismå slappeshorts och ett stort slitet linne och ena tutten som hänger ut, är en relationship-saver.
Ville bara låta er få en inblick i hur vågad vår månadskväll ser ut ;)

Och for the record, 10 min in i hollywoodfruar har vi konstaterat att Maria Montesamis mamma är precis som hon. Seg, lugnt och allmännt ointelligent. Mor och dotter precis likadana.. can´t blame her!


fruktsallad o hollywoodfruar

Måndag 15/3 kl: 20:49
Ögonen tunga, ringarna under ögonen ser ditmålade ut. Hes i halsen och elefantsnytningar. HU.
Kliade på magen precis. Kliade säkert bara tre gånger, huden går sönder. woho. det kliade precis där bristningarna kommit. det började blöda. och fick en massa eksem. konstigt. väldigt konstigt. fick ta en allergitablett och R smorjde in magen. den tunna huden tåler tydligen inte rödlackade naglar..
Till middag blev det var sin stor skål fruktsallad med fil. mums. säkert 1 kg var. bort bakterier, bort!
Nu börjar snart hollywoodfruar, måndagens höjdpunkt- att skratta åt dessa kvinnors ovetande och ointelligens. eller är de verkligen det? Har iallafall kommit på en sak- om man är en hemmafru och inte har jobb så ser man nog till att man har en massa viktiga saker för sig så att tiden går. bland annat genom att anse att morgonens viktigaste uppgift är att kontrollera om städerskan har ställt parfymflaskorna i rät linje eller helgens viktigaste uppgift är att hitta rätt klänning och vara festens mittpunkt. så man kan nog intala sig själv om att man har ett betydelsefullt liv.. eller det kanske de har? ;)

Julian är en riktig vilding, har varit igång sen kl tre idag. Hans rörelser har gjort sammandragningarna mer intensivare, de har nästan gjort ont. Men de kommer med en halvtimmes mellanrum, så än händer inget!


feber o shopping ;)

Måndag 15/3 kl: 15:53
.. Och nu fick jag "äntligen" feber. Även om jag tagit värktablett. Jag tror på det här med feber.. När den väl sätter igång så utrotar den alla bakterier och virus man har i kroppen så om några dagar ska jag må bra igen. Får vi hoppas.. har beställt nässpray, strepsils och en massa frukt av R.
Har mest sovit idag och löst korsord. Ätit gröt, packat BBväskan igen och städat lite.
Lillkillen har till slut vaknat till liv efter hans normala dygnsrytm, trött på förmiddagen- pigg på eftermiddag, kväll och sen kväll. Inga intentioner på att han ska komma snart.. Tjata inte, snälla. Det är jobbigt för mig med ;/
Men jag har självklart hunnit trycka hem lite kläder från nätet oxå! ;)


Urfint sommarlinne. Blommigt. Inte min vanliga stil men sommarkänslorna går inte att undvika med detta linne (:


Vit, kort kofta- perfekt för svala sommarkvällar


Många som klagar på haremsbyxor- men har ni provat ett par? De är otroligt fina, luftiga, perfekta att slänga på sig en varm sommardag tillsammans med gladiatorskor.

Jag borde nog skaffa mig ett jobb inom klädreklam ;)



fortfarande dålig..

Måndag 15/3 kl: 11:20
Sovit dåligt inatt igen, vaknat av ont i halsen för jag har snarkat pga täppt näsa. Skallebank och hängig. hu. upp tidigt för att äta sen sängen igen.
Tack för era uppmuntrande kommentarer. Även om jag vill bli frisk vill jag undvika piller. Tar inga huvevärkspiller för min teori är att förkylningen bara drar ut på tiden då. Och förlossningen får inte starta nu! Vill inte välkomna Julian till världen genom att smitta ner honom med en förkylning. Dessutom vill jag inte prova mina supermannakrafter genom att föda med feber o förkylning ;)
Riktigt fint väder ute, ännu tråkigare att sitta/ ligga inne. Tror jag ska plocka på mig lite kläder och ta med katten ut på balkongen o få lite D-vitamin. Man brukar väl säga att frisk luft gör en frisk?
Har inte så mycket roligt att berätta.. satt o tittade och drömde mig bort på långresor igår. Vad sägs om Goa eller Mexico? Jatack..


sjuker

Söndag 14/3 kl: 14:55
Nej. Vi har inte fött än. Och ja, jag har varit dålig på att uppdatera i helgen. Men jag har anledning!
Igår stack vi ner på stan och träffade K och hennes man, satt på espresso house i flera timmar o snackade. Så kul att träffas. Massa bebi o framtidssnack, såklart. Vädret va underbart så efter vi skilts åt gick jag o R på stan ett tag. Träffade en massa folk, hittade en ny handväska (woho) och skrattade lite avundsjukt åt de som börjat festa på after ski`n på uteserveringen med hög musik (klockan var ett). Sugen blir man ju, lite studentkänsla. Men jag laddar inför karnevalen i sommar ;)

Sen stack vi hem, jag började må lite dåligt så efter lite pillerknaprande gick jag o lade mig. Svvärföräldrarna kom, jag lade kvar ett tag innan jag motvilligt gick ner och tittade på Melodifestivalen. Huvudvärk och stopp i bihålorna, hu. allmännt trött. Det blev faktiskt ganska trevligt igår trots Melodifestival. Förutom slutet. Vem är den tjejen liksom? Salem skulle SJÄLVKLART ha vunnit.

Natten har inte varit lätt. Somnade sent. R stack iväg vid tretiden och skulle hämta kompisar i HBG, sov oroligt till han kom hem vid fyra och då gick vi ner o kollade TV så fick jag äta lite ;).
Vaknade i morse med totalstopp i hela huvudet. Ont i huvudet, bihålorna, snorig och kass almänntillstånd. Motvilligt gick jag upp ur sängen, till ett frukostkalas för R:s kusinbarn. God smörgåstårta, hög ljudnivå på alla barnen gjorde mig ännu sämre. Gick hem o lade oss och vaknade precis.

Nu får jag nog acceptera- jag är sjuk. Har varit frisk från sjukdomar hela graviditeten (förutom kräksjukan då). I vanliga fall är jag konstant sjuk på vintern så jag trodde jag skulle slippa det, graviditeten motade bort alla virus. Men nu klarade väl inte kroppen stå emot det längre. Och PERFEKT 4 dagar innan förlossningsdag.
Har precis satt i mig en massa grapefrukt och passionsfrukter- cvitamin ska göra mig frisk!
Så mina framtida dagar kommer nog tillbringas i sängen, med massa frukt o glass.


morn!

Lördag 13/3 kl: 09:28
Sovit ganska bra inatt, det blev sent igår med filmkväll o en massa godis. Håller på o fixa till mig nu.. Gubben va o tränade i morse o handlade hem bullar till frukost som vi snart ska sätta i oss (:
Snart blir de iväg till stan för att träffa K och hennes man över en fika på espresso house. Ska bli så mysigt att träffa dem (:
Ikväll blire antagligen Melodifestivalen (nej inte frivilligt) här hemma med svärföräldrarna..
Inget nytt med magen, han ligger bra där han ligger.. Rör sig fortfarande jättemycket. mysigt.

chock

fredag 12/3 kl: 22:35
Ni vet den omdebatterade problematiken angående kollektivtrafiken som orsakade förseningar pga snömängderna?
På sydnytt visade de precis en lite annorlunda debatt angående detta. En man i Ödåkra har jag gjort en låt á la basshunter om sina förseningar pga tågen. Och de intervjuar han och spelar upp låten på nyheterna! Detta måste vara ett tidigt aprilskämt..

det var längesedan jag garvade så mycket.. lite nervöst och utan förståelse

myskväll

Fredag 12/3 kl: 17:07
Lillkillen ligger o trycker neråt en massa. ontontont i framfogen.
Precis fixat naglarna, red. Fina på händerna men tårna ser ut som jag råkat välta nagellacket.. Inte lätt när man inte når ;)
Ikväll har vi beställt bord på Basilika, mums! det blir nog stekt ris med räkor för min del.. sen blire filmmys med snacks.
En mysig fredagskväll med andra ord!

ringaren i notre dame

Fredag 12/3 kl: 07:09
Gomorn! upp i ottan för vanligt för att fylla på reserverna. Vaknade egentligen halvfem o va hungrig men kände då att botten nästan var nådd, så jag försökte somna om.. Sovit dåligt som vanligt, de dära pillerna hjälper inte längre, kroppen har för ont för att sova anständigt i tre timmar i rad.
Vaknar ju varje gång jag vänder mig häftigt för det känns som hudet dras ut och går sönder. Drömde faktiskt om det inatt. Hemskt. Måste varit i samband med att jag vände mig, drömde att huden på sidan bara sprack och lämnade ett öppet sår. uschi, det måste ha gjort ont..
det blev en sen kväll igår med, låg o tittade två filmer innat jag kröp till kojs.

dagen bjuder inte på mycket. Jag upptäckte till min förvåning igår att jag ser ut som en övermogen banan. Ringarna under ögonen är inte att leka med! Så det blir nog mest slapp. hade tänkt att ge mig på "operation nagellack". Får fundera ut min plan innan jag ger mig på tånaglarna. En armförlängare kanske?
Ikväll blire mat från Basilika med R:s vän J. Ganska kul att vissa av hans killkompisar verkligen är involverad i graviditeten. Frågar mig saker och ringer varje dag för att höra om det hänt ngt nytt. gulligt (:

Jag ska erkänna för er att min kroppshållning har gått från anka till ringaren i notre dame..


lyckad shopping.. igen ;)

Torsdag 11/3 kl: 19:52
Fick skjuts både ner och hem för framfogen är inte att leka med! det strålar ner i vänster ben så nu går jag verkligen som en anka. aj. man orkar inte lika mycket längre heller.
Stack ner en timme innan mami och tog en runda för att leta efter någon fin orange tröja som hon ville köpa till Julian. det fanns inte mycket.. till slut kom mami och då blev det en räcerrunda. Hittade ett par vita tygskor som jag ville ha, mami fick hjälpa mig av o på med dom, fick ju köpa dem mest för besvären hon lade ner ;) Sen hittade jag en perfekt födelsedagspresent till R, men självklart knyckte hon den framför mina ögon så nu får jag fundera ut ngt nytt.. :P Hittade en liten present till han iaf.. Uppgraderade oxå min troslåda med 6 par nya färgglada tygstycken, 50% på HM. perfekt! Hittade oxå två par orangea tröjor till Julian, som tur va!
Sen blev det en snabbisfika som blev lång, träffade L där (det börjar bli en vana nu) satt där ganska länge med vaniljlatte och en massa skratt.
Nu står R och lagar woken till oss. Precis som det ska vara! Det blir en tidig kväll känner jag..

tillfix

Torsdag 11/3 kl:15:30
Då ska jag bara platta håret, klä på mig (pust) och sminka mig, äta lite frukt, sen bär det av till stan! mami kommer inte förrän halvsex så jag tänkte faktiskt gå o lulla själv ett tag i stan. det var längesen, men det kan vara mysigt det med.
Jag tänkte trotsa det gråa vädret o slänga på mig vårjackan! jag menar, kan inte knäppa några av mina jackor så varför inte köra på det nya? ;)


aha-upplevelse

Torsdag 11/3 kl: 13:51
Har precis sett klart filmen Veronica decides do die. Riktigt djup och tankvärd film. Det är en film jag ska lägga till min topp 10-lista av filmer man inte kan leva utan. Coelhos böcker är underbara och det kändes fint att de inte förstört hans visioner med en film. Fick nya krafter och ny energi. Tänk vad en vacker film kan göra för en!



Nu ska jag ner och ta den (förhoppningsvis) torkade tvätten och sen hoppa in i duschen, fixa lite här hemma och sen bär det av ner till stan! Se om vi hittar några fina kläder till Julian. Tycker det är synd att vårkläderna inte kommit in för bebisar än.. Jag vill ju handla fräcka shorts och tshirtar!

Ikväll blire hemmamiddag med nudlar och wok, så längesen vi åt det. Hade dille på det för några år sedan och föråt mig, inte förrän nu är det gott att äta det igen.

grååå

Torsdag 11/3 kl: 08:34
När ska detta gråa försvinna? Bah. Jag tror det kommer att försvinna när Julian kommer. Han kommer att ta med sig våren. Vårbebis (:
Känner mig lite bättre idag, inte lika ont i rygg, ben och mage. Skönt! Den jäkla promenaden i förrgår klubbade mig helt..
Upp tidigt o tvätta (igen), eftersom bara en maskin fungerar, seg. Sen får vi se vad som händer annars idag. Troligtvis inte för mkt.. Om jag inte är död vid fem tiden så ska jag ner på stan med mami och titta lite bebikläder igen. Mami är nog snäppet värre än mig när det gäller shopping. vet inte hur mkt hon redan har köpt till lille Julian och har ständigt nya kreationer och idéer som ska adderas till hans garderob. Men det är väldigt kul!

Förlossningen känns längre bort än nånsin. Inga nya happenings och han har krypit upp i magen igen. Igår låg han o tryckte neråt men nu känns de som han har bundit fast en livlina i mina revben för att försäkra sig för att inte råka trilla ut!

Just det.. Påskmusten har börjat säljas. Hade ju lite problem med julmusten i julas och nu startade jag morgonen med ett stort glas påskmust. MUMS! Det får man bara göra om man är gravid..



gårdagens shopping!

Torsdagen 11/3 kl: 08:05
Det blev en ganska lugn dag igår, iallafall på dagen. Fick ställa in mina möten för jag hade så ont i kroppen och var så trött. Sov till klockan två istället.
När R slutade jobbet körde vi istället till center syd tillsammans med hans mamma. Äntligen shopping! hade problem med att röra mig, ta mig ut och ur bilen men tänkte hela tiden: "detta går inte upp mot förlossningen, detta går inte upp mot förlossningen" ;)
Första anhalten blev Cubus, där svärmodern hittade en söt skjorta till Julian, strl 80, så den får ligga nerpackad i ngt år framöver ;)

Julians pappa har fått dille på skjortor, med uppkavlade ärmar, Så inte ska sonen vara värre! ;)

Jag chansade och hittade en fin sommartunika. Det var inte lönt att prova så vi får hoppas att den passar till i sommar! ;)

Den är ganska rymlig så det ska nog inte vara några problem. Tänk leggings och ett snyggt skärp eller sjal till. Åh vill ha sommar nu!

Nästa stopp var stadium, där R handlade två linnen. Han måste ha något att spänna sig i på gymmet ju ;) Han fick lite ångest under vår shopping och bestämde sig för att börja deffa. Inte mig emot, hans gravidkilon måste oxå försvinna ju ;)

H&M nästa! Där hittade jag min vårjacka. Har smygtittat på jackan tidigare, den ser inte ut att vara mycket till världen, men är skitsnygg på!


Vi hittade oxå en sommarskjorta till lilleman. Precis en sådan skjorta som hans pappa har letat efter länge.. Kort krage och halvknäppning. de tillsammans med ett par tuffa jeans och uppkavlade ärmar kommer sitta perfekt i sommar! (att den dessutom var jättebillig var pricken över i:et)


Sen handlade vi lite annat smått o gott, bland annat en massa bilar till R:s kusinbarn som har kalas på söndag. Vi åt en god bakad potatis på grafitti café innan vi gick in på Jack and Jones. Och där stannade vi! Blandning mellan tre viljor plus en väldigt påfrestande säljare stannade vi där inne säkert en halvtimme. Åh, varför förstår de inte när det är nog? Det blev iallafall en t-shirt och kortärmad skjorta, så blev sambon oxå nöjd innan vi begav oss hemåt igen.

En väldigt lyckad shoppingrunda, som bidrog till ny energi för själen!


Vecka 40

Torsdagen 11/3 kl:07:08

Idag går vi in i vecka 40!

Barnet
Inget är som väntans tider
Barnet fyller nu upp hela magen. Huvudet trycker mot livmoderhalsen som blir allt mjukare. När det är dags att födas så är navelsträngen ofta lika lång som barnet.
Hon eller han väntar bara på att börja förlossningen. Väntar på rätt tillfälle. Rör sig inte mycket. Det är trångt. Verkligt trångt. Han eller hon väntar tålmodigt. Förmodligen mer tålmodigt än du…

Mamman
Beräknat förlossningsdatum
De sista veckorna och dagarna går långsamt. Du är ju spänd på att träffa ditt barn nu när det nästan är dags! Du tänker förmodligen mer på förlossningen än på att bli förälder.
Ett sista gott råd innan förlossningen: Lita på din kropp. Den vet hur man föder barn.
Det är en sak att föda barn, och en helt annan att faktiskt bli förälder. Det är först efteråt, när barnet har kommit, som det verkliga äventyret börjar. Nu är ni mamma och pappa! Grattis och lycka till!


Nu har de slutat med bilder på bebisen, det har gått för lång tid :P


grått ute, halvsoligt inne.

Onsdag 10/3 kl: 09:12
Idag dårå.. Sovit dåligt, hela ryggen och mellangärdet har knakat varje gång jag försökt vända på mig.. Gick upp för nån timme sen, med en smärta som är en bladning av träningsvärk, foglossning, onda muskler och ligamentdragningar. Mest gör det ont i ljumskarna av någon konstig anledning. Nu går jag verkligen som en gravid männska.. Gungandes och felen, som en anka ungefär.
Vid elva tiden kommer farmor S (R:s farmor) för lite fika och snack. Hon har stickat lite söta grejor till lillen som hon ville visa. myspys. Efter det tänkte jag kurera mig i soffan med en massa frukt och Paolo Coelhos nya film innan jag gör vid mig. För när R kommer hem blir det en shoppingrunda på centan. Se om vi hittar några fina sommarkläder till lillpyret. Min svärmor ska oxå med. Ska bli riktigt mysigt att komma ut, förutom allt det onda som jag hoppas lägger sig lite under dagen. det blir troligtvis en bakad potatis på grafitti café med det vanliga- sallad och keso- mums!

hundpromenad, pannkakor och ont

Onsdag 10/3 kl: 09:02
Blev inte att jag skrev mer igår för det hände grejor! När sambon kom hem åkte vi o storhandlade, så nu har vi flera kg frukt hemma, precis som jag vill ha det (: Hem igen, packa upp och packa på sig med kläder för en långpromenad för att hämta lilla Hailie, 13 veckors golden tror jag hon är.. Kaoset började redan där. Hon blev så glad så hon kissade ner sig, både hon och jag trampade i det, det blev tassavtryck och skoavtryck överallt. Så fick lägga mig ner i bristen på ljus och torka samtidigt som en hyper hund försökte pussa ner mig. Svårt som sören med magen och irriterad var jag.. Till slut kom vi ut, men då ville hunden inte följa med mig utan gå hem istället. Gick och drog henne säkert en halv km innan hon förstod att vi skulle gå framåt.
Tog en liten paus inom svär-farmor- och farfar som blev överlyckliga av ett hundbesök. smusslade till henne leverpastej och korv. Tror inte att ägaren uppskattade det.. Sen gick vi en riktigt långrunda. hade börjat få värkar redan innan vi storhandlade och nu kom de med fem minuters mellanrum. det, ryggont och foglossning ändå ner till benen - men målmedveten om att vi skulle gå långt och att förlossningen skulle gå igång.
Svettades, snorandes, dregglandes (jag alltså, inte hunden) gick vi med bestämda, dock onda steg hela rundan. Sambon ringde flera gånger för att höra om han skulle hämta mig. Sa till honom, att om jag inte hade varit gravid och haft den smärtan hade jag legat ner o kvidit. Men jämför ju hela tiden med den tänka smärtan under förlossningen, så ville inte klaga!
Slänger upp en bild på bushunden


När jag kom hem hade jag RIKTIGT ont, var hungrig och vresig. Det blev pannkakor och sen uppallring med kuddar i soffan. Sammandragningarna började avta för att till slut, när jag skulle lägga mig, så försvann de helt. woho..

update..

Tisdag 9/3 kl: 10:10
Ska ner och hänga upp sista maskinen. Upp igen, värma kanelbullar och kolla på senaste avsnittet gossip girl!

grå morgon..

Tisdag 9/3 kl: 08:37
Som ni märkt har jag deppat ihop de senaste dagarna. Kände mig lite gladare igårkväll men att vakna till denna gråa morgon var inte direkt uppiggande.. Alla kan säga vad de vill, att jag ska vara glad, att jag ska passa på att göra roliga saker, sluta städa, han kommer när han kommer m.m. Men det kommer liksom inte in så det är onödigt.. Kanske jädrans egoistiskt tänkande eftersom vi alla är friska och krya, och så pass deppigt är det faktiskt inte. Men jag känner verkligen inte för att göra något annat än jag gör nu. Orkar inte träffa en massa folk eftersom jag inte är ett roligt sällskap.
Fick en liten craving igår, ville ut o handla lite sommarkläder till lillfisen. Men bristen på pengar denna månaden gjorde så att mina drömmar sprack. Hade velat gå runt o mysa på något köpcenter och titta på och köpa bebikläder och bara drömma mig iväg. Kunna göra något som jag älskar- fast utan resurser. Fick ett nekande svar på en donation så där satt jag i soffan och deppade igen. Det får nog bli ett samtal ikväll. för att berätta hur jag mår och hur jag kan må bättre. För empati är det svårt med här..

Upp tidigt i morse för att tvätta- för att inse att den ena maskinen är sönder. Som för övrigt för från 1900-frös. Den ska lagas på fredag. Går det att laga en sån gammal plåtburk? hellre lägger man 10 000 på lagning än att köpa en ny, effektivare maskin. Gnidna som ingen annan är våra hyresvärdar. Så nu hinner jag endast tvätta 2 maskiner, får sätta upp mig på tvätt i övermorgon med. Och kanske övermorgon från den dagen oxå. Happy day!

nog har han växt (:

Måndag 8/3 kl: 12:58
Nästan precis kommit hem från MVC. Träffade en massa folk jag kände, ännu ett bevis på att ALLA är gravida i vår stad just nu. Kul!
Papi följde med och han tyckte nog det var kul att se lillkillen. Minsann att han har växt. Nu vägde han hela 2900 g, huvudet var litet och magen var stor. Sköterskan fick mäta om och om igen fast hon fick hela tiden magen till att bli stor. Då har han fått en liten hjärna och en stor mage av sin morfar - perfekt! ;) Sköterskan skrev oxå ut en bild på honom i profil. Han ser ut som en gammal dvärg typ. Ska slänga bilden..
Sen var det BM besök och hans hjärta pickade på fint men det fanns inga indikationer på att han ville komma ut. Varmt o gott där inne..
Fick en ny tid den 19 mars. Men jag försäkrade BM om att jag inte skulle gå på det mötet, för då ska han minsann vara ute!
Lyxade till det o köpte bullar o wienerbröd på vägen hem, som jag nu krängt upp. Ska lägga mig o kolla film nu!


tio dagar kvar..

Måndag 8/3 kl: 09:35
Tack för era peppande kommentarer. Det har inte riktigt varit mina dagar på de senaste.. Fast man kan ändå säga precis vad man vill om det, men känner samma ändå.
Känner mig lite gladare idag iallafall. Vill bara att han ska komma ut så jag kan se massförstörelsen av min kropp och så att jag kan planera min väg tillbaka ;)
Hade svårt att sova inatt som vanligt. Trots tabletter varknar jag minst tio ggr. Men det är väl så det är, nu när magen är ivägen hela tiden.
Tio dagar kvar till beräknad ankomst. Trodde aldrig att jag skulle gå såhär länge, det trodde nog ingen. Nu får jag sätta ett nytt bäst-före datum. Innan den 25 mars får han komma. Vi kan inte ha två som fyller år den 1 april i samma familj. Är livrädd för det ;) För att det inte ska bli i samma månad så måste han komma innan den 25. Just nu känns det som han kan vänta flera månader till..
Ska snart kila iväg till MVC på tillväxtUL. ska bli kul o se hur mkt han väger, för större, det har han blivit! Undra om det blir en klump på över 3 kg eller inte. Min papi ska med o köra mig dit för att smygtitta lite på honom. det är tydligen ganska ovanligt att man tar med sin pappa på sånt, men varför inte liksom? Första UL jag gjorde följde han oxå med men satt i väntrummet. Då trodde läkarna och sjuksköterskorna att han var pappan till barnet. Vi skrattade gott åt detta. Men jag tycket det är ganska skönt att ha med nån på UL omifallatt man får veta något man inte planerat för.

Annars idag.. Så håller jag mitt löfte om att inte ge mig ut. Det blir väl filmtittning och säkerligen städning ;)

deppinlägg igen

Söndag 7/3 kl:17:47
Jahapp. Då har huden förstörts oxå. Från en dag till en annan har jag fått bristningar på magen. Nu ser jag ut som en levande motorsågsmassaker. Om han hade kommit för en vecka sedan hade det aldrig hänt. Nu kan jag vinka stranden hejdå och glömma mig i vassen under solmånaderna.
Nu är jag riktigt trött på det. svärmodern ska ut imorn och leta hallonbladsthé till mig. Jag ska dricka litervis. För han ska komma ut nu.

söndag

Söndag 7/3 kl: 09:51
Mornin´! Då är det söndag och ännu en vecka har gått, utan några förvarningar om att bebis ska komma..
Gårdagen var jättemysig, fick god mat hemma hos mami och vi beställde lite kläder från nätet. Det blev det orangea setet till Julian.

  

När vi kom hem såg vi thrillern seven på tvn. Den var riktigt bra för att ha gjorts 1995..

Nu ska jag antingen damma bokhyllan, eller sova lite till. Efter lunch drar vi hem till svärföräldrarna för söndagsmiddag.

Slänger upp två bilder på hur det blev när klistermärkena kom upp vid skötbordet o sängen. Bättre än jag trodde faktiskt!






svullo

Lördagen 6/3 kl: 21:19
Jahapp. Då har man ytterligare en graviditetskrämpa att lägga på listan. Svullnad. Ansikte, och armar och bytat form och nu helt plötsligt ser jag inte ut som grodan boll utan snarare grisen i samma serie, miss piggy va?.. Är dubbelt så stor. Fingeravtrycken stannar kvar när jag petar på benen. Händerna går inte att knyta. Nu kan man klappar mig på huvudet så dallrar det veckan efter nere vid anklarna. Som om man inte kände sig råsexig innan man blev en vandrande pool.
Nu ska jag ta mig ett rejält samtal med Julian. För nu ska han ut!



För och med nu går jag i ide. Kommer att sköta ruljansen hemmifrån och inte ta emot några besök. För jag kommer inte nedvärdera mig så mycket som att gå på stan i en kropp som inte är min..
(känn den desperata hysterin kring kroppsfixering med en allvarlig glimt i ögat)

vårpromenaden

Lördagen  6/3 kl: 14:56
Det blåste lite kallt vid havet, men det var en jätteskön promenad! Solen brände i ansiktet och luften var frisk. Gick upp i sandbergen och balanserade på smala stigar i skogen som var fulla av is. Papi var överbeskyddande så vi fick ta lite omvägar för att inte riskera en säker död 20 m brant fall ;)
I slutet av promenaden strejkade mina fogar i ryggen. Trodde kanske att förlossningen skulle komma igång av en långpromenad i branta berg, men ack vad fel jag hade..
Lägger upp två bilder på oss. Det ser nästan ut som sommar! Förutom de antal lager kläder vi har på oss..





Även om det inte ser ut så, så står vi vid ett brant berg, ca 20 m ner till havet..

Nu bär det av till mami för middag, tacos!

Luftslott

Lördag 6/3 kl: 10:21
Det blev en god middag på akropolis igår, liten gyrostallrik. Mums! Jag handlade klistermärken till väggarna och R köpte en alldeles för dyr skjorta med kort krage. När vi kom hem tittade vi på Stieg Larssons Luftslottet som.. ? Den var riktigt bra likaväl som de andra filmerna.  Konstigt att denna aldrig kom ut på dvd eftersom de andra filmerna blev såna biosucceer?
Sen kom R:s vän J och vi satt o snackade och slökolla på tv tills mina sömnpiller verkade så jag fick gå upp o lägga mig :P

Sov länge idag, och sambon sover ännu. Ska städa undan här hemma, bli färdig med det jag påbörjade igår och sätta upp klistermärkena på väggen. Sen kanske tvätta av gårdagens smink och bulsa på mig inför en promenad i vårsolen. Mami o papi ska oxå med, ska gå längst med havet och ut till sandbergen. har inte varit där på flera år.

Tror aldrig att förlossningen ska komma igång. Har provat allt, sex, tvätta fönster, ligga på golv o skrubba, sprungit i trappor, sett på skräckfilmer och idag blir det en långpromenad. Om han inte kommer nu så vet jag att jag kommer gå över tiden o vi får dra ut honom! Han kommer säkert att bli en sådan son som bor hemma tills han är en dryga 30 ;)
Trevlig vårlördag allihopa!


stan!

Fredagen 5/3 kl: 16:23
Städ avklarat, dusch och sminkning avklarat, även påklädningen gick lätt idag. Så nu bär det ner till stan (solen måste stanna uppe ett tag till). Kanske lite shopping med R:s kort? ;) Sjukt sugen på kineiskt/thailändskt så ska övertala R om en middag på Basilika efteråt. mums!

ut i vårsolen!

Fredag 5/3 kl:14:05
Slumrade.. Och vaknade av vaktis som kom vid ett, halv skulle ha kommit i förmiddags. Men man har inget bättre för sig att vara hemma och vänta ju! Han fixade det som var fel, fick ny, fräsch blandare till badkaret.
Har fixat köket o rengjort våffeljärnet, både det och toastmaskinen är knappt lönt att använda. Man får stå i hur långt tid som helst i rengöra den efteråt..
Är riktigt pigg nu. Ska ta ett städryck sen fixa till mig lite. eventuellt kommer papi. När R kommer hem blir det en promenad i vårsolen ner på stan. Kolla lite affärer tillsammans och eventuellt en middag på stan? ;) Vad vädret gör skillnad på humöret!
Var inne på smhi och kollade precis, det ska bli lika fint väder imorn. Så då blir det nog en liten resa till något mysigt promenadstråk i Skåne vid lunch och sen middag och spelkväll hemma hos mami. Myspys!


Vårkänslor?

sommarkläder!

Fredagen 5/3 kl: 11:20
Ligger ner i soffan o håller på att klicka hem lite sommarkläder till Julian från laredoute.se
Har velat köpa detta setet länge men nu kan jag inte komma underfund med vilken färg jag ska välja. Vad tycker ni?
Den blåa färgen är helt underbar, men har velat undvika blått. Därför står det mellan den, och orange som jag tkr är asfräck.

 

eller

 

kort sparkdräkt som blir perfekt för varma sommardagar och ett par matchande haremsbyxor som är bekväma och rymliga.

aj

Fredag 5/3 kl: 09:54
Har ont sen städningen igår. Känner mig som en gammal kvinna.. Fått foglossning på blygdbenet som gärna strålar ut i benen när jag rör på mig. pust. Det var för jag strök kläder på köksmattan igår ;) Vaknat en massa gånger inatt av onda värkar, mardrömmar m.m. Det blir svårare o svårare att sova. Magen gör riktigt ont på mornarna eftersom nattens rullningar mörbultar den. Får alltid ligga helt stilla o vila den innan jag går upp.
Dagens agenda är att skrubba några dörrar, vänta på vaktis som ska byta lite saker och eventuellt pappa som kommer på besök. Fast nu.. kryper jag nog ner i soffan o vilar lite ;) Tänkte kolla lite bebikläder, inte för att vi behöver men för att det är så mysigt (:

leka hemmafru

Torsdagen 4/3 kl:16:39
Idag har jag VERKLIGEN lekt hemmafru. Jag tänkte, att om jag gjorde allt som jag tänkte göra, så skulle förlossningen komma igång.. Ingen förlossning på G men däremot ont i rygg, svanskota, ljumskar och knän. Pust. Han kanske behöver lite förberedningstid? Han får till klockan nio ikväll på sig..
idag har jag:
- Tvättat (och märkt att den ena maskinen inte fungerade, så allt tog dubbelt så lång tid)
- Tvättat och putsat köksfönsterna både ute, inne och emellan (eftersom förra hyresgästen inte gjort det, var det välbehövligt)
- Skurat klart köksluckorna och handtag (yees, fyra dagar tog det)
- Strykt R:s skjortor samt lite av mina kläder

Är HELT slut. Ska hoppa in i duschen nu sen sätta mig och sy i knappar i en sommarklänning (som är minimal men målet är att komma i den till sommaren) samtidigt som jag ska titta på sista avsnittet an gossip girl. Sen kommer väl sambon hem från träningen, och då får han sätta igång med maten! För jag har gjort mitt i det här hemmet idag känner jag.. ;)


Vecka 39

Torsdag 4/3 kl:09:06

Nu går vi in i vecka 39!

Barnet:

Hjässbjudning
De flesta barn har nu huvudet nedåt och hakan in mot bröstet. Det här läget kallas för kron- eller hjässbjudning och är det vanligaste förlossningsläget.
Vid det här laget är det lite tystare i magen. För det första har barnet inte mycket plats att röra sig på inne i livmodern. Rörelserna känns mer som knuffar eller stötar. För det andra sover ditt barn mer för att samla kraft att växa och utvecklas.

Mamman:
Låt förlossningen börja snart
Sover du oroligt och vaknar ofta? Det gör de flesta kvinnor. Det sägs att det här är kroppens sätt att förbereda sig på vad som komma skall – ett barn som vill äta dag och natt.
Många kvinnor säger att de inte känner sig på topp under de sista veckorna. Det är normalt att känna sig instabil och ha humörsvängningar. Du kan börja grubbla, vara lättirriterad och känna det som om du inte får något gjort. Andra kvinnor får en energikick. Det är inte ovanligt att kvinnor runt den här tiden börjar storstäda huset, sätta igång med storbak eller laga massor av mat. Det kan vara bobyggarinstinkten. Du vill helt enkelt att hemmet ska vara i toppskick innan barnet kommer.


nu blev det kvällen

Onsdag 3/3 kl: 23:08
Dagen har varit lugn. Skurade köket o plockade undan innan H kom. Provade för första gånen ekströms frasvåfflor- det blev ju godare än när man själv gör det! Brukar aldrig fuska så för gillar inte alla de tillsatser och konserveringsmedel som finns i såda halvfabrikat. Men förra ggn jag gjorde våfflor efter recept blev de så slabbiga. Om någon har ett bra recept tar jag emot det med öppna armar!
Under tiden H var här blev jag tröttare och tröttare och när hon hade gått var jag helt slut. Ont i kroppen och huvudet sprängdes.. Orolig för havandeskaps.. Men fram till nu har jag nyst, ja jag vet inte hur många gånger och har haft huvudvärk. Så det är säkert en vanlig förkylning som är på G. Vi hoppas på det iallafall.

Det har varit fart på min inneboende idag. Hans pappa har legat i mitt knä och tittat på magen i evigheter och fascinerats över hur stark Julian är och hur han kan få min mage att få så roliga former. Det var mysigt. Vi försökte även akompanjera in the jungle med R som tog basen och jag falsetten. Vi är bäst på den låten. Men Julian verkade inte gilla den. sen garvade vi när vi funderade på framtiden då vi antagligen står o spexar med den låten framför lillen när han ska sova ;)

Har haft dålig matlust nu i flera dagar. kan bero på att magen inte riktigt är igång. Har försökt käka en massa frukt idag och den senaste jag stoppade i mig var minismå och supersura vindruvor. Gott o hoppas magen kommer igång av det ;)

Ska bli kul o se om bäbis dygnsrytm i magen stämmer överens när han kommit ut. Han kommer igång vid sju på morgonen, fast bara nån halvtimme och sen sover han fram till typ lunch och på kvällen/tidig natt är han som livligast. den dygnsrytmen kan jag nog klara!
Ska kolla klart på the 70´s show och sen krypa ner hos sambon i sängen. Kom på precis att jag måste upp halv åtta imorn i börja tvätta..

äntligen!

Onsdag 3/3 Kl: 11:04
Låg o sov o fick ett samtal från sambon. Igår ringde han vår inkompetenta hyresvärd och hotade med hyresgästföreningen om vi inte fick våra fel på lgh tillfixade denna veckan. Då blev det fart på dom! Vaktmästaren har precis varit här, en trevlig snubbe, mer kompetent än den förra. Han konstaterade att blandaren i badrummet inte fungerade, då vi bara får en viss värme, varken kallt eller varmt och detta skulle bytas på fredag. Elementet i barnrummet som förre vaktmästaren ansåg inte gick att fixa, var det termostaten som var sönder så det skulle oxå bytas på fredag. Skönt att inte ha bastu där inne i framtiden! sen tog han en titt på köket med och lovade nya bänkskivor (yees) inom nån månad. Det har minsann tagit dem fyra månader, men nu äntligen är bollen i gungning. Galet att man ska behöva hota innan de får tummarna ur..

Nu ska jag städa lite här hemma och fortsätta skrubbningen av köket. Sen i eftermiddag kommer H på besök, här ska det bjudas på våfflor!


E for president

Onsdag 3/3 kl: 17:15
Hade en väldigt intressant diskussion över frukosten i morse. Föressten så gick jag upp samtidigt som sambon o tände ljus o gjorde lite mackor till oss. Det börjar bli en mysig vana! Sen kan jag gå o lägga mig igen. Iallafall.. Vi hade en intressant diskussion om vår stads politik. Och jag berättade högtidligt över vad jag har förändrat om jag hade varit president i L-a . Vi kom överens om att det hade blivt Obama-effekten. Liberal vänsterdemokrati mot egoister i kommunledningen.

Mina reformer:
- Spara in på lösningar till konkursdrabbade småföretag (varenda osmarta mänska kan starta ett företag nuförtiden och även få stöd om det blir konkursdrabbat)

- Spara in på alla de satans juldekorationerna på stan. Visst, det är mysigt, men andra saker är viktigare.

- avskaffa rotavdraget.. Man behöver inte tillföra redan rika människor pengar för att kunna anställa folk för minimilöner för att de själva inte orkar skrubba sin toalett. och varför ska man få skatteavdrag för att man bygger om sitt eget hus? det är ett rikemannaproblem..

- Mer pengar åt sjukvården. Vi har väldigt många välutbildade sjuksköterskor och undersköterskor, men många går med usel lön, arbetsslösa eller väljer ett annat arbete för den dåliga lönen. Sätt en arbetare på varje vårdtagare. Och då ska vi inte snacka om äldrevården, vilken hemsk tid alla äldre har till mötes när de inte får gå ut varenda dag, inte får dricka sitt kaffe eller ha någon att prata med varje dag. På grund av personal och pengabrist. Varav har jag min åsikt om att pengar ska omfördelas.

- I denna stad klagar alla på otryggheten. En eller tre kameror gör ingen nytta. Problemet är otillgängligheten bland stödgrupper och poliser ute i samhället. Se pippi långstrump. Kling och klang fanns alltid överallt för att tjäna invånarna. Var är våra Kling och klang? De stänger klockan tre varje dag.

- Nu ska staten behöva betala för en utredning varför lokaltrafiken inte fungerade i vinter. De ska även sätta in pengar för avsnöning och av-isning av vägbanorna. Om inte jag minns fel så var det såhär när jag kollade sist - de som äger tågen är privatägda och har skyhöga biljettpriset samt dålig rabatt för studenter, pensionärer och arbetslösa. När jag kollade sist så beror problemet i trafiken pga snön på grund av att företaget köpte in billiga sydeuropeiska bromsar som inte fungerade i minusgrader. Detta för att det var mycket billigare för företaget. Och nu anser man att staten- skattebetalarna- du och jag ska betala för någon jädra utredning och även för av-isning trots att tågföretaget har gått plus i flera år (när vädret har varit bra). Fruktansvärt. Är det inte bättre att sponsra de mindre rika i samhället så de kan åka kollektivtrafiken utan att bli av med 1/7 av sin inkomst (som man blir när man är studerande, bor i Landskrona och måste åka till Malmö varje dag)

- All ungdomsverksamhet eller stödverksamhet till ungdomar som inte är lagstadgat (ex blåjackorna som har haft en väldigt god relation till "problemungdomarna") skulle helt plötsligt läggas ner för kommunen var inte tvungna att ha kvar dom. Trevliga människor som har arbetat upp en relation till ungdomarna och varit förebilder för dem och synts ute på stan hela tiden. Och sen fortsätter klagomålen och diskussionerna i tidningarna om osäkerheten. Mer Kling och Klang åt folket!

- behöver jag ens lägga till att hela försäkringskassan måste omarbetas? Det ska inte vara rätt att de som verkligen vill och försöker studera och jobba ska få alla minus. Det ska inte vara rätt att man inte kan vara halvtidssjukskriven 50 % när man pluggar, hellre att man är sjukskriven på heltid då anser FK. Att säkerhet finns för de som jobbar deltid men inte de som både pluggar och studerar. Det ska inte vara rätt att en ung familj vars 1 1/2 åriga son har efter en jobbig kamp mot cancer till slut somnar in, och att det krävs av mamman att hon ska infinna sig på arbetsförmedlingen nästa dag för att söka jobb. (se nyheterna)

detta och mycket annat kan förändras, men detta hann vi diskutera innan sambon åkte iväg till jobbet. Ganska intressant diskussion dock. Emli for president?

katten sitter modell

Tisdag 2/3 kl: 17:56
En dum idé som självklart var tvungen till att provas. Måste jag säga att jag låg ner o garvade medan Toulouse var tvärsur?






vårkänslor på stan

Tisdag 2/3 kl: 17:48
det blev lite skurande innan jag tog en spurtpromenad ner på stan.
Såhär såg jag ut idag. Konstig min dock..


Folk tittade och undrade nog hur jag orkade, höggravid, svettig och anfådd kom jag till slut fram till Expresso House o mötte upp K utanför. Vi träffade L och hennes sambo där inne (som jag inte har träffat på säkert ett år), satt o snackade säkert fyra timmar. så jäkla kul hade vi. Sommarkänslor allihopa och snackeglada. Blev mycket gravidsnack som vanligt, försökte byta samtalsämne men de övriga verkade tycka att det var kul..
Sen tog jag o K en runda på stan, hittade jättesöta klistermärken att sätta på väggen vid spjälsängen (fast glömde köpa dem) så får göra det senare i veckan, vi stod o provade bhåar säkert en halvtimme. K skulle ha ngt sexigt raffset och jag amningsbehåar, kul! Efter många om och men och hjälp från expediten så hittade jag till slut en! av märket SWEGMARK, som tydligen gjorde väldigt bra sådana. Och gissa om den var på rean! Skulle ha kostat 300 kr (svindyrt) men var nedsatt till 75 kr! Och när jag skulle betala den så blev det bara 49 kr. Galet. Från 300 till 49..

Sen hittade jag två sjukt söta hjälmmössor till Julian med inne på Lindex. Älskar verkligen hjälmmössor. Så töntigt gulligt. Var tvungen att handla ;)


Sen träffade jag sambon med vän på stan och passade på att få skjuts hem ;) Har haft en urskön mysig dag med en massa vårkänslor. Vad vädret gör skillnad!

underbara morgon

Tisdag 2/3 Kl: 10:53
Jag var en god fru i morse o gick upp tidigare än gubben. Halvsju tror jag? Ställde mig o gjorde varm oboy, scramled eggs o mackor, tände ljus o dukade fram lagom till han gick upp. Vilken glädje man kan få på morgonen! Han var helt salig av att bli bortskämd och då kom jag själv på att det var nog några månader sen sist.. Och så klagar jag på bristen av romantik? hm..
efter ett lass med ägg och tre mackor och när jag pussat R hejdå så gick jag o la mig igen. Inte för att jag var direkt trött, utan för att det känns som jag legat vaken hela natten av sammandragningar och en sambo med täppt näsa= snarkningar.

Vaknade igen för ett tag sedan och gick ner för att kolla datorn lite, möttes av en superglad katt. Hon är så tacksam över att inte vara ensam.. Är som ett plåster hela tiden.



Nu ska jag börja städa lite (försöka bli färdig med det påbörjade skuret av köket) o kombinera det med tillfixning. I eftermiddag har jag en dejt med K och antar att det blir en fika på stan. Håller tummarna på att solen och den blåa himlen håller i sig, för vilken skillnad det blir på humöret när det är ljust och fint!

Julian känner nog också av vårkänslorna och glädjen för han sparkar o buffar runder där inne som aldrig förr.. Jag sa till honom att han gärna fick komma ut nu så min mage slipper bli så öm efter hans hårda slag. Fast det hände inget. Han behöver väl lite tid på att planera sin frigörelse med..


check!

Måndagen 1/3 kl:17:30
Med en väldigt låg ambitionsnivå följde ett väldigt lågt humör. Vilket i sin tur ledde till ett städryck! Städade först mig själv (i form av en dusch, äntligen är håret rent igen och inpackat).

- Badrummet där uppe städat - CHECK
- Sovrummet städat från kläder - CHECK
- Vardagsrumsbordet städat från alla prylar - CHECK
- Hallbyrån rensad - CHECK
- Köksluckorna skurade (plus de svåråtkomliga handtagen - påbörjat
- Skafferiet rensat - CHECK
- Kylen skurad - CHECK

Nu sitter jag här med världens ryggont. Får fortsätta med köksluckorna imorgon. Då vi flyttade in här var de helt svarta, efter 8 timmars skurande med hjälp av min vän J så blev de någorlunda vita. Men det fanns fortfarande mycket jobb kvar. Dett har jag nu, fyra månader senare tagit itu med. Och visst, det tar tid. Men måste ju "boa" med något! Resultat- ryggont.
Har även fått lära mig av min svärmor att kylen måste skuras ofta eftersom det är en bakteriehärd. Och vilken perfekt tidpunkt att göra det nu, när det är någorlunda tomt.. Ett stort tips till er läsare.. ;) Sambon stack iväg o tränade och när han kommer tillbax blir det storhandling på CG så vi kan fylla upp den nystädade kylen! sen blir det middag, men vi kommer som vanligt inte på vad vi ska äta.. Fantasin ligger på noll, eller rättaresagt, jag brukar kunna komma på, men när fantasin ligger på noll hos R så tar min slut.. Jag kanske kan fråga er om några goda recept? kommentera!

Fram tills dess ska jag vila min onda rygg.


Zz

Måndag 1/3 Kl: 12:22
Men vad är det med mig? Gick upp åtta för käka frukost, gick o la mig igen och sov till nu. Och ändå finns det ingen energi. Det här är inte alls kul. Noll motivation till att göra saker. det är kanske såhär det ska vara de sista veckorna? Sömn och mat, sömn och mat. Ska äta lite till nu o sen försöka städa lite så jag känner att jag har gjort något idag. För det måste man känna när man går i lägger sig på kvällen. a reason to wake up typ.

RSS 2.0