hej bloggen

Lördag 2/10 kl: 23:40
Hej bloggen.
Gårdagen blev väldigt lyckad. Papi kom med kassarna fulla med mat och god dricka och startade genast med matlagningen. Att se en man i köket som passionerat lagar mat, det är härligt det!
Otroligt god mat, ryggbiff i foliepaket med tomat, paprika, purjo och svamp. Bakpotatis och kryddsmör till, gott vin. Gott sällskap! Senare spelade vi ett familjespel och vi fick höra lite alster från mami o papi. Fin kväll!

Vi firade Villiams 6 månaders lite tidigt, han fick en brio skallra av sin morfar och ett set från Johanna (tror jag det heter), bodyn var vit med gröna bebisar och byxorna var gröna. Så fint! Lägger ut bild senare..

Vi gick upp tidigt i morse och tog en promenad, som skulle bli lång men nu börjar jag bli sjuk igen och det var så fasligt kallt (och har inte plockat upp vinterkläderna än) så det blev bara en runda till R:s farmor för att plocka äpplen och bär. Hem igen, kokade äpplemos som Villiam älskar och björnbärssås. Tänkte lägga en klick björnbärssås i gröten med så får han i sig lite c-vitamin!
Sen åkte vi ut till Häljarp till Villiams farmor och farfar som bjöd på mat. Så mycket Villiam fick leka! Vi sjöng, dansade, busade och kittlades. Han slocknade snabbt halv nio av utmattning!

Jag provar föressten en ny grej.. Villiam blir väldigt hungrig på kvällskvisten och det känns inte som maten räcker (även om han äter vuxenportioner). Så nu har vi introducerat ytterligare en mat måltid om dagen. Så nu får han gröt med banan eller annan frukt, lunch: fisk med potatis och grönsaker och frukt till efterrätt, middag 1: kyckling med pasta o rotfrukter och frukt till efterrätt, middag 2: rotfrukter, välling innan han somnar. Provade det igår, då vaknade han kl 4 för mat o somnade om till nio (somnade kl sju), ska se om det blir bättre inatt. Kan det vara maten? Han slukar en vällingflaska på natten med när han vaknar. Vill försöka få måltiderna på dagar liksom.. Fast ska prata med BVC i veckan om det, han är ju inte speciellt rund nu, men kanske blir av detta ätande. Men kan däremot tycka att det är bättre med mat än välling.
Vi ska också flytta in han i sitt eget rum nu i dagarna, så fort vi kommer iväg till ikea imorn o kan köpa en rullgardin. Han är väldigt lättväckt i perioder så tänker nästan att vi väcker honom med våra snarkningar och prat under natten. Det kanske också kan lösa det.

Ja för imorgon ska vi till väla, inhandla nya saker till hans rum på ikea och sen in och shoppa kläder! Villiams mormor var snäll och tog honom så vår shopping kunde bli lite effektiv. Tänkte titta på en ny matta och gardiner, fast vet inte vilken färg, en ytterligare byrå/hylla eller vad det heter och lite annat smått och gott. Måste försöka hitta kläder till bröllopet vi ska på nästa helg med, svårt med höstkläder! Nån som har något tips? Måste även inhandla höstskor och en fleece som jag kan ha under våra promenader!
 Vi ska nog kolla på matbord och stolar imorn med som vi hittat på blocket, hoppas verkligen att det är fint, hade varit skönt att kunna äta vid ett matbord istället för barbord, så Villiam kan sitta med och vi kan bjuda hem lite fler folk för middag!

Kommentarer
Postat av: sanna

Krya på dig! Det är kallt som bara den numera och man vet ju inte hur man ska klä sig. Kommer bli svårt när det vertkligen är vinter, brr. Grattis på 6 månaders dagen då :)

2010-10-03 @ 11:13:45
URL: http://zebrafejs.blogg.se/
Postat av: Teresia

Krya på dig!! Hoppas att babycafét blir aktuellt och sjukdom bortblåst. :D



Fullt upp!! ;)

2010-10-03 @ 16:37:07
URL: http://hondenteresia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0