hjälper mamma

30/11 kl: 15:56

Villiam hjälper mig att tvätta!



Orkade inte ta med oss vagnen ner så skrutten fick hoppa i babybjörnselen (som vi förövrigt inte använt sen i somras) och sen fick han sitta i tvättkorgen!



Han fick ett lass tvätt över sig och medan jag hängde tvätten satt han och granskade och pillade på ett par trosor. trevligt ;)
Han var en duktig liten medhjälpare!

Föressten är båda sofforna sålda och betalda, imorgon hämtas dem!
Förhoppningsvis kommer R iväg med sin bror för att hämta vår nya, fina soffa.


fotograferingen!

30/11 kl: 14:11

Nu när jag har infört högerklicksskydd (Tack T) så kan jag äntligen lägga ut en bild som en liten sneakpeak på fotograferingen i lördags.
Om mina nära vill ha någon av bilderna som jag lägger ut får ni hojta till!




30/11 kl 11.40 vi är ute på en kall promen...

foto1137 (MMS)

30/11 kl 11.40 vi är ute på en kall promenad. Det är väldigt skönt, men kallt! Villiam härmade anka idag fast det blev bara ank. Häftigt. Idag är det tvätt, inte för kul. Igår hade vi huset fullt, och bjöd på taco burgare, Mums!


29/11 kl 13.00 skrutten vill inget alls id...

foto1129 (MMS)

29/11 kl 13.00 skrutten vill inget alls idag, speciellt inte äta, testade en ny sak- äta själv! En massa kladd men en glad bebis och lite mer mat som pillades ner. Han har rivit ner allt idag från bord etc och börjat storböla varje gång. De där tänderna är inte roliga. Nu ligger vi o myser i sängen, det enda som passar, inte mig emot! Vi har fått en av två soffor sålda idag, skönt! Föressten vill jag tipsa er om HM rean som började idag. Ganska fina kläder till de små. Jag började att klicka hem fem plagg o ska fortsätta sen :)


En tand till?

Måndag 29/11 kl: 09:55

Jag märkte att Villiam stod och plockade i ljusdekorationen, sprang fram och plockade ut en hel hög ur hans mun.. och hittade EN TAND! Hans första framtand har börjat ploppa ut. Stora killen! Det går alldeles för snabbt nu! En tand till att borsta på en vresig unge ;) Då suckar jag och tänker aha, det var därför det var grinigt igår och är grinigt idag. Får ge han lite alvedon så mår han kanske bättre, så sött som alvedonen är så tröstar nog det lite ändå (:
Villiam vaknade alldeles för tidigt för min smak idag, men vi gick upp, gjorde välling, tände julbelysningen och lade oss för att mysa mer i sängen, tills vi somnade båda två. När vi vaknade sen lekte jag paparazzi för att få en bra bild till julkortet. Jag får väl ge er en liten hint



Så nu är korten beställda, får hoppas man är ute i god tid.
Nu ska jag sätta på lite te och äta frukost och försöka lindra min lilles gnäll.

Föressten så går det väldigt bra att kommentera igen, nu när vi har datorn tillbax ;)

28/11 kl 21.00 såhär hittade vi busungen ;...

foto1100 (MMS)

28/11 kl 21.00 såhär hittade vi busungen ;) idag var det första advent och vi firade det här hemma med båda familjer. Hela dagen har vi städat och pyntat, så fint det blev! Katten fick den röda julrosetten på och Villiam fick tomtedressen. Fast lyckades inte få en enda bra bild på dem. Det är för mörkt. Mamma kom efter lunch och så bakade vi lussebullar innan alla kom. Idag har Villiam inte varit glad alls, snorig näsa och hostig. Stackars liten :( han ville bara vara nära och somnade precis nära nära. Så mysigt. Nu tittar vi på förra åretsjulfilm med jim carrey. Vi fick Föressten en sneakpeak på en av bilderna från igår, helt otroliga :) God första advent!


what a day!

27/11 kl: 20:05

Minst sagt.. Vi vaknade i vanlig ordning runt halvåtta, var så trött att kroppen knappt bar mig. Jag begav mig ut för att handla frallor på kondiset. Vilken skillnad det är på bullar och bullar..
Runt elva begav vi oss ner mot stan, nästan framme kaputtade bilen.. SÅKLART. jag säger inte vad var det jag sa.. men att köpa en bil billigt är ofta likamed problem.. Detta i snökaoset. Jaja, när sånt händer så händer det alltid vid bästa tillfället.
Vi kapitulerade från bilen och begav oss till vår destination- nämligen en fotosession! Vi började med att ta lite foto på Villiam i snön, en liten goding som satt och log och trillade bakåt då och då. Sen hem till fotografen och hans fru för mera foto. Vi höll på i mer än tre timmar. Dock är vi ju vänner så det var hur mysigt som helst. Och deras lägenhet, helt otroligt, sex meter i tak, stuckatur.. ja allt man vill ha. Och vilka bilder det blev! Fotografen Leo hade inte fotat barn innan men han tyckte det var skitkul. Det var en sån lugn, avspänd stämning hela tiden och vi skrattade mycket. Jag lägger väl nån bild här sen när vi fått dem. Han ska välja ut de bästa, av flera tusen ;) Villiam var så duktig hela tiden, inte alls ledsen och hade stort tålamod, min fina kille.
Om ni vill kolla in Leos alster hittar ni det här: http://erdfelt.se/ Han gör riktigt grymma bilder.

Sen åter ut i ovädret. Bilen kass så vi fick sticka ner en snabbis i verkstaden för att R skulle kolla lite grejor. Det fick stå där nere. Och vår storhandling blev ett frågetecken. Tur att man har en sån snäll far som hjälper en. Däremot var inte citygross så snälla, ingenting fanns, inga människor i sikte. Till slut hittade vi en kille och fick veta att alla var på julfest, jahaja.. Vi kör på coop hädanefter! Men trevlig var killen iaf. Massa mat blev det, men enligt djungeltelegrafen kommer nästa vecka vara fruktansvärt kall så vi har bunkrat upp med en massa innedagar.

Villiam som har varit så duktig och tålmodig hela dagen trots bara välling att äta och ingen sömn. men han fick ett ryck ikväll och var ledsen. Såklart han var! stackars liten. Han och pappa somnade en stund på mattan i hans rum, hade fotat om det inte varit beckmörkt. Men nu har han somnat igen och vi har satt på maten. Köttgryta. Till efterrätt ska vi smälta mörkt choklad och doppa banan och päron i, mums som maria montazami säger! (:

Vår soffa har äntligen kommit föressten! Så nu har vi lagt ut våra ektorp på blocket, till skitpris egentligen, bara för att vi inte orkar tvätta och städa dem ;)

Nej nu ska vi hålla kväll!

26/11 kl 15.00 vet inte om förra inlägget ...

foto1098 (MMS)

26/11 kl 15.00 vet inte om förra inlägget kom in. Men nu är vi ute på promenad i det härliga vädret. Lite tungt att putta på vagnen med all snö . Nu ska vi möta upp Villiams gammel farmor. Idag har vi tvättat o börjat på att skura alla köksskåp. Mindre kul. Men nu är det helg! :)


jättedumt

Fredag 26/11 kl: 17:40

Jättedumt det här, har mmsat in två inlägg idag som tydligen inte har kommit fram. :(
Så.. lite snabbuppdatering. I förrgår var T och Vanessa här.
Igår stack vi ut på en morgonpromenad med båda ovan och shoppade lite. Det blev en kofta till mig från Gina, tre bodys och ett par strumpor till Villiam.
På kvällen kom mami och passade lillen ett tag så vi kunde fortsätta med vår shopping. Centan nästa, Villiam fick en ny vintermössa- äntligen hittade jag en pilotmössa med päls (: Även (OXÅ ÄNTLIGEN) hittade jag en tjockare sparkdräkt/inneoverall. WOHO! Fina julklappar till lillen. Sen blev det JC och DÄR handlade vi ;) R hittade två par jeans och en tshirt, jag hittade ett par jeans, ser ut som skinnbyxor typ och en tjocktröja. Det var längesen jag hittade något till mig själv så jag blev så glad. Och dessutom ett par vinterskor, det var nog på tiden..

Idag har vi varit flitiga, tvätt och skurning av köksskåpen och luckorna, sen ut på promenad i en o en halvtimme. Tungt som sören med vagnen och snön, men mysigt!

Nu har vi föressten fått tillbaka vår dator, så nu hänger jag med lite bättre! Fast börjar nästan fundera på att bojkotta datorn, så mycket mer man får ut av dagen!

23/11 kl 11.00 upp tidigt för tvätt och nu...

foto1090 (MMS)

23/11 kl 11.00 upp tidigt för tvätt och nu lagar jag mat till Lillen. Tänkte fortsätta lägga ut recept om någon är intresserad? Villiams laxgryta: 2 laxfileer, halvt blomkålshuvud, halvt broccoliknippe, två stora morötter, halv grön paprika, en tomat, två blad av purjolök, dill och persilja (bra med järn) och efteråt lägger jag i två kokta ägg för extra protein o vitaminer och mixar allt till rätt konstitens. Låt grönsakerna koka i fem min innan du lägger i fisken. Voila! I eftermiddag hoppas vi på uppehåll så vi kan promenera och hälsa på Villiams morfar!


21/11 Lillen badade ikväll och såg ut som ...

foto1085 (MMS)

21/11 Lillen badade ikväll och såg ut som en oljesheik med handduk över huvudet. Han låg dubbelvikt för att smaka på de blöta fötterna. Idag har vi varit hos hans farmor och farfar för mat. Villiam har vägrat sova under dagen men har klarat det ganska bra ändå. Sen åkte vi hem, hans mormor kom på besök och hjälpte till med badet.


20/11 kl 21.00 såhär fin var presenten, en...

foto1078 (MMS)

20/11 kl 21.00 såhär fin var presenten, en blöjtårta, totalt rosa med sidenband och ett par morgontofflor på toppen. Festen var jätte mysig, trevligt folk underbar mat och en söt prinsessa i rampljuset. Trots Villiam inte sovit mycket visade han sig från sin bästa sida. :) nu ligger vi utslagna i soffan o ska se en film. Vår dator är helt kaputt, vi måste nog köpa en ny hårddisk, så jag är lite frånvarande från nätet ett tag, men messar in blogginlägg. Vad mycket jag har att ta igen sen! ;)


20/11 kl 15.50 nu är vi kalasfina, Villiam...

foto1081 (MMS)

20/11 kl 15.50 nu är vi kalasfina, Villiam har på sig turkosa PoP jeans med randig skjorta. Jag kom bra i min nelly klänning. Nu kör vi ut mot Saxtorp för namngivning för lilla Natalie.


20/11 kl 08.30 det ligger lite pudersnö på...

foto1076 (MMS)

20/11 kl 08.30 det ligger lite pudersnö på marken efter nattens snöande. Vi tar på Villiams nya overall och går ut för premiärpromenaden. Villiam får känna på snö och kramar det i handen och tycker det är kul när pappa slänger snöbollar. Fin stund :) lite jul känsla. det blev ganska sent igår, inatt fyra och en halv timmes sömn. Hur länge pallar man? ;) idag ska Villiam på sin första fest, hans kompis Natalie har namngivning. Villiam bestämde sig för en perfekt present som jag fick fixa. Jag fotar den och lägger ut den senare ikväll. Nu ska vår lilla familj äta frukost.


Kl 14.20 ju längre söderut vi kommer, dest...

foto1075 (MMS)

Kl 14.20 ju längre söderut vi kommer, desto mer snö, ingen logik! Men första snön har kommit, woho! Nu är jag några tusen fattigare igen, men fick äntligen rätt åkpåse till Villiam och en overall som är vattentät och julklappar. Nu är jag trött. Ska hem, pussa på Villiam, lägga mig och sova och ikväll kommer ett par på middag, vin och spelkväll. Det ska bli riktigt mysigt. R står för inhandling och matlagningen, så skönt!


19/11 kl 08.00 vad gör jag här igen? ;) so...

foto1073 (MMS)

19/11 kl 08.00 vad gör jag här igen? ;) somnade halv två inatt pga att jag inte kunde somna och att Villiam vaknade var halv timme. Upp igen klockan fem för ullared. Hu, kö i minus grader. Nu får vi hoppas att shoppingen får mig på bättre tankar! :)


18/11 kl 18.00 cooling med gällivare häng!...

foto1063 (MMS)

18/11 kl 18.00 cooling med gällivare häng! Idag åkte vi buss för första gången, Villiam har varit vresig hela dagen så jag var lite orolig. Men det gick hur bra som helst! Han älskade det, satt och skrattade hela tiden. På vägen hem fick vi busschaffisen from hell, tydligen är det jobbigt att ha med en barnvagn trots det finns angivna platser till dem. Känns som alla som kör buss borde gå genom en personligetsmätning innan de får jobbet.. Vi hälsade på mormor på hennes jobb, det blev en del kindknipande från hennes arbetskamrater ;) ikväll blir det tidigt sänggående. Imorgon ska jag iväg till ullared, och ja, jag vet att jag sa "aldrig mer" för ett par veckor sedan, men what to do? Det blir ett beroende ;)


18/11 kl 8.10 igår gjorde vi den här goda ...

foto1061 (MMS)

18/11 kl 8.10 igår gjorde vi den här goda maten, hemmagjord wok med kyckling, Mums! Vi hade en playdate här igår, vanessa och alice kom på besök med sina mammor. Men Villiam var inte särskilt intresserad av dem, han gillar mest att sova ;) på kvällen kom hans mormor för lite mys. Och han lärde sig att klappa! Hela kvällen klappade han när vi gjorde det, riktigt kul :) nu ska jag fixa lite här hemma och förbereda oss på att åka buss för första gången! ;)


16/11 kl 19.20 en snabb uppdatering då vår...

foto1054 (MMS)

16/11 kl 19.20 en snabb uppdatering då vår dator har gett upp och är på spa.. Igår tog vi en morgonpromenad och drog upp morfar ur sängen för matning av djuren (haha, vi matade inte morfar till djuren, han följde bara med) och Villiam fick gunga i karlslundsparken. Sen lite fika här hemma tills hans farmor kom för lite mys så jag kunde sticka o träna. Idag har vi storshoppat barnmat på burk eftersom hektiska dagar inte tillåter matlagning, sen till baby caféet för att få pussar av vanessa och sen en promenad. Villiam fick smaka curry grytan idag, vilket han gillade! :) ikväll är r iväg o handlar mat, för nu börjar vårt nya, hälsosamma liv. ;) medans jag städar och Villiam springer runt i köket och dregglar ner allt.


vilken helg

Söndag 14/11 kl: 20:45

Vilken helg det har varit alltså. Inte många knop, eller mycket sömn, bestäm själv ;) Att man kan bli så seg efter 14 timmars sömn? Villiam har varit pigg och en solstråle hela helgen!
Funderar över en grej. Lillen har börjat klabba med maten och det tar fruktansvärt lång tid med matningen. Han blir mätt på typ hälften, jag försöker truga men det är svårt. I några dagar nu har jag bestämt att inte truga mer, utan låta han sluta när han vill sluta. antingen blir han gnällig och ha mat oftare- vilket jag inte vill, eller så räcker maten? Det är ju inte riktigt så att han svälter.. 10 kg på vår våg här hemma. herrejädranes. Inte konstigt att man får ont i ryggen ibland. jag försöker övertala honom varje dag att krypa men han bara skrattar åt mig..

I eftermiddag har vi haft det mysigt, kalkon med alla tillbehör plus 4 olika efterätter, är det typiskt en gammelfarmor, eller vad? Hon hade fixat en matstol till Villiam och han satt och mös där under hela middagen. Känns jätteskönt att han nu klarar av lite högre ljud och fler människor. Det var väl en fas han gick in i.

Sen tog vi en snabbis in på coop för att handla lite, ska prova Naturnes mat till Villiam, någon som har testat det?

Kvällen har bestått i uttröttning av Villiam, som chockerade nog skrek något liknande som "BUU" till katten toulouse och sen sprang skrattande iväg. Ganska kul. De kommer nog ha roligt de två i framtiden, just nu är katten bara trött på honom, att han alltid springer efter henne och vill dra i svansen ;)

Imorgon är träning inbokat på dagen och om v har sovit bra inatt, kanske en promenad på morgonen? (om det är fint väder dvs, min vanliga tur är det att det börjar spöregna när vi kommit halvvägs).


14/11 kl 12.00 idag är det fars dag och r ...

foto1060 (MMS)

14/11 kl 12.00 idag är det fars dag och r blev grattad med en teckning från Lillen, närmare bestämt hans första konstverk! R blev jätte glad. Hittade ingenting på nova igår, men r gjorde, ett ps3 (då det gamla gick sönder o min kamp med guitar hero plus andra spel gick förlorat) och en tröja. Hela familjen somnade kl åtta igår o vaknade halv sju. Så många timmar har jag inte sovit sen graviditeten, skönt! Men man kan bli trött av för mycket sömn med. I em ska vi iväg till gammelfarmor för middag med hela tjocka släkten. Btw funkar inte vårt internet, så inga kommentarer kan läggas upp :(


13/11 kl 14.00 vilken kväll igår! Det blev...

foto1058 (MMS)

13/11 kl 14.00 vilken kväll igår! Det blev vin och spelkväll med vänner istället för en vanlig tråkig fredag. Vi kom i säng klockan tre och Villiam vaknade sju. Gissa vem som tog han? Inte jag! :) nu är han hos sin mormor och vi ska ut på äventyr. Skulle egentligen klättra i berg, men blåsten hindrade oss. Jävla vinter. Det blir nova istället. 24 grader, vindstilla.


idag

12/11 kl: 15:55

Idag.. Bus med bebis, lagat kycklinggryta till honom på morötter, purjo och ärtor, provade lägga i lite curry med, ska bli kul o se om han gillar det. Dundertvätt as usual. Ikväll blir det fredagsmys med lax och pesto och en film.
Vi har gjort en rolig grej idag. R har ju som många andra män lite svårt att se vad som behvs göras här hemma, och att städa och att slutföra en påbörjad städning. Vi pratade i morse om disken som jag alltid tar. Sade till han att jag skulle spara en dags disk till honom när han kom hem, han skrattade lite bossigt och menade på att det inte skulle vara så farligt. hoho. jag messar in en bild..

uppdatering!

11/11 kl: 19:15

Lite kass på uppdateringsfronten tycker jag. menmen.
Igår kom Vanessa på besök, Villiam hade svårt att hänga med i hennes snabba personlighet. Vanessa försökte åka snålskjuts på Villiams gå stol, hon tyckte nog att det tog för lång tid att åla sig fram ;)
Då låg på golvet och pussades lite, eller Vanessa pussade Villiam på pannan. De blev helt nerdregglade.

Här laddar Vanessa för en kindpuss.


Strike a pose!

Så fina (:

I förmiddags tog vi en promenad, Villiam somnade strax efter jag hade skickat iväg förra inlägget. Men vi tog en rejäl runda. Skönt! Var pigg efter en sovmorgon då han vaknade halv nio.
Sen kom en gammal vän som jag inte snackat med på tio år, riktigt kul med gamla minnen.

Annars i helgen.. Villiam ska vara hos mormor några timmar på tisdag, då tänkte vi sticka iväg och spela badminton, men alla banorna på korpen var upptagna :( Kass. Det finns kanske någon annanstans i l-a det finns banor, någon som vet?

Nu ska jag förbereda lillen för sängen. ciao




11/11 kl 10.45 vi är ute på promenad och V...

foto1050 (MMS)

11/11 kl 10.45 vi är ute på promenad och Villiam somnar strax. Ruggigt väder men skönt att komma ut. Igår kväll kom mormor för att passa Villiam medan vi tränade. Jag pallade inte träna men stack dit och bastade och tog en lång dusch istället, det satt fint! Självklart börjar det regna nu o vi är mitt ute i ingenstans ;)


godkväll

Tisdag 9/11 kl: 20:25

Då är vi hemma och Villiam lever jävulen fortfarande! Wiho! Han springer runt i sin gåstol och skrattar åt katten och nu ville han smaka av vårt vattenglas som hans mormor har lärt honom (: Han vill göra allt som vi gör. Han har varit rolig idag, han fick tag i en plastbåse som hängde ihop i en rulle i en låda, drog ut nästan hela rullen. Nu kan han öppna lådor oxå. ajaj.
Hoppas hoppas det blir lite sovmorgon imorgon.

Då var vi ute i Kävlinge tidigare ikväll för att titta på huset. Renovering för ca 300 000, njaa? Allt fick göras om, väggar, tak, golv, förråd, uteplats, kök och badrum. Dessutom var ljusinsläppet inte från söder och trädgården var liten och inte i söderläge så det hade nog inte blivit så mycket sol på sommaren. Ett bättre läge kanske det hade varit värt det? Vi vill gärna ha något som ska renoveras men inte så pass mycket, lister, brunn osv. Vi tittar vidare! Det är ingen stress. Men efter denna visningen har vi lärt oss mycket, jag läste en massa bra grejor och mäklaren verkade lite imponerad av mina frågor och funderingar, ha, vi är väl vana vid detta! ;)
Sen körde vi inom Häljarp till farmor och farfar, lite kvällsmat och bus.

Imorgon ska vi träffa T och Vanessa, jag ska koka äpplemos för lillens gammelfarmor kom med äpplen idag. Sen ska vi träna på kvällen. om jag pallar.. Har fruktansvärd träningsvärk från igår. Men det ska kännas!


bostadsdjungeln..

9/11 kl: 16:05

Idag har det varit en lugn dag. Lite risig från igår då jag kylde ner mig ganska rejält på väg hem från gymmet. Måste tänka på att klä mig bättre! Villiam har en dålig dag, svårt att sova.
I em kom hans gammelfarmor på besök med pedagogiska lekar (hon har varit förskolelärare). trevlig fika och lek.

Har suttit ett tag och kollat upp info på nätet angående huset vi ska titta på idag i Kävlinge. Vilken djungel det är! Har skrivit ner 20 snabba frågor typ. Det blir lite mer osäkert när man köper en bostadsrätt. Men det ska bli kul att åka iväg och titta.
Nu vaknade Villiam så jag får sluta! ciao


godmorgon måndag

8/11 kl:08:50

Sry för min bloggtorka. I lördags åkte vi ju ut till svärföräldrarna för god mat. Villiam stannade kvar och vi åkte hem runt halv elva för lite ensamtid. Villiam hade sovit så gott där hemma och vaknat halvsex. HAHA, tur att vi inte hade honom den morgonen! Själva vaknade vi till liv runt åtta, man är ju inte van vid att sova så länge! R stack iväg och tränade och jag satte mig äntligen ner för att klippa, klistra och pyssla ihop Villiams foto album. Jag kom bara till när Villiam var 9 veckor, en massa foton och en massa jobb!
Sen åkte vi och hämtade en superglad kille som hade trivts hos sin farmor. Han hälsade oss välkomna med att skita ner sig totalt, det är vår grabb det ;)
Var hemma igen runt tre, hämtade upp mami som hade fixat och donat middag- varmrökt lax med romsås. MUMS! Villiam gnällde inte EN ENDA gång igår. Han var superglad hela tiden och sprnag runt och snackade omvartannat mös med oss. Han har snart lärt sig säga pappa! (: Han försöker hela tiden. Mamma har han kunnat ett tag, men nu är det pappa som gäller, vi tränar honom. Än så länge har han lyckats säga bpabpa typ.
Jag och mor min såg några avsnitt av solsidan igår, hon blev oxå frälst ;) Samtidigt som vi käkade ost o kex. Riktig festmåltid!
Villiam (hör och häpna) somnade runt halv nio igår. YEES tänkte jag, sovmorgon idag. Halvåtta slog han upp sina ögon.

Nu ska jag sätta mig med Villiam och äta frukost. Grovbröd med keso. Jag då alltså! mums. Runt ett kommer farmor och jag ställer in mig på att träna! Måste ta tag i det igen. Känner mig energifull och frisk. finally.

Igår kollade vi föressten runt lite på hus. Hittade ett i kävlinge, bostadsrätt med trädgård. Riktigt fin, skulle ringa mäklaren för jag övervägde faktiskt att flytta till kävlinge. Hm. Vad har hänt med mig? Är det det här nya familjelivet som påverkar? Men det var lite problem med huset, eller grejor som vi inte kunde leva med, så vi struntade i det, men fortsätter leta! Lika bra att börja i tid.


morgonbuset fortsätter..

6/10 kl 08:54
Jag fick nog i morse och ställde bort golvblomman. den är helt söndertuggad. Tydligen var den inte farlig.. När blomman var borta började lillens ögonradar att söka. Jag tittade bort några sekunder och helt plötsligt hade han fått tag i en skruvmejsel som han gick och tuggade på. Usch vilken hemsk mamma jag kände mig som. Ajajaj och tog bort den, Villiam blev besviken och började gråta. hm.
Annars var det min morgon i morse att gå upp med lillen. huhu, sen kväll igår och ett plåster till man hela natten.
Vi såg Big daddy igår eftersom R inte hade sett den och vi försöker gå genom alla Adam Sandler filmer som vi inte sett, fan vad kul den är. R ser ännu mer fram emot en femårig Villiam. Sen spelade vi vårt nya spel som vi inhandlade på Ullared, det slutade med att R låg på golvet och låtsades flyga flygplan, och jag fick göra ett sugmärke på mig själv och fick en text ritad på min arm. Detta spelet blir nog roligt hos svärföräldrarna ikväll! ;)

Villiam springer just nu runt och skriker mammaaa mammaa. Jag försöker lära honom att säga pappa och vi är på en god väg!
Jag funderar deessutom när jag har lite extra tid över att byta blogg. Ju äldre Villiam blir, desto mindre vill jag dela med mig, och märker att denna bloggen mest handlar om alla tre i vår familj. Inte bara lillbebisen. Men det blir ett projekt!

IDAG FYLLER VILLIAM SJU MÅNADER!

5/10 kl 14.00 då har vi varit och storhand...

foto1043 (MMS)

5/10 kl 14.00 då har vi varit och storhandlat på coop! Lillen satt fint i kundvagnen och hade på sig sin nya fina stickade kofta som jag hittade på hm. Hem, åt mellanmål hela familjen, Villiam fick smaka kiwi idag, det var succé! Snart ska han sova lite, sen hoppas vi på uppehåll så vi kan gå till granet och gunga. Sen ska pappa och Villiam bada innan det blir godnatt. Så skönt att ha min man hemma varannan fredag. Ikväll ska vi äta ryggbiff med lök, morot och bakpotatis i ugn, Mums! Vi hittade en riktigt fin köttbit. Villiam är på ett helt underbart humör idag, så då är vi det med!


spöknatten

4/10 kl: 21:50
Jag fick till slut nog av Villiams växtätande så hans ogudmor kom hit för lek och underhållning. katten var tydligen ganska intressant idag, Villiam garvade säkert i tio minuter åt henne. Skönt att man hjälps åt här i hushållet! Vi såg ett gossip avsnitt medan Villiam sov, nog det bästa avsnittet ever! sjuan. Ska jag berätta vad som hände? ;)

När busens pappa kom hem ringde min käre mor och försökte locka ner mig på stan. Efter lite skrik här hemma sade jag inte emot.
Vi tog en runda på stan och blev skrämda av alla spöken och gastar som lunkade fram, ganska kul att folk eller artister bjuder på sig lite. Vi tog en avstickare till mini affären med alla de fina kläderna. Vi hittade något som jag letat efter länge- en fräck sparkdräkt i storlek rymlig! Vi hade en liknande när Villiam var liten men han växte ur den ganska fort. Det är alltså en body med ben, som ser ut som en pyjamas men inte är det. Har letat överallt efter en sådan, som man kan ha hemma för bus och sprattel. Nu hittade vi, molo var märket och färgerna regnbågens. Det blir en julklapp så vi får inte säga det högt! Sen vidare till den andra babybutiken. Mamma var ihärdig att köpa en pipmugg med rund botten- som aldrig välts ur. Det blir det, och troligen en rolig leksak för Liten. Sen hittade vi en potta som Villiam har beställt i julklapp, en babybjörn med rygg så han kan sitta där länge (:
Dessutom hade hon köpt en barnkammar-bok med rim och ramsor eftersom Vilde har börjat intressera sig för det och även hand-rörelser till. Det kommer vi ha mycket nytta av! Vi provar den direkt imorgon.

Sen vidare till Torstens (vilket namn alltså) för en god middag, kyckling och pasta med två glas vin. Lite runda under fötterna hände en skitkul grej. Tror man skulle ha varit med men ändå. Första gången jag gick in på toa, när jag skulle ta tvål flög hela toaasken som satt på väggen upp i vädret, men jag gjorde en snygg räddning i luften. När jag kom ut berättade jag för mami, men hon trodde inte mig. Precis när vi skulle gå var det mammas tur att besöka skrubben. Ut till restaurangen hörde vi kaa-boom-boom-boom, jag kunde inte hålla mig för skratt. När hon kom ut sa hon till han på kö: tvålkoppen höll inte.. Han: jag hörde det.. Sen garvade vi så vi inte kunde sluta och halva restaurangen följde med. Haha, kan inte sluta skratta..

Idag har jag försökt fixa en grej. hade velat åka till badet imorgon med hela familjen. Men äventyrsbadet verkade inte så bra då det är höstlov och en massa skitungar överallt. Men pesionärssimmet då? Nej där måste man köpa säsongskort. 1000 spänn för oss alla för att gå några gånger. Nja. Jag efterlyser ett bad som man kan komma och gå som man vill allt eftersom bebisen vill bada!

kalabalik!

4/10 kl: 09:37
Vilken morgon alltså! Villiam vaknade med bushumöret på topp. pust. Det måste bero på att jag lät han ligga o snacka i sin säng ganska länge i morse medan jag sov vidare..
Han är så pillemarisk idag..
Det började när jag skulle ge han gröt, lagom intresserad trots han var jättehungrig. Mitt i en överfylld mun nyser han, vilket resulterade i gröt över hela mig och han. Bytade body.
Minuterna senare, när jag står i köket och sköljer av hör jag ett skumt ljud. Då har han sprungit bort till golvblomman och står och tuggar lite förstrött på den, jag säger till honom på skarpen men han skrattar bara nochalant åt mig. Tre gånger kutar han dit och gör samma sak. DET ÄR INTE EN LEK! försöker jag säga till honom.
Jag fortsätter med mitt och hela plötsligt hör jag "plums". Då har han fått tag på mitt pro-viva glas och har hällt ut det på gåstolens bord. Jag ser honom gegga och slå i det blöta.

Kutar ut för att hämta papper och trasa. Då har han sprungit iväg till väggen och gör likadant. Rosa prickar över hela tapeten..


Det går inte att rädda. Jag låter han kladda lite till. Vilket resulterar i en härlig färg på hans vita body..

Av med bodyn och där sitter han förnöjt och suttar på nappen på snedden. Det var den andra bodyn inom fem minuter.


När jag går iväg och tvättar bodyn, kommer tillbaka står han och gnager på blomman igen! Men denna gången släpper han när han ser mig och får världens elakaste flin.

Han kör med mig.

Nu har han fått tag i den externa hårddisken. Så nu får jag plocka undan ALLT och vira in bebisen i bubbelplast!



EFTERLYSNING!

Onsdag 3/11 kl: 18:37

Jag efterlyser en hel del, några ideer man kan roa Villiam med, goda matrecept, lite egentid etc. Ni får gärna hjälpa mig med detta. Men nu har vi nått ett nytt problem!

Jag behöver en bikini! Är det någon som vet var man hittar dessa off-season och som inte kostar över 500 kr?
Jag hade hittat en någorlunda fin på nelly från panos emporio på rean. Men jag väntade en dag och sen var den puts väck. Har kollat på isos (vågar inte betala över nätet på utländska hemsidor) och lite andra sidor, antingen är det string eller XXXXL boobs. Tror jag hamnar på de mest extrema sidorna ;)

Eller så kanske det finns någon som har en oanvänd bikini i strl 34-36 som vill sälja?


3/11 kl 07.30 hittade en glad och pigg kil...

foto1035 (MMS)

3/11 kl 07.30 hittade en glad och pigg kille sprattlandes i sin säng. Nu väntar vi på att gröten ska svalna, sen ska Villiam springa sitt morgonpass i gåstolen medan jag packar in klappar!


ännu en morgon

Onsdag 3/10 kl: 06:48
Då var det ytterligare en morgon. Lite kul idag, Villiam somnade om första gången han vaknade men jag kunde inte det! För första gången!
Sprang ner och började packa in julklappar, älskar det!
Vad ska vi hitta på idag då.. Jag kan komma på hundra grejor som måste göras idag men ingenting som Villiam tycker är kul. Svårt att komma på roliga grejor för honom. Lättare blir det när han kan vara med och städa, laga mat, rita, spela, lägga pussel, klippa och klistra etc.
Vi skulle egentligen ut och gå nu på morgonen, men vädret e kass och det blåser, vilket det inte gjorde igår. Jag kan klara lite duggregn, men inte när det blåser.
Det är tvättdag idag med, det fylls upp snabbare än vi hinner tvätta.
Nu vaknade Villiam så nu ska vi göra våra morgonbestyr!

God morgon

2/10 kl: 08:10

Upp i ottan idag igen (klockan 7), men idag var jag någorlunda pigg iaf! Somnade nog runt 11, åtta timmar- perfekt!
Nu ska jag äta frukost och göra vid oss för strax ska vi ut och promenera! Villiam måste komma ut idag, gärna en gång om dagen men vädret e så kass, väntar hela tiden på bättre men det verkar inte komma så vi trotsar vädret och sticker ut ändå.
Har fortfarande ont i huvudet och halsen så vi skippar nog babycafeet idag så vi inte smittar ner alla bebisar. Nu är det faktiskt svårare att få dagarna att gå o hitta på roliga saker med lillen pga vädret.
Någon som har något tips för att underhålla Villiam vid regniga dagar?


gärna nu!



gimme gimme gimme

framgångar!

1/11 kl: 08:10

Det har hänt mycket nu med Villiam. Han har blivit mer om sig och kring sig, mer medveten på något sätt. När man pratar med honom lägger han huvudet på sidan och det ser ut som han förstår. han försöker härma min ljud och formar munnen som mig. Det har han iofs gjort länge men nu verkar det som att han förstår. Vi har börjat säga till honom nu. Säga till vad han inte får dvs. Den stora blomman i vardagsrummet är en perfekt leksak, men det tycker inte vi.
Villiam reagerar på sitt namn, jättekul! Han ska pilla på allt när han springer runt i sin gåstol. Ibland går han runt i ringar, hur länge sen helst likt Joakim von Anka, precis som att han funderar på att lösa världsproblemen.
När vi kom hem igår gjorde han "indianropet" utan rop. Alltså slog sig på munnen, rytmiskt. Jag undrar vad hans mormor lärde honom igår? Det är så kul, det händer mycket.
Kvällarna med välling och bokläsning är så mysigt. Ska snart gå upp och läsa lite mer för honom. Sen somnar vi nog, han tätt intill med ryggen upptryckt mot min mage.

Föressten igår "lärde" han sig något nytt av sin mormor. Man pussar mot honom och säger pusspuss, då garvar han ihjäl sig. kul är det!


sjuk igen?

1/11 kl: 07:49
Vaknade med ont och tjock hals. Hade känningar igår men idag är det värre. Inte så att jag ligger men är kass.
Vi gick o lade oss tidigt igår, det var skönt. Villiam vaknade först sex, då gick pappa in och vände på honom och sen gick vi upp klockan sju.
Han älskar sin nya prasselbok från bambino. Han fick en massa andra grejor med från Ullared, vi köpte mest till honom. En störig grej var att vi åkte vid denna tiden bara för att vi skulle köpa en åkpåse. Hittade en perfekt i storleken större men när vi kom hem hade jag tagit fel, det var strl mindre. bah. Fast svärföräldrarna ska upp snart så kanske de kan byta. blev så glad över att jag hade hittat den..

Idag tar vi nog det lugnt, vädret e kass och jag e kass och hela köksbordet är belamrat med prylar från Ullared som måste hitta sin plats. Vi handlade också julklappar och julklappar till julklappsspelet som vi gör varje år, dessa kanske vill bli inslagna? Älskar att slå in presenter, men det är kanske lite tidigt med det ;)


RSS 2.0