London! (bildbomb)

12/4 kl: 21:20

Vi åkte med ett norweigan-skrutt-plan på vägen dit, men fram kom vi!
Hotellet var väldigt bra, låg mitt i smeten o det var superlätt att utgå från. Låg nära till allt. hela resan promenerade vi mest och fick då en bra överblick över hela staden. Mossan hade en stegräknare, 30 000 steg per dag blev det ca ;)

Vi var supertrötta första dagen med för lite sömn och flygresa o allt, vi somnade runt 1800 men det hindrade oss inte att hitta på en massa grejor under dagen.


Vi var tvungna att hitta vart mamma mia musikalen skulle gå på lördagskvällen.

och vi var tvungna att oxå shoppa lite regent street innan vi trillade in på ett starbucks och nästan dog av trötthet ;)

Dag två var vi uppe med tuppen och promenerade ner till trafalgar square.



Sen vidare ner till big ben och man kan skymta the eye i bakgrunden. Vi åkte aldrig parisehjulet, det var för högt och för mkt kö ;)



Store ben var ganska stor..



Sen gick över themsen-bron och promenerade en bit på andra sidan. Det var en massa roliga ställen för barn på den sidan, Villiam hade älskat det! .. om tre år ;)





Vi gick till Covent garden, en känd marknad, men hittade inget. Hittade en kyrka som i gick in i, och på vägen hem hittade vi en "bakgata" fullt med shopping.

På kvällen sen var det mamma mia musikalen, helt amazing. sen på kvällen tog vi en liten barrunda, och det var en speciell barrunda, får berätta allt en annan gång.

I söndags drog vi till Camden market via röda bussarna, där hittade vi grejor minsann! Riktigt häftig statsdel var det.



Häftiga utsmyckningar vid varje affär..



Efter förmiddags shopping så tog vi bussen tillbaka, kom lite fel men till slut hittade vi vårt mål (det tog bara 20 min att gå, vilken är det bästa med London, att nästan allt ligger på promenadavstånd).
Nämligen kungafamiljens place!



Satt på trappan o solade o njöt av vyn ett tag.



Innan vi promenerade genom hyde park och hittade en fin rosenträdgård och här gör jag ett bittert försök att posera ;)



Till slut kom vi fram till Speakers corner som var i klass för sig. varje söndag ställer okända folk upp, antingen i små partier eller enmanspartier som tar med sig en liten stol och ställer sig och pratar, diskuterar och predikar. Vi gick runt och lyssnade lite, de flesta diskuterade religion men några diskuterade politik. Det stod folkmassor runt talarna och de förde vilda debatter. Riktigt roligt påfund, att kunna gå ut och diskutera vilt med andra människor, och det blev aldrig en tryckt stämning, man visade varandra respekt. Det var en häftig känsla.



Sen satte vi oss i parken på en av de många solstolarna o käkade en chokladtårtebit vi hade tagit med oss. Bilden ser ut som en riktigt colgate-tandkräm!



Och denna vyn hade vi:



På kvällen tog vi några drinkar i hotellrestaurangen, gick o lade oss 2300, senaste laget! ;)


Dagen efter, sista dagen åkte vi ut till Kew garden via tunnerbana som var en idyllisk engelsk småstad som hade en botanisk trädgård som var vårt mål.



Där gick vi runt och mös och tittade på alla fina växter och var inne i gigantiska växthus, här var det djungelväxter!



Och vi provade på the treetop walkway, vilket var en av det galnaste jag provat. de hade gjort en bro uppe bland trädtopparna. Bron svängde hit och dit trots järnpålar, för att man skulle känna hur det kändes att vara högt uppe bland träden.




Svindel till max..

Det hände en massa saker till under resan som ni förstår och jag får uppdatera med lite roliga grejer nån annan dag. Men kort och gott så var detta den bästa resan jag nånsin varit på, den bästa reskompisen hade jag, det bästa vädret, den bästa shoppingen och de bästa utflyktmålen.
Flygplanet på väg hem var riktigt coolt, det allra senaste, det var som att åka discoplan ;)

Just nu sitter jag med öronproppar och har svinigt ont i huvudet efter datorsittandet.. Men uppdaterar mer senare!!
Nu ska vi mysa ner oss i soffan o se filmen the town!


Kommentarer
Postat av: Teresia

Härliga bilder! Så mysigt... Och barrundan måste du dela med dig av till dem andra bloggläsarna också, för den var fan rolig!! :D



2011-05-13 @ 10:20:29
URL: http://hondenteresia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0