helgen

27/2 kl: 10:35

I fredags kom ogudmor J på besök, frukost o badning av Villiam. Sen kom R hem, storhandling, fika hos papi.

Mami o papi kom för middag och vi spelade kort hela kvällen, riktigt kul.


Igår storstädade vi, sen till Lund för urgod middag hos min kusin.


Idag tvätta och ikväll se Gullivers resor 3D med papi.


Villiam har varit skitrolig hela helgen. de senaste dagarna har han börjat dela med sig av sin mat, speciellt rånen. Man ber honom: får mamma smaka. Så ger han och håller i kexet tills man tagit en tugga. I går kom vi på en grej till, han vet att nappen heter nappen. Jag frågade om jag fick smaka nappen, han tog ut den ur sin mun och gav min mun. Han är generös det lilla pyret. det roliga var nu precis. Jag gick upp med honom, gjorde välling så vi kunde mysa alla tre i sängen. Jag frågade om jag fick smaka nappen. Han tog ur den, räckte den åt mig och precis när jag skulle ta den så satte han den i sin egen mun. Typ som en fint. Fan vad vi garvade. Han gjorde likadant med sin pappa. Sen drog han upp min tröja och började trumma på min mage och tyckte det var skitkul. Vi oxå. Det börjar hända lite grejor nu!

Nu ska vi alla 3 äta frukost, Villiams nya är att käka ägg med oss (: Han älskar det.


klänningen har kommit!

24/2 kl: 19:35

Äntligen har mitt enda lyckade tradera bud kommit hem! En Noa Noa klänning som jag endast betalade 177 kr för! (: Den var helt perfekt, ljusgrå, den satt som en smäck och det ser inte ut som den är använd. Perfekt!

Hade gärnat velat vara lite brunare o haft en kofta med, då hade bilden blivit perfekt!

 


haha!

24/2 kl: 09:00

Måste bara berätta en kul grej som hände precis, eller kul o kul, det var inte roligt för Villiam och ta mig inte fel nu men jag garvade som fan..

Han tog sig runt här på golvet hemma medans jag trixade lite morgonbestyr. Helt plötsligt gör han en volt och hamnar på rygg, skrikandes. Jag springer fram till han och märker den roliga upptäckten- han har kräkts på golvet och när han skulle gå i det halkar han med handen och flyger en volt runt och landar på rygg. HAHA. fan vad kul! Det som var mindre roligt var att han fick en fläskläpp på köpet. Vilken morgon!

 

 

Snacka om att halka i sina egna spyor ;)

 


Toker!

22/2 kl: 19:30

Villiam fixade maten hur bra som helst magen var i trim inatt. Idag har vi varit hemma, varit o handlat, Villiam fick ett par maraccas som var väldigt populära! Imed han klarade maten bra så provade jag en ny variant på köttfärssås, istället för purjo lade jag i en liten lök, en vitlöksklyfta och svart-och vitpeppar. Det smakade mycket godare än innan och snart kan han nog äta vår köttfärssås. Det är vad vi har gjort idag. Storkok på köttfärssås och på fiskgryta. Jag har stått i köket i exakt fem timmar nu.. Precis satt mig ner. så skönt.
Ska lägga upp lite nya annonser på tradera nu tänkte jag.


Imorgon är det sång på biblioteket klockan tio! Bara så ni vet ;)


för övrigt så har jag och Villiam haft en underbar dag, har garvat oss genom hela dagen. Ibland undrar jag om jag är riktigt klok..


Är han inte exakt lik Toker i Snövit??

Ni får en chans till att se likheten:



Fy fan vad vi båda garvade åt detta idag..






ojoj

21/2 kl: 17:22


Gjorde jag något dumt nu.. eller?

Kom him från jobb till en underbar och älskad liten bebis. fan vad vi har garvat.. Jag är på toppenhumör och betämmer mig för att göra potatismos till de frysta biffarna som far min gjorde i helgen.

Jag bestämmer mig sedan för att ta två flugor i en smäll och serverar Villiam precis allt jag äter, minus salt. Dessvärre en massa vitpeppar. Det ska bli kul o se vad som händer i den lilla magen inatt..


haha

21/2 kl: 08:05

Så trött jag var när Villiam vaknade i morse ;) Men får skylla mig själv! Det positiva är att jag vann klänningen! En grå NoaNoa. Överlycklig, fick den för 10 % av priset.

Dagen ser ut såhär.. Lite mys, lek och städ nu, kokning av nappar och nappflaskor (det var inte en dag för tidigt) sen hoppa i sängen igen under en timme (förhoppningsvis), och i eftermiddag ska jag jobba då de ringde in mig idag. Ska bli skönt att jobba! Dock blev träningen lidande, men vafan. Pengar är viktigare idag.


hm

21/2 kl: 02:45

Vad gör jag uppe nu?

.. Ett tradera bud jag måste vinna..

.. jag har problem..

Till mitt försvar vaknade Villiam o ville ha sin blöja bytt, jag hade funderat på att ställa klockan för att få denna klänningen, men struntade i det. tur man har sin PV- personliga väckarklocka. Nu sover lillen och jag hoppas ingen är så dum som mig som går upp vid denna tiden och budar på MIN klänning ;) Nu ska jag försöka somna om.

Är man one of the very special little people om man köper ett abbonemang på Bigbrother? Eller att man ens överväger det?


tackar man nej?

20/2 kl: 20:45





 





 



 



helgen

20/2 kl: 10:38

Godmorgon sunhines! Inatt har vi sovit!! Sitter och myser i soffan med en smootie, ska snart slänga mig i duschen för lite tillfix. Lovade ju mig själv att aldrig ha joggingbrallor och risigt hår mer..

 

I fredags hade vi pappaledigt för han skulle ut och volta (eller tvspel hos en vän) så min snälle pappa kom hit. Vi lagade god mat och såg Avatar eftersom han inte hade sett den. Hade en riktigt mysig kväll o kvalitetstid (: När pappa skulle ut och förgifta sig hörde jag honom säga: Men lilla gumman.. (ungefär) Jag gick fram till honom och möttes av denna synen:


Toulouse har tagit plats i korgen under barnvagnen. Så söt! Hon ville nog följa med ut på promenad.. Den var i perfekt storlek för henne.


Igår var Villiam i sitt galnaste esse, jag tror någon hade förväxlat honom på BB. Han skrek hela tiden och ville ingenting alls (vilket nästan hela veckan oxå har varit). Jag och mami provade en långpromenad och till karlslund för djur och lekpark, fast det var inte kul heller. Jag var fruktansvärt trött eftersom vi inte har fått sova på en vecka. Så vi ringde farmor och farfar som gärna ville ha odjuret hos sig. Men så fort han är där så är han världens ängel, så de vet inget annat ;) Ibland undrar jag om han testar mig, han kan sitta och leka och skratta för sig själv, så fort han ser mig börjar han gråta.. Rolig period, nej. Men nu efter en natts sömn kan jag se lite logiskt på det. Troligtvis är han i behov av att testa vem som finns där för honom etc, otroligt mammig och det måste finnas anledning till det.
Fast när man är mitt inne i det och är trött kan man inte tänka normalt. men nu kan jag, så denna veckan kommer att bli bra, oavsett om han kommer sitta som ett plåster på mig hela veckan.

Villiam fick på sig morgonrocken igårmorse.

 

Myspys!

När R hade lämnat vårt djungeldjur åkte vi till McD, äcklig mat, sen hem för två filmer. Vi låg i sängen från sju på kvällen till tio i morse. Så skönt!

Nu ska jag ta mig i kragen och göra vid mig så vi kan köra ut till vår älskling och ta en promenad i det fina vädret.


tjoho tjohej

18/2 kl: 08:15

Vilken lycka vilken glädje jag kände när min personliga väckarklocka ringde klockan sju i morse.. Som för övrigt somnade halvnio, vaknade klockan tolv och var vaken till halvtvå, det gjorde att jag sov mellan halvtvå och sju. Nu tycker ni säkert jag är gnällig men grejen är den att jag måste ha iaf 8 timmars sömn nuförtiden, på sommaren är det annorlunda.. Och jag går o lägger mig i rätt tid men kan inte sova för jag tänker för mycket och när jag precis har slumrat in, ja då vaknat Villiam i vanlig ordning.

Inatt fick han komma in till oss, få blöjan bytad, få magen masserad och en flaska välling innan han var nöjd. Terroristen..

Apropå terrorist röjer han i skrivande stund i vår bokhylla och river isönder viktiga papper. Igår käkade han upp ett telefonkvitto, fick dra ut beviset från munnen från en skrikande bebis.

 

Såå, vad bjuder dagen på? Jag fick ett ryck igår och bestämde mig för att ALDRIG MER gå runt i flottigt hår, och joggingkläder så nu börjar mitt nya liv. Vi ska upp så jag kan duscha och platta håret (kan räkna på mina fem fingrar hur många gånger jag gjort det sen Villiam kom). Sen ska vi sova. Sen ska Villiam bada och sen ska vi iväg till lite vänner.

Ikväll är vi ensamma, har inte lyckats locka hit någon än. Det känns trist att vara hemma själv en fredag :( Nån som känner sig manad?

 
.. Just det, jag känner att jag lurade er vid förra inlägget. Jag hittade INGENTING i rätt storlek. Så det blev inget. Skithemsida.


oii

17/2 kl: 18:08

Jag har fått lite barnledigt ikväll, R och Villiam åkte ut till farmor och farfar och jag kollar runder på nätet. Råkade snubbla förbi en barnklädeshemsida. Riktigt häftiga kläder!! De har stor rea. Mest fina kläder till flickor, som vanligt ;) Jag kommer nog klicka hem några plagg ikväll..

www.oiidesign.se




smoothies

17/2 kl: 09:50

För några år sedan, eller en massa år sedan när jag gick i gymnasiet fick jag dille på smoothies en vår/sommar. Det ger den rätta sommarkänslan, man blir pigg och frisk av det så nu hade jag tänkt att börja igen. En smoothie är det jag startar min morgon med från och med nu. För nu ska sjukan ut, nu ska vintern bort och nu är vi friska och pigga!


Dagens smoothie innehåller en banan, frysta hallon och vaniljyoghurt.




Ville passa på att visa alla-hjärtans-dag blomman jag fick från R också (:


ÅRETS GREJ!

16/2 kl: 20:00

Jag måste bara dela med mig av en urhäftig grej som vi (R) kom underfund med idag. En sådan här sak får en att fundera på om det finns en högre makt som gör allt för att livet ska gå ihop på ett sådant sätt som en vanlig människa inte hade klarat, att det finns ett öde som gör allt i sin makt för att få livet att bli så självklart och lätt. Nu låter jag säkert euforisk och ni tar inte miste på detta. Jag har nästan gett upp livet de sista månaderna och trott att ingenting ville min väg, den högre makten och ödet.
Nu undrar ni säkert vad det är jag babblar om.. Jag ville mest göra det spännande för er att höra vad det är jag ska säga härnäst. Fast nu har jag säkert gjort så ni tror att det är jag som vunnit de 13 miljonerna på lotto. Jag hade önskat detta men den högre makten och ödet vet att jag hade shoppat upp alla pengarna så den lotten drog inte jag.
Nej för det är Villiam som ödet nu har bestämt att bli en liten jesus.

Villiam är född den 6 april. Han fyller ett år snart, den 6 april. Han skulle inte alltid hetat Villiam, men till slut blev det så för han är en liten Villiam.
R gick runt som vanligt och tänkte på allt och inget ikväll. Gick runt och lullade och löste världsproblemen i sitt huvud medans världskriget pågick här hemma (eftersom vi båda fick ett återfall av sjukan). JAJA, jag ska komma till saken!
R kollade i kalendern för att se vilken dag både han (1 april) och Villiam fyllde år detta året och upptäckte!!: Den 6 april har Villiam sin namnsdag. Vad är oddsen att man föder ett barn ett visst datum och sedan namnger dem till det datum-namnet utan att veta? Vad är oddsen??

Det positiva är att vi slipper fira Villiams namnsdag också (eftersom R: familj tar det på dödligt allvar), det positiva för Villiam är att han får fler presenter på sin födelsedag. Och det positiva för mig är att jag nu, för en stund tror på en högre makt eller ett öde.


hoj

16/2 kl: 09:30

Äntligen en bra natt! Lillen vaknade bara fem gånger och kunde somna om när nappen stoppades in. Hans näsa är inte lika täppt. Däremot hostar han mer nu, speciellt när han ligger ner och jag flyger upp ur sängen varje gång, låter som han ska krävas.


Han ville gå upp halvsju, jag lurade honom med en flarra välling som han för övrigt inte har kunnat dricka ur på flera dagar, sen sov vi till halvnio. Så skönt. Jag känner mig fortfarande mör i kroppen och huvudvärken ska vi inte snacka om men jag måste säga att vi är på bättringsvägen. Idag är vi hemma själva, vi har en helvetestvätt as usual. Vi hinner aldrig ikapp med tvätten imed vi har varit sjuka så mycket. Jag ska springa ner o kolla om vi kan komma åt tvättstugan tidigare, men det tar emot att bära en massa tung smutstvätt.


Igår kände jag att jag behövde komma iväg lite så mami kom hit och tog Villiam en timme så vi kunde sticka iväg o käka kinamat. Gud så skönt bara vi två och bara kunna äta i sin egen takt, och äta något överhuvudtaget!


Inte så roliga inlägg jag har nuförtiden.. Eller jo, Villiam har fått TVÅ nya tänder. Den ena sitter där nere till höger och hittade den andra där uppe till vänster, bredvid mittentänderna typ. Nu har han sex st, det går snabbt det där med tänderna, de kommer alltid två och två och med inga förvarningar. Det är skönt att han inte blir dålig av det iaf!


Jag bjuder på lite pyjamasbilder från igår.

 


fort.sjuka

15/2 kl: 12:39

Hej. Idag är vi fortfarande sjuka. Jag tog natten ensam och det resulterade i ca 1 timme sammanhängande sömn, om ens det. Han är så ledsen, kan inte andas och hostar räligt. Han fick sova hos mig i några timmar inatt, det tyckte han om, men jag kunde inte sova av hans snarkningar och sprattel ;I

Var död i morse när han ville gå upp halvsju.. Halvnio kom gammelfarmor så jag fick sova ett par timmar och nu kör vi vidare. Villiam har sovit en massa nu på fm, vilket är skönt.

Föressten så ska jag aldrig handla något mer på tradera.. Två av tre kläder jag köpt har varit fläckar på. Den första fick jag bort efter typ 10 vanishar, hoppas att jag får bort det på dessa vita PoP underbyxor jag fick hem. Ska bara sälja saker. För jag vet att jag är ärlig med mina artiklar och dessutom slänger jag allt som är fläckigt och hade inte ens haft en tanke på att sälja dem. idiotiskt.

Ska försöka vila lite nu igen medan lillen sover.


sjuka

14/2 kl: 19:45

Då är vi sjuka igen. en jädrans förkylning som slog mig igår och Villiam inatt. Han låg och skrek hela natten och hade 39,5 graders feber :( Det slutade med alvedon, kalla handdukar och så fick han sova på min arm fram emot småtimmarna innan jag kunde lägga honom bredvid mig. Idag har han inte haft någon feber men är fruktansvärt täppt och snorig och tilltagen. Därför har jag försvunnit lite och kommer väl att försvinna lite framöver.

BTW det var två veckor sen vi var sjuka sist.. Börjar man bli trött på det nu eller. En sjuka varje månad. perfekt!


update

12/2 kl: 15:45

Vi tog en slappedag idag, gick o lade oss igen. Så skönt. Sen drog vi ut i det fina vädret. Hittade ett par asfräcka ljusa jeans på HM, satt riktigt bra på Villiam och en vit t-shirt med rolling stones. R hittade en snygg skjorta.
Sen fikade vi på espresso o skulle gå iväg o gunga med Villiam, men på lekparken hade de inga gungor, hur tänkte dem där?

Vad roligt att ni tyckte skorna var fina! De kommer från HM på centan.

Middagen vi gjorde var helstekt fläskfilé med hasselbackspotatis och stekt svamp och sallad till. Såsen var gudomlig.
Stekte paprika och lök, hällde i vatten i stekpannan och rörde upp alla smakerna innan jag lade över det i en gryta där det fick småputtra i en halvtimme. Använde stekskyn från köttet, både från stekpannan och från ugnsformen (sojamarinerad fläskfilé som man vände i en stekpanna sen en halvtimme i ugnen). Sen silade jag bort grönsakerna från såsen, sen satte jag i kalvbuljong efter en halvtimme, lite mer soja, en tesked socker och 2 dl grädde. Lite paprikapulver och peppar. Fruktansvärt god sås, rekommenderar den starkt!

Nu är vi hos mami och ska äta god mat och mysa.


vilken dag igår!

12/2 kl: 09:38

Det var turbo på oss igår, vi hann med fruktansvärt mycket och Villiam var så go o snäll o hängde glatt med på allt.

Vi började dagen med att äntligen åka till karlslundsbadet! Jag sprang runt som en idiot hela morgonen för att packa och leta reda på saker. Tyvärr så hittade vi inte Villiams nya badbyxor så vi fick ta ett par shorts sen i sommar i strl 68, men det gick lika bra!

Vi började med att ta en promenad runt i badhuset för att Villiam skulle vänja sig vid alla ljud och lukter. Sen satte vi oss i lilla barnpoolen.



Han var fashinerad av alla barn men sen började han plaska och garva en massa. Vi busade, stänkte vatten och Villiam fick "flyga" i vattnet.



Sen badade vi i bubbelpoolen

Sen tog vi lunch innan vi stack hem.



En powernap senare drog vi till centan och handlade lite, en tjocktröja till Villiam och ett par tuffa skor!



Var hemma runt sex och började med middagen. Svärföräldrarna kom på middag, och OM middagen blev god! Säg till om ni vill ha receptet, det är den godaste såsen jag nånsin gjort!

Idag ska vi hinna med en massa oxå, men vi sitter bara o degar. Träna, ut på promenad till lekparken. Försöka hitta jeans till Villiam och äta hos mami kl tre.


blåsdag

10/2 kl: 19:30

Vilken dag det har varit! Villiam vaknade för tidigt för sitt eget bästa och var riktigt grinig halv åtta. Efter frukost somnade han om till halvtio o jag passade på att städa.


Sen tog vi en liten promenad och handlade och mötte upp sötaste S med hennes Malcom. Sån liten bebis! (4 mån) De blir nog söta vänner i framtiden. Men Villiam reagerade på ett annat sätt än han brukar göra med barn. Han brukar mest sitta och titta men nu, nej då skulle ha fram och känna och peta. Kul att han börjar bli lite framåt. kanske för att han visste att Malcom inte kunde göra något tillbaka, smarting! ;)


Fika och en massa myspys med bebbarna och en massa snack senare begav vi oss ut igen i blåsten och hämtade upp en blomsterkvast innan vi kom till T och Vanessa. T fyllde år och bjöd på en underbar chokladtårta och bebbarna fick leka lite.


Villiam var lite grinig och ville inte alls sova i Vanessas säng. jag har oxå känt mig lite ur balans idag, det blev nog lite mycket farande för oss, men ett väldigt trevligt farande! R hämtade oss och Villiam sov en stund hemma innan det blev mer bus.


När jag tog upp honom gick vi in i badrummet helt plötsligt tjo pang dök han och slog i sin framtand i golvet. Spräckte upp hela tandköttet runt tanden. Mycket blod. Är livrädd för att tanden har blivit lös och satt sig fel. Vågar inte pilla för mycket och kolla, men han var såklart jätteledsen. Vad det gör ont i kroppen när de slår sig så och det blodar :(


R nattar och jag har hällt upp ett glas vin. Vi åt hemmagjorda hamburgare idag, gottit. Ikväll blir det film! Det har gått ca två veckor sen vi såg en film. Går o lägger oss åtta halv-nio o kollar på how i met your mother istället ;)

 


En dag i bilder

9/2 kl: 18:35

Skulle egentligen jobbat idag men fick ett mess i morse som sade att det inte behövdes. Jag blev glad för då fick jag och Villiam en heldag.


Villiam var pigg o glad i morse!

Dessutom slapp vi missa sångstunden på biblioteket! Jag vill verkligen rekommendera bibliotekets olika events för barn. Vi gick på sångstunden som varade lite mer än en halvtimme i morse, alldeles lagom. De har även rytmik för barn. Båda dessa är för barn mellan 8 månader och 3 år.
Ger er som e intresserade infosidan: http://www.landskrona.se/HOME/Landskrona-stad-startsida/Samlade-Evenemang/Evenemang-Barn.aspx

När vi kom ut märkte vi vilken underbar vårmorgon det var! Det spritte i hela kroppen av att promenera i den sköna vinter/vårsolen.

Villiam inpackad.. Föressten så har jag nog glömt att säga att vi köpt en ny vagn. Brio Spin ;). Riktigt bra vagn att ha när man går ner i stan och endast ska gå på asfalt. Enhandsfattning ;) Vi behövde köpa en mindre vagn för R köpte en mindre bil.. Så det blir mest som en resevagn har vi sagt.. JOVISST.. ;)


Som sagt var sångstunden jättefin och rolig. Villiam satt först helt fascinerad av hon som höll i det och ville kramas. Tur av vi känner henne så han fick en kram (: Det var en fem st barn i Villiams ålder och sen kom en dagisklass. Trodde att Villiam skulle bli rädd då han inte är van vid en massa barn, men han verkade mest roas av det. Och alla barnen var så söta.

Efteråt tog vi en promenad med T och Vanessa. Först tog vi en fruktpaus på en bänk i solskenet.

När vi kom hem började jag laga mat. Fiskgryta till Villiam, som jag har lagt ut recept på tidigare. Måste nog lägga upp en recept-kategori, när jag orkar ;)

Ikväll kom mami för lite mys. Nu sitter de o leker på golvet med bollarna. Det roligaste han vet. Skulle egentligen träna, men orkar inte. Jag får sånt ibland.. Sömnen är riktigt viktig för mig och ibland behöver jag typ 15 timmars sömn på raken, och det är en sådan dag. Så det blir sängen tidigt annars blir jag grinig.

Bjuder på en bild till, Villiam äter banan och jag har lärt mig att han inte ska ha några kläder på sig då..




godmorgon blåsiga tisdag!

8/2 kl: 10:20

Det blev inte mycket sömn inatt. Har fobier för väderkatastrofer så låg och drömde/halvt vaken hela natten. Saker smällde, trodde en kossa skulle flyga in genom fönstret alternativt ett flygplan som krashade. Hu. Ville gå in och hämta Villíam så vi alla låg i samma säng omifallatt taket hade flygit av, fast R hindrade mig ;)
Usch och hu hu hu.
Det var lite kul, jag och R gick och lade oss, jag sade att det skulle komma in en storm sekunden efter bara smällde det på..
Jag måste visa er en rolig grej, om jag kan ta ett foto från fönstret..

wow vilken zoom vi har. Men iallafall, undra vilket håll den blåste inatt? ;) Kråkorna är glada iaf..

Idag har vi ingeting planerat, igen. Gårdagen var likadan, vill gärna gå ut men vädret.. Det är sol, men är rädd för att blåsa bort. Äh, det blir nog en promenad ändå!

Föressten så vann jag på ett traderabud igår, en långärmad röd PoP tröja! (:


en matstund med oss

7/2 kl: 19:25

Idag satte vi matträning på schemat. Runt tolv kunde han dricka själv ur sin pipmugg utan handtag, fast fick muta honom med utblandad proviva innan han satte tekniken ;)

Ikväll gjorde vi lax med pesto och pasta. Och har bestämt oss för att Villiam nu ska börja äta middag med oss. Sagt och gjort, det dokumenterades!


OJ, men mamma, vad är detta?


Kan man äta såhär?

Nej det gick inte, men skyffla in maten kanske??


Nä, det var lättare att trycka handen full och hoppas på att någonting hamnar i munnen..

Sådär, nu är jag färdig, och visar det med att vända tallriken upp och ner och lägga av en gigantisk rap. Stolt är jag. Men mamma sitter högröd i ansiktet och tittar på min konstverk, på min kropp, på bordet, på golvet och mumlar något om att slänga ungen i badet och sanera matplatsen..

 

 


upplysande

7/2 kl: 10:00

Ville bara upplysa er om en grej som hände precis. Lillbebis sitter på golvet och tuggar lite förstrött på ett sugrör som vår katt Toulouse tidigare under morgonen hade snott till sig och lekt med. De arbetar nog tillsammans, katten och bebisen. Jag sitter här vid datorn och låter honom röja ensam. Plötsligt lägger han av en gigantisk nys, blir alltid lika glad när han gör det och jag tittar på honom och garvar, så garvar vi ihop. Han blev överlycklig över uppmärksamheten som han annars inte får när jag sitter vid datorn ;) Nån sekund senare ja då nyser han igen, men inte av samma karaktär och tittar på mig för att få bekräftelse. DET VAR SÖREN EN FEJKNYS! Fan vad kul. Ungen har börjat fejka redan för att få uppmärksamhet..


Godmorgon!

7/2 kl: 09:45

 

Idag gick vi upp halvnio, underbart skönt kan jag säga ;) Villiam krälar runt på golvet och jävlas med katten och jag har ytterligare lagt ut fler kläder på tradera. pust. Farligt. Men denna gången har jag satt ett minimumpris, speciellt på märkeskläderna, så man inte bara ger bort det.

 

Idag har vi inte planerat någonting. eventuellt kommer Villiams farmor på besök så jag kan träna (om jag pallar). Vädret är fortfarande väldigt uppiggande, känner för att gå ut en långpromenad, kanske till havet för att bada??

 

Min nyttiga frukost ska bestå av oboy, rostemackor med nutella på, mums!


Bjuder på en äta-banan-själv-bild. Och ni petiga mammor, jag vet att bananen fastnar lätt i halsen, men vad är inte ett liv utan lite risker?? ;) Han är så stolt över att få äta själv.


tradera

6/2 kl: 22:00

Idag fyller Villiam tio månader!! Det har vi firat med att vara bakis, käka pizza och myst. Villiam har varit helt underbar och lätt idag som hela veckan. Man börjar ta det lite för en vana, men det är så mysigt! Slippa gnäll och bara garva hela tiden, han e underbar.

Vi kollar på Wallander nu och jag fastnade i tradera.. Massa fina PoP kläder, har budat på tio produkter. Farligt.

 

 


äntligen fredag!

4/2 kl: 19:19

Man längtar aldrig lika mycket till fredag som när man har jobbat. Och jobbat. shit. Hur klarar folk egentligen det? Båda föräldrarna jobbar och tjoff hem, städa, laga mat, diska, tvätta, leka, underhålla bebben etc. Det kommer aldrig att gå i framtiden. Vårt hus har förfallit, minst sagt. I eftermiddag/kväll har jag tvättat 10 maskiner.. och upp halvsex för jobb. och roat lillen i tvättkorgen. multitasking till max. men för sören, hur funkar det om man jobbar heltid och är ensamstående mamma som inte har råd till bil? shit. jag avundas dem för våra liv förfaller när jag jobbar. ingen press på mig då alltså ;) Nästa vecka ska jag bara jobba en dag som tur är, änsålänge..


Det funkar inte riktigt att jobba såhär mycket och vara utan Villiam så länge. När jag kom hem en dag hade han riktigt fått in tekniken till att ta sig fram både på rumpan och på magen. En annan dag hade han lärt sig säga hej. en annan dag nej. När man kommer hem är det den vanliga visan med underhållning av hemmet kombinerat med allt som Villiam behöver, mat, badas etc. Han har knappt varit ute i veckan, stackarn. men nästa vecka står vi fit for fight i dörröppningen klockan nio prick ;)


Vi firade min födelsedag i lördags. Hade riktigt kul, skrattade oss genom hela kvällen. urgod fondue och en massa goda drinkar. Helt plötsligt blev klockan ett..


Imorgon blir en rolig dag.. R ska börja jobba kl sju (dubbelt betalt, vi kunde inte neka), klockan 13 hem till farfar, på kvällen på födelsedagsparty. Någonstans däremellan ska Villiam och jag gå ut och handla present till födelsedagsbarnet, nån som har något tipspå vad? Har verkligen inte kunnat planera eller tänka utanför lådan på hela veckan. Det blir "drink-kväll" o hon fyller 23.

Full rulle här, snart går man väl in i väggen ;) äh, söndag och framåt är det bara mys. Däremot ska vi upp en sväng till älskade J för att kolla deras lägenhet, första lägenheten, det är mastigt, freedom at last!

Imorgon ska jag försöka vara lite hurtig med kameran så ni får lite fina bilder att se på med, inte bara tråkig text. Nu ska jag gå o lägga mig! Natti


send it forward

2/2 kl: 20:23

Eftersom jag har så snälla vänner så tror jag att det var en liten pik med att jag fick ett send-it-forward frågeformulär.. Så, jag tar mig lite tid nu o svarar.


1. Hur länge har du bloggat?

Denna bloggen har jag väl haft i ca ett o ett halvt år, från då jag fick veta att jag var gravid. det började som en graviditetsblogg-gick till en bebisblogg och är nu en familjeblogg, typ. Men hade tänkt att lägga ner detta projektet då Villiam börjar bli för gammal för att "exploateras". däremot fick jag en rolig tanke- jag har bloggat i flera år, sen gymnasietiden och efter många om och men hittade jag faktiskt tillbaka till min gamla blogg. Tyvärr hade jag raderat allt förutom en uppsats/dikt jag gjorde i nionde klass till nationella provet. Tänkte dela med mig av den till er, ganska djupt för att vara 15 år ;) www.freelove.blogg.se

2. Hur många bloggat återvänder du till regelbundet?

Ca tio st, i mån av tid. När jag har en massa tid läser jag om katrin zyto och jackie och jag, ganska roande bloggar. Annars alla de som jag kommenterar i.


3. Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?

Endast dagboksbloggar


4. Tycker folk som känner dig, att du är dig själv i din blogg?

Ja, det tror jag verkligen, kanske lite för mig själv ibland. Kanske lite för information, vem vet, men jag är även så privat också. Men om man inte kan bjuda på sig, får man inga vänner! ;)


5. Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs gränsen hela tiden?

Jag har inga gränser! Haha jo, vissa bilder vill man inte lägga ut, familjeförhållanden skriver jag inte heller om. Men däremot så kände jag nog att jag var mindre privat innan, precis när Villiam föddes. Nu börjar man tänka om, inte bara tänka på sig själv.


6. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?

Bloggen startade faktiskt av den anledningen att jag har släkt runt om i Sverige som då kunde följa min graviditet och bebis. Men också att mina nära och kära kan hålla sig underrättade, för man kommer ju faktiskt inte alltid ihåg vilka framsteg Villiam har gjort, hans egenheter etc. Dessutom så vill jag ge denna bloggen till honom när han e stor (hur intresserad han än må vara), eller till mig själv när jag är 70 år, och kan komma ihåg alla de småsaker som hänt en och ens bebis. Det blir liksom ett märke i historien som man annars hade glömt bort till när man får barnbarn "blink".

7. Har du träffat människor IRL efter att du träffat dom via bloggen?

Ja, det kan jag nog säga. Det har varit en bra forum för mig att träffa mammor och Villiam för att träffa bebiskompisar (:

 

8. Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga?

hm. säkerligen. De som behöver massor med uppmärksamhet, som är små och sårbara. Ett exempel en 14-årig mamma. Och det kan ju funka skitbra för henne om hon BARA får positiv feedback, men tyvärr är det inte ofta så..

 

9. Hur ser bloggandets nackdel ut för dig?

Det finns hur mycket som helst. Exempelvis ovan.
Titta på Kissie.. Nackdelen är att bakdelen antagligen får ett lyft innan 20-årsdagen ;)


10. Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?

Ja, det tror jag. Men det kommer nog att vara mer ämnesrelaterat. Jag tror att jag kommer att ha mer kontroll och stil i mitt bloggande. Exempelvis recept, världsnyheter, hjälparbete etc.

 

Sen tänkte jag skicka vidare denna till de som har kommeterat flitigast den senaste tiden:

http://zebrafejs.blogg.se

http://yoohh.blogg.se/

http://genitore.blogg.se/

http://madelenewyrtz.blogg.se/


Hoppas ni inte blir ledsna att jag hänger ut er, men tänkte att ni ändå lämnar märke i kommentarerna.


hej!

1/2 kl: 19:46

Ska uppdatera jättesnabbt, har helt glömt bort bloggen de här dagarna.. Har full rulle här, jobbar en massa och är supertrött efteråt, då man inte är speciellt van vid att jobba ;) Villiam är helt frisk igen och äter som en häst. En vecka till så har han gått över tio kilos sträcket, säkerligen elva med.

Jag återkommer till helgen, hoppas ni har överseende med det!
Godnatt


RSS 2.0