vattenkoppssyndromet

5/12 kl: 11:20

Måste berätta en ny upptäckt jag har fått. Dessa mamma-barn upptäckter man fått sen man själv fått barn är helt otroliga. Det är ett helt nytt liv att försöka förstå sig på. Men just vattenkoppssyndromet hittar jag inte logiken för!

Det började med att jag råkade skriva på face att Villiam hade vattenkoppor. Direkt fick jag ett mail från en mamma som frågade om vi kunde sprida smittan vidare till hennes treåring- what? Blev chockad när jag läste det och kunde inte förstå mig på det. Sen skulle en fyraåring eventuellt komma hit med sina föräldrar. När de fick veta att Villiam hade vattenkoppor blev mamman själaglad- pojken hade inte haft vattenkoppor och hon ville gärna att han skulle bli smittad- what?

Denna nyfunna gåta tog jag upp med min mer professionella mamma-vän som har en fyraaring och en ettåring. Hon blev inte chockad över mina berättelser utan förklarade för mig att det var tydligen en inne-grej- att medvetet smitta sitt barn. Ännu mer chockad berättade hon att man här i L-a brukade ha vattenkopps-fester. När en bebis/barn i gänget fick vattenkoppor, ja då ordnade dem en fest där alla barn kunde komma och bli nersmittade.
Jahaja, mycket ska man få höra i sitt liv men detta tog nog priset.

Varför vill man medvetet smitta sitt barn med något som kan leda till ärr, vattenkoppor på ögat, invärtes, på hjärnan, lillhjärneinflammation osv.

Anledningen mammorna har- är att det blir värre symptom ju äldre barnen blir. Jovisst är detta sant med att man använder en medvetenhet att smitta sitt barn kommer jag aldrig att förstå.

Efter denna incidenten har vi suttit och övervägt att sälja vår bebis sjukdom.
Så vi kör en liten högsta-erbjudande grej här på bloggen idag. De mammor som vill smitta sina barn får gärna komma hit med lite mat (eftersom vår kyl står tom) och minst 200 kr för besväret.

Vi tar endast emot tre stycken barn, och passa på erbjudandet räcker så långt lagret av vattkoppor på vår sons kropp fortfarande finns kvar.

haha


Kommentarer
Postat av: Teresia

Haha. Det med vattenkoppsfest har jag också hört. Jag förstår att man vill att dem ska få det när dem är relativt unga men som du själv säger - varför medvetet smitta? Det vanligaste är ju att dem har vattenkoppor innan 7-8 års ålder. Äldre än den åldern är ganska ovanligt. Det var inte längesedan Vanessas kusiner på 6-7 år hade det och dem klarade det bra utan ärr.



Då får man inte träffa er på två veckor? Tråkigt. Hoppas Ville har det bättre iallafall. :)

2010-12-05 @ 20:12:22
URL: http://hondenteresia.blogg.se/
Postat av: Anonym

Just det där med fest lät ganska löjligt, men annars när det kommer till vattenkoppor så är det faktiskt bättre att dem får det så tidigt som möjligt. Det kommer ju förr eller senare och ju yngre dem är desto lindrigare blir det.

2010-12-06 @ 00:09:18
Postat av: Rebecca & Albin

Men kopporna smittar väl inte så länge dom kommit upp? Inkubationsiden är upp till 21 dagar och jag har för mig att bvc berättade att det är under dess dagar man kan smitta andra. Haha, folk är fan sjuka i huvudet!

2010-12-06 @ 09:37:11
URL: http://albinsmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0